>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Chile 2013

Status
Zamknięty.
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Chile 2013

Zasady zmieniły się od tego roku są takie same jak w Argentynie tutaj można przeczytać.
Z ligi spadły trzy kluby:
Universidad de Concepcion
Union San Felipe
Deportes La Serena
Awansowały:
San Marcos de Arica
Nublense
Everton
Zespoły:
Antofagasta
Audax Italiano
Cobreloa
Cobresal
Colo Colo
Deportes Iquique
Everton
Huachipato
O&#39;Higgins
Palestino
Rangers
San Marcos
Santiago Wanderers
Universidad Catolica
Universidad Chile
Unión Española
Unión La Calera
Ñublense
Tutaj tabelka ,z której będzie wiadomo które spotkanie to derby :

Ostatnie mistrzostwo powędrowało niespodziewanie do Huachipato był to ich drugi tytuł (pierwszy w 1974r).
Najbardziej utytułowane kluby to Colo Colo ,Universidad Catolica i Universidad de Chile.

Kursów nie ma nigdzie bo jeszcze sporo czasu ,ale jak się pojawią to wkleję ,ale od razu mogę napisać że te trzy kluby co u góry wymieniłem będą pretendentem do tytułu.

Otrzymane punkty reputacji: +45
kostuchi 41

kostuchi

Użytkownik
Przy obecnej zmianie formy rozgrywek czyli wyłączenie play offów to faworytem do mistrzostwa jest Colo Colo.Labruna już świetnie ułożył ten zespół w poprzednim sezonie tylko brakło im formy na play offy.Do tego świetne transfery czyli wykupienie U. Espanoli: Lobos - powrót z wypożyczenia Lobosa z Espanoli, zakup Vecchio i Hernandeza z Espanoli.
Drugim faworytem jest U. De Chile, któremu kibicuję ale tutaj nie ma szaleństw z transferami i liczę, że z sektor młodzieżowego pojawią się jakieś perełki.Modlę się tylko o to, żeby partacz Eno nie grał w ataku.Tutaj jest znowu nowy trener Franco, który zastąpił Sampaoliego, mam nadzieję, że podoła.
Catolice jakoś nie widzę, żeby oni mieli zdobyć mistrzostwo.Styl Lasorte nie bardzo pasuję do tej ligi.Transferów robią mnóstwo, może lepiej, żeby poszli w jakość a w nie ilość.
Pretendentów do zwycięstwa można jeszcze widzieć w Palestino i Rangersach, które miały świetną apertury i jak sprawdzałem transfery to można u nich mówić o wzmocnieniach.
Podsumowując kto ma największe szanse na mistrzostwo, mój wybór pada na Colo Colo.Mają najsilniejszą kadrę i nie grają w Copa Libertadores a poza tym ciśnienie jest w tym klubie na mistrza jest największe.
Ostatnie mistrzostwa to parodia.Obie drużyny przed ostatnią kolejką były poza strefą play offów.W to, że właśnie oni będą grać w finale chyba nawet nie wierzyli ich najzagorzalsi kibice.Niestety jak to bywa w play offach liczy się forma a oba te zespoły w najlepszej a Espanola to do tej pory się zastanawiam skąd się ta forma wzięła bo w rundzie zasadniczej nie zagrali ani jednego tak świetnego spotkania jak w play offach.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Dlatego według mnie zmiana rozgrywek na ten system jest lepsza ,bo nie ma przypadkowych drużyn w walce o mistrzostwo, Espanola to jest nieprzewidywalna drużyna oni potrafią zagrać świetnie i nastrzelać bramek a i też potrafią zmarnować z 10 dogodnych sytuacji ,bo sytuacji w ich spotkaniach nigdy nie brakuje.Jeśli chodzi o transfery to najwięcej wydali działacze Colo Colo (zakupili z Esapnoli :Vecchio za 1 mln$ i Hernandeza za 500tyś $) i La U kupiło z O&#39;Higgins Fernandeza za 1.6mln $ .
Ja na razie nie mam faworyta muszę zobaczyć kilka spotkań bo jednak Colo Colo dla mnie lekko się osłabiło sprzedają R.Millara do Meksyku .

kostuchi 41

kostuchi

Użytkownik
Na 100% jest lepsza bo jak dla mnie to nieporozumienie są play offy.Co do Espanoli to dla mnie są oni niekwestionowanymi mistrzami najgorszej obrony w całej lidze.Ale co się dziwić jak na bokach obrony są ofensywni pomocnicy.Sam jestem ciekaw jak teraz będzie wyglądała Espanola bo miło się ją ogląda tylko jest problem w tym, że kręgosłup tej drużyny tworzyli Vecchio - Hernandez - Scotti a dwóch pierwszych nie ma już w tym zespole.
Największą piętą achilesową Colo Colo są czerwone kartki.Często im puszczają nerwy i na tym najwięcej tracą punktów.Jak Labruna zapanuję nad towarzystwem to maja bardzo duze szanse na mistrza.
Walka o mistrza raczej się odbędzie między Colo Colo a U. De Chile.Sową w clasurze zabrakło motywacji na grę, zamieszanie z trenerem, rzucanie wszystkich sił na puchary a teraz nowy trener i mistrza nie odpusczą.Już nie mogę się doczekać startu rozgrywek.

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Cobresal- Union Espanola 2 2,63( bet365)
Panowie eksperci od Chile, liczę na odniesienie się do mojej analizy. Jak stwierdziliście, Union to drużyna nieprzewidywalna, rozkupiona przez Colo Colo( ważne ogniwa), jednak mimo wszystko kusi mnie by zagrać na ich zwycięstwo.
W ekipie Cobresal również miała miejsce znacząca wyprzedaż ważnych zawodników( przynajmniej w liczbach): M.Cuellar( 33/15), De Porras( 16/4), Vuletich( 13/2), O.Salinas( 21/3), Berrios( 32/0), Pavez( 28/0), Galeano( 13/2).
Mocno nadszarpnięta została linia defensywy, gdyż odeszli: Pisano( 12/0), Pallante( 14/3), Aravena( 16/1) i Munoz( 22/0).
Co więcej, w meczu przeciwko Union nie zagrają inni istotni defensorzy: Alegria( 17/1- pauza za kartki) a także kontuzjowani: Farias( 24/0) i W.Herrera( 16/1). Pomocnik H.Salinas( 23/2) również nie zagra w dzisiejszym meczu z powodu urazu.
Z nowych graczy Cobresal nie będą mogli zagrać napastnicy: Nadaya( grał w sparingach) a także sprowadzony niedawno z Colo Colo, Pineda.
Union Espanola ma już za sobą przedsezonowe przetarcie, w ćwierćfinale Pucharu Chile ograli w dwumeczu drużynę Rangers( 3-0 dom, 2-2 wyjazd), co rokuje dobrze przed dzisiejszym spotkaniem.

kostuchi 41

kostuchi

Użytkownik
Niby masz rację bo sporo odeszło tylko weź pod uwagę to czego dokonali Ci zawodnicy w poprzednim sezonie.Tak świetnie grali, że mieli baraże o utrzymanie w których o mały włos aby odpadli.I tak mieli farta w tych barażach, że u przeciwników był kontuzjowany najlepszy gracz, oczywiście jeśli dobrze pamiętam.
Espanola wyeliminowała Rengersów, którzy jak pokazał pierwszy mecz w lidze są daleko od formy bo 15 minut dobrej gry to raczej nie forma jeszcze.Dla mnie to spotkanie nie do ruszenia.
Na razie jak oglądam pierwsze spotkania nowego sezonu to słabo to wygląda.
Jeśli już coś musisz zagrać to celowałbym w spotkanie Cobreloa - Colo Colo, że w tym spotkaniu obie strzelą po minimum jednym golu.W Cobreloi nikomu łatwo się nie gra.Sam to nawet mówił Labruna-trener Colo Colo.Do tego jeszcze wspominał, że jego podopieczni nie są w najwyższej formie.Ja przynajmniej to gram.

kostuchi 41

kostuchi

Użytkownik
Mam nadzieję, że koledzę nie odradziłem a nawet jeśli odrodziłem to zagrał proponowany typ przeze mnie: obie strzelą.
Espanoli nie oglądałem ale zwycięstwo w końcówce jak patrzyłem a Colo Colo dało czadu.Psychika to najsłabszy punkt tego zespołu.Choć muszę się przyznać, że jako kibic U. De Chile serce się radowało z każdą kolejną bramką ????

roan79 456

roan79

Użytkownik
Cobreloa-Deportes Iquique
Typ:1
Kurs:2.00
Godz:20:00
Bukmacher: WilliamHill

Jestem trochę zaskoczony kursami na to spotkanie , myślę, że są one zbyt duże. Cobreloa jest bardzo solidną drużyna.Odnieśli niesamowite zwycięstwo w pierwszym meczu tego sezonu przeciwko Colo Colo końcowy wynik był 5-2. W domu są nie do zatrzymania. W ostatnich 10 meczów wygrali 8 razy i tylko 2 mecze zakończyli remisem. MACuellar jest w doskonałej formie, w ostatnim meczu strzelił 2 gole.
Po drugiej stronie jest Deportes Iquique. Mieli dobry sezon w zeszłym roku. Ale w tym roku są słabsi, ponieważ niektórzy gracze opuścili klub.Pierwszy mecz w tym sezonie Deportes Iquique zakończył remis 0-0 z przeciętnym Palestino u siebie.
Myślę, że tym sezonie Cobreloa pokaże swoją prawdziwą twarz.Czas wygrać jakieś trofeum, to wcześnie, ale mogę powiedzieć ze dzięki swojemu pierwszemu zwycięstwu nabrali wiary w siebie i poczuli sie bardzo pewnie. Podsumowując pewna wygrana dzisiaj Cobreoli.

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
U. de Chile - U. Espanola Typ: over 2 . 5 gola
1.80
Bet365
Na pocz ątek statystyki z ostatnich meczów Universidad w roli gospodarza przeciwko Espanoli:

Univ de Chile 1:4 U. Espanola
Univ de Chile 3:2 U. Espanola
Univ de Chile 3:0 U. Espanola
Univ de Chile 2:1 U. Espanola
Univ de Chile 2:1 U. Espanola
Univ de Chile 1:4 U. Espanola

Jednym z czynników dla overa jest dla mnie chęć rewanżu de Chile za ostatnią ćwierćfinałową kompromitującą porażkę 1:4.Universidad na pewno wyjdzie na mecz podwójnie zmobilizowany i nie zadowoli się skromnym prowadzeniem.Kolejnym czynnikiem dla mnie jest forma Espanoli w obronie.Drużyna ta po ostatnich stratach transferowych niezbyt dobrze broni jako zespół co przy takim zespole jak Universidad może być zgubne.Natomiast gra ofensywna Espanoli wygląda już o wiele lepiej co jest kolejnym argumentem za dużą ilością bramek.
✅ 0:3 Świetna Espanola beznadziejne La U ????

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Rangers - U. Catolica Typ: Rangers +0.5
1.575
Bet365

Na początku Apertury gra Catolici niezbyt mnie przekonuje.Wymęczone zwycięstwo z O&#39;Higgins gdzie O&#39;Hi byli dla mnie zdecydowanie lepiej grającym zespołem i tylko dzięki swojej nieskuteczności przegrali ten mecz.Następnie w meczu z Palestino nie potrafili wygrać grając w przewadze jednego zawodnika przez większość meczu(a nawet prowadzili jedną bramką).Rangersi natomiast są mocną drużyna głównie własnego boiska gdzie naprawdę rzadko przegrywają i myślę, że dzisiaj zdobędą co najmniej jeden punkt.
⛔ 0:3 parodia...

Otrzymane punkty reputacji: +2
slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Cobreloa - Huachipato Typ: over 2.5
1.8
Be t365 Cobre loa jest u siebie bardzo silna i do teg o usposobiona bardzo ofensywnie, dość po wiedzieć, że w ostatnich dziesięciu meczach jako gospodar z strzelili 26 bramek co daje ś redni ą 2,6 gola na mecz.Na przeciwko staje Huachipato , bąd ź co bąd ź mistrz, który w tym sezonie w lidze jeszcze nie wygra ł i prezentował się słabo. Huachipato m a ostatnio problemy z gr ą w obronie natomiast w ataku z ostatnich dziesięciu delegacji tylko dwa razy wr ó cili bez zdobyczy bramkowej.
Uważ am , że oba zespoły bez kalkulacji będą d ąży ć do zwyci ęstwa co odbije się na ilości bramek w meczu.
✅ 3:3

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Colo Colo jak na razie raczej zawodzi. Jeden z faworytów do mistrzostwa a pierwsze dwa mecze na wyjeździe przegrywa: najpierw wysoko 2-5 z Cobreloa, a następnie 1-2 z Iquique. Porażka z Iquique może nie dziwić, bo to jednak solidna drużyna która na swoim stadionie w Clausura 2012 przegrała 3 mecze (w tym jedno z Colo Colo), jednak porażka z Cobreloa to znak, że na wyjazdach Colo Colo nie idzie. Na szczęście na swoim stadionie pokonali pewnie 2-0 Union La Calera i mają na koncie przynajmniej 3 punkty. Przed sezonem w składzie CC doszło do kilku zmian. Odeszli między innymi: Rodrigo Millar (P 38/6), Luis Paves (P 28/0), czy Alvaro Ormeno (O 25/0). Do drużyny dołączyli dwaj zawodnicy z Union Espaniola: E.Hernandez (N 22/4) za 0,5 mln dolarów a także E.Vecchio (P 35/6) za 1 mln dolarów. Z Audaxu ściągnięty został obrońca Lucas Dominguez, a z Grecji pomocnik Mathias Cardaccio. W zespole zostały dwie największe armaty a więc argentyńczyk Olivi (10 bramek) i gwiazda drużyny Carlos Munoz, zdobywca dziewiętnastu bramek w 2012 roku (król strzelców turnieju Clausura). Tak więc zdawałoby się że drużyna od początku powinna grać na miarę swoich umiejętności, a na dodatek Colo Colo nie gra w Libertadores a więc nie musi zaprzątać sobie głowy podróżami do kontynencie. Dlaczego zdarzyły się dwie porażki na wyjeździe pewnie sami zawodnicy nie są w stanie odpowiedzieć. Pewne jest że dziś na swoim stadionie będą chcieli zdobyć kolejne trzy punkty i pozostać niepokonanym na swoim obiekcie. Nie powinno być to trudne zadanie. ponieważ zmierzą się z Santiago Wanderers, które od lat plasuje się w dolnych rejonach tabeli. W tym roku ich bilans to dwie porażki: 0-2 z O&#39;Higgins i 3-4 z La Calera.
Nie widzę innej możliwości jak tylko pewna wygrana Los Albos, a kurs na zwycięstwo jest w sam raz do jakiegoś dubelka.
Nie znalazłem meczowych składów na ten mecz, ale jeśli je znajdę to je jeszcze tu wrzucę.

Colo Colo @ 1,5 bet365 ✅ 1-0
Colo Colo -1AH @ 1,775
over 2,5 @ 1,57
⛔

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Huachipato - U. Espanola
U. Espanola - DNB 1.8 ✅ 0:1
over 2.5 1.7⛔ 0:1
Bet365

Espanola w znakomitej formie, szczególnie w ataku widać u nich jakość.W ostatnich dwóch meczach z La U i Audaxem naprawdę oglądało się ich grę z przyjemnością i widać, że forma u nich rośnie.Z drugiej strony chimeryczne Huachipato, które wygląda tragicznie w grze obronnej, do tego na pewno odczuwające grę co trzy dni w lidze i CL.Espanola na pewno będzie podwójnie zmobilizowana chociażby ze względu na ostatnie starcie tych drużyn, w którym to Espanola pechowo straciła mistrzostwo właśnie na rzecz gospodarzy tego meczu.
Rangers - Cobreloa

Cobreloa - DNB 2.0 ✅⛔ 2:2 zwrot
Bet365 Ten typ motywuje głównie ostatnią formą tych dwóch drużyn.Oglądałem ostatnio mecze obu drużyn i uważam że kursy na Cobreloe są zdecydowanie za duże.Na ten moment prezentują się lepiej od Rangersów i są w stanie wywieźć zwycięstwo z Estadio Fiscal.

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Cobreloa - U. Catolica

over 2.5 @ 1.61 ✅4:2
over 3 @ 2.025✅4:2
Bet365
Dwie bardzo ofensywne drużyny, obie w dobrej formie w szczególności Catolica.Cobreloa jako gospodarz w ostatnich dziesięciu meczach strzelała min . dwa gole .U siebie ich gra wygląda naprawd ę fajnie, zmorą są jednak głupio tracone bramki(np . Huachipato).Natomiast Catolica w tym momencie jest najlepiej grającą drużyną w Chile.Czy prowadzą 1:0 czy 3:0 cały czas atakują, nie ma kalkulacji.Zapowiada się dobre spotkanie na kamera lnym stadionie w Calamie.

✅ mecz esencją ligi chilijskiej ????
ps. mój mały błąd, mecz rozgrywany w Iquique z uwagi na remont stadionu w Calamie

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Cobreola - U. Catolica

over 2.5 @ 1.61 over 3 @ 2.025
Bet365

Dwie bardzo ofensywne drużyny, obie w dobrej formie w szczególności Catolica.Cobreloa jako gospodarz w ostatnich dziesięciu meczach strzelała min . dwa gole .U siebie ich gra wygląda naprawd ę fajnie, zmorą są jednak głupio tracone bramki(np . Huachipato).Natomiast Catolica w tym momencie jest najlepiej grającą drużyną w Chile.Czy prowadzą 1:0 czy 3:0 cały czas atakują, nie ma kalkulacji.Zapowiada się dobre spotkanie na kamera lnym stadionie w Calamie.
Ja na ten mecz poleciłbym:

Catolica DNB @1,72 Bet365⛔
Catolica over 2,5@4,00 Bet365⛔ masakra końcówka,ale w sumie grali jak pipki w porównaniu z wcześniejszymi występami

Oczywiście ze stawką ostrożnie bo to jest Chile,bo to jest początek sezonu. Cobreoli nie widziałem,Catolice widziałem w 3 meczach w których robili z rywalami co chcieli-w ofensywie po prostu wszystko(prawie) im wychodziło. Myślę,że w meczu wyjazdowym presja na nich jest odrobinę mniejsza a to może tylko im się przysłużyć. Okazji do bramek będą mieli na pewno w ilość dwucyfrowej,więc liczę na 30 % chociażby skuteczność a wtedy 3 bramki zdobędą.

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Rangers - Colo Colo

over 2.5 @ 1.72 ⛔
Bet365
W obu zespołach morale nie ciekawe.Presja ze strony kibiców w Colo Colo coraz większa, pojawiły się nawet plotki o powrocie starego trenera Claudio Borghiego.Ranger si natomiast bez wygranej od czterech meczy.Zawodnicy są rozczarowani ostatnimi wynikami (w szczególności słabym meczem z La Calerą) i obiecują zwycięstwo nad Cacique . Oba zespoły chcą wygrać(Colo Colo nawet musi) więc spodziewam się otwartej gry i myśl ę że, minimum trzy bramki w tym meczu zobaczymy.
Mecz w niedziele
⛔ Colo Colo padaka...

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Cobreloa - A. Italiano
Typ: 1
1.8
Sportingbet

Takiego kursu na Cobreloe żal nie spróbować.Obie drużyny na przeciwnych biegunach w tabeli.Porównując grę zespołów to także niebo a ziemia.Audax w ostatnim meczu u siebie z &quot;Los Acereros&quot; kompletnie sobie nie radzili, praktycznie zero sytuacji bramkowych.Dość powiedzieć, że jedyne zwycięstwo w tym sezonie odnieśli z bardzo słabym Cobresalem.Cobreloa natomiast w końcu swoją dobrą grę przełożyła na wygrane.Zdominowanie Catolici i wyjazdowe zwycięstwo na trudnym terenie z Evertonem mówią za siebie.
Mecz w niedziele o 20
⛔1:1

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X
Pojedynek lidera i przedostatniej drużyny tabeli. Drużynie Iquique czkawką odbijają się występy w Copa Libertadores i w lidze w ośmiu spotkaniach ma zaledwie 4 punkty. Catolica w odwrotnej sytuacji: nie grają w CL, więc mogą całe siły skupić na występach w kraju. Jak na razie razem z O&#39;Higgins liderują tabeli mając na koncie 19 punktów. W ostatnim pojedynku na Estadio Santa Laura rozbili Everton 5-0. W ogóle w 2013 roku ich bilans u siebie to 12-3, z tym że jeden mecz przegrali w drugiej kolejce z Rangers. Jednak od tamtego meczu w lidze są niepokonani (5 zwycięstw i remis). Tak się mówiło, że przed sezonem w klubie nastąpiła wyprzedaż (rzeczywiście z drużyny odeszło kilku czołowych graczy, szczególnie pomocników), jednak ubytki zdołano odpowiednio załatać i Espaniola radzi sobie w lidze bardzo dobrze. Iquique tak jak wspomniałem skupiło się na grze w CL i efekt taki, że i tam i w lidze nie wygląda to dobrze. Jeszcze w Libertadores mają szanse na awans, jednak w lidze sytuacja jest co najmniej słaba. Po jednym zwycięstwie i remisie a reszta to porażki. Na wyjazdach 4 porażki i dwie zdobyte bramki. Mimo, że po bardzo udanym sezonie 2012 zostawiono najlepszych zawodników na czele z Christianem Bogado a pozyskano z Huachipato Manuela Villalobosa to gra Iquique jest słaba.
Union Espanola @ 1,49 Marathonbet ✅ 1-0

slawekq 410

slawekq

Użytkownik
Typ kolegi powyżej dobry jednak nie zakładałbym, że ewentualne zwycięstwo przyjdzie Espanoli łatwo.Po pierwsze niedawno zmienił się trener w Iquique(Jaime Vera zastąpił Diaza) i dzięki przerwie na reprezentacje mógł już poskładać trochę grę Deportes.Po drugie Espanola grała mecz z La U w pucharze Chile niecałe trzy dni temu praktycznie podstawowym składem(poza Jaime) i mogą odczuwać trochę zmęczenie.Myślę, że BTS czy bramka Iquique też jest dobrym typem.

Everton – O’Higgins
Typ: 1x
1.73
Bet365

O’Higgins w meczach wyjazdowych nie prezentuje się tak dobrze jak w meczach u siebie.Wprawdzie osiągają dobre rezultaty jednak moim zdaniem dosyć szczęśliwie.Everton u siebie jest silny i naprawdę rzadko przegrywa, do tego po ostatnim blamażu z Espanolą i porażce z Cobreloą trener Castaneda uważa spotkanie z O’Hi za kluczowe. Myśle, że Everton co najmniej zremisuje w tym meczu lub nawet wygra.
✅2:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom