>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Champion of Champions 2014 (3-9.11.2014)

Status
Zamknięty.
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Mark Allen - Ricky Walden 1 @ 1.72 Bet365
Kolejny dzień z Champion of Champions przed nami. Tym razem w drugim meczu tego dnia zmierzy się Allen z Waldenem czyli para, która spotkała się parę dni temu w finale turnieju International Championship gdzie górą był Ricky Walden. Ciężko porównywać dzisiejszy i finałowy mecz z jednego powodu - mamy tutaj ogromną różnice w wymiarze frejmowym. Dzisiaj gramy do 4 wygranych frejmów, a w finale wygrany musiał uzbierać ich 10. Jak każdy wie Allen to jeden z najlepszych, jak nie najlepszy snookerzysta na świecie w tym wymiarze i tutaj upatruje szanse tego typu po bardzo dobrym kursie.
Walden to oczywiście bardzo solidny przeciwnik, który nigdy nie gra słabo ale mimo wszystko według mnie to zawodnik gorszy od Allena, który notuje wyśmienity sezon. Wystarczy przytoczyć jego tegoroczne wyniki :
International Championship : Finał
Shanghai Masters : Finał
Euro Tour 2 : Wygrana
Euro Tour 1 : Finał
Jedyna wpadka jaka mu się przydarzyła to przegrana z Fergalem (który ogórkiem nie jest i nie będzie) w Australian Open w pierwszej rundzie turnieju. Jako, że to pierwszy turniej sezonu to mogę to zrozumieć.
Walden w tym roku na czterech frejmach nie wygląda tak dobrze jak wyżej wspomniany Allen. Brał udział w Asian Tourze w którym odpadł już w drugiej rundzie z Cao Yupengiem (4:0), General Cup gdzie przegrał 2/3 spotkania - porażki z Davisem (4:1) i Perrym (4:0) i wygrana z Jimmym Whitem (4:2).
W Euro Tourze 3 zanotował 4-tą rundę gdzie przegrał z Martinem Gouldem (4:1), w Euro Tourze 2 półfinał pokonując wcześniej Selby&#39;ego w ćwierćfinale i ulegając 4:1 w półfinale Trumpowi. Euro Tour 1 to porażka w 3 rundzie z Chrisem Wakelinem (4:1) po wcześniejszym pokonaniu dwóch amatorów.
Słowem podsumowania uważam, że bukmacherzy przy wystawianiu kursów sugerowali się bardzo ostatnim pojedynkiem tych zawodników z którego zwycięsko wyszedł Walden ale odbywał się on na długim dystansie frejmowym. Tutaj według mnie Allen weźmie mecz, a zarazem odwet na rywalu za ostatni finał w IC.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
R.Walden vs M.Allen
Typ: Powyżej 5.5 @ 1.63 ⛔ 4-0
Jaki będzie najwyższy brejk
Typ: Powyżej 98.5 @ 1.90 ⛔ 86

W niedzielę obaj spotkali się w finale IC, gdzie Walden bez większych problemów zgarnął tytuł (10-7), głównie przez rozczarowującą postawę Allena w drugiej sesji. Ale jakości w tym finale na pewno nie brakowało, obaj wbili po setce, do tego kilka brejków robiących, które również mogły skończyć się setkami. Przez tę parę dni formy stracić nie mogli, jetlag też nie powinien być problemem, bo organizatorzy specjalnie pod nich ustawili terminarz CoC, więc liczę, że pokażą dobry snooker i zobaczymy zacięty rewanż. Powinno być ciasno i overowo. Co do setki, to dystans oczywiście dużo krótszy, ale myślę, że co najmniej 6 frejmów pograją, a to już wystarczająco okazji, żeby trafił się jakiś korzystny układ pod setkę. Linia wystawiona nawet niżej, więc teoretycznie nawet 99 wystarcza. Obaj ponadprzeciętnie uzdolnieni w budowaniu brejków, chyba warto postawić na te umiejętności, bo obaj w wysokiej formie.
N.Robertson vs A.Carter
Typ: Powyżej 5.5 @ 1.666 ⛔ 4-0
Powrót Cartera po długiej chorobie już można zaliczyć do udanych, niespodziewana wygrana w turnieju General Cup, cenne skalpy po drodze i wbite setki sugerują, że z formą Kapitana może być zaskakująco dobrze. Ale to było info z drugiej ręki, bo nie było transmisji, dlatego to trochę typ na wyczucie. Robbo od paru miesięcy gra poniżej swoich możliwości, być może wykończyła go ta pogoń za rekordami setek, ale wyraźnie Kangur nie jest sobą i stąd zaskakujące porażki jak choćby ostatnio ze Swailem (5-6) w IC. Carter w dobrej formie to wyzwanie dla najlepszych, tym bardziej dla lekko dołującego Robertsona. Liczę, że złoży się to na pewny over.
Marathon

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Neil Robertson - Ali Carter (+2,5) @ 2 1.36 Bet365
Kurs zaproponowany na Neila jest nie do przyjęcia dlatego ja tego z pewnością nie zagram. Jeśli mam wybierać jakiś zakład na to spotkanie to najbardziej podoba mi się właśnie dodatnie handi widoczne powyżej. Robertson w tym sezonie wygląda słabo co potwierdzają również jego występy i przegrane z takimi graczami jak : Jak Jones (Euro Tour 1) - 2 runda, Poomjaeng (Euro Tour 2) - 4 runda, Micheal White (Shanghai Masters - 1 runda), Greene w Euro Tourze 3 - 2 runda oraz Joe Swail w ostatnim International Championship w 2 rundzie turnieju.
Jak widać przegrane takiego gracza jak Neil z zawodnikami pokroju Jonesa, Greene&#39;a czy Swaila to po prostu blamaże. Jutro Robertson będzie miał za to wygłodniałego Cartera, który jest naprawdę dobrym i solidnym graczem. On w tym sezonie rozpoczął od General Cup i od razu sięgnął tam po zwycięstwo. Jestem przekonany, że jedną z nielicznych rzeczy o których myślał przede wszystkim podczas walki z chorobą była właśnie pasja do snookera i jutro z pewnością nie będzie odpuszczał tylko postara zaprezentować się jak najlepiej.
Reasumując forma Neila bardzo chwiejna, co prawda wygrał w tym roku Wuxi Classic pokonując tam Perrego, Hawkinsa i Murphy&#39;ego i dotarł do finału w Australian Open przegrywając z Trumpem w finale ale po drodze nie miał super wymagających rywali tylko dość solidnych grajków jak Davis czy ostatnio Milkins. Z taką formą urwanie przez Cartera zaledwie dwóch frejmów będzie zadaniem jak najbardziej do wykonania. W dodatku kurs całkiem przyzwoity do jakiegoś dubla więc warto skorzystać.

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Neil Robertson - Allister Carter Kompletne pudło, Robertson mocny - Carter dramatyczny
Allister Carter (+1.5) @ 1.98
⛔
W tej parze widzę spore szanse dla doga. Carter powraca po przerwie spowodowanej chorobą i z pewnością jest niesamowicie głodny gry. Kapitan w pięknym stylu wygrał General Cup pokazując bardzo dobrą grę co widać po zestawie ogranych graczy i brejkach. Nie widzę powodu dlaczego w CoC miałoby być gorzej, bo przecież Ali to tak naprawdę absolutna czołówka światowa i tylko perypetie zdrowotne spowodowały jego zjazd w rankingu. Robertson od jakiegoś czasu kompletnie mnie nie przekonuje. Brakuje błysku w grze Australijczyka, sporo zaskakujących wpadek i dziwnych porażek. Kangura na rozkładzie w tym sezonie mają tacy zawodnicy jak: Jak Jones, Dechawat Poomjaeng, Michael White, Gerard Greene i Joe Swail. Nie jest to jakaś porywająca obsada więc widać, że Robertson jest w tym sezonie spokojnie do ogrania i myślę, że dzisiaj czeka go trudna przeprawa z Kapitanem zwłaszcza, że Ali już kilkukrotnie ogrywał Robbo w swojej karierze więc nie powinien czuć przed nim większego respektu.
Ricky Walden - Mark Allen
Over 5.5 @ 1.63
⛔
Trudny do typowania mecz. Spotykają się finaliści niedawnego International Championship. Tam górą był Walden po zwycięstwie 10-7, tutaj jednak mamy znacznie krótszy dystans więc nie zdziwi mnie rewanż, zwłaszcza, że Allen doskonale czuje się w meczach do 4 wygranych frejmów. Obaj panowie są jednak w świetnej formie więc obojętnie kto tutaj wygra powinien to być zacięty mecz i mam nadzieję, że stojący na wysokim poziomie. Allen od początku sezonu w znakomitej formie, Walden podbudowany wygraniem dużego turnieju. To skłania mnie do zagrania overa i myślę, że jest to najlepsza opcja na to spotkanie, bo jest to mecz z potencjałem nawet na 7 partii.
Marathonbet

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Ricky Walden v Mark Allen
Typ: Ricky Walden - powyżej 0.5 Centuries @ 3.75 ⛔
Trudno przejść obojętnie obok takiego kursu na setkę Waldena. Ja wiem, że dystans meczu krótki i to wywindowało kurs, ale bez przesady. Anglik ostatnio w wysokiej formie, może nawet życiowej, świeżo po największym sukcesie w karierze, czyli wygraniu International Championship, w którym w finale ograł dzisiejszego rywala (10-7), a po drodze wbił 8 setek. Ma jeden z lepszych flow w podejściu, potrzeba tylko dobrej szansy przy stole i nawet na tak krótkim dystansie jest w stanie wbić trzycyfrowego brejka. Zresztą typ na setkę Allena @2.75 też do rozpatrzenia, ale już kurs wyraźnie niższy, a nie wydaje mi się, żeby przy Waldenie prawdopodobieństwo było mniejsze. Dlatego po takim kursie warto zaryzykować.
Bet365

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Neil Robertson v Ricky Walden
Typ: Powyżej 1.5 Centuries @ 2.37 ⛔ 1
Zarówno Robertson jak i Walden w pierwszej rundzie przejechali jak walec po swoich rywalach jak i po moich typach. Zaprezentowali bardzo dobrą formę, bo za demolki po 4-0 tylko w połowie odpowiada marna postawa Cartera i zwłaszcza Allena, po prostu Robbo z Rickym byli dzisiaj zbyt dobrzy. Kangur 2 setki, Walden też był blisko, wieczorem na dużo dłuższym dystansie będzie więcej szans na grube punktowanie, a jeśli powtórzą formę z popołudnia to obaj powinni się dołożyć do overa setek.
Bet365

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Naturalnym podejściem jest granie w tym meczu overu na setki, ja jednak odpuszczam ten typ i ten trop. Dlatego, że dziś Robbo wbił 2 setki na krótkim dystansie a powtórzyć taki wyczyn nawet na dłuższym nie jest łatwo. Nie podważam typu ale wolę go nie grać.
Uważam, że lepiej jest zagrać na win Neila Robertsona. Walden wygrywa mecz za meczem i w końcu musi przegrać a przeciwnik jak najbardziej może się do tego przyczynić. Neil ma wachania formy ale zawsze jest groźny i każdego może ograć. Ricky jest dobrym graczem ale nie z tego pułapu co Robbo. Jak dla mnie dziś jest ten moment kiedy Walden przegrywa mecz po tych zwycięstwach.
Neil Robertson [1,50]✅ 6:3 Unibet

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
R.O&#39;Sullivan vs D.Junhui
Typ: O&#39;Sullivan, Ronnie @ 1.40 ✅ 6-4 pokaz mocy Rakiety w ostatnim frejmie, kapitalna setka, snooker nieosiągalny dla nikogo chyba

Zestaw półfinalistów wymarzony, trudno sobie wyobrazić bardziej okazały i moim zdaniem będzie na co popatrzeć, bo przynajmniej trójka z nich jest w wysokiej formie. Trochę chyba poziomem gry odstaje Ding, który nie jest jeszcze w swojej najlepszej formie i w półfinale znalazł się w dużej mierze dzięki uprzejmości rywali (Dale, Hawkins), którzy nie potrafili wykorzystać okazji. Dlatego myślę, że dla Ronalda to może być całkiem przyjemny dzień w pracy, forma bez zarzutu, szybko zgasił nadzieje Binghama trzema wygrywającymi brejkami (z 1-2 na 4-2), a potem zdemolował Fu (6-0). Ding to oczywiście wyższy poziom trudności, ale w obecnej formie Chińczyk nie powinien zagrozić Rakiecie, podobnie jak nie zagroził w ostatnich 3 bezpośrednich meczach.

N.Robertson vs J.Trump
Typ: Robertson, Neil (+1.5) @ 1.59 ⛔ 4-6
W drugim półfinale dużo bardziej złożona sprawa, kursy dobrze oddają wyrównany poziom i o końcowym zwycięstwie mogą decydować detale. We wtorek w ciemno stawiałbym na Trumpa, bo jego forma wyglądała bezbłędnie, podobnie jak nastawienie i motywacja. Ale no właśnie, to było we wtorek, od tego czasu Anglik musiał się kisić przy stole treningowym i obawiam się, że takie wybicie z uderzenia może wpłynąć na niego deprymująco. Robbo miał więcej szczęścia z terminarzem, będzie grał dzień po dniu i właśnie to może być tym decydującym detalem, bo widać, że jest w gazie. Wczoraj pokazał, że forma wraca na odpowiednie tory, ograniczył niewymuszone błędy do minimum, co w połączeniu z solidnym punktowaniem może być przepisem nawet na wygranie tego turnieju. Dlatego w tym półfinale stawiam na Kangura, a dodatni handicap traktuję jako zabezpieczenie.
Powyższe kursy z Marathonu
Ronnie O’Sullivan v Ding Junhui
Typ: Powyżej 1.5 Centuries @ 2.00 ✅ 3
Judd Trump v Neil Robertson
Typ: Powyżej 1.5 Centuries @ 2.10 ⛔ 1
Dodatkowo w takim gronie graczy trudno nie postawić na setki, bo każdy z nich jest w stanie nawet samodzielnie przekroczyć over na cały mecz. Kursu też chyba lekko przesadzone, w innych bukach sporo niższe. Każdy z nich już wbił w tym turnieju co najmniej po setce, a niektórzy po kilka, więc jest szansa, że w każdym meczu obaj dołożą się do overa. Ale to już raczej typy poboczne, bo jak pokazały poprzednie dni, z setkami to różnie bywa.

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Ronnie O&#39;Sullivan - Ding Junhui 1 @ 1.40 Bet365 6:4 ✅
Dla mnie to chyba dzisiejszy bet dnia, bo co ma tutaj zrobić biedny Chińczyk skoro znajduje się w co by nie powiedzieć dość średniawej formie bez żadnego blasku? Oglądałem cały mecz Rakiety w spotkaniu z Fu i muszę przyznać, że jeśli Ronnie zagra na podobnym poziomie to też nie będzie czego zbierać, bo grał po prostu fantastycznie. Ding w tym sezonie niemiłosiernie się męczy i z pewnością nie jest to czas w którym Chińczyk będzie prezentował największą formę. Duże męczarnie z Hawkinsem, nie zbyt łatwy mecz z Dalem nie zwiastują niczego dobrego w spotkaniu z O&#39;Sullivanem.
Gram zwykłe zwycięstwo, bo według mnie mimo wszystko Ding może odpalić ale dzisiaj po prostu nie wygra. Według mnie Ronnie wygra w końcu jakiś turniej i będzie to właśnie Champion of Champions. Jeśli zagra tak jak z Fu to również spodziewam się gwałtu na Dingu. Historia ostatnich spotkań obu panów to zdecydowana dominacja Rakiety - dzisiaj nie powinno być inaczej i to Anglik powinien zwyciężyć to spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
vsky 34,9K

vsky

Użytkownik
R. O&#39;Sullivan (-1,5) - D. Junhui, @1.66, Bet365 ✅✅ 6:4

Ding w przeciętnej formie, dostał się do półfinału głównie przez kiepskie występy rywali, m.in. Hawkinsa. Inaczej sprawa wygląda u Rakiety, który ostatnio gra na swoim w miarę standardowym poziomie, a to powinno wystarczyć na szybkie pokonanie Chińczyka, dlatego próbuję z handi.

Dodatkowo na sucho z drugiego meczu o 20:00:
Judd Trump powyżej 0.5 centuries w meczu, @2.00, Bet365⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Ronnie O&#39;Sullivan v Judd Trump
Typ: Ponad(15.5) @ 1.666 ✅ 10-7 świetny finał, Ronnie zaczął i skończył setką, w sumie wbił 4 paczki (137, 139, 134, 109), Trump dołożył dwie (102, 100), do tego jeszcze kilka wysokich podejść z obu stron.. Było na co popatrzeć ????
Obaj finaliści to zdecydowanie najlepsi zawodnicy w tym tygodniu, w grupach łatwiutka przeprawa, nawet się nie spocili, a wczoraj w półfinałach wytrzymali presję i stanęli na wysokości zadania ogrywając topowych graczy. Wydaje mi się, że buki trochę przeceniają szanse Rakiety, forma Trampka wystarczająco dobra, żeby sprawić mu niemałe kłopoty. Nie sądzę, żeby było dzisiaj zagrożenie jakimś blowoutem ze strony O’Sullivana, czy tym bardziej Trumpa. Dlatego wybieram scenariusz wyrównanego meczu z overowym wynikiem końcowym, tym bardziej, że historia bezpośrednich jest dość overowa. Linia bardzo przyjemna, kurs również przyzwoity, dla mnie chyba najrozsądniejszy wybór na ten finał.
sportingbet

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Ronnie O&#39;Sullivan vs Judd Trump
Ronnie O&#39;Sullivan - powyżej 1.5 centuries (setek) @ 2.00 Bet365 ✅ 4 setki
Natomiast moja propozycja to co najmniej 2 setki w wykonaniu O&#39;Sullivana. W tym turnieju Anglik wbił 4 brejki 100+. W każdym spotkaniu imponuje wysokim punktowaniem. Skoro na dystansie do 4 czy 6 wygranych frejmów potrafił wbijać po dwa takie podejscia to tym bardziej w pojedynku &#39;&#39;best of 19&#39;&#39; jest w stanie to uczynić. W tym spotkaniu nie będzie za wiele gry taktycznej. Można się spodziewać mega ofensywnej postawy obu zawodników i wymiany ciosów. Trump od czasu do czasu zostawia ładnie otwarty stół, do tego sam Ronnie bez większego problemu jest w stanie sobie taki układ wypracować. Myślę, że te 2 setki są jak najbardziej w zasięgu &#39;&#39;Rakiety&#39;&#39; i warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
O&#39;Sullivan ponownie Mistrzem Mistrzów

Ronnie O&#39;Sullivan obronił tytuł Champion of Champions ogrywając w finale turnieju Judda Trumpa (10-7). Obaj Anglicy stworzyli świetne widowisko prezentując momentami zjawiskowy snooker. Dość powiedzieć, że Rakieta zaczął i skończył mecz setkami, w sumie wbił 4 brejki trzycyfrowe (137, 139, 134, 109), w tym najwyższy brejk całego turnieju (139), dwie kolejne paczki dołożył Trump (102, 100), a dodatkowo młodszy z Anglików zapewnił również sporo emocji powracając do meczu z 3-8 na 7-8. Oby więcej takich meczów!

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom