Weźmy pod uwagę same statystyki. Ponad to wybieram mecze gdzie jest różnica jednej lub dwóch lig,
kursy brane z bet365. Uczulam również na fakt że w meczach pucharowych trenerzy lubią
miksować skład, dodatkowo nie każda drużyna skupia się na grze o Puchar tak więc wyniki spotkań mogą
być na prawdę zaskakujące. Pod lupę biorę wyniki spotkań meczy towarzyskich, h2h oraz mecze
w roli gospodarz/gość. Nie szukam informacji na temat absencji, póki co za wcześnie na cokolwiek:
1) Reading FC vs. Newport County / typ: 1 / 1.53 @ bet365
- między tymi drużynami jest różnica dwóch lig i myślę że jest to wystarczający dowód na to by zagrać w stronę
gospodarzy. Obie drużyny ze sobą się jeszcze nie spotkały. Newport bardzo ładnie rozegrał swoje mecze
towarzyskie przed nowym sezonem lecz swój inauguracyjny mecz przegrali 0:2 z Wycombe.
2) Bolton Wanderers vs. Bury FC / typ: 1 / 1.62 @ bet365
- obie drużyny spotykały się ze sobą niejednokrotnie lecz to są bardzo oddalone od siebie daty sięgające
nawet do 1905 roku tak więc przybliżając ostatnie ich spotkanie z 2011 roku to skończyło się wygraną dla
Boltonu 2:0. Tu również jest starcie pomiędzy
Championship, a League 2, tak więc myślę że warto spróbować.
Bury wygrali tylko jeden mecz towarzyski.
3) Millwall FC vs. Wycombe Wanderers FC / typ: 1 / 1.53 @ bet365
- Millwall pierwszy mecz w Champioship wygrali 2:0 z Leeds United. Tu oczywiście znowu sytuacja się powtarza
gdzie mamy różnice dwóch lig. Ostatnie spotkanie i to również w pucharze zakończyło się wygraną drużyny Milwall
2:1 po dogrywce w 2010 roku.
4) Birmingham City vs. Cambridge United FC / typ: 1 / 1.75 @ bet365
- tu zdecydowanie liczę na dobre imię drużyny Birmingham, dobrze im wypadły spotkania
towarzyskie jak i również
ich rywalom, gdzie ponad to swój pierwszy mecz Cambridge wygrali.
Championship vs League 2, a jeśli chodzi
o spotkania w przeszłości to ostatnie bodajże w '95 roku tak więc nie ma co tu się doszukiwać.
5) Stevenage vs. Watford FC / typ: 2 / 1.83 @ bet365
- tu sentyment do tej drużyny mam ogromny za gre w play off w ubiegłym roku przeciwko Leichester, dużo szczęścia
i hart ducha ! Dla tych co nie pamiętają to odsyłam tu
http://tnij.org/ir34uo0. Stevenage wygrało swój pierwszy mecz
przeciwko Hartepol. Tu radze grać 5/10 z racji tego że Watford słabo na wyjeździe grającą drużyną jest.
6) Exeter City FC vs. AFC Bournemouth / typ: 2 / 1.67 @ bet365
- h2h proste i przejrzyste i i zdecydowanie faworytem jest tu drużyna Bournemouth. Drugą sprawą jest fakt iż wygrała
swoje mecze
towarzyskie i pierwsze spotkanie ligowe wygrali 4:0. Exeter rozegrali w przerwie trzy spotkania
towarzyskie i wszystkie trzy przegrali.
7) Wolverhampton vs. Northampton Town FC / typ: 1 / 1.44 @ bet365
- Wilki do tej pory z Northampton rozegrali dwa spotkania jeśli mowa o bezpośrednich pojedynkach i były to dwa
wygrane dla wilków. Drużyna Northampton jak i Wolves dobrze wypadli w meczach towarzyskich. Wilki są
bardzo dobrze grającą drużyną u siebie i myślę to zaważy nad wynikiem tego spotkania.
8) Charlton Athletic FC vs. Colchester United / typ: 1 / 1.70 @ bet365
- tu jeśli mowa o pojedynkach bezpośrednich to wniosek jest jeden.. mianowicie 50/50. Sugerując się obecną formą
obu drużyn to znacznie lepiej wypadają gospodarze ! Obie ekipy z resztą pierwsze mecze w nowym sezonie zremisowali.
9) Dagenham & Redbridge FC vs. Brentford / typ: 2 / 1.80 @ bet365
- drużyna Dagenham przegrali trzy mecze
towarzyskie, jeden wygrali i przegrali aż 3:0 pierwszy mecz ligowy.
Tu również jeśli mowa o h2h to wniosek jednoznaczny 50/50. Brentford tylko w ramach meczy towarzyskich
odpadł 4:0 z drużyną Osasuna (nie ma się co dziwić), gdzie pierwszy mecz ligowy zremisowali z Charlton.
10) Blackburn Rovers vs. Scunthorpe United / typ: 1 / 1.55 @ bet365
- tu również liczę na markę jaką jest drużyna Blackburn. Zremisowali w meczach towarzyskich, oraz w
pierwszym ligowym, gdzie wręcz odwrotnie drużyna Scunthorpe. Mianowicie wygrali mecze
towarzyskie lecz
przegrali mecz otwierający sezon. Do tej pory oba zespoły nie miały okazji ze sobą zagrać..
11) Rochdale AFC vs. Preston North End FC / typ: 2DNB / 1.67 @ bet365
- Rochdale jakoby beniaminek w League 1 będzie się chciał pokazać z dobrej strony lecz po meczach towarzyskich
i pierwszym inauguracyjnym nie widać szału. Odwrotna sytuacja w ekipie Preston, gdzie chłopaki nie zaliczyli żadnej
porażki. H2h delikatnie na korzyść drużyny Preston lecz są to wyniki spotkań mało przekonujące mnie że jest
to przeciwnik wygodny dla nich tak więc zwrot stawki w przypadku remisu.
12) Leeds United AFC vs. Accrington Stanley FC / typ: 1 / 1.53 @ bet365
- Pierwszy i jedyny mecz miedzy tymi drużynami zakończył się wygraną Leeds 2:0. Drużyna Leeds mecze
towarzyskie w porządku lecz w meczu ligowym wtopa. Myślę że podobnie jak w przypadku Blackburn zagram na
nich z racji tego że jest to drużyna o głębokich korzeniach w lidze angielskiej.
7/12
nie źle :smile: