Jest zupełnie na odwrótCiężko grać z takimi słabymi graczami bo nie wiadomo co mają.
Moim zdaniem bardzo dobra strategia, jak nauczysz się czekać na reakcję przeciwnika to powinno przyniesc jakis zysk. Ty grasz schematycznie dla Ciebie check znaczy słaby lub żaden układ call średni a reise wysoki. Zapewne twoi przeciwnicy dość szybko się orientują i dlatego przegrywasz. Grasz z realnym przeciwnikiem nie z komputerem. W przeciwieństwie do komputera przeciwnik myśli i analizuje sytuację.Albo np. trafiają trójkę na flopie i tak samo nie podbijają, dopiero na riverze jak spadają inne karty np. bardziej dogodne dla mnie i podbijam, a tu się okazuję że oni mają ręce premium itd.
Właśnie taka strategia jest najlepsza dla początkujących i nie tylko.W żadnym wypadku nie charakteryzuje słabych graczy. ????Słabi to są tacy co czekają na dobrą rękę i walą przed flopem podbitki a po nim im wszyscy spieprzają.
To nie są wcale słabi gracze, robią tak specjalnie żeby jak najwięcej kasy od ciebie wyciągnąć.Słabi to są tacy co czekają na dobrą rękę i walą przed flopem podbitki a na nim im wszyscy spieprzają.
Jest to dobry sposób na pazernych blefiarzy których jest pełno na stołach. Z takim rywalem na stole robiąc Call na riverze często mozna takim sposobem cały jego kapitał przygarnąć.No ale w takim wypadku nie mówię o parkach Asów tylko dobrym dominującym układzie i takiej taktyce, przecież ryzykujemy także swoje pieniądze.
Przecież nie piszę o takiej taktyce z AA tylko topowym układem, weź czytaj posty do końca a potem odpisuj.Powodzenia z taką grą, ilez to razy już widziałem kolesia z AA, który grał slow, limpował tam gdzie miał podbijać i nagle po riverze się okazywało ale jak to "przegrałem z AA i pokonała mnie trójka 2" no ale jak koleś tylko limpuje a na riverze spada trzecia 2 to się dostaje po dupie przy takiej durnej grze.
Nie bardzo się również zgodzę że gracze coraz częsciej grają slow play, wg mnie poker jest coraz bardziej agresywny i to jest spory problem, bo takiego kolesia trudniej rozszyfrować
BZdura, w dłuższej perspektywie więcej wygywa się w takim przypadku limpując (zwłaszcza z wczesnej pozycji) i robiąc re-raise bo często ktoś nie wytrzymuje i z późnej pozycji próbuje ukraść pulę.Powodzenia z taką grą, ilez to razy już widziałem kolesia z AA, który grał slow, limpował tam gdzie miał podbijać i nagle po riverze się okazywało ale jak to "przegrałem z AA i pokonała mnie trójka 2" no ale jak koleś tylko limpuje a na riverze spada trzecia 2 to się dostaje po dupie przy takiej durnej grze.
Nie bardzo się również zgodzę że gracze coraz częsciej grają slow play, wg mnie poker jest coraz bardziej agresywny i to jest spory problem, bo takiego kolesia trudniej rozszyfrować
stare ale nie wprowadzajcie w bład ludzi, gosc ma przeciez KK99 Q kicker a oponent QQ99 K kickerTy masz KK99 a on QQ44 twoja ręka jest silniejsza ???? I nie ma czegoś takiego jak 3 pary, układ składa się z 5 kart ????