Mecz na który czekałem od momentu ogłoszenia JM trenerem Man Utd.
Jak zauważyłem wielu z was idzie w stronę undera mając na uwadze mecz United z Liverpoolem. Ja osobiście nie lubię grać underów - raz, że źle się takie mecze ogląda (oglądasz mecz i chcesz by nie padały bramki ???? ), a dwa to, że wystarczy jedna bramka, nawet z przypadku by otworzyć mecz.
O United było już tutaj mówione, ale o Chelsea nikt nic nie powiedział, więc może ja to zrobię:
Po dwóch porażkach z topowymi zespołami (Liverpool i Arsenal) w Londynie nie chcą i nie mogą pozwolić sobie na kolejną porażkę z czołowym angielskim zespołem. Po tych porażkach Conte przeszedł na grę w systemie 3-4-3 i to ustawienie sprawdza się dobrze, bo Chelsea zanotowała 2 wygrane 2:0 i 3:0 kolejno z Hull i Leicester. Co prawda prawdziwy test czeka Chelsea dzisiaj o 17:00, ale już w tych dwóch meczach można było dostrzec znaczną poprawę gry i namiastkę tego co grały
Włochy na ME czyli wysokiego pressingu. Jeżeli Chelsea dzisiaj zagra wysokim pressingiem to poszczególni zawodnicy jak chociażby Fellaini mogą mieć z tym problemy.
Ponadto zawodnicy The Blues mogą chcieć odgryźć się na byłym trenerze. Nie mówię tutaj o Hazardzie, Coscie (chociaż oni pewnie też) ale o chociażby Victorze Mosesie, który pod wodzą Antonio Conte gra naprawdę dobrze.
Ja widzę tutaj zwycięstwo Chelsea i bramki. Niby H2H pokazuję, że ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami były raczej underowe, ale każdą serie trzeba kiedyś przerwać. Antonio Conte na konferencjach jasno daje do rozumienia, że oczekuję tylko zwycięstwa, przy okazji zaznaczając, że nigdy nie zagrałby na remis bo to dla niego wstyd (mała szpilka wbita w Mourinho odnośnie meczu z Liverpoolem). W ogóle śmieszy mnie mówienie, że Mourinho przyjedzie na SB po remis. Chyba ktoś tutaj zapomniał w jakich okolicznościach Mou rozstał się z Chelsea... Ponadto Manchester potrzebuje punktów jak tlenu i myślę, że z remisu nie będą do końca zadowoleni.
I jeszcze taka mała drobnostka dotycząca Chelsea: W poniedziałek pan Roman Abramowicz obchodzi urodziny, mówi się, że najlepszym prezentem jaki może dostać to właśnie dzisiejsza wygrana Chelsea. Niby nic wielkiego, ale może dodatkowo zmotywować zawodników.
Moje typy:
Chelsea win 2,25
Chelsea powyżej 1,5 bramki 2,25
Chelsea win & over 2,5 bramki 3,75
No i ta karta Costy po 4,4 w STS - mega promocja, gdyby ktoś tego tutaj nie wrzucił to bym pewnie nie zagrał, wielkie dzięki.