>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

CONCACAF Gold Cup 2011

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Już 5 czerwca rozpoczyna się 11-edycja Złotego Pucharu CONCACAF, która odbędzie się tradycyjnie na boiskach USA. We wcześniejszych 10 edycjach wygrywały tylko zespoły z Ameryki Północnej, a więc: Meksyk - 5 razy, USA - 4 razy oraz Kanada - 1 raz. Tytułu bronią gracze Meksyku, którzy dwa lata temu rozgromili USA aż 5:0.

Drużyna Meksyku- 5 krotny triumfator Złotego Pucharu.

Tutaj składy wszystkich uczestników turnieju ==&gt; http://en.wikipedia.org/wiki/2011_CONCACAF_Gold_Cup_squads
Jak widać uczestnicy wystąpią w możliwie najmocniejszych składach.
Dla bardziej zainteresowanych strona oficjalna witryna Pucharu.
W przerwie letniej na pewno masa skautów z Europy odwiedzi boiska w USA w poszukiwaniu młodych talentów.​

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
O bardzo dobrze że ktoś założył ten temat!!!!Z ta imprezą i Copa America kojarzę swoja pierwszą przygodę z futbolem ????
Według mnie Meksyk pozamiata tutaj wszystkich i właśnie zastanawiam się czy nie stawiać że wygrają cały turniej.Jedynie Amerykanie mogą zagrozić.

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Na pierwszy dzień myślę Meksyk -2, -2,5 - mają naprawdę mocną ekipę i powinni jechać równo ze wszystkimi. Kostaryka -1, -1,5 tutaj przemawia raczej słabość Kubańczyków aniżeli dobry skład Kostaryki (chociaż nie jest najgorszy) - cały skład Kuby to gracze z rodzimej ligi.

Otrzymane punkty reputacji: +3
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Dzisiaj rusza CONCACAF Gold Cup 2011, na początek imprezy dwie propozycje, kursy może nie oszałamiające, gdyż trzeba wyczuć na co stać poszczególne ekipy w tym turnieju. Piłkarze Meksyku rozpoczynają turniej Gold Cup od meczu z Salwadorem. Czy obrońcy tytułu z roku 2009 zgarną pewne trzy punkty? Wydaje się to raczej pewne. Meksyk oczywiście jest zdecydowanym faworytem w meczu ze słabym Salvadorem. Tutaj na dzień dobry można dopisać śmiało 3 punkty graczom Mexico. Slavador zajmuje 87 miejsce w rankingu fifa. Ostatni mecz towarzyski jaki rozegrali to remis z Hondurasem 2:2. Wcześniej ulegli towarzysko Jamajce. Meksyk zmobilizowany aby wygrać po raz kolejny cały turniej. Jest powołany Javier Hernández, Rafael Márquez, Héctor Moreno, Giovani dos Santos czy Efraín Juárez. W sumie cała śmietanka i myślę, że to wystarczy ????

Drugi mecz to pojedynek Kostaryki z Kubą. Tutaj nie przeceniałbym szans Kostaryki. Kuba nie zdołała zakwalifikować się do poprzedniej edycji turnieju Gold Cup. W tym roku rozpoczyna swój udział od starcia z Kostaryką. Szykuje się dość wyrównany mecz i uważam, że Kuba nie będzie w tym turnieju chłopcami do bicia, sam awans jest dla nich sporym zastrzykiem adrenaliny. Przy odrobinie szczęścia mogą nawet awansować z grupy. Z racji, że jest to mecz otwarcia nie liczyłbym na dużą ilość bramek, dlatego bezpieczny typ under 3,5 gola powinien pokryć. Kostaryka 56 w rankingu fifa, natomiast Kuba 81 po dość sporym awansie. 26-28/05/2011 Kuba rozegrała dwa mecze towarzyskie z Nicaragua i obydwa mecze zakończyły się uderami 3,5. Wcześniej Kuba przegrała z Panama i Salvadorem, nie tracąc więcej niż 2 bramki. Kostaryka nie jest na tyle mocna aby dzisiaj &quot;wpakować&quot; im 4 gole. Choć po ostatnim remisie z Argentyna należą im się słowa pochwały.
Mexico - El Salvador 5:0 ✅
1 / 1.14

Costa Rica - Cuba 5:0 ⛔
suma bramek: -3.5 / 1.33

dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Jeśli chodzi o Kubę to w meczu z Meksykiem można próbować grać handicap -2,0 jeśli w ogóle po tych dwóch 5:0 jakieś buki wystawią.
Oglądałem ten mecz i przeraziła mnie przede wszystkim totalna masakra jeśli chodzi o zdyscyplinowanie taktyczne Kubańczyków. Obrona cały mecz grała w jednej linii na swojej ,połowie lub w okolicach środka boiska co powodowało ,że Kostaryka jechała co chwilę albo skrzydłami albo środkiem doprowadzając do sytuacji sam na sam z bramkarzem. Po prostu piłkarze Kostaryki wchodzili jak w masło.Do tego czym dalej w mecz tym większy brak sił w drużynie z kraju dyktatora.
Meksyk w ofensywie jest personalnie mocniejszy niż Kostaryka i stąd się bierze mój typ.
Mecz Meksyk -Kuba w czwartek 9. czerwca w Charlotte o godz 3.00 naszego czasu.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
2 dzień zmagań w USA w ramach GOLD CUP !!

Jamajka - Grenada
- Jamajka raczej zdecydowany faworyt tego meczu, chociażby, że względu, że większość graczy występuje poza jamajską, rodzimą ligą (zaledwie 4 z 23). 8 graczy z powodzeniem występuję w MLS, 6 w Norwegii, 2 w Anglii, 1 w Szwecji i 1 w Kanadzie.
- W kadrze Grenady na ten puchar z powodu kontuzji zabraknie Kithsona Baina, który w Caribbean Cup był najlepszym strzelcem drużyny. Zabraknie również pomocnika New England Revolution - Shalrie Josepha.
- Rok temu w Caribbean Cup Jamajka zwyciężyła i została 5- krotnym triumfatorem tego pucharu.
-Grenada nigdy nie zdobyła tego trofeum, ale w 2008 w finale przegrała właśnie z Jamajką 2:0.
Jak dla mnie minimalne zwycięstwo Jamajczyków.
Honduras - Gwatemala
- Honduras uważany jest za zdecydowanego faworyta grupy B. Ale czy tak będzie na prawdę, to się okaże. Honduras na tej imprezie gra bez: Emilio Izaguirri (Celtic Glasgow), Maynora Figueroi (Wigan). http://en.wikipedia.org/wiki/New_England_Revolution

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Honduras - Gwatemala
O 5:00 dnia 07.06.2011 w tzw Gold Cup zmierzą się drużyny Hondurasu z Gwatemalą. Jest to pierwsza kolejka i ciężko coś napisać o grze tych zespołów ale dzisiejsze nocne wyniki po 5-0 Kostaryki i Meksyku pokazały że faworycie nie mają litości. Ostatni mecz między tymi reprezentacjami był rozgrywany 19.01.2011 w CONCACAF UNCAF Nations Cup 2011 i wtedy Honduras wygrał 3-1 a ogólnie w 5 ostatnich spotkaniach między tymi drużynami Honduras wygrywał wszystkie. W grupie z Hondurasem i Gwatemalą sa jeszcze Jamajka i Grenada. Można powiedzieć że grupa dość łatwa a do dalszej fazy awansują zespoły z 2 pierwszych miejsc i 2 drużyny najlepsze z 3 miejsc (grupy są 3). W reprezentacji zobaczymy zawodnika Wisły Kraków Chaveza. Zobaczymy czy i tym razem faworyt pewnie wygra.
Typ:1
Kurs:1.40

Betgun
Więcej na blogu http://pro-typ.blogspot.com/

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
07/06 05:00 Honduras vs. Gwatemala
Typ: 1 AH(Honduras -2) ⛔
Kurs: 1,975 (Bet365)
Wynik: 0-0
????
Wczorajsze mecze przegapiłem w weekendowym zamieszaniu ale od dzisiaj przenosimy się na kontynent amerykański Gold Cup traktuję trochę jako rozgrzewkę przed Copa América ???? ciekawe jak wyjdzie. Na początek typ na Honduras minus dwie bramki. Nie ma się chyba co dużo rozpisywać Honduras to zdecydowany faworyt tego meczu jak i grupy. Należy dodać, że Honduras to 43 zespół w rankingu FIFA i uczestnik ostatnich MŚ w RPA gdzie nie został zlany okrutnie przez nikogo a na pewno zebrał bezcenne doświadczenie. Trzeci zespół poprzednich Mistrzostw CONCACAF. Gwatemala to 124 zespół rankingu bez większej historii w ostatnich latach. Do Gold Cup 2009 nie zakwalifikowała się. Ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami
19/01/2011 CONCACAF Gold Cup Kwalifikacje Honduras vs. Gwatemala 3:1
13/10/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Gwatemala vs. Honduras 0:2
Biorąc pod uwagę wszystkie te okoliczności jest duża szansa na udany typ zwłaszcza, że w takich troszkę egzotycznych zespołach mamy mniejszy nacisk na dyscyplinę taktyczna i gra się bardziej do przodu co chyba potwierdzają wczorajsze wyniki i oby utrzymała się skuteczność z wczorajszych meczów. Mamy też Polski akcent w tym meczu w kadrze Hondurasu mamy obrońcę Wisły Kraków zagra czy nie trzeba im chyba kibicować ;) to tak z przymrużeniem oka ????

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Kurcze niestety słabe kursy bukmacherzy wystawili ;/ Myślę, że w obydwu spotkaniach o handi -2 na faworytów można się pokusić

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Kurcze niestety słabe kursy bukmacherzy wystawili ;/ Myślę, że w obydwu spotkaniach o handi -2 na faworytów można się pokusić
teraz są słabe faktycznie i trzeba się podpierać hc, ale np. rano jeszcze było na Honduras ponad 1,40 (teraz 1,20 w WH), a na Jamajkę 1,30 (teraz 1,11), więc po prostu trzeba nie zwlekać tylko grać już dzień przed;)
Myślę, że nie będzie dziś takich pogromów jak na inaugurację, ale dosyć pewne zwycięstwa 2,3 bramkowe Jamajki i Hondurasu. Jamajczycy może jakiegoś super zespołu nie mają, ale Grenada to naprawdę kelnerzy najwyższej klasy:grin: W dodatku bez najlepszego zawodnika. Gwatemala lepiej ogarnia, ale Honduras ma jednak kilku zawodników co są uznani już w Europie jak Hendry Thomas czy Wilson Palacios, a także Osman Chavez, który był chyba najlepszym stoperem polskiej ligi w ostatnim sezonie.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Tacy wszyscy pewni tego Hondurasu? Moim zdaniem trochę namieszały wam w głowach ostatnie wysokie wygrane faworytów. Ja trochę inaczej widzę ten mecz i osobiście zagrałem azjana +3 na Gwatemalę po całkiem niezłym kursie 1,26. Oczywiście nie jako singiel, ale kupon 3-zdarzeniowy, który można zobaczyć tutaj.

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Tacy wszyscy pewni tego Hondurasu? Moim zdaniem trochę namieszały wam w głowach ostatnie wysokie wygrane faworytów. Ja trochę inaczej widzę ten mecz i osobiście zagrałem azjana +3 na Gwatemalę po całkiem niezłym kursie 1,26. Oczywiście nie jako singiel, ale kupon 3-zdarzeniowy, który można zobaczyć tutaj.
No i miałeś rację - Honduras niezłą kichę odwalił, w 2 osobowej przewadze nawet nie potrafili gola zdobyć, dobrze że na singlach to grałem

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Dyscyplina:: Piłka Nożna, Gold Cup
Mecz: Panama – Gwadelupa
Typ: Panama ✅
Bukmacher: Bet365
Kurs: 1,65

Rozpoczynają się Mistrzostwa Ameryki Północnej. W grupie C zagrają USA, Panama, Gwadelupa oraz Kanada. Faworyt? Oczywiście Stany Zjednoczone, a według mnie spore szanse na wyjście ma też Panama, w której gra Luis Henriquez z poznańskiego Lecha (można powiedzieć etatowy reprezentant, 42 mecze i 1 bramka). O północy czasu polskiego rozpocznie się spotkanie Panamy z Gwadelupą. Ci pierwsi sklasyfikowani są na 67 miejscu w rankingu FIFA, drudzy dwadzieścia pozycji dalej. Nic więc dziwnego, że faworytem potyczki są Panamczycy. Zespół prowadzony przez byłą gwiazdę reprezentacji, Julio Valdesa – składa się z mieszanki zawodników grających głównie w rodzimej lidze i Kolumbii (obok Henriqueza tylko rezerwowy bramkarz „gra” w Europie). Zwykłym kibicom nazwisko Tejada, Perez, czy Baloy pewnie nic nie powie. A szkoda, bo to naprawdę nieźli kopacze. W mojej ocenie Panama z Henriquezem w składzie wygra to spotkanie. Na papierze mają silniejszą drużynę, aniżeli przeciwnik.

Otrzymane punkty reputacji: +3
misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
08/06 00:00 Panama vs. Gwadelupa
Typ: X2 ⛔
Kurs: 2,10 (Bet365)

Wynik: 3:2

Po wczorajszym falstarcie i pierwszej sensacji dzisiaj trochę pod prąd. Znów ciężko coś napisać o obydwu zespołach Panamę można jeszcze gdzieś zobaczyć ale bez szału. Chociaż ostatnio kilka wygranych meczów towarzyskich i pewnie wygrana grupa eliminacyjna do Gold Cup. Zespół Gwadelupy występuje chyba tylko w Gold Cup, nie może być zrzeszony w FiFa (autonomia francuska) wiec nie jest notowana w rankingu o czym pisze kolega wyżej, przynajmniej ja nie widzę więc nie wiem skąd info. Należy tylko do CONCACAF (odpowiednik UEFA). Zespół bazuje głównie na zaskoczeniu rywala co przynosi niezłe efekty jak na taki zespół (ćwierćfinał i półfinał w dwóch ostatnich turniejach Gold Cup) Piłkarze z kadry graja w większości we Francji plus miejscowi i pojedynczy piłkarze z Anglii, Belgii czy Portugalii. Nie mówimy oczywiście o najwyższych klasach rozgrywkowych. Liczę na zaskoczenie i kolejną niespodziankę w turnieju. No i oczywiście na radosny futbol. Mecz o północy wiec w miarę wcześnie i na Eurosport 2 czyli w zasięgu wielu. Na koniec dodam, że na poprzednim Gold Cup mecz miedzy tymi zespołami zakończył się wynikiem 1:2

V 256

vernix

Użytkownik
Kuba - Meksyk
10.06.2011, 03:00

Meksyk -2.5 @ 1.55 ✅
Meksyk wygra do zera @ 1.61 ✅

Bet365

Jutro o godzinie 3:00 polskiego czasu, na stadionie Bank of America w Charlotte, odbędzie się spotkanie pomiędzy reprezentacją Kuby i Meksyku. Pierwsze mecze tych drużyn już za nami, więc mamy nieco szerszy pogląd na ich umiejętności.
&quot;El Tri&quot; w pierwszym swoim meczu rozgromili Salwador 5:0, a trzy gole w tym meczu na swoje konto dopisał Javier Hernandez. Meksyk do turnieju podszedł na poważnie, przyjeżdżając do USA w najsilniejszym składzie z zawodnikami takimi jak: Salcido, Marquez, Guardado czy wspomniany wyżej Hernandez. Nie ulega wątpliwości, że Meksyk jest zdeterminowany aby obronić wywalczony przed dwoma laty tytuł i zapewne w jutrzejszym starciu wystąpią w podobnym składzie co w meczu z Salwadorem. Meksyk na ostatnie 6 meczy wygrywał 4-krotnie i zanotował 2 remisy, tracąc przy tym jedynie 3 gole.
Reprezentacja Kuby nie jest większości bliżej znana. Nic dziwnego, bowiem na Gold Cup powołani zostali jedynie zawodnicy z rodzimej ligi. Kuba w ostatnich 6 meczach wygrała jedynie z Grenadą i raz z nią zremisowała. Trzeba jednak zaznaczyć, że rywale z którymi się mierzyła nie byli wymagający - głównie drużyny z powyżej 80. miejsca w rankingu FIFA. Na uwagę zasługuje również liczba celnych strzałów na bramkę rywali w ostatnim meczu z Kostaryką, wyniosła ona bowiem 0, co w połączeniu z wynikiem (0:5) pokazuje, że zarówno atak jak i defensywa Kuby, delikatnie mówiąc, nie należy do najlepszych.
W meczu tak różnych od siebie drużyn nie spodziewam się wyniku innego niż co najmniej 3-bramkowe zwycięstwo Meksyku, a i godnym uwagi typem jest wygrana Meksyku bez straty gola.​

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
10/06 01:00 Kostaryka vs. Salwador
Typ: 2 AH(Salwador +1,5) ✅
Kurs: 2,30 (Bet365)
Typ: Gole Poniżej 3 ✅
Kurs: 2,00 (Bet365)

Wynik: 1-1

Zaczynamy drugą serię spotkań grupowych, mecze te będą już decydować o wyjściu bądź nie z grupy więc powinno być trochę więcej szachów w tych spotkaniach. Aby wyjść z grupy trzeba zdobyć myślę co najmniej 4pkt. Kostaryka w ostatniej kolejce spotka się z mocnym Meksykiem który już pewnie będzie pewny wyjścia z grupy. Salwador zagra z Kubą która raczej będzie dostarczycielem punktów więc Salwador ma dużą szansę wygrać to spotkanie. Wiec w tym spotkaniu minimalny cel obydwu zespołów to remis powinno się to objawiać zachowawczą grą bez ryzyka. Zespół Salwadoru mimo wysokiej porażki z Meksykiem dużo silniejszym niż Kostaryka potrafił się bronić do przerwy kiedy był wynik 0-0. Na koniec rzut oka na ostatnie 5 spotkań obydwu zespołów.
10/12/10 Friendlies Costa Rica 2 - 1 El Salvador
09/09/09 WC Qual… El Salvador 1 - 0 Costa Rica
07/03/09 Gold Cup Costa Rica 1 - 2 El Salvador
04/01/09 WC Qual… Costa Rica 1 - 0 El Salvador
01/30/09 Copa Ce… Costa Rica 1 - 0 El Salvador

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Osobiście zagrałem w dublu z Meksykiem Kostarykę. Myślę, że odniosą minimalnie zwycięstwo. Bądź co bądź kadrowo mają zespół znacznie silniejszy od Salwadoru.
Salwador bronił się naprawdę świetnie przez połowę z Meksykiem, ale jak już stracili jednego, to dalej posypali się zupełnie. Może być podobnie z Kostarykę, ale bardziej widzę 1:0 albo 2:0.
Kuba strasznie chaotyczna. 0 taktyki. W obronie środkowy obrońcy latają nie wiadomo gdzie. Meksyk im może sypnąć więcej niż Kostaryka..

G 277

geryx

Użytkownik
Kostaryka vs. Salwador (+2) @ 1,9 expekt
I ja myślę że w tym meczu nie będzie jednostronnego widowiska.
Robson // Gratulujemy trafionego typu, ale na przyszłość proszę o napisanie czegos więcej bo to podchodzi troche pod suchy typ. Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom