>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Chelsea FC - Manchester United, HIT 9 kolejki Premier League [23 października 2016]

Status
Zamknięty.
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP

Promocja w Sportingbet: Bonus powitalny 200PLN

Jest to drugi z kolei szlagier Premier League z wyjazdowym udziałem Manchesteru United. Po ostatnim wszyscy czują ogromny niedosyt. Czy w tym przypadku zostanie on zaspokojony? Chelsea w porównaniu z Liverpoolem dużo bardziej stawia na defensywę więc na pierwszy rzut oka nie. Niemniej jednak obie drużyny stać na fantastyczny występ. Zachęcamy do merytoreycznej i kulturalnej dyskusji!

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Diego Costa otrzyma żółtą kartkę - 2.1/unibet ///// 3.5/betano///// 4.4/STS ⛔ Było mega Value ale nie siadło, dziwne, że nie wyczyścili Costy
Sprawa wygląda bardzo prosto. Hiszpan ma na swoim koncie już 4 żółte kartki a co za tymi idzie kolejna kartka wyklucza go z gry w następnym spotkaniu. Biorąc pod uwagę fakt, że kolejny mecz &quot;The Blues&quot; mają w środku tygodnia w Pucharze Ligii to kartka wydaję się bardzo prawdopodobna. Nie chodzi tutaj o samą kalkulację, a o to, że Costa zapewne będzie prowokowany, kopany a stawka meczu przecież bardzo wysoka. Wydaję mi się, że jest to najlepszy bet na spotkanie.

S 277

stepinski

Użytkownik
typ: Poniżej 2,5 gola @ 1,7 bukmacher: forbet ⛔
Jeśli hit i gra drużyna Mourinho na wyjeździe to nie widzę innego wyjścia jak kolejne nudne widowisko dla postronnych kibiców. Dużo taktyki, murowania. Żeby nie było wątpliwości, uważam Mourinho za dobrego taktyka i szanuję jego dokonania. Manchester ma teraz ciężki terminarz, kilka ważnych spotkań właśnie zagrał, kolejne nie będą lżejsze. Piłkarze raczej nie pójdą na wymianę ciosów. Można spojrzeć na H2H ale niewiele to da bo obie drużyny mają nowych szkoleniowców i nowe style gry. Chelsea po blamażu z Arsenalem teraz odniosła przekonujące zwycięstwa. Myślę że wyciągną wnioski z poprzednich hitowych spotkań (Arsenal, Liverpool) i teraz Conte poświęci więcej uwagi grze defensywnej zespołu w tym spotkaniu.

T 14

trinzoo

Użytkownik
Czy to możliwe, że już zdjęli ten zakład? Nie widzę go, a dla mnie również pewniak.
Edit: Chodzi oczywiście o żółtą kartę dla D. Costy.

T 30

themanimal

Użytkownik
Witam, z unibetu oferta na kartkę D.Costy zdjęta. Również polecam od siebie ten zakład, Diego będzie faulowany, prowokowany, wiadomo jak zadziorny bywa. Dodatkowym smaczkiem będzie występ przeciwko swojemu dawnemu trenerowi. Polecam zagrać ten zakład na betano, gdzie kurs na to zdarzenie wynosi aż 3.50.
Diego Costa otrzyma żółtą kartkę- TAK, @3.50 / Betano ⛔ Costa zmieniony w 78&#39;, jednak Conte miał inny plan na ten mecz niż wyczyszczenie z kartek Diego.

Otrzymane punkty reputacji: +16
michall19881 47

michall19881

Użytkownik
STS daje na chwilę obecną kurs 5 na to że Diego Costa otrzyma kartkę. Niby jest podatek ale i tak lepiej wychodzi

Otrzymane punkty reputacji: +6
bo86bo 11,1K

bo86bo

Użytkownik
Ponowny atak ;)
Chelsea - United
United wygra i poniżej 2.5 gola
7.00
Bet365
Gram to z racji progresji jaką sobie wymyśliłem na ten sezon. Kombinowałem z różnymi opcjami i ta wydaje mi się najlepsza. Gram równocześnie dwie: United wygra i powyżej 2.5 bramki i United wygra i poniżej 2.5 bramki. Póki co nie wygląda to najlepiej z racji,że wyleciało mi ze łba spotkanie z Zoryą a tam bym zamknął blok, który zacząłem trochę za wysoko. Obecnie walczę aby zamknąć blok i spadam na poziom adekwatny do zasobności mojego budżetu.

