Zgadzam się z oboma typami wyżej.
M.O'Donnell vs L.Haotian
Match Winner:
Haotian, Lyu @ 1.69 1-5
J.Trump vs J.Higgins
Match Winner:
Trump, Judd @ 1.80 3-5 na własne życzenie, Trump miał mecz w garści przy 3-2 to nie wiem co zrobił, miał autostradę do 4-2 to oddał frejma i cały mecz potem..
O’Donnell turniej życia, już najlepszy wynik w karierze, ale nie wiem czy coś więcej. Zaprowadziła go do ćwierćfinału przede wszystkim dobra gra, ale również drabinka usiana jeźdźcami bez głowy do tego w nieregularnej formie w osobach Brecela, Forda i Wenbo. Wszyscy potrafią wiele, wbijają jak maszynki, ale kiedy brak formy to przede wszystkim dają rywalom łatwe szanse. I tak było tutaj. Do tego z Fordem wygrana szczęśliwa na ostatniej czarnej w deciderze. Mimo wszystko Chińczyk miał trudniejszych rywali Perry i Murphy, których po dobrych zaciętych meczach ograł. Widać po Haotianie że to już nie jest nieopierzony nastolatek, dojrzał i gra dużo bardziej wyrachowany
snooker, zdecydowanie poprawił grę taktyczną, nie podpala się na wbicia, za to coraz lepszymi odstawnymi zmusza rywali do błędów.
M.O'Donnell vs L.Haotian
Highest Break:
Under 106.5 @ 1.727 się rozstrzelali...
Dla obu ćwierćfinał dużego turnieju to nie jest naturalne środowisko, dla Anglika to absolutny debiut, Chińczyk już był chyba raz czy dwa, ale taka realna szansa na półfinał to dla niego nowość. Dlatego spodziewam się nerwowego meczu, pilnowania bezpiecznych rozwiązań bez forsowania podtrzymania podejścia na rzecz dobrej odstawnej. Dlatego stawiam że w tym meczu nie będzie setki, ale gram na bezpieczniejszy zakład na under 106, który jak widać pozwala na niskie setki. Do tej pory w turnieju obaj bez setki i generalnie ich podejścia wyglądały dość mizernie: O’Donnell dużo niskich 50tek (97, 58, 54, 55, 53, 63, 62, 53, 50), Haotian jeszcze skromniej (52, 75), dlatego myślę, że w meczu o taką stawkę dla obu nie będzie fajerwerków tylko gra przede wszystkim na wynik.
Kursy z Marathonu