Bingham S. - Yuelong Z. 1 @ 1.47 Pinnacle
Zaczynamy jutro turniej CoC od pojedynku obecnego Mistrza Świata z młodym bardzo perspektywicznym zawodnikiem - zaledwie 17-sto letnim zawodnikiem z Chin, który ostatnimi czasy notuje fajne wyniki i widać w jego grze zauważalny progres. Z drugiej strony mamy Binghama, który nie gra tego do czego nas przyzwyczaił i jest w pewnego rodzaju dołku. Nie ulega wątpliwości, że to Stuart jest faworytem tego spotkania tak jak oceniają sprawę właśnie bukmacherzy. Dla mnie to będzie pojedynek rutyny z młodością i doświadczenie w tym meczu weźmie górę. Mimo wszystko nie spodziewam się tutaj pogromu, raczej ciężkiego spotkania dla Binghama, ale trzeba sobie powiedzieć jasno, że w tym turnieju dostał jeden z łatwiejszych match-upów jakie mógł tylko dostać i powinien to wykorzystać. Bingham dla mnie w formacie do 4 wygranych frejmów wygląda dość słabo, teoretycznie łatwiej powinien mieć od następnych rund gdzie format będzie się wydłużał. Tak czy inaczej mimo wszystko tych dwóch zawodników dzieli jeszcze wiele, Yuelong to na pewno talent czystej wody i powinien powalczyć, ale raczej wątpię, że jest w stanie wygrać to spotkanie. Kurs na Binghama satysfakcjonujący, gdyby nie fakt, że ostatnio gra trochę słabiej to z całą pewnością kurs byłby o wiele niższy.
Trump J. - Wilson K. 1 @ 1.42 Pinnacle
Tutaj już match-up dla faworyta czyli Trumpa trudniejszy, bo Wilson w ostatnim czasie pokazał, że stać go naprawdę na wiele co potwierdził wygrywając Shanghai
Masters czyli jeden z większych turniejów w ciągu roku pokonując właśnie w finale Judda Trumpa. Warto powiedzieć, że w tym turnieju w mojej ocenie Wilson nie grał wcale jakoś spektakularnie, po prostu na tyle solidnie, że ogrywał graczy będącej w słabszej dyspozycji takich jak Trump, Allen czy Ding. Nie mam zamiaru umniejszać jego sukcesowi, bo zrobił naprawdę fantastyczny wynik, ale po tym turnieju wrócił do pewnej rutyny i spuścił z tonu gdzie przegrał w PTC 3 z Mehtą, IC przegrana w 2 rundzie z Allenem, ET 4 i porażka z Dayem. Trump to zawodnik coraz bardziej kompletny, z całą pewnością będzie tutaj chciał osiągnąć bardzo dobry wynik i być może pokusi się o wygranie całego turnieju. Na przestrzeni 4 frejmów wydaje mi się, że jeśli Trump złapie dobry rytm to będzie w stanie wygrać to spotkanie bez większych problemów, bo jak wiadomo jest maszyną do wbijania fantastycznych breaków. W mojej ocenie szykuje się odwet za finał Shanghai
Masters i Trump po raz drugi z rzędu nie przegra spotkania z tym samym rywalem.
Perry J. - White M. Over 5.5 @ 1.59 Marathonbet
W tym spotkaniu oczekuje wyrównanego meczu, bo zawodnicy mimo wszystko na podobnym poziomie. White od kilku lat notuje stały progres i gra zwyczajnie coraz lepiej. Perry to ciągle uznana marka i ciągle znajduje się gdzieś koło czołówki światowego snookera, ale zazwyczaj brakuje mu tego czegoś co pozwalałoby mu na wygranie największych turniejów. Obaj zawodnicy powinni stworzyć w mojej opinii dość zacięte spotkanie z przynajmniej 6 frejmami. Myślę, że to całkiem możliwe, bo wygranie zaledwie 2 frejmów przez gorszego z tej pary to nie jest bardzo ciężkie zadanie przy tak wyrównanym match-upie. Nie mam zamiaru tutaj wskazywać faworyta, bo może być naprawdę różnie dlatego idę w stronę overy frejmowego w tym spotkaniu.
Murphy S. - Bingtao Y. 1 @ 1.25 Pinnacle
Bingtao ze statusem amatora, ale to nie jest żaden ogórek tylko gracz, który potrafi grać bardzo dobre spotkania. Wiele razy potrafił się dość solidnie postawić innym dobrym zawodnikom, ale było to jakiś czas temu, a aktualnie znajduje się w gorszej dyspozycji. Murphy tak samo jak w przypadku Binghama trafił na łatwy match-up z jeszcze młodszym, bo zaledwie 15-sto letnim Chińczykiem i znów mamy do czynienia w tym spotkaniu z pojedynkiem całej masy doświadczeń z młodzieńczą fantazją i dużym talentem. W takich spotkaniach przy takich zawodnikach jak Murphy z całą pewnością idę w stronę właśnie doświadczenia, bo Porky to gracz kompletny, który jest w każdym momencie gotowy do wygrywania dużych turniejów. Nie przewiduje tutaj większej możliwości niespodzianki, bo Murphy pomimo tego, że nie jest aktualnie w jakiejś fenomenalnej formie to z całą pewnością gra bardzo solidnie.