Zupełnie zapomniałem o tym meczu ????
To będzie pierwszy mecz Chelsea z pauzą Matica, także jestem ciekawy jak się spiszą bez niego. Grali bez niego w tym sezonie, w lidze, jeden raz i zgadnijcie kiedy.. Właśnie wtedy kiedy to pierwszy raz przegrali w lidze, skończyło się gadanie o powtórzeniu wyczynu Invincibles. I podejrzewam, że duży wpływ na wynik tego spotkania miał brak własnie Matica. Z drugiej strony Tottenham który w lidze europy się nie popisał. Jednak w 1 składzie nie zagrali Mason, Hurricane, Rose czy Walker. Myślę, że byli oszczędzani właśnie na ten mecz, bo mimo że ten puchar jest najmniej znaczącym pucharem w sezonie Anglików to jednak daje przepustkę do ligi europy. Teraz można się zastanowić, że Tottenham wystawił słabszy skład na
LE żeby wygrać puchar, który da im
LE ???? Jednak myśl, że w przyszłym sezonie mogliby nie wyjechać z Anglii na żaden mecz pucharowy może troche smucić Kogutów i na pewno może skłonić piłkarzy to przemyślenia tego czy nadal chcą grać na
WHL.
Teraz może bardziej o meczu. W tych meczach pada dużo bramek, wspomniane 5:3 czy wcześniej deklasacja po 3 i 4 do 0. Finały to zazwyczaj gra do 1 bramki, potem mecz się otwiera i gra się o wszystko. Dlatego spodziewam się dużej ilości bramek, rożnych i nawet kartek. Jeśli chodzi o faworyta to gdyby grał Matic to byłaby nim Chelsea, ale bez niego już nie jest tak kolorowo jak na Łazarskim. Ogólnie mam wrażenie, że maszynka Chelsea troszkę spuchła, a do tego brak Matica i można się teraz spodziewać gubienia punktów. Z drugiej strony Tottenham, który swoją grę opiera na Harrym Kane i czasami pociągnie Eriksen. Do tego dochodzi mecz na Wembley, który na pewno jest czymś wyjątkowym dla każdego piłkarza i kilku młodych, którzy jadą tam poraz pierwszy może się spalić albo całkiem odwrotnie zajebiście się zmotywować i zagrać mecz życia.
Liczę na dobre spotkanie, może jakaś dogryweczka i niech wygra lepszy
Typy :
Tottenham więcej kartek @1.95 
Powyżej 13 rożnych @3.40 
Chelsea powyżej 5.5 rożnego @1.66 
Tottenham powyżej 4.5 rożnego @1.66 
Powyżej 2.5 & BTTS @2.50