Teraz o typie. Mourinho kontra Conte, więc w moim odczuciu dużo taktyki i szachowania się. United ma przed sobą jeszcze mecz w środku tygodnia z City. Oki owszem rozbili Fenerbahce ale tamten mecz ustawiły dwa szybkie karne i United grało bez presji. Śmiem twierdzić,że gdyby nie te zdarzenia to wymęczyliby max 2-0, ewentualnie 2-1. Bo na bank nie odkrywaliby się. Zmiany byłby bardziej defensywne. Arsenal i Spurs pogubiły więc są szanse na doskoczenie do ekip okupujących wyższe lokaty w tabeli.
Mam nadzieję,że dziś u boku Pogby zobaczymy profesora Carricka, który w bardzo dobry sposób zabezpieczał środek pola co umożliwiło wyższą grę Francuzowi.
United ma obecnie 14 punktów z czego połowę zdobyli w delegacji. Jedynie wyżej niż 2.5 bramki udało im się pokonać Bornemouth. Poza tym punkty zgromadzili po bezbramkowym remisie na Anfield i wygranej 0-1 z Tygrysami. Chelsea ma dobrą passę u siebie bo na 12 pkt zdobyli 9 ale warto zaznaczyć,że ogrywali Leicester, Burnley i West Ham. Nie odkryję Ameryki twierdzą,że to nic nadzwyczajnego, kiedy wiadomo,że Młoty bardzo źle weszły w sezon a Leicester w moim odczuciu mocniej zależy na wyjść z grupy w LM jak na wysokiej pozycji tabeli.
H2H po stronie Chelsea jeżeli chodzi o starcia na Stamford Bridge ale mam nadzieję,że dziś to się zmieni. Warte odnotowania jest to,ze w ostatniej potyczce remis uratowali w 90&#39; po bramce Costa. Jednak tamten skład United do obecnego się nie da porównać.
Sądzę,że na wymianę ciosów nie pójdzie.
Typ gram ze względu na progresję. Wiem,że najbezpieczniej byłoby zagrać mi 2 ale nie ma ryzyka nie ma zabawy ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mam nadzieję,że dziś u boku Pogby zobaczymy profesora Carricka, który w bardzo dobry sposób zabezpieczał środek pola co umożliwiło wyższą grę Francuzowi.
Ja akurat nie widzę miejsca dla Carricka w dzisiejszym składize na mecz.
W środku pola dziś musi grać Pogba, obok Francuza zapewne Jose postawi na Fellainiego i to będzie bardzo zasadna decyzja. Na Anfield Belg walczył za dwóch i był bodaj najlepszym graczem z pola. Z pola, bo wiadomo co wtedy zrobił De Gea ;O i ta jego parada przy strzale Coutinho, wow!
No, ale musi też grać Ander Herrera. Chłopak wreszcie czuje zaufanie trenera mam wrażenie i gra jak należy. Więc środek pola to ta trójka, niestety Carrick musi poczekać na derby Manchesteru ;)
A boki, tutaj mam nadzieje, że nie będzie Lingarda, eh. Mata i Rashford na skrzydła i Zlatan na szpicy. Tak to mam nadzieję w ofensywie będzie wyglądało.
Rooney dziś poza kadrą, pdoobnie jak Mkhitaryan i Depay.

bo86bo 11,1K

bo86bo

Użytkownik
A ogólnie jak masz odczucia co do meczu? Czy mętlik w głowie... zdecydowałem się pograć na kartkę dla Costa w STS. Po odjęciu podatku wyszło 4.40 co jest i tak mega value. Zaczynamy sezon czyszczenia się zawodników... w LE wyczyścił się już Javi Garcia ale niestety nie znalazłem na niego oferty nigdzie. Niewykluczone,że w STS mieli. Costa musi się dziś wyczyścić i to jest mega oczywiste, bo w listopadzie czeka na Chelsea Spurs i City.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A ogólnie jak masz odczucia co do meczu? Czy mętlik w głowie...
W głowie mętlik, trudny mecz. Nie ma co się rzucać i typować na siłę. Kartka dla Diego Costy wydaje się rozsądnym wyjściem jeżeli coś trzeba typować.
Ale w sercu za to pewna wygrana United dziś mi się widzi ;)
Może być mecz zamknięty coś jak przeciwko Liverpoolowi. Skoro się udało zneutralizować tak ofensywnie grający Liverpool to i dziś na Stamford Bridge jakiś pomysł pewnie na grę będzie. Ciężka sprawa coś przewidywać.

Otrzymane punkty reputacji: +4
betinos 200

betinos

Użytkownik
Ja również poszukam kartki.Postanowiłem postawić na Zlatana, który częściej ogląda teraz kartki niż strzela.Do tego mecz z Chelsea więc w takich meczach Ibra często zostaje upomniany.Szwed lubi popyskować, często też popełnia głupie faule.Mecz będzie zacięty z duza dawka emocji,wiec Ibra, który ostatnio nie zachwyca forma może sie popisać w inny sposób.Gram to w Betano po pięknym kursie 5.Powodzenia.

chibs 241

chibs

Użytkownik
Mecz na który czekałem od momentu ogłoszenia JM trenerem Man Utd.
Jak zauważyłem wielu z was idzie w stronę undera mając na uwadze mecz United z Liverpoolem. Ja osobiście nie lubię grać underów - raz, że źle się takie mecze ogląda (oglądasz mecz i chcesz by nie padały bramki ???? ), a dwa to, że wystarczy jedna bramka, nawet z przypadku by otworzyć mecz.
O United było już tutaj mówione, ale o Chelsea nikt nic nie powiedział, więc może ja to zrobię:
Po dwóch porażkach z topowymi zespołami (Liverpool i Arsenal) w Londynie nie chcą i nie mogą pozwolić sobie na kolejną porażkę z czołowym angielskim zespołem. Po tych porażkach Conte przeszedł na grę w systemie 3-4-3 i to ustawienie sprawdza się dobrze, bo Chelsea zanotowała 2 wygrane 2:0 i 3:0 kolejno z Hull i Leicester. Co prawda prawdziwy test czeka Chelsea dzisiaj o 17:00, ale już w tych dwóch meczach można było dostrzec znaczną poprawę gry i namiastkę tego co grały Włochy na ME czyli wysokiego pressingu. Jeżeli Chelsea dzisiaj zagra wysokim pressingiem to poszczególni zawodnicy jak chociażby Fellaini mogą mieć z tym problemy.
Ponadto zawodnicy The Blues mogą chcieć odgryźć się na byłym trenerze. Nie mówię tutaj o Hazardzie, Coscie (chociaż oni pewnie też) ale o chociażby Victorze Mosesie, który pod wodzą Antonio Conte gra naprawdę dobrze.
Ja widzę tutaj zwycięstwo Chelsea i bramki. Niby H2H pokazuję, że ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami były raczej underowe, ale każdą serie trzeba kiedyś przerwać. Antonio Conte na konferencjach jasno daje do rozumienia, że oczekuję tylko zwycięstwa, przy okazji zaznaczając, że nigdy nie zagrałby na remis bo to dla niego wstyd (mała szpilka wbita w Mourinho odnośnie meczu z Liverpoolem). W ogóle śmieszy mnie mówienie, że Mourinho przyjedzie na SB po remis. Chyba ktoś tutaj zapomniał w jakich okolicznościach Mou rozstał się z Chelsea... Ponadto Manchester potrzebuje punktów jak tlenu i myślę, że z remisu nie będą do końca zadowoleni.

I jeszcze taka mała drobnostka dotycząca Chelsea: W poniedziałek pan Roman Abramowicz obchodzi urodziny, mówi się, że najlepszym prezentem jaki może dostać to właśnie dzisiejsza wygrana Chelsea. Niby nic wielkiego, ale może dodatkowo zmotywować zawodników.

Moje typy:
Chelsea win 2,25 ✅
Chelsea powyżej 1,5 bramki 2,25
✅
Chelsea win &amp; over 2,5 bramki 3,75 ✅

No i ta karta Costy po 4,4 w STS - mega promocja, gdyby ktoś tego tutaj nie wrzucił to bym pewnie nie zagrał, wielkie dzięki.

Otrzymane punkty reputacji: +23
1golxx 105

1golxx

Użytkownik
Diego Costa otrzyma żółtą kartkę - 2.1/unibet ///// 3.5/betano///// 4.4/STS

Sprawa wygląda bardzo prosto. Hiszpan ma na swoim koncie już 4 żółte kartki a co za tymi idzie kolejna kartka wyklucza go z gry w następnym spotkaniu. Biorąc pod uwagę fakt, że kolejny mecz &quot;The Blues&quot; mają w środku tygodnia w Pucharze Ligii to kartka wydaję się bardzo prawdopodobna. Nie chodzi tutaj o samą kalkulację, a o to, że Costa zapewne będzie prowokowany, kopany a stawka meczu przecież bardzo wysoka. Wydaję mi się, że jest to najlepszy bet na spotkanie.
Tego samego Zdania jestem, dzisiaj Hiszpan dostanie kartkę. Zakład naprawdę warty gry

palacio 61

palacio

Użytkownik
Jak nie Costa to Zlatan ???? w STS kurs 4,00 zagrane za drobne. Ale strasznie te kursy pospadały na graczy, którzy dostaną dzisiaj karteczkę... na Luiza czy Matica to nawet szkoda grać u ziemniaków ????

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Gratulacje dla typujących Chelsea, jej forumowych kibiców i samej drużyny. Od momentu przejścia na 3-4-3 wydawało się, że będzie lepiej. Dzisiaj było tego potwierdzenie i ekipa Conte odzyskała świeżość. Nie było takiego marazmu jak z Liverpoolem i na Emirates.

Również jestem ciekaw, co tak długo szeptał Mourinho do Włocha, ale na pewno nie zabrakło tam komplementów. No i, tak naprawdę, dla samego Mourinho i nas, kibiców United, jeśli mielibyśmy wybierać mistrza spośród City, Liverpoolu, Arsenalu i Chelsea, to nasz wybór jest jasny. I być może coś także w ten deseń przekazał Portugalczyk po meczu swojemu rywalowi.

Kończąc, można powiedzieć, że United do straty pierwszej bramki grało nawet nieźle ????

Już we wtorek i środę pora na kolejne wielkie mecze. Chelsea ma okazje na potwierdzenie swojej doskonałej formy, natomiast United może wziąć szybki rewanż na City i zrehabilitować się po dzisiejszym. Zrehabilitować się, najsampierw, przed samymi sobą.

▶ 1/8 EFL Cup

chibs 241

chibs

Użytkownik
@Kuchcik
No nie wiem czy to były komplementy, Conte raczej na zadowolonego nie wyglądał. Włoskie dzienniki podają, że Mourinho mówiąc po włosku do Antonio miał pretensje o to jak celebrował bramkę na 4:zero:
https://www.youtube.com/watch?v=gfOgHyo9cTs&amp;amp;feature=youtu.be

Tłumacząc na angielski: „Don’t celebrate like that, at 1-0 ok, not 4-0…it’s humiliating to us”

No ale czy to prawda to raczej nigdy się nie dowiemy, bo na konferencjach i Conte i Mou powiedzieli, że to rozmowa prywatna, a na dniach pewnie pojawia się inne teorie co Portugalczyk powiedział do Włocha
Jednak jeśli to prawda to rzeczywiście słabo ze strony Jose. Conte praktycznie zawsze energicznie celebruje bramki, no i za często nie gromi się Man Utd 4:0

Co do meczu to tak jak wspomniałem: 1 bramka może otworzyć mecz i nici z undera :razz:

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Hmm, po przybliżeniu sytuacji, rzeczywiście może to wyglądać inaczej.

To zagrzewanie trybun było zrozumiałe. Przy takim zwycięstwie stadion powinien żyć, a nie pozwalać, aby było słychać przyjezdnych. Chyba do tego nawiązywał Conte po meczu:

- W trakcie spotkania słuchałem kibiców Manchesteru United zawsze wspierających swój zespół. Poprosiłem więc naszych fanów o owację, na którą zasłużyli nasi gracze.
I rzeczywiście, w pierwszym momencie, gdy panowie się rozeszli miałem wrażenie, że Włoch ma średnią minę. Po meczu powiedział jeszcze:

Kiedy rozmowa jest prywatna, to taka powinna pozostać. Mam wielki szacunek dla José. To wspaniały menadżer, który osiągnął z Chelsea mnóstwo sukcesów
Czyli zwykła dyplomacja, na zasadzie odwalcie się, żeby już nie roztrząsać niepotrzebnie afery. Tutaj akurat plus dla Conte. Mecz się skończył, jutro jest nowy tydzień i nowe wyzwania. To, że media będą to nakręcać i przedstawiać w kilku swoich wersjach jest normalne i trzeba sobie z tym radzić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom