Z Urugwajem lipton, Nacional w 90 minucie wymęczył zwycięstwo, nie o to na pewno chodziło, jednak z
bardzo fajnie poszło i do tej ligi wrócę w typach na noc.
Palestino - U.Catolica
Równo o północy na stadionie Estadio Municipal de La Cisterna zespół Palestino przyjmie w swoje progi Universidad Catolica. Goście raczej miło wspominają wyjazdy do Santiado de
Chile, gdyż przez ostatnie 13 lat przegrali tam tylko raz na 14 spotkań (9 zwycięstw, 4 remisy z bilansem 25-13).
Palestino Aperture zaczął ciekawie, wygrywając z Evertonem 2:0, później jednak 3 mecze bez kompletu punktów, 2 remisy i porażka. Odwrotnie goście, po 4 kolejkach jeszcze nie przegrali i myślę, że dzisiaj spróbują to podtrzymać (2 zwycięstwa, 2 remisy).
Goście dzielą na razie siły na dwa fronty - Sudamericana
i liga. Jak na razie wychodzi im to bardzo dobrze, w lidze bez porażki, a w CS niemal zapewniony awans do 1/8 finału (1 mecz z Emelec u siebie 4:0).
Po lidze mają praktycznie dzień odpoczynku, więc trener będzie na pewno rotował składem (rewanż CS, wyjazd do Ekwadoru). Obie ekipy stać na dobre strzelanie i biorąc pod uwagę rotowanie składem przez Lasarte (w przewidywanych składach widzę tylko 3 zmiany od ostatniego meczu) i chęć zdobycia punktów na swoim obiekcie jestem dobrej myśli.
Składy
over 2,5 @1,80 bet365 7/10 1:2 do 23' minuty
Audax Italiano - Cobreloa Calama
Drugie spotkanie o 2:30, czyli pojedynek Audax Italiano z Cobreloa. Obie ekipy bez porażki, z tym, że goście mają 2 oczka więcej (2-2-0, a Audax 1-3-0). Jak to w
Chile, zespoły nastawione na strzelanie bramek, więc w tyłach troszkę braki, za to nadrabiają w przodzie. Nie wiem czy jest jeszcze coś do napisania, prócz suchych faktów. Na pewno oba kluby powalczą o całą pulę, Audax jest groźny u siebie (szczególnie jeśli gra z Cobreolą, gdyż na 45 punktów możliwych do zgarnięcia, zdobyli aż 39 - tylko w meczach przeciwko dzisiejszym gościom). Uważam, że w tym meczu bliżej do wygranej mają gospodarze, jednak nie chcę skreślać
Mineros i będę kombinował coś w ich stronę, gdyż ich gra na wyjazdach jest bardzo efektywna.
Cobreloa +0,5 @1,650 6/10 1:1
Cobreloa gol @1,36 6/10 1:1
+
over 2,5 @1,85 5/10 1:1
bet365