>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Champion of Champions 2016 (7-12.11.2016)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Champion of Champions 2016
7-12 listopada 2016
Champion of Champions 2016 to już trzecia edycja jednego z bardziej prestiżowych turniejów zaproszeniowych. Założeniem tego turnieju jest idea by drabinkę tworzyli zwycięzcy turniejów w ostatnich 12 miesiącach, których w razie potrzeby uzupełniają gracze z najwyższym rankingiem. Tutaj więcej na ten temat. Krótko mówiąc: rywalizować będą najlepsi z najlepszych. Pula nagród jest adekwatna do rangi turnieju i wynosi £300,000 z czego zwycięzcy przypadnie okrągłe £100,000. Tegoroczna edycja zostanie rozegrana w dniach 7-12 listopada w Ricoh Arena w angielskim Coventry. Tytułu sprzed roku będzie bronić Neil Robertson.
Format turnieju nietypowy jak na dzisiejsze standardy. Drabinka składa się z 16 graczy, z których 8 jest rozstawionych. Gracze podzieleni są na 4 grupy i każda z nich rozgrywa swoje mecze w ciągu jednego dnia od wtorku do piątku. W popołudniowej sesji będą dwa mecze (gracz rozstawiony z nierozstawionym), a zwycięzcy spotkają się wieczorem w drugiej rundzie. Pierwszą rundę gramy do 4 wygranych frejmów (best-of-7), dwie następne do sześciu (best-of-11), a w finale triumfator będzie musiał uzbierać 10 partii (best-of-19). Wszelkie najważniejsze informacje można znaleźć na oficjalnej stronie turnieju. http://www.championofchampionssnooker.co.uk/
Drabinka turnieju
Livescore

Poniżej oferta na pierwszą rundę turnieju.

Promocja w OtoBet
Bonus Powitalny 100%

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Jak ktoś się chce zabawić w przewidywanie wyników turnieju, to może to zrobić na tej stronie. Trzeba się zarejestrować, wybierasz konkretny turniej, a potem już samo obstawianie jest banalnie proste, po prostu wybierasz który gracz przechodzi do następnej rundy, i tak aż do finału.Turniej startuje dopiero o 14:00 więc jest trochę czasu na zapisanie się. http://event-prediction.com/index.asp?comp=2620

---------------
R.O&#39;Sullivan vs R.Hull
Zakłady z handicapem: Hull, Robin (+2.5) @ 2.26 ✅ 4-2
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 2.50 ✅

Z Ronaldem cały czas ten sam motyw, od początku jego występów w tym sezonie buki dają na niego kursy jakby był w życiowej formie, a nie gra nawet na 60%. Niemal w każdym meczu Anglika pokrywany jest dodatni handicap na rywala plus over i nie widzę powodu, żeby dzisiaj miało być inaczej. Hull forma przeciętna, ale ma jedną zaletę, potrafi budować brejki, jeśli dostanie szanse na punktowanie to skończy z frejmem. A O’Sullivan daje pograć. Krótki dystans do 4 frejmów też raczej na korzyść doga, w końcu wystarczą tylko 2 frejmy, jednego sam wygra, a drugiego podaruje mu Ronnie. Nie widzi mi się tutaj wysoka wygrana Anglika.

M.Gould vs M.Davis
Zakłady z handicapem: Davis, Mark (+1.5) @ 1.63 ✅ 4-3 obaj słabiutko, Ronnie będzie miał z Gouldem ubaw w 2 rundzie
Zwycięzca meczu: Davis, Mark @ 2.24 ⛔

Typ przeciwko Gouldowi, który nie może się odnaleźć w tym sezonie, ale również wcześniej, w sumie to się ciągnie od jego pierwszego wygranego turnieju German Masters w styczniu, dzięki któremu w ogóle się tu znalazł. Martin od miesięcy pod formą i w żadnym razie bym go nie stawiał w roli faworyta. Raz, że krótki format meczu, a dwa, że rywal doświadczony i w niezłej formie. Davis ostatnio niezły run w European Masters gdzie przegrał dopiero w ćwierćfinale z O’Sullivanem, w English Open też bez wstydu. Kursy powinny być zdecydowanie bardziej wyrównane, a może nawet odwrócone.
-------

Format turnieju sprawia, że można się też zastanowić nad zwycięzcami grup. Raz że 2 mecze w ciągu jednego dnia, więc sprawa załatwi się w jeden dzień, a dwa że mecze krótkie. A jest paru graczy w formie, którzy mogą dać dobry występ.

Tournament .
To Qualify For Semi Final: Bingham, Stuart - Yes @ 4.333

Takim graczem na pewno jest Bingham, który zaimponował formą w ubiegłym tygodniu w China Championship, gdzie doszedł aż do finału. Finał był w sobotę, jego grupa gra we wtorek, myślę, że te 2-3 dni powinno spokojnie wystarczyć, żeby komfortowo się przemieścić z Chin do Anglii i nie powinno mieć to wpływu na jego grę. A rywale w grupie jak najbardziej do ogrania: Ding z Robbo pod formą co dobitnie pokazali w ubiegłym tygodniu, a Carter tym bardziej do ogrania.
Wszystkie kursy z Marathonu

Otrzymane punkty reputacji: +9
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
R.O&#39;Sullivan vs M.Gould
Zakłady z handicapem: O&#39;Sullivan, Ronnie (-2.5) @ 1.80 ✅ 6-2
Zakłady z handicapem: O&#39;Sullivan, Ronnie (-3.5) @ 2.56 ✅
Marathon Po obejrzeniu obu meczów 1 rundy trudno mi sobie wyobrazić jakieś problemy dla Ronniego. Wprawdzie sam nie miał łatwej przeprawy z Hullem (2-4), ale angielski Fin punktował aż miło oba frejmy wygrywając w jednym podejściu wysokimi brejkami (88, 99). Z kolei przed chwilą zakończony mecz Goulda z Davisem to była długa męczarnia dla widzów, zwłaszcza w końcówce decidera. Dość powiedzieć, że Gould do wygranej potrzebował kicka Davisa na ostatniej czerwonej, po czym zbłaźnił się pudłując banalnej brązowej, a potem później jeszcze dostał niezasłużony prezent od Davisa w postaci białej w kieszeni. Bez tego Gould siedziałby na fotelu do końca meczu, a przecież prowadził 2-0 i 3-2. Jeśli O &#39; Sullivan podejdzie poważnie do meczu to nie powinien być nawet zagrożony, długi dystans do 6 frejmów też mu daje sporo czasu do ewentualnej poprawy wyniku.
O&#39;Sullivan, Ronnie - Gould, Martin
Highest Break: Gould, Martin @ 3.75 ⛔ 121-76
unibet
Ale taki kurs na wyższy brejk Goulda przesadzony. Martin grał słabo z Davisem, męczył się ze swoją grą, ale setkę potrafił wbić. Jak już było powiedziane, Ronnie daje pograć rywalom, nie zamyka stołu odstawnymi, ze 2-3 szanse powinny się trafić Gouldowi a co z nimi zrobi to już inna sprawa.
--------
Link do transmisji w ITV http://www.watchallchannels.com/itv-4/

radula 5,4K

radula

Użytkownik
N.Robertson - S.Bingham (+2,5) 2 1,22✅
D.Junhui - A.Carter powyżej 5,5 - 1,57✅

=1,92✅✅✅ bet365

Bingham jak dla mnie jest faworytem tego meczu. Jedyne czego się boję to jest to,że Stuart może być trochę zmęczony bo ostatnio sporo gra. Jenak ranga turnieju i kasiorka do zgarnięcia powinny go bardzo mocno motywować. Spotkanie na krótkim dystansie i to jest jedyna szansa dla Robertsona bo formy wybitnej to on nie ma. Bardzo bezpieczny handicap wybieram.
W drugim meczu niby faworytem jest Ding ale miewa długie przestoje w grze a i nie jest wcale taki pewny na wbiciach. Druga sprawa,że i Carter też jest daleki od swojej najwyższej formy. To może być mecz podobny do wczorajszego Gould z Davisem? Tak mi się coś wydaje. Nie sądzę aby któryś tu miał zdominować przeciwnika.

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
N.Robertson vs S.Bingham
Zdobywca najwyższego brejka: Bingham, Stuart @ 2.34 ✅ 53-132
Marathon

Centuries gracza: Stuart Bingham - Powyżej 0.5 @ 4.00 ✅ 1 (132)
Bet365

W pierwszym dzisiejszym meczu faworytem dla mnie jest Bingham, w ubiegłym tygodniu wymiatał, doszedł do finału, ale już postawiłem,że wygra grupę @4.33 więc nie ma co dublować typów. Równie ciekawe a może nawet bardziej są typy na wyższy brejk. Tradycyjnie Robbo postrzegany jest jako maszynka do wbijania, tylko że ostatnio coś się w niej zacięło. Masa niedokończonych podejść, czego najlepszym dowodem był przegrany mecz z Holtem (5-6), w którym na pełnym dystansie 11 frejmów Australijczyk nie wbił ani jednego brejku +50 a miał problem z przekroczeniem 20-30. I nie był to tylko wypadek przy pracy, bo obniżka formy punktowej Robertsona jest widoczna od paru początku sezonu. Na tym tle Bingham wygląda imponująco: w całym turnieju China Championship 7 setek i drugie tyle brejków +80. Wcześniej podobne osiągi notował w International Championship. Jeśli przeprowadzka z Chin do Coventry nie zmęczyła zbytnio Anglika to powinien pokazać wyższość nad Robbo i w wyniku i w wyższym brejku.

D.Junhui vs A.Carter
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 1.63 ✅ 4-2
Zakłady z handicapem: Carter, Allister (+1.5) @ 1.85 ⛔ Carter jak frajer oddał 2 wygrane frejmy i zamiast wygrać 4-2, wtopił 2-4
Marathon

Po Dingu widać, że mocno dała mu się we znaki demolka jaka mu zafundował Selby w finale IC (1-10), wyglądał przerażająco słabo, zwłaszcza w porównaniu z tym jak grał wcześniej. Parę dni później podobna postawa w 1 rundzie CC przeciwko Fu (3-6), który niczego wielkiego nie grał. Nawet w normalnych warunkach Carter nie byłby bez szans, zwłaszcza na takim krótkim dystansie, a teraz to nawet bardziej prawdopodobne.

Otrzymane punkty reputacji: +36
amaruti 89

amaruti

Użytkownik
Ja gram dzisiaj na przełamanie obu panów. Bingham jak napisał Psotnick znakomita forma, wysokie podejścia ,czego chcieć więcej, ale każdy kto podróżował na inny kontynent wie, jakie spustoszenie może zrobić nagła zmiana czasu. Robertson też wie jak grać i mam nadzieję, że wreszcie przyjdzie przełamanie w tym roku, dlaczego nie teraz? Na pewno jest głodny zwycięstwa.
Ding rzeczywiście po porażce z Selbym do meczu z Fu podszedł bez walki, ale jeżeli spojrzymy na jego wcześniejsze mecze, trzeba przyznać, że grało mu się bardzo dobrze.Tu też licze po cichu, że czasu na otrząśnięcie się z porażki miał wystarczająco i zacznie grać to co wcześniej.
Jak dla mnie dzisiaj:
Zwycięzca meczu - N.Robertson @1.72 Bet365 ⛔
Zwycięzca meczu - D.Junhui @1.50 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +38
C 581

czajnol

Użytkownik
Neil Robertson vs Stuart Bingham
Typ- Neil Robertson 1.72 bet365 ⛔⛔⛔
Tak wiem wiem ze z Robertsonem ostatnio cos nie tak slabo mu idzie w turniejach , ale nie oszukujmy sie jest to scisly top jak ma dzien wbija wszystko , mial troche odpoczynku I mysle ze wszystko poukladal jak zagra na swoje 85 % to to wygra a kurs naprawde zacheca , Bingham ostatnio w formie fakt ale gra spora ilosc turnieji moze sie wkrasc zmeczenie choc nie musi , kurs na Robertsona naprawde zacheca I ja z tego korzystam.

H 1K

horosz

Użytkownik
Psotnik podał fajny link do relacji live a ja z innej beczki - gdzie znajdę jakiś portal z relacją na żywo z zapisem każdego frejma (np. w celu śledzenia najwyższego breaka) ? ????

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Psotnik podał fajny link do relacji live a ja z innej beczki - gdzie znajdę jakiś portal z relacją na żywo z zapisem każdego frejma (np. w celu śledzenia najwyższego breaka) ? ????
Ten link w poście wyżej też da radę, tylko trzeba trochę poszukać brejków, wchodząc w Matches. Mówie o tych przypadkach kiedy się chce sprawdzić brejki już po zakończeniu meczu, bo przeciez nie każdy może śledzić livescore.
Za to ten link (i portal) http://www.snooker.org/res/index.asp?template=21&amp;amp;season=2016
też korzysta z tych samych danych, ale łatwiej się do nich dostać. Klikasz ikonę z prawej strony danego meczu i masz wyniki punktowe poszczególnych frejmów i wysokość brejków, ale tylko tych powyżej 50. Chyba najwygodniejsza opcja bo masz wszystko w jednym miejscu, no ale oczywiście jest małe opóźnienie w aktualizacji.

5567 719

5567

Użytkownik
O której godzinie wczoraj gral Ronnie z Gouldem? Sadzilem, ze tylko 2 mecze sa w jednym dniu i przegapiłem to spotkanie.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
O której godzinie wczoraj gral Ronnie z Gouldem? Sadzilem, ze tylko 2 mecze sa w jednym dniu i przegapiłem to spotkanie.
Format ten sam od początku istnienia turnieju, czyli już 4 sezon. Drabinka podzielona na grupy, co odpowiada ćwiartkom. W każdy dzień gra inna grupa, najpierw po południu 2 mecze rozstawiony vs nierozstawiony do 4 frejmów, a ich zwycięzcy spotykają się wieczorem o 20:00 w meczu 2 rundy do 6 frejmów.

E 285

embotron

Użytkownik
Psotnick super typ na wygranego &quot;grupy&quot; Binghama, tez to pogralem.
Nie mialem niestety mozliwosci ogladac meczu, jak wygladal? Ogladam teraz Dinga z Carterem i to jakie robia babole to jest slabizna, Bingham -1,5 w nastepnym meczu? Ciekawe jakie dadza kursy.
@edit
2 na Binghama? Biore

H 1K

horosz

Użytkownik
Bingham @ 2.00 BET 365 Początek Binghama obiecujący w dalszej części dno. Może powiedzieć, że Ding wrócił po niedawnej klęsce
Bardzo fajny kurs. Po Binghamie nie było dziś widać zmęczenia, rozdrażnienia czy braku motywacji. Krótki dystans meczu (11) mam wrażenie gra na jego korzyść bo od początku wychodzi skoncentrowany i unika stagnacji i przerw (jak w IC). Dość pewnie buduje breaki jeżeli przeciwnik mu pozwoli - dzisiaj ma już na koncie 132, dodatkowo 76, 89, 94 gdzie wygrywał fream&#39;y. Jeżeli chodzi o Dinga to w początkowych podejściach prezentował formę rodem z Chin, potem wygrał 3 z rzędu i ostatecznie pokonał przeciętnego dziś Cartera. Jest duża szanse, że Ding da sporo szans do gry a Stuart powinien to wykorzystać.
E/ może przesadziłem z krótkim dystansem spotkania (11) ale nie zmienia to faktu, że Stuart szansę ma duże.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
No nie będę oryginalny, nie wierzę w przebudzenie Dinga.
Champion of Champions. 11 Frames Matches.
Stuart Bingham - Ding Junhui
Handicap: Stuart Bingham (+1.5) @ 1.6 ⛔ 4-6 z 3-1 na 4-6.. dał mu się rozegrać po przerwie i to ma za swoje..
1xbet

Nie wiem jak im wyszedł taki kurs na handi +1.5, ale przyjęło, więc to nie moja sprawa. Zresztą oni tam w ogóle mają pokręcone kursy bo na win Binghama mają @1.68, a Dinga @1.805 ???? Ale to już dygresja. Wracając do meczu, to nie widzę wielkich szans dla Dinga w obecnej formie. Nawet w swojej normalnej dyspozycji nie byłby dla mnie faworytem, bo Bingham złapał w ostatnich tygodniach świetny drive i całkiem możliwe, ze gra teraz najlepiej z czołówki. Powrót z Chin do Anglii nie zaszkodził mu zupełnie, co pokazał dzisiejszy mecz z Robbo (4-2), prawie każdy frejm wygrywał za jednym zamachem (94, 61, 132, 59). Dla mnie to główny faworyt do tytułu obok Ronniego. A Ding dzisiaj miał wielkiego fuksa, w ogóle nie widać po nim pewności, a ni tym bardziej poprawy gry, wygrał tylko dlatego, że Carter miał zaćmienie w kilku momentach i oddał mu 2 wygrane frejmy i to w kluczowych momentach, zamiast 3-1 zrobiło się 2-2, a potem jeszcze wtopa w ostatnim frejmie i zamiast decidera Ding skończył 4-2.Ale taki wynik zamazuje mocno obraz, forma Chińczyka w lesie i na tle fruwającego Binghama będzie to aż nadto widoczne. A już tylko na deser można przypomnieć, że Anglik wygrał ostatnich 8 meczów z Dingiem (bo nie liczę przegranej w finale MŚ na 6 czerwonych, to jednak inna bajka). Dla mnie Bingham mocnym faworytem do awansu, jak i wyższego brejka.

Zdobywca najwyższego brejka: Bingham, Stuart @ 2.00 ⛔ 94-125
Marathon

peterkovic 150

peterkovic

Użytkownik
Mark Selby vs Liang Wenbo
powyżej 5.5 frameów w meczu @1.66 B365 ⛔ błędy błędy, dużo błędów, ala Bingham wczoraj
Myślę że typ godny polecenia, mimo dość niskiego kursu. Ostatni mecz tych dwóch Panów zakończony 5:6, było tam trochę błędów z obu stron, teraz gramy tylko do 4 wygranych fraemów, ale myślę że i tak do pobrania.
Do tej pory wszystkie mecze fazy grupowej kończyły się powyżej 5.5, to obrazuje że przy pierwszym meczu mimo wszystko trzeba się też trochę wgryźć, do tego obaj mieli prawie tydzień przerwy, co dodatkowo popiera ten typ. Wenbo może chcieć się odegrać za niefortunną ostatnią przegraną (równie dobrze to on mógł wygrać), ale i Mark może być bardziej skupiony. Generalnie może być agresywniej niż zachowawczo, a wtedy przychodzą błędy i wystawienia dla przeciwnika.
Analiza może nie jest za długa, ale najważniejsze rzeczy które typ popierają chyba zostały uwzględnione.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom