>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Carling Cup 2009/2010

Status
Zamknięty.
A 0

a_mike

Użytkownik
Liverpool – (from) Cavalieri, Aurelio, Agger, Johnson, Skrtel, Carragher, Insua, Dossena, Benayoun, Babel, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Lucas, El Zhar, Voronin, Spearing, Ngog.

Possible starting XI – Cavalieri, Johnson, Kyrgiako, Agger, Aurelio, Mascherano, Lucas, Kuyt, Babel, Ngog, Voronin

roy. 187

roy.

Forum VIP
Arsenal Londyn - West Bromwich Albion
To, że młodzież w Arsenalu jest bardzo uzdolniona to fakt, lecz nie przemawia do mnie dzisiejsza kadra na mecz, dlatego bardzo krótko pisząc, istnieje duże prawdopodobieństwo, że Arsenal tego meczu po prostu nie wygra.
Kadra Arsenalu: Wojciech Szczęsny, James Shea, Philippe Senderos, Mikael Silvestre, Kieran Gibbs, Armand Traore, Kerrea Gilbert, Kyle Bartley, Mark Randall, Francis Coquelin, Craig Eastmond, Emmanuel Frimpong, Nacer Barazite, Aaron Ramsey, Gilles Sunu, Jack Wilshere, Carlos Vela, Sanchez Watt.
Stąd dosyć optymistycznie: X2
Bylo sobie lepiej zobaczyc wyniki tych mlodzikow z poprzednich lat. Jak Arsenal mlodzieza rozjezdzal druzyny z Premier League po 4:0 ale ok, i tak wierzyc mi sie nie chce ze to zagrales, pewnie jest to suchy typ :]

H 0

hrabia3420

Użytkownik
Co o tym myslicie:
Manchester Utd-Wolverhampton 1 1.33
kurs: 1.33
Preston-Tottenham 2 1.65
kurs: 1.65
Chelsea-QPR 1 1.20
kurs: 1.20
Aston Villa-Cardiff 1 1.50
kurs: 1.50
1.Manchester Dla mnie jest bez obaw profesjonalni pilkarze ze zwyklymi wolverhampton , ktorzy sa zle nastawieni do tego meczu.
2.Tottenham bardzo dobrze gra !! Na ostatnie swoje 10 meczy wygral 8 z czego przegral z Manchesterem United i Chelsea u mnie wchodzi czysta 2
3.Chelsea Wogole nic nie bede pisal to jest dla mnie wiadome w 99,9% (bez komentarza gdy przegra mozecie mi dokuczac)
4.Aston Villa i tutaj jest problem maly : Graja u siebie + / Na ostatnie 10 meczy 7 wygrali+ ale ten aston jakos albo wygra albo mu nie pojdzie wygral z liverpoolem a przegral z wiganem cos nie tak ????
Prosze Odp na moje tutaj wyzej wymienione typki
Jesli cos nie tak poprawcie mnie!!

toki 26

toki

Użytkownik
Chelsea-QPR
Chelsea gra na własnym boisku, wiadomo puchar ligi nie jest dla drużyn z wyższej pułki i zazwyczaj trenerzy wystawiają tam graczy którzy zazwyczaj siedzą na ławce lecz jednak chelsea na ławce ma nie byle kogo, uważam ze wszyscy zawodnicy rezerwowi są bardzo utalentowanymi graczami i będą chcieli pokazać jak naprawdę grają by trener dał im szansę gry w pierwszym składzie na stałe , myślę ze chelsea wygra bez problemu , można też postawić na typy ponad 2,5 3,5 ? , ja osobiscie stawiam w tym meczu 1 po kursie 1,20

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Znamy już pary IV rundy Carling Cup. Najciekawiej będzie na Emirates Stadium, młodzi Kanonierzy zagrają z Liverpoolem, ciężko wskazać faworyta tego spotkania, ale jak wiemy
&quot;The Reds&quot; w tym turnieju grają dość mocnym składem, Arsenal tylko i wyłącznie piłkarzami, którzy nie mieszczą się w pierwszym składzie na spotkania w Premiership czy Lidze Mistrzów. Być może Arsene Wenger na tak wybornie zapowiadający się mecz wystawi jednak kilku czołowych zawodników, choć ta opcja raczej nie dojdzie do skutku.
Manchester United zagra na wyjeździe z Barnsley, Chelsea podejmie Bolton. Ciekawie zapowiadają się także pojedynki Tottenhamu z Evertonem oraz Sunderlandu z Aston Villą. Zapraszam do wyrażania opinii na temat spotkań ???? Kursy dodam gdy tylko pojawią się w ofercie bukmacherów.

Arsenal - Liverpool
Barnsley - Manchester United
Blackburn Rovers - Peterborough United
Chelsea - Bolton Wanderers
Manchester City - Scunthorpe United
Portsmouth - Stoke City
Sunderland - Aston Villa
Tottenham Hotspur - Everton

Wszystkie mecze w ramach IV rundy Carling Cup zostaną rozegrane 27 i 28 października.

karoluhu 10

karoluhu

Użytkownik
Arsenal-Liverpool over 2,5
Arsenal i Liverpool to dwa overowe zespoły Liverpool ostatni zmiażdżył Hull wygrywając 6-1 Arsenal czy gra młodziakami czy gwiazdami pewnie wygrywa 4-0 z Wigan. Wielkim znakiem zapytania jest taktyka trenera Kanonierów na ten mecz, szanuję go i serdecznie pochwalam, lecz mam zarazem nadzieję, że wystawi choć trochę podstawowy skład. Benitez jest wielki z tego, że potrafi robić bardzo celne zmiany wstawił Babela w meczu z Hull a ten odwdzięczył się strzelając 2 bramki. Torres gwiazda sama w sobie 3 bramki z Hull. Uważam, Arsenal wystąpi w tym meczu w składzie 50/50 zbliżonym do tradycyjnej 11. Liverpool natomiast wystąpi z drobnymi korektami ale i tak uważam że będzie to otwarty mecz, jest to Puchar Anglii dlatego oba zespoły postarają się o bardzo konkretne i bramkowe widowisko.

P 0

paniol

Użytkownik
Arsenal-Liverpool 1 2.05
Mimo iż jestem fanem LFC postawie chyba na Arsenal. Dobrze wiemy jak Wenger umie zmotywować swoich młodych wilków, a jakie podejście mają piłkarze Liverpool&#39;u do takich rozgrywek.
Dwa lata temu Arsenal z Liverpool&#39;em wygrał dwa mecze w pucharach krajowych. Odpowiednio: FA Cup 3-1 i Carling Cup 6-3. Myślę, że podobny scenariusz jest prawdopodobny.
Mój typ:
3:1 dla Arsenalu.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Blackburn Rovers potwierdziło, że w klubie są piłkarze zarażeni wirusem świńskiej grypy. Wobec takiego obrotu zdarzeń kierownictwo zastanawia się nad możliwością przełożenia wtorkowego spotkania Curling Cup, w którym Rovers mają się zmierzyć z Peterborough United

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj miałem okazje oglądac mecz Barnsley - ManU. Skończylo się wedlug moich przewidywań, lecz gospodarze stawili olbrzymi opor w dotarciu do celu. Szczególne zagrożenie stwarzali po cornerach, czyli slabym punkcie Fostera, na którego sir Alex postawil ponownie ... Kuszczaka nawet zabrakło na lawce ehh. No i kolejne dośrodkowania do ktorych Foster nawet nie ruszal bo wiadomo czym to grozi. Całe szczeście udało mu się zachowac czyste konto i nawet kilka groźnych strzałow wyciągnął więc występ może zaliczyc do udanych;)
Jedenastka jaką wyszli gracze Fergusona byla złożona z młodych graczy przede wszystkim. Wkońcu debiut w pierwszym zespole zanotowal Obertan. Wiadomo że nie ma co oceniac po jednym meczu, ale jego gra byla doprawdy obiecująca. Wracal walczył, komunikacja i zrozumienie z partnerami jeszcze do poprawy, ale przeblyski miał. Najlepszym na boiksu w mojej opini byl Wellbeck. Strzelil głową na 1-0, potem mial jeszcze okazje sam na sam na 2-0 lecz nie wykorzystał. Niewidoczny bardzo Macheda jakby go nie było naplacu. Anderson rozgrywal też dobrze. W 2poł bezsensowny atak G.Neville i cz.kartka. Barnsley przycisnęło , ale nic nie wbilo chociaż bramka wisiala w powietrzu. Diably w kolejnej rundzie Carling Cup w kazdym bądź razie :cool:
Tutaj możecie obejrzec skrót z tego meczu &lt;&lt;BARNSLEY - MANCHESTER UNITED&gt;&gt;

VS

⚽Arsenal Londyn - FC Liverpool
Typ : Arsenal @ 2,00
bet-at-home ✅2:1​

Dzisiaj arcyciekawie zapowiada się mecz na Emirates Stadium. The Reds zapewne wystawią kilku rezerwowych graczy jak zresztą każdy w tym pucharze. Ale zaczne od Arsenalu. Wenger zapowiedzial już że od początku wystąpi Fabianski wracajacy po kontuzji. W kadzrze znajdzie się także Nasri. Zabraknie Rosickiego czy Walcotta no i młodego Wilshera. Kanonierzy wystawią dzsiaj nieco bardziej doświadczony sklad jeżeli można tak o nich mówic w ogóle. Ta młodzież potrafi kapitalnie rozgrywac piłke między sobą i chciałbym aby awansowali do dalszej rundy. Dzisiaj na boisku nie będzie samych młodych bo Wenger pomiesza doświadczenie z młodością i tak m.in w obronie zagrac mają Silvestre i Senderos.
Przed LFC trudne zadanie. Podejrzewam że zabraknie w tym meczu Gerrarda, Torresa, ktorzy są po urazach i będą raczej przez Rafe oszczędzani. W poprzedniej rundzie LFC męczyl się niemiłosiernie z Leeds Utd. Kto jeszcze możę dzisiaj zagrac od początku. Na pewno Woronin ktory domaga się o miejsce w składzie bo nie podoba mu się rola rezerwowego. Ponadto Riera i Kelly są kontuzjowani. Aquilani ma dostac szanse debiutu.
Kto zatem wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko? Więcej szans daje Kanonierom. Ponadto u siebie nie stracili oni jescze w tym sezonie punktów. Wiem że dzisaij nieco inny sklad wyjdzie, ale u Wengera to nie gra roli, bo każdy wie jak ma się poruszac po boisku i rozgrywac piłke, czy jest to Arszawin czy Ramsey ;)

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Arsenal Londyn - FC Liverpool

Bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie czwartej rundy Carling Cup, na Emirates Stadium Arsenal zmierzy się z Liverpoolem i choć nie jest to pojedynek o ligowe punkty, z pewnością przyniesie wraz z sobą sporo emocji i dramaturgii. Tak jedni jak i drudzy nie zagrają optymalnym składem, powiedziałbym, że nawet rezerwowym, zwłaszcza Kanonierzy, którzy od kilku lat w tych rozgrywkach oszczędzają najlepszych. Arsene Wenger zdaje sobie sprawę, z tego, iż w sobotę Arsenal będzie grał w Premiership z Tottenhamem w wielkich derbach Londynu. Tacy piłkarze jak Cesc Fabregas, Robin Van Persie, William Gallas, Thomas Vermaelen, Abou Diaby i inni nie są brani pod uwagę przy ustalaniu składu w jakim zagrają dziś gospodarze. Bardzo dobrą wieścią jest fakt, iż do gry wraca Samir Nasri oraz Eduardo, obaj powinni zagrać od pierwszego gwizdka arbitra. Liverpool będzie musiał radzić sobie bez Torresa, Gerrarda, Riery, okazję do zaprezentowania będą mieli tacy piłkarze jak Krygiakos czy Dosenna. Arsenal od początku sezonu radzi sobie całkiem dobrze, daje się we znaki rywalom ich ofensywne ustawienie 4-3-3. The Gunners strzelają mnóstwo bramek, ale zdarzają im się wpadki, ostatnie dwa mecze zakończyli podziałem punktów, tracąc bramki w bardzo głupi sposób, najpierw z AZ, następnie w lidze angielskiej z West Hamem. Oba te mecze powinni rozstrzygnąć na swoją korzyść. Liverpool po serii czterech porażkach z rzędu w końcu wygrał, w dobrym stylu z Manchesterem United. Kibice mają jeszcze nadzieję na to, że ich podopieczni będą walczyć o mistrzostwo Anglii, a także w Lidze Mistrzów. Trzeba jednak wyraźnie podkreślić, iż The Reds nie są już tak groźną drużyną jak w zeszłym sezonie. Obie drużyny spotkały się w Carling Cup w roku 2007, na Anfield Road Arsenal rozgromił Liverpool 6:3, błyszczał wtedy w barwach Londyńczyków Julio Baptista. Podobnego wyniku dzisiaj raczej nie będzie, ale ponownie liczę na zwycięstwo podopiecznych Arsene Wengera, młodzież z Londynu jest moim zdaneim zdecydowanie bardziej utalentowana aniżeli ta z Liverpoolu. Czeka nas 90 minut, a może nawet więcej wielkich emocji, warto ten mecz zobaczyć, początek - 20:45

Mój typ: Arsenal! ~ 2,00

hardpr0 6

hardpr0

Użytkownik
Arsenal - Liverpool - 2 @ 3.55 betsson ⛔ (2:1)

Nie wiem, dlaczego buki i wy aż tak mocno faworyzujecie ten Arsenal? Kursy na Arsenal idą strasznie w dół też nie wiem z jakiego powodu. Wiadomo ciężko tu wskazac faworyta tego meczu, ale moim faworytem jest Liverpool. Wiemy, że Arsenal wybiegnie w dośc &quot;młodzieżowym&quot; składzie. W składzie Arsenalu zabraknie takich nazwisk jak: van Persie, Fabregas, Gallas, Walcott, Diaby, Sagna, Vermaelen. W Liverpoolu zabraknie m.in. Gerrarda, Torresa, Riery, Kellego. W ataku za Torresa zagra N&#39;gog, który strzelił bramkę w ostatnim meczu ligowym z Manchesterem United. Na boisko wybiegnie Aquilani, który będzie mógł zagrac pierwszy swój mecz w barwach Liverpoolu. Również Andrea Dosenna oraz Sotirios Krygiakos mają spore szanse na grę przeciwko Kanonierom. Wenger zapowiedział, że ma zamiar wystawic na mecz skład z graczami o zróżnicowanym doświadczeniu. Na 100% jest już pewny występ polskiego bramkarza Łukasza Fabiańskiego, który nie dawno wyleczył kontuzję kolana. Na ławce znalazł się drugi polski bramkarz - Wojciech Szczęsny. Po dłuższej przerwie wystąpi również Nasri. W Carling Cup te drużyny ostatnio spotkały się w 2007 roku. Wtedy na Anfield Road Arsenal rozbił Liverpool aż 3:6! W historii spotkań pomiędzy tymi drużynami w Pucharze Anglii 4 razy wygrywał Liverpool, 5 razy Arsenal i 4 razy padł remis. Przeczytałem również wywiad z Benitezem. W tym wywiadzie Benitez zapowiedział, że ma zamiar sprowadzic to trofeum na Anfield Road. Sądzi on również, że wynik z 2007 roku nie będzie miał znaczenia, gdyż jego drużyna będzie niesiona pewnym zwycięstwem na Manchesterem United. Podsumowując to wszystko, myślę, że Liverpool wyjdzie w najmocniejszym składzie na jaki może on sobie pozwolic w tym meczu. W młodzież Arsenalu ja jakoś nie wierzę, bo myślę, że mogą oni nie wytrzymac tego meczu psychicznie i będą wtedy może popełniac więcej błędów ( nie mówię tu o Eduardo, Nasrim czy Bendtnerze) - są to tylko moje przypuszczenia. Jeszcze zacytuję jedną wypowiedz Beniteza: &quot;Jeśli możesz awansować, musisz to wykorzystać&quot; i myślę, że tą szansę wykorzysta Liverpool i awansuje do następnej rundy Carling Cup, gdyż według mnie na ten mecz posiadają oni bardziej doświadczoną i lepszą kadrę. Liczę tutaj również na rewanż Liverpoolu za ten mecz z 2007 roku.

Moje inne propozycje:
Liverpool lub remis @ 1.74⛔
Liverpool DNB @ 2.50⛔
over 1.5 bramki @ 1.22
✅

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Manchester City- Scunthorpe || over 2.5 || 1.46 betsafe✅
Moze kurs nie zachwyca ale moim zdaniem spokojnie mozna dodac do dubelka lub tripelka. City na wlasnym stadionie nie zwykl przegrywac. Pojedynek Dawida z Goliatem . Sklad gospodarzy bardzo mocny zagraja najprawdopodobniej z Adebayorem i Tevezem na napadzie , Barrymy ,de Jongem, Irelandem i Bellamy w pomocy i Bridgem , Lescottem , Richarsem i Zabaleta w obronie do tego jeden z najlepszych bramkarzy PL Szej Given- sklad przyznacie imponujacy. Jezeli zagraja tak jak w meczach PL nie widze innego rozwiazania jak over czy pewne win City. Krotka analiza ale co tu pisac , faworyt jest jeden.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Portsmouth FC - Aston Villa (Uda się obydwu drużynom strzelić gola?) ✅
Typ: Tak
Kurs: 1.85
Bukmacher: bwin

Analiza: Jutro o 20.45 polskiego czasu na Fratton Park w Portsmouth rozpocznie się pierwsze spotkanie 1/4 finału Pucharu Ligi Angielskiej (Carling Cup), w którym miejscowi The Pompey podejmować będą zespół Aston Villi.
Nieznacznym faworytem tego pojedynku są goście z Birmingham, którzy w rozgrywkach ligowych radzą sobie &quot;o niebo lepiej&quot; od piłkarzy Portsmouth, którzy ciągle okupują ostatnią pozycję w tabeli Premiership.
W klubie z Fratton Park pożegnano się już w związku z tym z Paulem Hartem, którego miejsce na stanowisku menedżera drużyny zajął dotychczasowy dyrektor piłkarski The Pompey - Avram Grant. Izraelczyk debiutu na ławce trenerskiej Portsmouth z pewnością nie zaliczy do udanych, gdyż w pierwszym meczu jako szkoleniowiec (od czasu zwolnienia z londyńskiej Chelsea) musiał pogodzić się z wysoką porażką swoich podopiecznych przed własną publicznością (1:4 z Manchesterem United).
Z kolei prowadzeni przez Martina O&#39;Neilla The Villans spisują się zgodnie z oczekiwaniami kibiców, plasując się na pozycjach gwarantujących grę w europejskich pucharach. Co prawda o włączeniu się do walki o mistrzostwo, jak to było w poprzednim sezonie, mogą zapomnieć, ale na zajęcie na zakończenie obecnych rozgrywek miejsca w pierwszej szóstce z pewnością ich stać.
Która z drużyn wywalczy jutro awans do półfinału Carling Cup? Jak wiadomo rogrywki pucharowe rządzą się swoimi prawami i naprawdę trudno jest przewidzieć końcowy rezultat takiej konfrontacji, gdyż dyspozycja z rozgrywek ligowych rzadko przekłada się na tego typu spotkania.
W składzie zespołu gospodarzy zabraknie jutro podstawowego bramkarza Davida Jamesa i obrońcy Steve&#39;a Finnana. Z pewnością nie jest to dobra wiadomość dla kibiców The Pompey, gdyż ich ulubieńcy i tak bardzo kiepsko radzą sobie w obronie, dla przykładu w ostatnich 3 ligowych potyczkach tracąc aż 8 bramek. W zespole z Fratton Park nie zobaczymy również pomocnika Papy Bouby Diopa.
Z kolei Martin O&#39;Neill będzie musiał się obejść bez pomocnika Nigela Reo-Cokera i najprawdopodobniej równiez obrońcy Stephena Warnocka.
Zespół gości ma kim &quot;postraszyć w ataku&quot;. Fenomenalny Gabriel Agbonlahor, John Carew, reprezentant Anglii Emile Heskey, czy grający w pomocy Ashley Young i James Milner to piłkarze, którzy w pojedynkę mogą przesądzić o losach meczu. Zwłaszcza kiedy stają naprzeciw tak słabej linii defensywnej, jaką aktualnie dysponuje drużyna Portsmouth. Nie wolno również zapominać o grających w zespole gospodarzy Arunie Dindane czy Fredericu Piquionne, którzy mimo, iż w Premiership, jak na razie, &quot;nie błyszczą&quot;, są - moim zdanie - w stanie &quot;ukłuć&quot; nawet w przypadku tak dobrej defensywy, jaką dysponuje Aston Villa.
Kierując się zdrowym rozsądkiem i postawą obu ekip w Premiership, należałoby postawić na zespół gości. Ale mając na uwadze, iż są to zupełnie inne rozgrywki oraz fakt, iż nowy menedżer mógł w drużynę &quot;tchnąć nowego ducha walki&quot;, skłaniam się bardziej ku postawieniu na gospodarzy, dla których ewentualny awans byłby idealnym prezentem dla nie mających, jak dotąd, powodów do radości kibiców. W każdym bądź razie spodziewam się ujrzeć kilka bramek i to z obu stron.
Mój typ: 2:1 dla Portsmouth.

joozin89 0

joozin89

Użytkownik
Spotkanie:Manchester United - Tottenham Hotspur Czy obie drużyny strzelą gola?
Typ:Tak
Kurs:1.66
Bukmacher:Bet365

Analiza:Wtorkowe spotkanie 1/4 finału Carlin Cup pomiędzy drużyną Manchesteru United i drużyną gości Tottenhamem Hotspur. Za faworyta tego spotkania uważana jest drużyna gospodarzy jednak według mnie spotkanie to będzie bardzo zacięte. Ferguson prawdopodobnie wystawi podobny skład jak podczas spotkania z Besiktasem. Czyli zobaczymy bardzo młody skład między innymi Kuszczak,Danny Welbeck, Federico Macheda, Rafael, Anderson, Gabriel Obertan oraz Darron Gibson. Co do drużyny Tottenhamu to prawdopodobnie zagra podstawowy skład jednak bez trzech kontuzjowanych graczy:Woodgate, Modricia i Ledleya Kinga. Jako kibic drużyny gospodarzy obawiam się że Tottenham jest wstanie sprawić niespodziankę i nawet wygrać to spotkanie. Ferguson wystawiając młodszy skład według mnie stawia swoją drużynę na straconej pozycji ponieważ Tottenham to świetna drużyna z takimi bramkostrzelnymi zawodnikami jak Defoe i Crouch. Podsumowując ciężko wytypować zwycięzce tego spotkania dlatego ja obstawiam że obydwie drużyny strzelą gola według mnie jest to bardzo prawdopodobne. Co za tym przemawia? Obrona Manchesteru kiepsko się spisuje w tym sezonie i nawet Kuszczak nic nie poradzi na pewno będzie musiał wyjąć piłkę z siatki.Jednak ofensywa gości zdoła odpowiedzieć bramką którą strzeli lub wypracuje Nani według mnie niedoceniani przez Fergusona. A jeśli chodzi o Tottenham to ich największym atutem jest Defo który jak już kilkukrotnie udowodnił potrafi strzelić gola praktycznie z każdej pozycji.

P 0

pierre

Użytkownik
Spotkanie : Manchester United - Tottenham
Typ : Tottenham over 1.5
Kurs : 2.90 @ Tobet
Dzisiaj dwa mecze w Pucharze Anglii a ja wybrałem bardzo ciekawe spotkanie Manu kontra Tottenham i na początek muszę skrytykować obronę Manu która w ostatnim meczu grała fatalnie mimo że wygrali 4-1 z czego były dwa karne dla manu jak dobrze pamiętam i jeden dla port.Spotkanie spokojnie mogła wygrać ostatnia drużyna ligi gdyby nie Kuszczak i jego wybitne interwencje dzisiaj zapewne zobaczymy Fostera a większość wie że to nie dobry bramkarz więc moim zdaniem powinno być dzisiaj dużo bramek obie drużyny zapewne w lekko rezerwowych składach.Tott@ ostatnio strzela dużo bramek więc liczę że mecz wygrają i over 1.5 wejdzie.

1 0

14honor88

Użytkownik
Spotkanie: Man Utd- Tottenham
Typ: over 3,5
Kurs: 2.95
Buk: Unibet
Dziś o godz. 21:00 na Old Trafford w ramach ćwierćfinału Carling Cup spotkają się dwie wielkie drużyny Premier League Manchester United podejmować będzie Tottenhamem Hotspur. Jeśli było by to spotkanie na poziomie ligi było by o wiele ciekawsze. Jednak czy napewno? Obie ekipy poważnie podchodzą do pucharów o czym świadczy chociażby fakt że w poprzednim finałowym spotkaniu Carling Cup spotkały się właśnie te dwa zespoły. Lepsze okazały się &quot;Czerwone Diabły&quot; wygrywając po rzutach karnych. Tym samym w tym spotkaniu wystąpią jako obrońca tytułu. Bilans obu drużyn wygląda imponującą dla gospodarzy MU w 20 spotkaniach wygrał aż 15 razy i 5 razy remisował. Ost. raz Tottenham wygrał na Old Trafford w grudniu 1989 roku po bramce Gary&#39;ego Linekera (1:0). Te statystyki jednak mogą nie mieć potwierdzenia w dzisiejszym meczu bowiem Alex Ferguson zapowiadał że wystawi podobny skład do tego z meczu Ligi Mistrzów z Besiktasem. Wystapili młodzi m.in. Macheda, Welbeck, Gibson, Silva. Efektem czego &quot;Czerwone Diabły&quot; przegrały (0:1). Ci dwaj pierwsi tworzyć będą duet napastników. W bramce napewno nie zobaczymy Edwina van der Sara, jego miejsce może zastąpić Kuszczak, który po spotkaniu z Portsmund zebrał bardzo wiele dobrych recenzji. Nie wystapią także tacy zawodnicy jak : Owen Hargreaves, Rio Ferdinand, John O&#39;Shea, Fábio da Silva. Jeśli dziś ma wystapić taki młody skład to ciężko będzie o zwycięstwo bowiem &quot;Koguty&quot; imponują ostatnio formą. Z Aston Villa na wyjeździe (1:1) czy z Wigan (9:1). Efektem czego jest trzecia pozycja w ligowej tabeli. MU także imponuje formą w lidze. W ostatniej kolejce wygrali na wyjeździe z Portsmouth (4:1), także na wyjeździe kolejke wcześniej zremisowali (2:2) z Liverpoolem. I aktualnie zajmują drugą pozycję w lidze. Liderem jest oczywiście Chelsea z 5pkt przewagi nad MU i 10pkt nad Kogutami. W poprzedniej rundzie &quot;Koguty&quot; pokonały (2:0) na White Hart Lane Everton. Natomiast &quot;Czerwone Diabły&quot; także (2:0) ograły Barnsley. Spotkanie będzie transmitowane przez kanał SportKlub, który jest dostępny na platformie telewizji N. Ciężko jest wytypować zwycięzcę tego spotkania dlatego nie będę tego robić i zagram nieznacznie na ilość goli w tym spotkaniu, a mianowicie na over 3.5.

P 0

pluton

Użytkownik
Spotkanie: Manchester United V Tottenham
Typ: Czy Wayne Rooney strzeli gola? =&gt; TAK
Kurs: 2.25
Buk: bet365

Analiza:
W dzisiejszym spotkaniu o 20:00 w ramach Carling Cup do Manchesteru przyjeżdza drużyna popularnych &#39;Kogutów&#39;. W wyniku tego, że zarówno jedni, jak i drudzy wystąpią w nieco okrojonych składach, ciężko przewidzieć kto będzie górą - poprzednie typy w tym temacie mówią wiele, zostało obstawione chyba wszystko, co możliwe. Z wyjątkiem jednego.
Wayne Rooney, swoista ikona klubu. Kto mógłby strzelić bramkę, jeśli nie On? W tabeli strzelców Premiership ma stratę zaledwie jedną bramkę do lidera
Tabela strzelców Premiership
1. D. Drogba 11
2. J. Defoe 11
3. F. Torres 10
4. W. Rooney 10Oczywiście w klubie nie ma nawet konkurenta - pozostali napastnicy mogą jedynie bezczynnie patrzeć, jak Wayne z meczu na mecz oddala się i kroczy po kolejny tytuł króla strzelców drużyny z Old Trafford
Tabela strzelców ManUtd
Wayne Rooney 10
Dymitar Berbatow 4
Darren Fletcher 3
Wreszcie, aktualna forma. Rooney ustrzelił hat-tricka w sobotnim spotkaniu z Portsmouth, a miał okazję dołożyć jeszcze minimum jedno trafienie. Jest to spowodowane niezwykłym instynktem strzeleckim Anglika, a także fenomenalną współpracą z klubowym partnerem, Walijczykiem Ryanem Giggsem, który w dzisiejszym spotkaniu również wystąpi, co czyni typ jeszcze pewniejszym.
Ostatnia sprawa - Rooney strzelał bramki każdemu zespołowi świata, również i Tottenhamowi. Z całym szacunkiem do rezerwowej defensywy &#39;Kogutów&#39;, ale będzie im naprawdę ciężko nie mając ogrania i doświadczenia zatrzymać jednego z lepszych napastników świata w formie.

Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak skończy się mecz. Wiem jednak jedno - na Old Trafford dzisiaj na pewno, jak co tydzień, będzie skandowane nazwisko &#39;Rooney! Rooney! Rooney!&#39;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom