>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Chelsea Londyn - Manchester City, HIT 23 kolejki Premier League [31.01 godz 18:30]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

CHELSEA LONDYN - MANCHESTER CITY
sobota godz 18:30
1,95- 3,60 - 3,80 b365

Stamford Bridge

Mecz na szczycie ! Lider kontra wicelider. Dwaj główni pretendenci do tytułu Mistrza Anglii 2014/15. Sceną tej konfrontacji będzie Stamford Bridge.
Czy Pellegrini i jego podopieczni zdołają zatrzymać Chelsea ? Czy rysa jaką było odpadnięcie Chelsea z FA Cup z Bradford to początek większego kryzysu ? Najpierw Chelsea czeka mecz w półfinale Capital One Cup z Liverpoolem, a potem będą myśleli o rywalizacji z City.
Jakie macie zdanie na temat tego meczu ? Czy będzie to hit przez duże H? Czy z dużej chmury spadnie mały deszcz i zobaczymy bardziej szachy i górę weźmie taktyka ?

Zapraszam do dyskusji ! ;)

madman01 20,1K

madman01

Użytkownik
Prawdopodobnie Chelsea przystapi na mecz z City bez Fabregasa i Costy (spore osłabienie)
...źródło: Przegląd Sportowy

Otrzymane punkty reputacji: +19
pi0tro 27

pi0tro

Użytkownik
Jeśli chodzi o Costę to wielce prawdopodobne, że po incydencie ze Skrtelem zostanie zawieszony i nie będzie mógł rozegrać tego meczu. W przypadku Fabregasa ciężko prorokować. W ostatnim spotkaniu opuścił przedwcześnie boisku nie z powodu kontuzji, ale w obawie przed nią. Zgłosił jakiś problem i jego zmiana wynikała z zastosowania środków ostrożności, dlatego ciężko powiedzieć, czy wystąpi w tym spotkaniu. Być może więcej będzie wiadomo po konferencji Mourinho.
Edit: Niestety, Chelsea postanowiła odwołać przedmeczową konferencję.

bob94 465

bob94

Użytkownik
A w City Aguero dopiero po kontuzji więc jeszcze słaba forma dodatkowo Yaya Toure na pucharze

Robson// Zaleca się rozwiniecie powyższej wypowiedzi i uzupełnienie jej o znaki interpunkcyjne tak by wypowiedź była czytelna dla każdego.
pozdrawiam

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Żadna z tych drużyn mnie nie przekonuje. City ostatnio gra słabo w ataku i w obronie. Przegrali z Arsenalem i M&#39;Boro w FA Cup. Obrona jest dziurawa - M&#39;Boro mogło w drugiej połowie rozgromić City. Aguero w ataku nie istnieje i jest cieniem zawodnika sprzed kontuzji. W Chelsea nie zagrają Costa i Fabregas, czyli dwóch kluczowych graczy - Costa najlepszy strzelec, a Fabregas najlepszy asystent. Jeszcze dwa tygodnie temu po meczu ze Swansea chciałem postawić w tym meczu na Chelsea, ale przez te dwa tygodnie wiele się zmieniło. Przede wszystkim zabraknie tej dwójki, a po drugie The Blues słabo zaprezentowali się w dwumeczu z Liverpoolem. Jak na Chelsea słabo to wyglądało. W dodatku piłkarze mają w nogach o dwa mecze więcej niż City.

Obie drużyny grały ostatnio słabo w ataku, obie mnie nie przekonują i dlatego za mniejszą stawkę stawiam na remis. Chelsea ma komplet 10 wygranych na własnym stadionie, jeszcze nikt nie urwał im punktów, tak więc czas na pierwszą stratę. City jest moim zdaniem za słabe w tej chwili, żeby wygrać, w dodatku mają bardzo niekorzystny bilans na Stamford, tak więc remis to dobra opcja.

