LIGA MISTRZÓW KOSZYKÓWKA 18:00
Aek Ateny- Szolnoki
WYNIK: 92:49
Typ: -13 Aek Ateny
Kurs: 1,75
Bukmacher:
Betsson
Analiza:
Aek Ateny przebudowało skład przed sezonem i póki co na dobre im to wychodzi, zaskakujące wyniki przedsezonowe, w lidze miażdżą, pierwsza piątka zaskakująca jak na 3 drużynę Grecji,przyszli Rokolenje Ukic wieloletni rozgrywający Panathinaikosu, Kostas Vasiliadis król trójek, do tego Malik Hairston pozostający jako zmiennik gracz wielkich Europejskich klubów, utalentowany Ivanovic, skład mega mocny, co można napisać o Szolnoki drużyna posiadająca tylko jednego Amerykanina odeszło sporo zawodników przed sezonem, drużyna najsłabsza w grupie zdecydowanie, Aek powinno zmiażdżyć wysoko swoich rywali, własna hala będzie gigantyczną przewagą nie zdziwię się jak Szolnok nie wyjdzie z 50 punktów w spotkaniu
Koszykówka Liga Mistrzów 20:30
Spirou Charleroi-Besiktas
WYNIK: 75:92
Typ: -8 Besiktas
Kurs: 1,75
Bukmacher:
Betsson
Analiza:
Nie wiem to jest jakaś pomyłka to zaproszenie do Ligi Mistrzów dla drużyny Belgijskiej, oni nawet na swoim podwórku nie wygrywają meczy i dostają oklepy a poziom ligi Belgijskiej jest gorszy od Polskiej, pierwsza 5 Turków imponująca: Clark,Weems,Thompson, Roll i center Stimac, doszedł jeszcze Strawberryktóry będzie drugim rozgrywającym, Besiktas mocniejszy w każdej formacji+ rozbudowana ławka, w swojej lidze wygrali dwa mecze i tam zmiażdżyli swoich rywali ba notabene mocniejszych od drużyny Belgijskiej, już nie chce mi się pisać ale powinni oklepać Belgów w handicapie i to na luzie
Koszykówka Liga Mistrzów 18:00
Ironi Nahariya-Banvit
WYNIK: 70:83
Typ: Banvit wygra mecz wliczając dogrywkę
Kurs: 1,83
Bukmacher:
Betsson
Analiza:
A ja zagram na przeciw temu jak kształtują się kursy, Amerykanie z drużyny Ironi Nahariya są tylko mocni na papierze, jak ktoś gra radosną koszykówkę i krótkie akcje nie potrafi bronić to lepiej im wychodzą mecze a ktoś jak potrafi bronić to nie jest tak różowo, z taką przeciętną drużyną jak Tsmoki Minsk która coś potrafi bronić wygrali cudem, Banvit drużyna prowadzona przez byłego trenera Stelmetu Filipovskiego schemat się nie zmienia obrona obrona i jeszcze raz obrona, drużyna w tym sezonie powinna być underowa, roster mocny Izraelczyków na papierze nie przekłada się to na wyniki, jeden mecz mieli dobry kiedy grali up tempo i Darren Gilbert rzucił 38 punktów z Maccabi Tel Aviv a mimo to ulegli po dogrywce kiedy Gaudelock i spółka podkręcili tempo w końcówce, Banvit wcale nie ustępuje zawodnikami bo przyszli: Damian Kulig którego Saso Filipowski zna doskonale z polskich parkietów,rozgrywający Frankfura Theodore, Chappel Jeremy z Saratova czy Muric z Partizana, przewagą zespołu "Izraelskiego" jest własny parkiet mają dużo indywidualności w składzie i one muszą odpalić ale poki co nie przekłada się to na wyniki, ciekawi mnie strategia jaką Filipovski przyjmie na mecz ale spodziewam się underowego spotkania a jeśli takie będzie to Banvit sobie wypunktuje tych Amerykanów i myślę że wygra ten mecz
I kilka prostych typów:
Koszykówka Liga Mistrzów 18:30
Mega Leks-Avellino
WYNIK: 70:84
Typ: Avellino wygra mecz wliczając dogrywkę
Kurs: 1,37
Bukmacher:
Betsson
Mega Vizura nie wygrała żadnego meczu w Lidze Adriatyckiej, Avellino same wygrane w lidze i to dosyć przekonywujące,w mistrzu Włoch Armani Mediolan przegrali w końcówce, skład zbudowany na
Champions League, mnóstwo Amerykanów przyszło przed sezonem z przeszłością w niższych ligach Amerykańskich, Włochów można policzyć na palcach jednej ręki, powinni rozpierdolić w drzazgi Serbów którym jedynym argumentem jest ich własna hala i wiadomo ciężki teren w Serbii
Koszykówka Liga Mistrzów 18:00
Juventus-Strasbourg
WYNIK: 91:84 Strasbourg zagrał kryminał!
Typ: Strasbourg wygra mecz wliczając dogrywkę
Kurs: 1,38
Bukmacher:
Betsson
Analiza
Strasbourg mocniejszy w każdej formacji, Amerykanie grający w Juventusie są słabi, słaba ławka u Litwinów,Strasbourg potrafi grać mądrze w obronie i kontrolować spotkanie, drużyna Litewska ma problemy z takim graniem widać to po wynikach ligowych, jeśli ktoś narzuca radosną koszykówkę, tzw. transmisyjną potrafią grać, Francuzi zagrają mądrze i będą kontrolowali wynik, dla mnie pewny win zespołu Francuskiego prowadzonego przez ich lidera zawodnika z polskim Paszportem Aj. Slaughtera
Koszykówka Liga Mistrzów 20:30
Sassari-Zielona Gora
WYNIK: 74:70
Typ: Sassari wygra mecz wliczając dogrywkę
Kurs: 1,25
Bukmacher:
Betsson
Analiza:
Z całym szacunkiem do Polskiej drużyny która może namieszać i być czarnym koniem tej grupy ale roster: Odom,Lacey, Carter, Savanovic, Lydeka dużo mocniejszy niż :
Koszarek,Gruszecki,Florence,Vaughn,Djurisic, za trudny teren by wygrać we Włoszech, Sassari bardzo dobrze rozpoczęło sezon, powinno wygrać