>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Co wpływa na wzrost kursów w meczach?

P 6

patrykut

Użytkownik
Witam.
Jakie czynniki wpływają na wzrost kursów w meczach? Powiedzmy np. TEN mecz. Rano kurs wynosił jeszcze 1,27 a teraz sami widzicie jak wzrosły... :;/: Nagła kontuzja czy &quot;sprzedaż&quot;?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Na kurs wpływają różne czynniki:
- Rynek , czyli jak np leci masówka na wygraną danej drużyny...
- Absencje , osłabienia...
- Forma drużyny
- Co do sprzedanych meczy to takie cuda raczej we Włoszech , jakby buki to wyczuły myślę żeby wycofały takie zdarzenie
- przyczyn może być jeszcze parę np spotkanie typu &quot;must win&quot; wtedy kurs zaniżają...
Wzrost o 0,3 widzę w tym zdarzeniu więc pewnie coś ze składem musi być , czasami nawet po 0,5 zdarzają się wzrosty / spadki. Często jest tak , że buki podwyższają kursy i wiele ludzi odpuszcza przez to dane zdarzenie a tak na prawdę to tylko a może aż gra psychologiczna w niektórych przypadkach . Niższe ligi omijaj tam najwięcej wałków...
Wzrosty spadki, to normalne.Generalnie w dniu zdarzenia kursy lecą dlatego lepiej zagrać dzień - dwa przed zdarzeniem wtedy już jest info o składzie itd...
Palmeiras - Atletico ---&gt; spadek o 15 gr w ciągu 14h na gospodarzy....
Brazylia - Holandia --&gt; spadek o 20 groszy w ciagu kilkunastu godzin...

T 86

typoman_

Użytkownik
Na kurs wpływają różne czynniki:

- Forma drużyny
- Co do sprzedanych meczy to takie cuda raczej we Włoszech , jakby buki to wyczuły myślę żeby wycofały takie zdarzenie
- przyczyn może być jeszcze parę np spotkanie typu &quot;must win&quot; wtedy kurs zaniżają...

Wzrost o 0,3 widzę w tym zdarzeniu więc pewnie coś ze składem musi być , czasami nawet po 0,5 zdarzają się wzrosty / spadki. Często jest tak , że buki podwyższają kursy i wiele ludzi odpuszcza przez to dane zdarzenie a tak na prawdę to tylko a może aż gra psychologiczna w niektórych przypadkach . Niższe ligi omijaj tam najwięcej wałków...

Wzrosty spadki, to normalne.Generalnie w dniu zdarzenia kursy lecą dlatego lepiej zagrać dzień - dwa przed zdarzeniem wtedy już jest info o składzie itd...

Palmeiras - Atletico ---&gt; spadek o 15 gr w ciągu 14h na gospodarzy....
Brazylia - Holandia --&gt; spadek o 20 groszy w ciagu kilkunastu godzin...
Kursy nie są wyrażane w złotówkach.
A kursy generalnie zmieniaja sie pod wpływem pieniądza.
No i teorie o zagrywkach psychologicznych śmieszna nie będę komentował ????

simons 646

simons

Forum VIP
Ogolnie dziala to jak na normalnym &quot;rynku&quot; mamy kurs na zwyciestwo gospodarzy 2.00 jest duży popyt (duzo osob stawia) kurs na dane zdarzenie maleje i zaraz rosnie na pozostale (X i 2).
Nigdy sie nad tym gleboko nei zastanawialem, ale MOIM ZDANIEM, wyglada to tak:
Bukmacher zarabia na marży więc najlepiej dla niego jak ludzie stawiaja na wszystkie mozliwe opcje czyli jak mam 1x2 to chce zeby ludzie stawiali na 1 na x i na 2 , a jak widzi ze idzie duza suma np na 1 to zmniejsza kurs na 1 i zwieksza na x i 2 zeby zachecic do kupna pozostalych &quot;opcji&quot;

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Kursy nie są wyrażane w złotówkach. A kursy generalnie zmieniaja sie pod wpływem pieniądza.
Fakt napisałem tak bo gram w ZŁ i z przyzwyczajenia... Wybacz...
Nie tylko pod wpływem pieniądza zmienia się kurs...
Gra psychologiczna pojawia się u graczy gdy widzą wzrost kursu dlaczego ? Bo zaraz są jakieś podejrzenia co do danego spotkania jak np: kolega w 1 poście. Akurat w jego przypadku kurs na faworyta ,który przegrał wzrósł a sam gracz kminił o co biega i zapewne odpuścił...

T 86

typoman_

Użytkownik
Kurs sie zmienił bo dużo pieniędzy poszło w druga strone. Żadnej psychologi tu nie ma. Przeanalizuj sobie który buk kiedy zmieniał kurs to może zrozumiesz na czym to polega. Do znawcy Ci jeszcze daleko ;)

T 86

typoman_

Użytkownik
Nie tylko pod wpływem pieniądza zmienia się kurs...
jeżeli chodzi o piłkę nożną to tylko pod wpływem pieniądza. Pewnie myślisz, że jeżeli zostanie ogłoszone że jakiś tam piłkarz nie zagra to bukmacherzy zmieniają kurs to jesteś w błędzie.

simons 646

simons

Forum VIP
- Forma drużyny
To raczej ma wpływ na kurs wyjściowy, a spadki i wzrosty to po prostu korekty bukmachera pod wpływem stawek graczy.
Np.: piszesz &quot;forma drużyny&quot; - to nie jest tak, że oddsmaker wystawia kurs np.: 1.90 nagle patrzy, że dobra forma i obniża do 1.7 :p
EDIT:
Cock no tak, ale ja odebrałem pytanie jako - czemu spadają kursy no a marża to już inny &quot;bonus&quot;

Do góry Bottom