Chelsea - City X @ 3,59 Pinnacle ✅ 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +3
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Chelsea - Manchester City
Szlagier, wojna na szczycie, prawdopodobnie najważniejszy mecz sezonu!!!
Tak! Już jutro na Stamford Bridge spotkają się kluby walczące w tym sezonie o mistrzostwo Anglii. Obie drużyny będą gryźć trawę by zachować komplet punktów po spotkaniu. Obie drużyny lubią przykartkować i obie drużyny nie będą odstawiać nogi. Sędziuje Mark Clattenburg ze średnią 3,96 żóltek /mecz +2 czerwa.
Ónibet
Pablo Zabaleta dostanie kartkę TAK @2.5 (Betsson proponuje 2.35 mimo, że tam liczy się tylko żółtko)
Mój ulubieniec zarówno jeśli chodzi o pozycję prawego obrońcy jak i typowania kartek. Pabla wszyscy znamy i kochamy i nie dość, że będzie musiał dać 100% w ofensywie to czekają go starcia z Hazardem. NIE CHCE MI SIĘ WIERZYĆ, że w takim meczu ani razu się nie spóźni lub Belg go zwyczajnie nie &quot;zrobi&quot;. W ostatnim starciu tych drużyn Pablo złapał kartke po dryblingu właśnie Hazarda, a sam skrzydłowy Chelsea jest dla mnie najbardziej &quot;kartkogennym&quot; zawodnikiem BPL. Mimo względnie niskiego kursu WARTO.
//jeśli ma brakować Costy i Fabsa to brzemię i ciężar gry tymbardziej spadają na Hazarda
Drugi typ kartkowy leci w stronę defensywnego pomocnika po stronie Hazarda(najpewniej Fernandinhio chociaż mimo zajmowanej pozycji jest on średnio defensywny. Nie tylko często kartkuje przez swoją rolę w drużynie ale również przez charakterek.)
Zależnie od składów można się przyjrzeć także Maticowi czy jakiemuś obrońcy jak Kompany lub Ivanovic

deserteagle 3,8K

deserteagle

Użytkownik
Ostatnio gra tych dwóch, klasowych drużyn, rzeczywiście nie przekonuje. I jedni i drudzy mają w tym meczu coś do udowodnienia.
Pomijając słabszą dyspozycję City jak i problemy kadrowe Chelsea myślę, że będzie to bardzo wyrównane spotkanie. W takim meczu i z takim sędzią żółtych kartek nie powinno zabraknąć i myślę, że czerwona kartka ma szansę się pojawić. Za niewielką stawkę - myślę, że warto zagrać.

Anglia, 1 liga ⚽
Chelsea - Manch. City - czy będzie czerwona kartka?
Typ: TAK ⛔
Kurs: 3.43
Bukmacher: STS

2 żółte kartki...no comment :-|

zoumafan 23

zoumafan

Użytkownik
Chelsea win
Bet365 // tego typu nie rozliczam z powodu tego co napisalem w analizie nizej.
@2.15

Chelsea-City under 2.5 gola
Bet365 ✅✅✅
@1.85

Kursy na gospodarzy caly czas rosna. Nie ma sie co dziwic, poniewaz w ekipie londynczykow zbraknie najlepszego strzelca druzyny Diego Costy, ktory zostal zawieszony przez mafie za zachowanie, ktore nie bylo wlasciwe, ale tez nie bylo w nim widac jakiejs niesamowitej premedytacji, dlatego w mojej opini (i nie tylko) ta kara jest smieszna. Do tego pod znakiem zapytania stoi wystep Fabregasa, ktory zostal zmuszony zejsc z murawy w starciu z Liverpoolem w obawie pred kontuzja. Sa to kluczowi zawodnicy, natomiast w ekipie gosci zabraknie Toure oraz dobrze spisujacego sie w ostatnim czasie Nasriego. Dla The Blues sprawa napastnika nie jest jeszcze jakims wielkim klopotem, bo moze to zabrzmi smiesznie, ale jest Didier na lawce. Moze i ma juz swoje lata, ale wchodzac na boisku wciaz pokazuje niesamowita klase, strzela bramki i jest bardzo produktywny. Wydaje sie, ze poza gorsza szybkoscia i juz nie tak mocna kondycja ten gracz, bardzo przypomina tego w swoich najlepszych czasach, a do tego jest bardziej doswiadczony. Moim zdaniem Mourinho nie pozwoli na przegrana w tym spotkanie. Nie od dsis wiadomo, ze Stamford to magiczne miejsce i wygrac tam to wielki wyczyn. Typ jest ryzykowny z tego powodu, ze Mou moze wystaczyc remis i nie bedzie sie kwapil do zwyciestwa, bo po prostu nie ma co ryzykowac. Proponuje poczekac do oficjalnych skladow. Jesli Fabregas zagra to ja ten typ sprobuje pograc, natomiast jezeli nie przystapi do tego meczu od 1 minuty to sobie odpuszcze.
Dodatkowo gram under 2.5, poniewaz tak jak wspomnialem Chelsea na pewno nie bedzie ryzykowala i sie odkrywala, natomiast City tez nie powinien sie jakos bardzo rzucic na londynczykow, a nawet jesli to The Blues umieja sobie radzic w takich sytuacjach, a na Stamford traca bardzo malo bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +2
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
w ekipie londynczykow zbraknie najlepszego strzelca druzyny Diego Costy, ktory zostal zawieszony przez mafie za zachowanie, ktore nie bylo wlasciwe, ale tez nie bylo w nim widac jakiejs niesamowitej premedytacji, dlatego w mojej opini (i nie tylko) ta kara jest smieszna.
Zejdź człowieku na ziemię, bo robisz się co najmniej śmieszny. Costa to cham i prostak, co udowadnia w każdym meczu. Zawsze największe spięcia są z jego udziałem, faule, przepychanki, symulki. Z Liverpoolem gościu celowo dwa razy stanął na nodze przeciwnika i Twoim zdaniem jest wszystko OK. Piłkarz dokładnie wie gdzie stawia stopę, no chyba że stoi tyłem i nie widzi co się za nim dzieje. Costa ma w obu przypadkach przeciwnika przed sobą. To, że nie było widać &quot;niesamowitej premedytacji&quot; nie znaczy, że Costa zrobił to przypadkowo. Właśnie zrobił to tak, żeby wyglądało na przypadek. Zwykle w takich sytuacjach, jeśli piłkarz przypadkowo stanie na nodze rywala, to zaraz idzie przepraszać przeciwnika, a Costa co? - tylko rozkłada ręce &quot;co? ja nic nie zrobiłem&quot;. Poza tymi dwoma sytuacjami o mały włos nie pobił się z Gerrardem.

w mojej opini (i nie tylko) ta kara jest smieszna.
Śmieszne to jest mówienie, że kara mu się nie należy. Przestań może czytać komentarze na chelselive, albo innym portalu dla fanów Chelsea, bo chyba stamtąd pochodzą te wszystkie opinie.

Otrzymane punkty reputacji: +21
auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Chelsea - ManCity poniżej 1,5 bramki @3,60 (Winlinebet) ⛔ o jeden gol za daleko
Można i stawiać na 0:0 po smakowitym kursie 12,0, ale jednak szkoda mi forumowej frakcji nadpobudliwych tzw. ouwerowców, którzy często źle znoszą jak ktoś wyraża inne zdanie (jeszcze bidulkom ciśnienie by skoczyło). Mógłbym tutaj propagować tuziny banałów: defensywa to domena Mourinho, MC nie w formie, stawka meczu paraliżująca ofensywne jaja napastników, itd, itp.
Niech więc będzie łagodniej: mniej niż 2 bramki w całym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +19
bzyk663439858 72

bzyk663439858

Użytkownik
Chelsea - Manchester City 1 DNB/1,50

Mecz na szczycie w BPL,lider ze Stanford Bridge gra z vice liderem City,obie drużyny jakby w lekkim dołku,obie drużyny odpadły z pucharu,chociaż grały u siebie.City ostatnio przegrało u siebie ważny mecz z Arsenalem (0:2) i wygląda to słabo zarówno w obronie jak i w ataku. Aguero po kontuzji jeszcze się nie odbudował i pewnie,będzie trzeba jeszcze trochę poczekać zanim odpali.City bez Toure i Bony`ego(puchar narodów afryki),Nasri też raczej jeszcze nie zagra.Co prawda to mecz na szczycie i w takich pojedynkach możliwe jest dosłownie wszystko,to ja będe skłaniał się ku ekipe gospodarzy,którzy na swoim terenie jak na razie niepokonani 10-0-0,u siebie strzelają też sporo bramek,ale...no właśnie zawieszony na 3 mecze jest najlepszy strzelec drużyny Costa,nie zagra też prawdopodobnie najlepszy asystent Fabregas.Na ławce jest Drogba i to on może wyjść dzisiaj od pierwszej minuty,nie znam jeszcze składów na ten mecz,ale patrząc na formę City to nawet bez tych dwóch ważnych dla The Blues piłkarzy nie powinni oni tego meczu przegrać.W najgorszym przypadku będzie remis.Nie spodziewam się też wielu bramek w tym meczu,chociaż tak jak mówię,takie mecze na szczycie są nieobliczalne,co udowodniło wczoraj spotkanie Wolfsburga z Bayernem,wiem że nie należy porównywać za bardzo bo bundesliga dopiero wystartowała,ale jak spotykają się dwie klasowe drużyny to wiadomo.Zabezpieczam się w razie remisu,bo takowy wydaję mi się najbardziej prawdopodobny w tym meczu,z lekkim wskazaniem na ekipę Mourinho,która w przypadku wygranej,odskoczy już City na 8 punktów,co bardzo ich przybliży do mistrzostwa.

bet365

zoumafan 23

zoumafan

Użytkownik
Zejdź człowieku na ziemię, bo robisz się co najmniej śmieszny. Costa to cham i prostak, co udowadnia w każdym meczu. Zawsze największe spięcia są z jego udziałem, faule, przepychanki, symulki. Z Liverpoolem gościu celowo dwa razy stanął na nodze przeciwnika i Twoim zdaniem jest wszystko OK. Piłkarz dokładnie wie gdzie stawia stopę, no chyba że stoi tyłem i nie widzi co się za nim dzieje. Costa ma w obu przypadkach przeciwnika przed sobą. To, że nie było widać &quot;niesamowitej premedytacji&quot; nie znaczy, że Costa zrobił to przypadkowo. Właśnie zrobił to tak, żeby wyglądało na przypadek. Zwykle w takich sytuacjach, jeśli piłkarz przypadkowo stanie na nodze rywala, to zaraz idzie przepraszać przeciwnika, a Costa co? - tylko rozkłada ręce &quot;co? ja nic nie zrobiłem&quot;. Poza tymi dwoma sytuacjami o mały włos nie pobił się z Gerrardem.

Śmieszne to jest mówienie, że kara mu się nie należy. Przestań może czytać komentarze na chelselive, albo innym portalu dla fanów Chelsea, bo chyba stamtąd pochodzą te wszystkie opinie.

Szkoda mi czasu na dyskusje, ktore i tak raczej do niczego pożytecznego nie doprowadzą, dlatego nadsyłam link do tekstu Garyego Nevilla, ktorym zachwyca sie mnostwo ludzi i ktory ładnie wszystko prezentuje:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/11379981/Diego-Costa-is-a-monster-thats-why-I-love-him.html

P.S Chelsealive, ani zadnych portali tego typu nie czytam. Mam wyrobione zdanie na ten temat.

edit bułeczka: Taa, słuchaj Nevilla, słuchaj... On jako dziennikarz momentami się kompromituje, bo na siłę próbuje być oryginalny i kontrowersyjny. To właśnie Neville do najlepszej jedenastki pierwszej części sezonu nie wybrał Fabregasa, a zamiast niego dał Schnederlina, a za najlepszego piłkarza uznał De Geę. Oczywiście w sprawie Costy popierają go głównie (albo tylko) fani Chelsea, bo każdy zdrowo myślący widział jak to wyglądało na boisku.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom