>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2012 - wrzesień

Status
Zamknięty.
L 125

lemrak29

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Brazylia - Campeonato Brasileiro Serie A
Spotkanie: Vasco - Bahia
Typ: Under 2⛔
Kurs: 2,9
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Mecz 23 kolejki najwyższej klasy rozgrywkowej w Kraju Kawy. Gospodarze zajmują 4 miejsce w tabeli ze stratą 8 punktów do liderującego Fluminense, goście plasują się na 16 pozycji z czteropunktową przewagą nad strefą spadkową. Swój typ opieram zarówno na statystykach jak i na własnej intuicji. Zdecydowana większość poprzednich spotkań Vasco i Bahia zakończyła się wynikiem &quot;underowym&quot; i nic nie wskazuje na to, by dzisiaj miało być inaczej. Jeżeli miałbym wskazać zwycięzcę, to raczej wybrałbym Vasco, który to team wydaje się być teoretycznie lepszym. W moim przekonaniu gospodarze wywalczą skromne 1:0.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Na dziś dwa mecze:

Corinthians SP - Ponte Preta SP​

Pierwszy mecz który chce wam przedstawić, to spotkanie obecnego mistrza Brazylii, zwycięscy CL, czyli Corinthians przeciwko dobrze spisującym się beniaminkiem - Ponte Pretą. Jak dobrze wiecie, oba kluby są z tego samego miasta, czyli mamy derby! Corinthians co prawda w tym sezonie zawodzi, ale po części jest to &quot;wina&quot; tego, iż na początku sezonu, skupiali się głównie na grze w pucharach, przesuwając Campeonato Brasileiro na drugi plan. W ostatnich tygodniach, spisują się już troszkę lepiej, odnotowali ważne,prestiżowe zwycięstwa, odpowiednio 3-1 z 3-ecim w tabeli Gremio, oraz 1-0 z Atletico-MG. Nie uniknęli jednak wpadek, takich jak 0-1 z Figueirense, czy porażki u siebie ze słabym na wyjazdach Sao Paulo. Teraz czas wygrać wreszcie 2-gi raz z rzędu, a okazja jest do tego dobra, bo do składu wracają ważni gracze. W bramce zobaczymy Cassio, który wraca ze zgrupowania kadry po meczu z RPA, po za nim, z kadry wrócił również Paulinho, ale ten nie zagra ze względu na kontuzje. Trenera Tite na pewno cieszy fakt, że ataku wraca Emerson Sheik. Niestety nie zobaczymy Ralfa i Guilherme Andrade, gdyż ten zawodnik jest właśnie wypożyczony z Ponte Prety i na podstawie umowy dżentelmeńskiej, nie zagra przeciwko swojemu macierzystemu klubowi. Jeśli chodzi o Ponte Prete, klub ten zajmuje obecnie 10 miejsce w tabeli, od 5 meczy jest niepokonany , ale nie ma powodu, żeby się tym zbytnio podniecać gdyż, z tych 5 meczów wygrał 3 ze słabymi rywalami(Flamengo, A.GO, Portugeusa) oraz zremisował z Figueirense i przeżywającym chwilowy kryzys Atletico MG. Trener Gilson Kleina, może mieć mały ból głowy, ponieważ wczoraj, podstawowy napastnik Giancarlo musiał opuścić trening z powodu kontuzji uda.

Liczę na zwycięstwo Corinthians:spokodfhgfh:

Corinthians - Ponte Preta 1,66⛔

Vasco vs Palmeiras​
Drugi mecz, to raczej z serii value, więc raczej bez dłuższych wywodów. Jak dla mnie 1,72 na Vasco to śmiech, naprawdę. Kursy powinny tu oscylować 2,4 - 2,8 na korzyść Vasco. Ja nie zamierzam się temu bezczynnie przyglądać, tylko mam zamiar wykorzystać błąd buków. Wiadomo, Palmeiras nie zachwyca, w ostatni weekend przegrali 3-0 z liderem Atletico MG, miałem okazję oglądać mecz do 80 minuty, i zwycięscy Pucharu Brazylii nie zasługiwali na taki wymiar kary, w pierwszej połowie mieli nawet kilka dobrych okazji, strzelili jedną bramkę, niestety ze spalonego :p. Vasco natomiast gra taką kaplicę, że aż głowa boli. Naiwnie skusiłem się puścić kaskę na nich i był to chyba mój najgorszy typ ever. Tak bezradnej drużyny to ja dawno nie widziałem, potęga brazylijskiej piłki, klub na miarę Barcelony czy Realu, czyli Bahia, robił z nimi co chciał, ha! i to jeszcze na wyjeździe (0-4
[*]) W klubie najwidoczniej zawrzało, bo trener Christopher Borges wylądował na bruku. Co prawda na mecz z Palmeirasem wracają William Matheus, Wendel i co ważne Dede (powrót z repry) ale jakoś mnie to nie rusza. Jeśli chodzi o Palmeiras, to na wyjeździe gra FATALNIE (1-1-9) ale każda seria, kiedyś się kończy. Bardzo cieszy fakt, że prawdopodobnie z reprezentacji Argentyny na ostatnią chwilę wraca Barcos. Cieszy również powrót Henry&#39;ego i Mauricio Ramosa.
Jeśli chodzi o kursy, to do wyboru do koloru(wszystko b365):
Palmeiras (+1,5) 1.35⛔
Palmeiras lub remis 2.0
Palmeiras DNB 3.4
Palmeiras 5
Palmeiras -1 11.0
!!!!!!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Sporo goli zapowiada się w spotkaniu Figueirense-Cruzeiro. Faworyta tutaj raczej nie ma, bo Figue musi punktować i najlepiej będzie to zrobić w domu, a z kolei Cruzeiro chce przełamać się po dwóch kolejnych porażkach. Figue ma świetny duet napastników Caio i Aloisio, z tym że ten drugi dzisiaj może nie zagrać od początku, gdyż na treningu doznał jakiegoś urazu ale trener Marcio Goiano zapowiedział, że wstrzyma się z decyzją do samego końca, gdyż liczy na tego napastnika. To właśnie od tej dwójki będzie wiele zależało w tym meczu, bo na obronę zbytnio nie ma co liczyć... Goście wprawdzie bez Borgesa ale dalej ofensywa nie wygląda źle, bo tacy zawodnicy jak Montillo, Tinga, Wallyson czy Wellington Paulista są w stanie napsuć krwi każdej obronie, a zwłaszcza tej, którą posiada ekipa ze stanu Santa Catarina. Tak więc widzi mi się tutaj bts i tyle temacie, nie mam zamiaru nic więcej dodawać.
Figueirense: Wilson; Elsinho, Edson, João Paulo e Helder; Túlio, Jackson, Claudinei e Ronny; Caio e Aloísio
Cruzeiro: Fábio; Léo, Rafael Donato, Mateus e Everton; Leandro Guerreiro, Charles, Tinga e Montillo; Wallyson e Wellington Paulista
BTS @ 1,60 Tobet⛔2:0

VS

Ciekawie zapowiadają się derby regionu Nordeste(północny-wschód) w Serie A. Sport podejmuje Bahie i ciężko jest tutaj wskazać faworyta. Bahia od przyjścia Jorginho gra jak natchniona i zdobywa punkty w wielkim stylu, co pokazały spotkania przeciwko Santosowi i Vasco, kolejno 1:3 i 0:4, a oba to były spotkania wyjazdowe!!! Dzisiaj kolejny wyjazd i spodziewam się, że znowu pokażą nam ciekawą grę. W ataku bryluję Souza oraz Jones Carioca. Do prawdy Bahia pokazuję wszystko to, czego nie byli w stanie grać przez długi długi czas... Jeśli chodzi o Sport, to są drużyną własnego boiska i to wiadomo nie od dziś, tak więc można się spodziewać ich ofensywnej gry, podobnie jak to miało miejsce przeciwko Cruzeiro. W bramce miejsce kontuzjowanego Magrao, dalej zajmie Saulo i trzeba przyznać, że spisał się świetnie. Ostatnio dwa gole zdobył Rithely i z pewnością kibice oraz trener Lemos na niego liczą, podobnie jak na dwójkę snajperów Felipe Azevedo i Gilsinho.
Jak dla mnie zapowiad się tutaj ciekawy, otwarty mecz i liczę na kilka goli z obu stron.
SPORT: Saulo, Cicinho, Edcarlos, Diego Ivo e Willian Rocha (Renê); Tobi, Moacir, Rithely e Hugo; Gilsinho e Felipe Azevedo
BAHIA: Marcelo Loma, Neto, Danny Morais, Titi e Jussandro; Kléberson, Diones, Hélder e Zé Roberto; Jones Carioca e Souza
BTS @ 1,82 Tobet✅1:1

VS

W tym meczu nie mam najmniejszych wątpliwości, że granie na Santos ma sens. Gospodarze z powracającymi do składu po kadrze Aroucą i Neymarem, do tego wracają do składu również Bruno Rodrigo i Juan. Nie wiadomo czy trener Ramalho zdecyduję się wystawić Patito Rodrigueza, który gra naprawdę cienko i jedynie ma szczęście, że Santos ma cały czas jakieś kłopoty kadrowe to gra... Dalej brakuje Ganso ale najważniejsze, że są Neymar, Andre w ataku. Do tego w pomocy Arouca i Felipe Anderson więc jest gitara. Flamengo z meczu na mecz wygląda, co raz gorzej i tylko patrzeć jak Dorival Junior zaraz wyleci z roboty. Dzisiaj wystawi dość młody skład, bo mamy wielu zawodników, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z futbolem: Adryan i Mattheus(rocznik 94), Frauches(93) Muralha(92), Luiz Antonio(91), a na ławce zapewne zasiądzie Thomas(93). Teoretycznie takie połączenie rutyny z młodością powinno wypalić ale tutaj coś nie gra i nie wygląda to za dobrze.
Moim zdaniem Santos grając u siebie na Vila Belmiro nie powinien mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa, gdyż tam się czują najlepiej i punktują.
Santos: Rafael; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, Durval e Léo (Juan); Adriano, Arouca, Felipe Anderson e Pato Rodriguez (Gerson Magrão); Neymar e André
Flamengo: Felipe, Léo Moura, Welinton, Frauches e Ramon; Muralha, Luiz Antonio, Ibson e Mattheus; Adryan e Vagner Love

Santos @ 1,68 Tobet✅2:0

Otrzymane punkty reputacji: +16
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Jak zobaczyłem taki kurs na over, to od razu zdecydowałem się na tę opcję. Gospodarze, co prawda dużo lepszy skład obrony, aniżeli z Nautico, bo wraca do bramki Jefferson, a do tego wracają Fabio Ferreira i Marcio Azevedo ale dalej mamy niespełna 18-letniego Dorie. Przeciwko Nautico, mieli sporo szczęścia, bo goście z północy mieli od cholery okazji ale wpadł tylko strzał Araujo z karnego. Teraz jednak trener Oswaldo de Oliveira ma inny problem, a mianowicie zabraknie Seedorfa, którego zastąpi Cidinho. Szkoda, że Holendra zabraknie, gdyż wiadomo ile znaczy dla Fogao. Na ławkę wraca Lodeiro, który był na reprezentacji więc może wspomoże zespół w drugiej połowie. W ataku Elkeson, a za nim naturalnie Andrezinho, to są właśnie dwaj zawodnicy, od których zależy w Botafogo najwięcej. Do tego liczę na ofensywne wejścia bocznych obrońców Lucasa i Marcio Azevedo, a powód tego wyjaśnię kilka zdań niżej. Ciekawe również czy ze swej szybkości skorzysta Cidinho, bo sprinter z niego niezły ale taki trochę jeździec bez głowy więc różnie z nim może być. Wspomniałem, że boczni obrońcy Botafogo mogą dzisiaj poszaleć i teraz wyjaśniam dlaczego. Otóż Nei i Fabricio czyli obecnie podstawowi boczni obrońcy Interu są zawieszeni i dzisiaj ich nie zobaczymy. Ich miejsce kolejno zajmą Edson Ratinho i Ze Mario. Do składu wraca na pewno Guinazu, który zagrał 30 minut we wtorkowym spotkaniu reprezentacji Argentyny w Limie ale już jest gotowy. Nie wiadomo do końca, co z Forlanem ale na pewno, co najmniej na ławce powinien zasiąść, chociaż jest spora szansa, że zastąpi w pierwszym składzie 23-letniego Cassiano. Poza tym liczę wreszcie na dobrą postawę D&#39;Alessandro, a nie kolejne kartki i kontuzje... Jest Fred, który jest objawieniem w zespole Interu w tym sezonie, no i oczywiście jest ten, na którego najbardziej liczę czyli Leandro Damiao.
Moim zdaniem po obu stronach jest sporo argumentów by w tym meczu padło sporo goli. Do tego dodam taką ciekawostkę i pewną prawidłowość, która zachodzi w lidze brazylijskiej. Otóż jeśli jednego dnia mamy dużo underów, to dzień później wpada sporo goli i wychodzi mniej więcej po równo overów jak i underów. Zatem jeżeli ostatniej nocy mieliśmy tylko 2 overy i aż 6 underów, to dzisiaj mi wychodzi, że bramek trochę zobaczymy, a że mamy świetny kurs na to zdarzenie, to czemu nie spróbować?
Botafogo: Jefferson, Lucas, Dória, Fábio Ferreira e Márcio Azevedo; Gabriel, Jadson, Fellype Gabriel, Cidinho e Andrezinho; e Elkeson
Internacional: Muriel, Edson Ratinho, Rodrigo Moledo, Índio e Zé Mário, Josimar, Guiñazu, Fred e D&#39;Alessandro; Cassiano e Leandro Damião
Over 2,5 @ 2,00 Tobet⛔1:1

Otrzymane punkty reputacji: +11
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Dlaczego? Popatrz na tabele, formę, mecze u siebie Gremio i na wyjeździe Nautico i masz obraz kursów. Dodatkowo w zespole gości nie zagra dwóch podstawowych napastników, Kieza i Araujo, którzy mają po 7 bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 150

spasny

Użytkownik
Zna ktoś powołania na jutrzejszy mecz Sao Paulo - Portuguesa? Kurs 1.60 na gospodarzy jest chyba spokojnie wart grania jesli nie ma poważniejszych absencji biorąc pod uwage fakt, ze SP u siebie wygrywa prawie wszystko (8W 1D 2L), a Portuguesa na wyjezdzie ma słabe 1W 5D 6L. Po srodowej przegranej z Atletico MG, Sao Paulo bedzie na pewno chcialo wygrac ten mecz! Wiec warto nawet sprobowac -1AH po kursie powyzej 2.20 puki jeszcze kursy nie zaczely spadac.
Poprawcie mnie jesli zle mowie ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Wreszcie Lucas i Luis Fabiano razem na boisku w barwach Sampy!!! Z ciekawości przejrzałem sobie ile razy obaj zawodnicy w tym sezonie ligowym zagrali ze sobą i wyszło mi, że tylko 5 spotkań... A co ciekawe aż 4 spotkania, gdy grali razem Sampa wygrała więc widać jak ci zawodnicy są ważni dla zespołu. O ile bez Lucasa można sobie moim zdaniem poradzić, bo Osvaldo potrafi dryblować i swoją szybkością dać zespołowi wiele, o tyle bez LF9 jest dużo ciężej, bo jednak młodzi Ademilson czy Willian Jose, to jeszcze nie ta klasa, a Osvaldo, to nie jest typowa &quot;9&quot;. Jak widać po poniższym składzie, to trener Ney Franco stawia zdecydowanie na ofensywę. Oprócz wspomnianej dwójki mamy jeszcze Osvaldo i Jadsona na rozegraniu. Do tego liczę, że coś pomoże Maicon, a Denilson zajmie się destrukcją. Szkoda, że zabraknie na prawej obronie Douglasa ale on, podobnie jak Paulo Miranda muszą odpokutować zawieszenie za kartki. Dobrą informacją dla Neya Franco jest fakt, że do składu powraca również Rhodolfo i stworzy stały duet z Rafaelem Toloiem na środku obrony. Sampa musi wygrać, to spotkanie, gdyż od 4 spotkań nie zdobyli kompletu punktów i liczę, że w sobotni wieczór powtórzą swoją ostatnią wygraną, gdy to rozgromili Botafogo 4:0. Może nie chodzi mi o rozmiar ale o sposób gry, gdy to zdominowali całkiem niezłego przeciwnika. Na przeciwko Sampy mamy Portuguese, która podobnie jak ich rywal, punkty zdobywa głównie u siebie, czyli w tym przypadku na Caninde. Tutaj problemów kadrowych praktycznie brak, bo po zawieszeniu wraca stoper Valdomiro. Z tego co czytałem na Lance, to nie pewny był występ snajpera Bruno Mineiro, który miał problemy z migdałkami ale ma wystąpić od 1 minuty, gdyż już jest wszystko w porządku.
Moim zdaniem Sampa nie ma prawa, tego spotkania nie wygrać i warto grubiej przycisnąć ich wygraną. Z rana można było dostać kursy na poziomie 1,65, a teraz będą tylko leciały w dół, bo buki na pewno już wiedzą o powrocie Fabiano więc nie ma na co czekać, tylko grać mocno.
SÃO PAULO: Rogério Ceni; Wellington, Rafael Toloi, Rhodolfo e Cortez; Denilson, Maicon e Jadson; Lucas, Osvaldo e Luis Fabiano
PORTUGUESA: Dida; Luis Ricardo, Gustavo, Valdomiro e Marcelo Cordeiro; Ferdinando, Léo Silva, Moisés e Boquita; Ananias e Bruno Mineiro
Sao Paulo @ 1,55 Tobet✅3:1

Otrzymane punkty reputacji: +18
lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Fluminense vs Atletico GO 1 1,33 ⛔ 1:2
Kurs strasznie mały ale co się spodziewać jak gra pierwsza drużyna z ostatnią. Fluminense ostatnio seria 3 zwycięstw pod rząd a od 12 meczy są nie pokonani (odnosząc w tym 8 zwycięstw). Jest to drużyna z najlepszą ofensywą jak i defensywą w lidze, ale po plecach depcze im Atletico MG, które ma jeden mecz mniej więc chłopaki muszą trochę poprawić jeszcze te statystyki a dzisiaj się nadarza doskonała okazja i myślę, że to wykorzystają. O Atletico GO no co tu pisać, wystarczy spojrzeć na tabele i wnioski wysuwają się same. Zmiana trenera jakoś pozytywnie na nich nie wpłynęła bo ostatni mecz przegrali u siebie z Cortibą 2:1 i razem z nią dzielą zaszczytne pierwsze miejsce najgorszej defensywy. Po dzisiejszym meczu myślę, że obejmą samotne prowadzenie:).​

sebolo 207

sebolo

Użytkownik
Fluminense vs Atletico GO 1 1,33
Kurs strasznie mały ale co się spodziewać jak gra pierwsza drużyna z ostatnią. Fluminense ostatnio seria 3 zwycięstw pod rząd a od 12 meczy są nie pokonani (odnosząc w tym 8 zwycięstw). Jest to drużyna z najlepszą ofensywą jak i defensywą w lidze, ale po plecach depcze im Atletico MG, które ma jeden mecz mniej więc chłopaki muszą trochę poprawić jeszcze te statystyki a dzisiaj się nadarza doskonała okazja i myślę, że to wykorzystają. O Atletico GO no co tu pisać, wystarczy spojrzeć na tabele i wnioski wysuwają się same. Zmiana trenera jakoś pozytywnie na nich nie wpłynęła bo ostatni mecz przegrali u siebie z Cortibą 2:1 i razem z nią dzielą zaszczytne pierwsze miejsce najgorszej defensywy. Po dzisiejszym meczu myślę, że obejmą samotne prowadzenie:).​
No właśnie, czy może ktoś opisać ten mecz ? Czy mecz sprzedany, czy jakiś skład rezerwowy grał ? Wiadomo że takich meczy się raczej nie obstawia bo przeważnie wychodzi to co właśnie wyszło ( 1 : 2 ). Kapszti, miałeś jakieś info na temat tego meczu ? Pzdr.
PS. Szacun za typ Sao i dzięki....$ na +

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Jaja... U gospodarzy nie zagrali Anderson, Deco i Marcos Junior ale oni są od dawna kontuzjowani, dołączył do nich Wagner ale powrócił za to Leandro Euzebio. U gości brak następujących piłkarzy: Leonardo, Paulo Henrique, Rafael Cruz, Ricardo Bueno i Wesley. Więc ilościowo braki podobne, a nie chce mi się wierzyć, że Fluminense tak straciło na jakości. Zresztą zobaczcie statystyki z tego meczu:

Więc nie wiem skąd ten wynik. Mi coś tu śmierdzi;)

sebolo 207

sebolo

Użytkownik
Jaja... U gospodarzy nie zagrali Anderson, Deco i Marcos Junior ale oni są od dawna kontuzjowani, dołączył do nich Wagner ale powrócił za to Leandro Euzebio. U gości brak następujących piłkarzy: Leonardo, Paulo Henrique, Rafael Cruz, Ricardo Bueno i Wesley. Więc ilościowo braki podobne, a nie chce mi się wierzyć, że Fluminense tak straciło na jakości. Zresztą zobaczcie statystyki z tego meczu:

Więc nie wiem skąd ten wynik. Mi coś tu śmierdzi;)
Popatrz na różne mecze 1-ej drużyny z ostatnią. Różne cuda się dzieją. Mnie kilka razy uratowało to, że postawiłem Powyżej/Poniżej zamiast na wygraną faworyta. Ciężko tu coś powiedzieć, ale nie sądzę żeby nagle Fluminense straciło ducha gry tak samo z siebie ;) Chyba że przeciwnicy mieli mniejszą bramkę i ciężko im było trafiać do niej. Wiem wiem, żal po prostu. Lepiej uważaj na takie mecze.

gats 29,1K

gats

Użytkownik
zobaczcie statystyke &quot;SHOTS WIDE 8-2&quot; , widac ze FLU mialo problem ze skutecznoscia,
owszem strzelali na bramke &quot;SHOTS ON TARGET 15-6&quot; i posiadali pilke &quot;66-34&quot;
ale nie przykladali sie do gry i wynik mowi sam za siebie.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Przede wszystkim zadecydował brak Freda w ataku, bo to dla Fluminense taki talizman można by powiedzieć. Jeśli on jest, to zazwyczaj Flu nie ma problemów, a jeśli go nie ma, to ciężko im często o gole. W tym meczu atakowali od początku ale nadziewali się na kontry i po dwóch kontrach, goście mieli rzut wolny i rzut rożny, z których zdobyli piękne gole. Potem Flu cisnęło, a Atletico broniło się praktycznie całą drużyną w polu karnym ale to było bicie głową w mur i tyle w temacie.

dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Panowie dajcie linka do tego źródła statystyk co powyżej zamieściliście.
Bardzo fajne statystyki,właśnie odnośnie typowania brazylijskiej bardzo by mi się przydały.

Z 47

ziz99

Użytkownik
Popatrz na różne mecze 1-ej drużyny z ostatnią. Różne cuda się dzieją. Mnie kilka razy uratowało to, że postawiłem Powyżej/Poniżej zamiast na wygraną faworyta. Ciężko tu coś powiedzieć, ale nie sądzę żeby nagle Fluminense straciło ducha gry tak samo z siebie ;) Chyba że przeciwnicy mieli mniejszą bramkę i ciężko im było trafiać do niej. Wiem wiem, żal po prostu. Lepiej uważaj na takie mecze.
Ktoś w innym temacie napisał, że dawniej kursy ~1,3 gładko wchodziły, a faworyt był faworytem. Obecnie, albo poziom się nieco wyrównał, albo coraz więcej &quot;sił nieczystych&quot; macza w tym palce.

Ja miałem wczoraj CRB z ABC i też mam duże wątpliwości czy coś nie było ustawione.

Generalnie granie niskich kursów na dłuższą metę nie jest zbyt rentowne, bo trzeba by być wróżką.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sobotnie mecze, to trochę trudne do stawiania ale ja tam jeden mecz wybrałem, o którym za moment. Odnośnie dwóch pozostałych, to Fluminense zlewam ciepłym moczem, gdyż tydzień temu zrobili niezły cyrk z Atletico Goianiense. Niby teraz ma grać chociażby Fred, Deco(tego pewny nie jestem) ale mnie tam i tak to nie przekonuje. W Brazylii już nie takie cuda na kiju były i tyle. Ten mecz lepiej na live śledzić i coś próbować. Jeśli chodzi o Santos, to też ich na pewno nie gram. Neymar zawieszony za kartki więc będzie im ciężko wygrać ten mecz. Portuguesa na wyjazdach też nie najmocniejsza więc X2 odpuszczam, bo kurs na nich już poleciał w dół. A ode mnie na sobotę, takie cudeńko:

VS

Kurs na bts w tym meczu niestety niski ale to spowodowane głównie tym, że Figueirense u siebie lubi postrzelać ale i tracić potrafi. W ataku jak wiadomo żelazny duet Caio i Aloisio, którzy w tym sezonie sporo strzelają i naprawdę fajnie obaj wyglądają. Poza tą dwójką reszta się nie wyróżnia ale w każdym meczu, kto inny może wystrzelić więc ciężko określić, kto tym razem im pomoże w strzelaniu goli. Co prawda dwa ostatnie mecze u siebie, to czyste konto ale takie Cruzeiro stworzyło sobie mnóstwo okazji i tylko swojej indolencji strzeleckiej zawdzięczają, że z Florianpolis wyjechali bez punktów i goli. Jeśli chodzi o Palmeiras, to teraz powinno coś wreszcie ruszyć, bo miejsce Scolariego zajął Gilson Kleina, który w Ponte Precie pokazał, że nawet ze słabszym składem można wiele osiągnąć. Pensja Kleiny to ledwie 300 tysięcy reali miesięcznie... Piszę ledwie, bo przy pensji Scolariego, który zarabiał 700 tysięcy, to wygląda biednie ale i tak zapewne dostanie o wiele wiele więcej niż w Campinas. Szczerze powiedziawszy liczę na efekt nowej miotły, a ten w Brazylii zdarza się niezwykle często i zazwyczaj trenerzy na początek dają takiego kopa swojemu nowemu zespołowi i następuję nagła odmiana. Tutaj trzeba tego kopa, bo skład Palmeiras ma na pewno taki, który gwarantuje utrzymanie, a nawet górną połowę tabeli ale kontuzje podstawowych graczy oraz katastrofalna dyspozycja po finale Copa do Brasil sprawiły, że są na przed ostatnim miejscu w tabeli... Jeszcze dodam, że Kleina za uratowanie przed spadkiem Verdao dostanie dodatkowe 450 tysięcy więc jest o co walczyć. W sobotnim meczu nie będzie mógł skorzystać z Luana, Obiny i Arthura. Dwaj pierwsi przydaliby się w ataku ale ja liczę, że wreszcie Barcos odpali, bo rywale nie zbyt mocni w obronie więc, jeśli nadarzy się okazja, to coś powinno wpaść.

Szczerze powiedziawszy, to zapowiada nam się niezwykle ciekawe spotkanie, gdyż obie ekipy walczą o utrzymanie więc punktów potrzebują jak powietrza, a gdzie najlepiej zapunktować, jak nie w meczu z bezpośrednim rywalem?... Dlatego liczę na gole z obu stron, gdyż tutaj remis nikogo nie zadowala.

BTS @ 1,68 Tobet✅1:3

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Wycofuje się kompletnie z tych słów na temat Fluminense, za co od razu przepraszam wszystkich... Wraca Deco, Fred, a poza nimi w ofensywie są Thiago Neves i Wellington Nem, a więc sama podstawa, co dobrze wróży. Do tego na ławkę wracają Wagner i Anderson, którzy również są po kontuzjach. Co prawda zabraknie Edinho(kartki) oraz Carlinhosa ale mają godnych zastępców więc nie wygląda to źle. Z kolei Nautico dzisiaj ma ogromne problemy, bo nie zagrają dwaj snajperzy Kieza i Araujo. Obaj zdobyli łącznie 14 z 30 bramek dla Timbu więc widać jak od nich jest zespół zależny. Jedynym godnym uwagi w ofensywie zawodnikiem Nautico jest Souza ale on sam punktów gościom nie zapewni, chyba żeby kilka wolnych wpadło z jego strony...

Kurs może mały ale jednak można śmiało pobrać, bo w drugą porażkę Flu nie wierzę, a przy tych powrotach oraz osłabieniach rywali, to wstydem byłoby nie wygrać...

Fluminense @ 1,40 Tobet✅2:1

Otrzymane punkty reputacji: +10
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS
Gram po raz kolejny na Sampe u siebie, bo tam mocni są i to bardzo. Co prawda nie pewny był występ Luisa Fabiano ale skoro mediach brazylijskich piszę, że szanse są, to zapewne zagra od początku. Oprócz niego są Osvaldo, Jadson i Lucas i to właśnie ten kwartet powinien zrobić robotę w tym spotkaniu. Wraca na prawą stronę Douglas i można będzie na niego w ofensywie liczyć. Jedyna strata to Rafael Toloi(kartki) ale jego miejsce zajmie Paulo Miranda. Jeśli chodzi o Cruzeiro, to są w fatalnej formie i nie zdziwi mnie zmiana trenera po kolejnej porażce. Sandro Silva, Willian Magrao, Matheus, Leandro Guerreiro, Everton to lista nieobecnych po ich stronie. Do tego nie pewny jest występ Ceary i tutaj szansę małe i też nie wiadomo co z Montillo ale tutaj z tego co czytałem, to szansę większe i sytuacja podobna jak z Fabiano. Niby wraca Borges ale po nim nie wiadomo czego się spodziewać. Cruzeiro ofensywę ma całkiem niezłą i gola mogą strzelić ale przy tym co Sampa gra u siebie w ofensywie, to ciężko im będzie nie stracić 3 goli... Jak dla mnie to Sampa powinna tutaj spokojnie wygrać, a kurs całkiem całkiem.
Sao Paulo @ 1,70 Tobet✅1:0

VS
Nie spodziewałem się aż tak wysokiego kursu na czyste zwycięstwo Sportu. Ja tam jednak wybieram opcję dnb, bo aż tacy super pewni nie są. Nie mniej jednak grają u siebie, a to głównie na Ilha do Retiro zdobywają punkty. W niedzielnym meczu nie gra jedynie stoper Edcarlos ale jego idzie zastąpić. Dobrze, że zagra pomocnik Rithelly, o którego występ drżano w Recife przez cały tydzień. Ostatnio co raz lepiej grają pod wodzą Waldka Lemosa, a w dodatku muszą zdobywać punkty, bo cały czas walczą o utrzymanie, a w tej kolejce można wiele zyskać na dole ale i wiele stracić, bo aż 3 mecze bezpośrednie na dole mamy... Coxa tydzień temu zawaliła mecz z Santosem, bo powinni do wygrać, a tutaj 0pkt. Teraz wyjazd i to już zupełnie inna bajka, bo poza Couto Pereira grają cienko. Niby wygrali wyjazd w Goianii ale czy po raz drugi sięgną po komplet punktów poza swoim stadionem? Nie sądzę, bo to jeszcze nie ta klasa. Skład taki sam jak z Santosem ale stadion się zmienia więc i nie liczyłbym na ich dobrą grę. Moim zdaniem typ jak najbardziej do dubla, a jak ktoś nie lubi dubli, to można mocniejszego singla przyłożyć, bo najgorsze, co się Sportowi może tutaj przydarzyć, to remis.
Sport DNB @ 1,58 Tobet✅1:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom