>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Chelsea FC - Fenerbahce (1-2) rewanż

Status
Zamknięty.
emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Chelsea FC - Fenerbahce
1 - 1,30
X - 5,00
2 - 9,50
Zapraszam do analizowania oraz dyskutowania nt. rewanżowego meczu 1/4 finału pomiędzy Chelsea Londyn a Fenerbahce Stambuł.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Na starcie zaznaczam że od początku tego sezonu LM kibicuję Kanarkom:p Tamżeby podem mi stronniczości nie zarzucono to odrazu się przyznaję ???? ????
W pierwszym meczu Chelsea w żadnym wypadku nie można powiedzieć aby zlekceważyła przeciwnika. Od samego początku zaatakowała z pełną mocą... no i wskórali samobuja Kanarków - mały sukces ale zawsze to gol... I w sumie tak było do końca meczu że to goście atakowali. Tylke że byli nieskuteczni a bramkarz gospodarzy poza jednym niefortunnym zagraniem był w rewelacyjnej formie broniąc tak zwane 100% sytuacje... brawa dla niego! Pamiętajmy że przeciwnicy go nie pokonali ????
Fenerbahce parę razy zaatakowało groźnie, kilka razy nieskutecznie ale 2 gole zdobyli. Pierwszy po oszukaniu obrońców [myśleli chyba że spalony, czy co?] a drugi niewątpliwie najładniejszy w tym sezonie LM zdobył David idealnie zdejmując pajęczynę ze sporej odległości. Pamiętać jednak trzeba że Czech nie stał w bramce... ale i tak wątpię by sobie poradził w tych sytuacjach, bo bramkarz nie miał nic do powiedzenia...

Teraz rewango na wyspach przy niezłej zaliczce Turków. Wszyscy pewnie nadal stawiają na Anglików, na awans i na wygraną u siebie... kursy jednak podejżewam że będą na nich niskie bo buki nadal nie rozumieją że kluby takie jak Fenerbahce czy Zenit [ostatnio 1-4 u Aptekarzy] są coraz mocniejsze i sa w stanie pokopnywać kluby-ikony piłki europejskiej.
Nie chcę być huraoptymistą i głosić potęgę gości w tym spotkaniu ale przestrzegam przed spisywaniem ich na straty. Przy meczu z Sevillą było podobnie: 3-2 w Turcji i niby bez szans w Hiszpanii... niespodzianka! Fenerbahce to napewno ekipa która czuje wielki respekt przed Chelsea i podczas meczu wyglądali jakby na speszonych ale...
Jeśli zagrają w odpowiednim [mocnym] składzie, trener odpowiednio do nich przemówi to ja jestem w stanie postawić kase na ich awans! Potrafią grać solidnie na obcych boiskach, jak na własnym i podnosić się z upadków - w Sevilli przegrywali i próżno szukać ludzi co by na live na ich awans stawiali, a jednak ostząsneli się po ciosach i wskórali swoje.
Chelsea natomiast w moich oczach nie jest super mocną ekipą z wysp. Zmienili trenera i moim zdaniem to był błąd bo zewsząd dobiega info o nieporozumieniach z tym nowym... niby jakieś kłutnie w drużynie itp. Poza tym moim zdaniem nigdy nie grali solidnej piłki a ich wygrane były niczym teraz Wisły na naszym podwórku - liczne ale mizerne. Wygrywali jedną bramką i ich to cieszyło a taki wynik przecież jest dość ryzykownym. Teraz niby również wystarczy mi 1-0 by awansować ale Kanarki są ekipą która może cały mecz się bronić, przegrywać 1-0 a w 90&#39; wyrównać i wyeliminować Anglików.
Postrzegam Chelsea jako ignorantów i team stworzony tylko z pieniędzy... a wiadomo że przeciwnika trzeba docenić [zawsze] a pieniądze atmosfery nie dają.
Fenerbahce w tym pojedynku jest de facto bez puszczonej bramki a z dwoma zdobytymi... pokazali się z bardzo dobrej strony. Nie nalezy tego postrzegać jako złą formę Anglików, bo cały czas atakowali, byli na gazie, mieli ładne akcje i... osiągnęli tylko samobuja.
Moim zdaniem w tym meczy będzie stać Kanarki na niespodziankę, jaka będzie wyeliminowanie Chelsea i jako kibic postawię na nich nieskromne pieniądze [na awans].

S 0

sebastian28

Użytkownik
ładne analizy Sieku
Myśle ze zabradzo ufasz Fener.Grają teraz na Stamford Bridge z 40 tys fanatycznych anglików i oni zrobią im kocioł po Turcji.W LM liczy sie doświadczenie i ogranie w czym Fener jest słabsze od Chelsea.The Blues podrażnieni mocno po wpadce w Turcji ale na Stamford nie przewiduje jakiejś niespodzianki bo Chelsea ich zamknie fizycznie i bedzie maksymalnie zdeterminowana a awansowac ,awansuje napewno i zrobi sieke jeszcze wiekszą niz z Olympiakosem
Chelsea awans @ 1.37 Unibet

terry13 0

terry13

Użytkownik
ja tam powiem jedno na ten temat: Byli już tacy którzy w LM u siebie w pierwszym meczu wygrywali 2:1 z cfc a za dwa tygodnie płakali na Stamford Bridge 4:2.(FCB) i moim zdaniem historia sie powtórzy bowiem nawet piękna bramka Deivida nie pomoze ponieważ chcelsea zmiażdży fenerbahce na SB. Jestem kibibem Chelsea i już kolejny sezon czekam na zwycięstwo w LM. JEdnak zawsze los chciał że cfc przez pecha odpadali . Tym razem jednak licze na końcowy sukces drużyny z Londynu.
Chelsea to wielki klub i pokazuje to w walce o mistrzostwo Premier League wygrywając kolejmne mecze i goniż MAnU.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Na starcie już zaznaczyłem że typuje awans Kanarków jako kibic :p
A tak na serrio to myślę że bardzo fajnym typem jest Fenerbahce to score po kursie około 2.00
Nie pisze już o awansach bo to pewnie tylko moje życzenia ale szansa na to że goście strzelą jest spora. Pokazali już w Sevilli że obce stadiony nie są im straszne oraz że potrafią odrabiać straty i walczyć do końca. Myślę że taki typ jest o wiele ciekawszy od grania na awans Chelsea, nieznacznie bardziej ryzykowny [albo nawet tak samo] a kurs zdecydowanie lepszy.

ansos 0

ansos

Użytkownik
Moim zdaniem gdyby nie bramkarz Fener to Chelsea wygrałaby pierwszy mecz i dzisiaj kurs na &quot;The Blues&quot; byłby w granicach 1.25. Zgadzam się że tak niski wspólczynnik w meczu Ligi Mistrzów to nieporozumienie ale Chelsea wygra rewanż spokojnie bo jest w dobrej formie no i u siebie nie przegrywa w takich meczach już od kilku sezonów ???? mój typ: 1-0,2-0.

sieku 31

sieku

Użytkownik
To jak typujemy dokładne wyniki to ja obstawiam 2-1... z wiadomych powodów ????
Chelsea jest mocniejsza na własnym stadionie i powinne wygrać ten mecz, jadnak Fener gra do samego końca co dla wielu zespołów bywa zaskoczeniem. Licze na dogrywkę a potem loterię, oczywiście szczęśliwą dle Turków ????

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
...Grają teraz na Stamford Bridge z 40 tys fanatycznych anglików i oni zrobią im kocioł po Turcji.
sorry ale jakos nie widze zeby kibice Chelsea byli fanatyczni ;P Lpool, ManUtd - tam moze i jest glosno na stadionie ale daleko im do kibocow tureckich! na Chelsea wszyscy siedza i co 15 minut cos zaspiewaja, na Fenerbahce jak kibice zaczli szalec to caly stadion sie trzasl. Daleko angolom do nich ;P
Arsenal/Lpool, ManUtd, Chelsea... to troche za duzo angoli jak na ten etap rozgrywek i troche kolorytu sie przyda. Turki graja ladna pilke i bardzo ofensywna wiec mysle ze nie powinni miec problemu z strzeleniem gola.
dla Chelsea w tym seoznie LM gole strzela przede wszystkim Drogba (4)... bez Drogby Chelsea nie istnieje, spojzmy kto jeszcze strzelal dla Chelsea... Alex, Cole, Kalou, Schevcenko... wszyscy po 1! jesli sie umiejetnie wylaczy Didera z gry to Chelsea nic nie ugra. Dla Fenerbahce wylaczenie najlepszego strzelca (Deivid - 5 goli) nie bedzie problemem, bo za nim az roi sie od bramkostrzelnych zawodnikow! Alex (2 bramki), Boral (2 bramki), Senturk (2 bramki), Kazim, Kezman, Morena (po 1 bramce)... zeby powstrzymac Kanarkow trzeba wylaczyc 3/4 zespolu... malo realne :jezora:
Chelsea lubi grac na 1-0 a pozniej kontrolowac sytuacje na boisku nie dopuszczajac przeciwnika do wlasnego poal karnego... (ale Dievid wie co z tym fantem zrobic ;P), przy Fener... taka gra im nie wyjdzie ;D
Nie widze w tym meczu wiekszej szansy Chelsea, jak dla mnie wychodzi mecz na bramkowy remis... 2-2 lub cos kolo tego ;D

mateja33 0

mateja33

Użytkownik
Petr Cech, bramkarz reprezentacji Czech i Chelsea Londyn dopiero co wrócił do gry po kontuzji kolana, a już nabawił się nowej. Tym razem podczas niedzielnego treningu drużyny został uderzony w głowę i jego występ we wtorkowym spotkaniu z Fenerbahce jest bardzo wątpliwy.

Cech od zeszłego roku występuje w kasku podobnym do tego w jakim grają rugbiści. Spowodowane jest to urazem głowy, którego doznał ponad rok temu w spotkaniu z Reading kiedy został uderzony kolanem i stracił przytomność, a później musiał przejść długą rehabilitację. Teraz po urazie nie ma śladu poza psychicznym strachem przed powtórką. Kiedy w niedziele kolejny raz ucierpiała głowa reprezentanta Czech znów była potrzebna pomoc medyczna i mimo że uraz nie był poważny źródła bliskie klubowi podają, że Cech nie wystąpi w najbliższym meczu z Fenerbahce. Jego miejsce między słupkami zajmie najprawdopodobniej Carlo Cudicini.

chelseafc 0

chelseafc

Użytkownik
&quot;Dla Fenerbahce wylaczenie najlepszego strzelca (Deivid - 5 goli) nie bedzie problemem, bo za nim az roi sie od bramkostrzelnych zawodnikow! Alex (2 bramki), Boral (2 bramki), Senturk (2 bramki), Kazim, Kezman, Morena (po 1 bramce)... zeby powstrzymac Kanarkow trzeba wylaczyc 3/4 zespolu... malo realne&quot; Grzecho strasznie Ci piłkarze fenerbache bramkostrzelni po 2 bramki hoho:jezora: Chelsea powinna wygrac jezeli Grant nie odwali jakiejs kiszki:-D Pozdrawiam

terry13 0

terry13

Użytkownik
A moim zdnaniem Chelsea zmiażdż rywali i nie da najmniejszych szans ekipie Fenerbahce. CFC jest bardzo mocna i posiada w swoich szergech wiele świetnych piłkarzy a Drogba jest jednym z nich więc na niego także liczę. Mój typ to 3:0, może ... 3:1 ale The Blues nie pozostawi cienia sznans kanarkom. Myślę że tacy piłkarze jak Joe Cole, Lampard, Ballack, Kalou czy Anelka to pilkarze ktorzy swoją grą mogą wyeliminować Fenerbahce z tegorocznej LM. ????
PS Jestem wielkim kibicem CFC i nie mogę inaczej sie wypowiedzieć na ten temat.

C 0

chodniczak1991

Użytkownik
&#39;&#39;Przy meczu z Sevillą było podobnie: 3-2 w Turcji i niby bez szans w Hiszpanii... niespodzianka!&quot; -wypowiedź Sieku. Pamiętajmy jednak że było na początku 2-0 !! ???? Sevilla jest klubem który z 2:0, robi 3:2 na swoją niekorzyść ale na pewno nie Chelsea ???? Ja tu stawiam na :
1/1
1połowa/koniec????:-D

mati_tupac 0

mati_tupac

Użytkownik
Bramkarz londyńskiego klubu FC Chelsea Petr Cech przeszedł w poniedziałek operację, po kontuzji podbródka i wargi doznanej podczas niedzielnego treningu.
Cecha we wtorkowym meczu Ligi Mistrzów z Fenerbahce Stambuł zastąpi Carlo Cudicini.

tak więc szanse Fenerbahce wzrosły,ja osobiście wolałbym w półfinale zobaczyć Turków , którzy zasłuzyli na cwiercfinał
niech wygra lepszy ????
ja osobiscie obstawiałbym remis
2:2
????
http://sport.onet.pl/0,1248702,1725174,wiadomosc.html

sieku 31

sieku

Użytkownik
Pamiętajmy jednak że było na początku 2-0 !! ???? Sevilla jest klubem który z 2:0, robi 3:2 na swoją niekorzyść ale na pewno nie Chelsea ????
Hehe, a pamiętasz może mecz sprzed tygodnia?? 0-1 dla chelsea i na koniec 2-1 dla Fenrebahce ???? ???? ????

Przypominam że kurs na to że Fenerbahce strzeli to 2.00!! A w bramce nie będzie Czecha!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Chelsea - Fenerbahce Stambuł
Godzina rozpoczęcia : 20:45

Na Stamford będą ważyć się losy awansu do półfinału Ligi Mistrzów, gdzie &quot;The Blues&quot; podejmują &quot;Kanarki&quot; ze Stambułu, goście w zanadrzu mają jedną bramkę lecz nie przyjeżdżają się tutaj bronić i nie mają nic do stracenia, a dla trenera z Brazylii jak i jego wielkiej kolonii Brazylijczyków nie przystoi bronić się cały mecz czy nie grać ofensywnego futbolu przykładem jest mecz 1/8 finału z Sevillą gdzie też mieli jedną bramkę do przodu, lecz atakowali i to im się opłaciło, dodatkowym argumentem za jest kontuzja Cecha trzeba też dodać że Chelsea w tym sezonie nie grała z wielkim rywalem, lub grała kiedy rywal był naprawdę w słabej formie, no i oczywiście Londyńczycy nie grali też jeszcze pod presją odrobienia wyniku. Co do Fenerbahce na wyjeździe w tym sezonie zdobywała gole tylko z CSKA Moskwą, i właśnie Sevillą, lecz jak wiemy Chelsea bardzo lubi grać na 1-0 a później jeśli coś wejdzie to będzie też dobrze, i to może ich zgubić w tym spotkaniu, ponieważ Fenerbahce to jednak trochę większy format niż np. Olympiakos z poprzedniej rundy.
Fenerbahce (strz./nie strz.) ⛔
Typ : 1 Kurs : 2.02

bwin

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ja do konfrotacji Angielsko Tureckich dam jeden przykład. Besiktas-Liverpool .W Turcji The Reds przegrali 2:1, a na Anfield rozgromili turków 6:0. Myśle że jutro Chelsea pojedzie po Turkach i to ostro. Nie a co się rozpisywać bo każdy ma swoje argumenty i typuje po swojemu. W zespole jest kilka kontuzji ale kadra jest tak szeroka że nie ma co się martwić i moje typy na jutro to:

Wygrana: Chelsea
Awans: Cheslea
Ilość bramek: over 2,5

C 0

chodniczak1991

Użytkownik
Moim zdaniem głównie atut własnego boiska zadecydował o wygranej w pierwszym meczu drużyny Fenerbahce, oczywiscie jak najbardziej zasłużone i nie umniejszam w tym ich zdolności piłkarskich! ???? Mimo tego sądze że chelsea wygra ten mecz! ! ???? :jezora: Fenerbahce to bardzo dobra drużyna, ale myślę że prawdziwą walke o europejskie trofea zaczną w 2010!!$#
Mój typ na ten mecz to:
1połowa/koniec
1/1
I stawiam jeszcze Liverpool-Arsenal dokładny wynik 1:1 po kursie 7!!
Za małą stawke oczywiście!!

sieku 31

sieku

Użytkownik
Chelsea może strzelić i dwa gole a nadal każdy atak Fenerbahce może okazać się śmiertelnym...
Przebieg meczu:
Chelsea wybiega na boisko by strzelać gole bo remis awansu im nie daje. Ekipa mocna więc pewnie ustrzelą brameczkę bo Turcy często na początku meczu bywają bardzo &#39;speszeni&#39;... dlatego uważam ze pierwsza połowa zakończy się 1-0 [bramkarz turków jak jest w formie to niczego nie puszcza].
Dalej jednak podejżewam że Chelsea będzie w ataku, gdyż 1-0 to taki awans na styk i maleńkie podknięcie wywołać będzie mogło tragedię. Czas będzie leciał i możliwe że Anglicy trafią jeszcze raz... Turcy jednak z czsem na obcym boisku nabierają pewności siebie [bez względu na wynik] i rozpoczynają swoje ataki... a te często okazują się bardzo skuteczne. Jeśli uda im się dopiąć swego to bez względu na to czy będzie 1-1 czy 2-1 chelsea zacznie panikować i popełniać błędy... a to szansa dla Kanarków. Ja tu widzę 2-1, chyba że chelsea będzie miała genialny początek i już w pierwszej połowie, kiedy Turcy zazwyczaj ogarniają dopiero boisko :p nastrzela bramek, które dadzą awans...
Jednak wierze że Fenerbahce strzeli i conajmniej trochę zestresuje Anglików. Pamiętajmy że wystarczy jedna bramka by ostro zaczeli panikować przy kolejnych atakach...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom