>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Campeonato Brasileiro Serie A 2012 - sierpień

Status
Zamknięty.
gozer 35

gozer

Użytkownik
Atletico Goianiense - Atletico Mineiro
Typ : 2
Kurs : 2.05
Buk : Betclic
Stawka : 5/10

Mineiro to lider tabeli ligowej, o 3 punkty wyprzedza drugi Fluminense, jednak Mineiro ma jedno spotkanie więcej do rozegrania. Mineiro nie przegrało od 10 spotkań, ostatnia porażka miała miejsce z Sao Paolo 17/06, choć w tym meczu Mineiro dominowało jednak było bardzo nieskuteczne. W meczach wyjazdowych Mineiro legitymuje się bilansem 5-1-1. Atletico GO zamyka tabelę. 11 pkt w 16 spotkaniach to nie jest dobry rezultat, jednak ostatnimi czasy widać poprawę w grze. Na pewno robi wrażenie wynik 4-3 z Sao Paulo. Statystyka statystyką. Mineiro to zdecydowanie lepszy zespół, który pewnie kroczy po tytuł mistrza Brazylii. Gra najefektowniejszy futbol, bardzo ofensywny, w ich meczach pada sporo bramek. W ostatniej kolejce Mineiro pokonało Vasco 1-0 co jest dobrym prognostykiem przed meczem z Goianiense. Bardzo dobrą formę utrzymuje tercet Ronaldinho-Jo-Danilinho. Wg mnie nie ma obecnie w Brazylii drużyny która może zagrozić Mineiro. Taki kurs ze słaba drużyną Goianiense jest dla mnie value.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Co do spotkań które opisał kapszti to zdecydowanie zgadzam się ze wszystkimi typami, jedynie może miałbym pewne wątpliwości z Gremio (ale pewnie kapszti ma tak jak ja z SPFC gdzie raczej zawsze kierujemy się w stronę drużyny z którą sympatyzujemy ;)), gdzie widziałbym under, bo Dida ostatnio bardzo dobrze dyryguje obroną Lusy.
Mam trochę odmienne jak Junior_Battle; ja bym grał bardziej w stronę Flamengo, bo Palmeiras mimo że ostatnio zaczyna zdobywać punkty to mnie nie przekonuje.
Z BSNT zgadzam się co do Ponte, powinni wygrać, bo Bahia to na tą chwile jeden z kandydatów do spadku. Tylko nie bardzo wiem, czy po tak niskim kursie można grac?
A teraz kilka zdań na temat dzisiejszego hitu:
X

Jak dla mnie najciekawiej zapowiadające się spotkanie kolejki. Dwie drużyny, które najbardziej lubię oglądać w całej lidze (wiadomo poza SPFC).
Na początek osłabienia. Cruzeiro bez Alexa Silvy, Williama Magrao, Marcelo Oliveiry i Borgesa. Wydawało by się że strata Borgesa, który ma kontuzję to duży ubytek w ofensywie. Ja jednak uważam, że aż tak źle nie jest, bo mino że w czterech ostatnich meczach strzelił 4 bramki to w ostatnim meczu z Bahią się nie popisał. Aż łapałem się za głowę gdy widziałem jakie setki marnował. Teraz szansę dostanie Fabinho Santos a w linii ataku będzie mu asystował Wellington Paulista.
Fluminense bez Deco, Marcosa Juniora, Wellingtona Nem, Valencii, Andersona i Bruno. Tak więc wypada dwóch konkretnych obrońców i dwóch pomocników. Z przodu bardzo dobra para napastników Fred i Rafael Sobis, który w meczu z Palmeiras asystował przy bramce Jeana w 85. minucie, dającej wymęczone zwycięstwo 1-0.
Flu będzie chciało podtrzymac dobrą serię trzech zwycięstw z rzędu: z Coritibą, Sao Paulo i Palmeiras. Cruzeiro dobre występy jak, z Flamengo czy Palmeiras przeplata z nieudanymi (Ponte, Corinthians). Ciężko się po nich spodziewac przewidywalności, jednak myślę że dziś wyjdą zmotywowani, jak każda ekipa która gra przeciwko Fluminense, które ma ciekawy skład.
Mecz odbędzie się na Independencii, stadionie na którym przeważnie pada dużo bramek, toteż myślę że obie drużyny stworzą dobre widowisko i widzowie obejrzą kilka goli. Trudno powiedzieć kto dziś wygra mecz, bukmacherzy także nie widzą zdecydowanego faworyta ale ja proponuję BTS&#39;a, a dodatkowo ciekawy typ, który przyszedł mi na myśl podczas meczu Cruzeiro-Ponte, gdzie zauważyłem że Raposa często bardzo wolno wchodzi w mecz i zanim na dobre się rozegra rywale strzelą już bramkę.
Cruzeiro: Fábio; Ceará, Léo, Thiago Carvalho e Everton (Diego Renan); Leandro Guerreiro, Charles, Lucas Silva e Montillo; Fabinho e Wellington Paulista
Fluminense: Diego Cavalieri; Wallace, Gum, Leandro Euzébio e Carlinhos; Edinho, Jean, Wagner e Thiago Neves; Rafael Sobis e Fred.
BTS @ 1,8 bet365 ✅
Fluminense strzeli pierwsze @ 2,1 bet365
⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Palmeiras - Flamengo 1 (1.90 Bet365) ✅ 1:0
Flamengo to w tym momencie poza nazwą i pojedynczymi nazwiskami sama przeciętność. Ostatnie dwa mecze wygrane zaburzają ich obraz, ale z kim oni wygrali? To żadna sztuka pokonać chłopców do bicia z Figue i Nautico, które na wyjazdach dostaje lanie od każdego. W ostatnim meczu Nautico samo prosiło się o bramki, przy pierwszym golu bierna postawa obrońców, a przy drugim to prezent od obrońcy dla Vagnera. Może jak Liedson wróci do formy to coś się rozkręci, ale póki co przeciętna ekipa, która ma problemy ze strzelaniem bramek.
Palmeiras przegrało w niedzielę z Fluminense, chociaż to oni stworzyli sobie więcej lepszych sytuacji i przy odrobinie szczęścia mogli ten mecz nawet wygrać. Teraz powinni nadrobić trochę punktów, bo jak na ten skład i grę nie powinni dłużej znajdować się w strefie spadkowej. Pozycja w tabeli trochę nie odzwierciedla ich możliwości. Początek sezonu olali dla występów w Copa do Brasil, który zresztą wygrali i zapewnili sobie udział w przyszłorocznym Copa Libertadores. W lidze wiadomo, że nie są w stanie namieszać, a zresztą po co, jak na mistrzostwo szans nie mają, a strefa G4 nic im nie daje, bo udział w Copa Libertadores mają już zapewniony. Dla nich celem w lidze jest spokojne utrzymanie i pewnie zajmą na koniec miejsce w pierwszej połówce tabeli. Póki co jednak znajdują się w strefie spadkowej, a przecież już prawie połowa sezonu. Teraz potrzebują punktów, żeby odbić się od dna i myślę, że w najbliższych meczach kilka punktów nadrobią, bo z Fluminense zaprezentowali się naprawdę bardzo solidnie. To co tam zagrali powinno wystarczyć na bezbarwne Flamengo. Do składu prawdopodobnie wraca Valdivia.

Nautico - Sao Paulo
over 2,5 (1.83 Bet365)
✅ 3:0
bts (1.61 Bet365)⛔
Nautico - błędy w obronie katastrofalne, grają ofensywnie, ale skuteczność beznadziejna, to ekipa jak najbardziej nastawiona na overy. U siebie grają zdecydowanie lepiej. Na wyjazdach nie pękają, ale to u siebie mają lepszą skuteczność i potrafią każdemu wbić parę bramek. W ostatnich trzech meczach u siebie wbili rywalom 9 bramek. Teraz przyjeżdża do nich Sao Paulo ze swoją słabą obroną i powinni wbić kolejne bramki. Z drugiej strony Sao Paulo też ma obowiązek coś wbić. Są po dwóch porażkach i nie mogą tracić ciągle punktów, bo strefa G4 będzie się oddalać. W niedzielę z Gremio wcale nie byli gorsi. Kilku szans nie wykorzystali, a decydującego gola stracili w doliczonym czasie gry. Sao Paulo powinno w niedzielę nawet wygrać, ale zabrakło szczęścia. Teraz muszą walczyć o każdy punkt w tym meczu, a biorąc pod uwagę błędy obrony Nautico z poprzedniego meczu to jak tylko się przyłożą to spokojnie tu postrzelają. Dla mnie mecz overowy, liczę na bramki z obu stron.

Atletico MG nie ruszam, zbyt dobrze im idzie, a takie mecze lidera z ostatnią ekipą w tabeli często kończą się niespodzianką. Ponte Preta wygląda ładnie, bo Bahia teraz rozbita, ale kurs na gospodarzy żałosny. Kusiło mnie Botafogo, bo Sport w ostatnim meczu zaprezentował się fatalnie, do tego odszedł Mancini, ale kurs jak na win Botafogo też nie zachwyca.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na początku zapowiadało się na średnio ciekawy mecz we Florianopolis, a tym czasem możemy być świadkami naprawdę fajnego meczu. Dlaczego? Otóż do kadry Santosu wracają największe gwiazdy z Ganso i Neymarem na czele. O ile powrót tego pierwszego powinien stanowić realne wzmocnienie drugiej linii, gdyż podczas IO sobie zbytnio nie pograł w reprezentacji i nie jest zmęczony, o tyle gra Neymara jak dla mnie trochę mija się z celem, gdyż nie dość, że zagrał we wszystkich spotkaniach IO i to chyba w pełnym wymiarze czasowym, to jeszcze wczoraj grał w Sztokholmie przeciwko Szwecji... Jednak po tym spotkaniu, od razu poleciał do Floripa specjalnym samolotem i dzisiaj ma pomóc swojemu klubowi. Nie wiem jak on będzie wyglądał fizycznie ale myślę, że lepiej by było, gdyby wszedł w drugiej połowie. Poza tym dzisiaj zagra już Andre w ataku, a więc ma kto strzelać. W pomocy najprawdopodobniej Patito Rodriguez, który w weekend strzelił już swojego premierowego gola w barwach Peixe. Również do dyspozycji Ramalho będą młodzi Leandrinho(rocznik 93) oraz Victor Andrade(rocznik 95). Żeby nie było tak różowo, to teraz problemy są w obronie. Na prawej obronie Bruno Peres, którego można uznać już za podstawowego zawodnika, gdyż wykorzystał nieobecność Galhardo i Fucile i tam gra, w środku zabraknie stałego duetu Edu Dracena i Durval, a na boku obrony Leo. O ile o zastępstwo dla Leo czyli Juana, to jakoś się nie boję, o tyle ten środek obrony aż tak pewnie nie wygląda jak dla mnie. Jeszcze w pomocy zabraknie Henrique i Felipe Andersona i na dobrą sprawę to by było na tyle, jeśli chodzi o sprawy kadrowe Santosu. Dodam jeszcze, że Santos dzisiaj gra swój 9 mecz wyjazdowy i gra nie tylko o pierwsze zwycięstwo ale przede wszystkim o swojego pierwszego gola na wyjeździe!!! To po prostu niemożliwe, żeby taki zespół poza swoim stadionem nie był w stanie strzelić ani jednego gola ale tak jest naprawdę... Jeśli chodzi o Figueirense, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony spodziewałem się tej ekipy w strefie Z4(spadkowa) ale z drugiej moim zdaniem nie zasługują na nią, bo widziałem ich kilka razy i grali naprawdę fajne spotkania ale byli straaaasznie nieskuteczni. Strzelili tylko 14 bramek, co daje im po Sporcie Recife miano najgorszego ataku. Jednak problemem nie jest brak sytuacji, a ich wykorzystywanie, bo Caio, Aloisio czy Julio Cesar mają praktycznie mecz w mecz po kilka setek, ale co z tego skoro do bramki wpada jeden gol albo wcale... Jeśli chodzi o sprawy kadrowe zespołu z Santa Catarina, to mamy kilka zmian, co do ostatniego meczu. Miejsce Guttiego zajmie podstawowy stoper Anderson Conceicao, z kolei w pomocy do składu wskakują Fernandes i Tulio. Na prawej obronie możliwy jest debiut Elsinho, który został ściągnięty z drugoligowego CRB, gdzie robił naprawdę świetną robotę, a jego wejścia ofensywne robiły spustoszenie w obronie rywali więc fajnie by było gdyby zagrał.
Nie ukrywam, że spodziewam się tutaj fajnego szybkiego meczu i kilku goli z obu stron. Obie ekipy potrzebują punktów jak powietrza, gdyż Figue zajmuje ostatnie miejsce w tabeli ale w przypadku zwycięstwa mogą awansować na miejsce 18. Z kolei Santos zajmuje miejsce 14 i pewnie chciałby szybko zwiać z okolic strefy spadkowej, gdyż po prostu nie warto ryzykować i tak balansować nad przepaścią. Jeśli więc obie ekipy potrzebują punktów, to można się spodziewać ofensywnej gry i wielu bramek, a że jest value na over, to ja biorę go z pocałowaniem ręki.
Figueirense:Wilson; Léo (Elsinho), Fred, Anderson Conceição e Guilherme Santos; Claudemir, Jackson, Túlio e Fernandes; Caio e Aloísio
Santos: Aranha; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, David Braz e Juan; Adriano, Arouca, Patito Rodríguez (Leandrinho) e Paulo Henrique Ganso; Neymar (Miralles) e André
Over 2,5 @ 2,10 Tobet✅1:3

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Dla mnie granie na Nautico było tutaj wiadome już kilka dniu temu ale dwa fakty mi popsuły mocno humor. Otóż Nautico do tego meczu podejdzie bez Kiezy i Souzy czyli dwóch ważnych ogniw w ofensywie, gdyż obaj pauzują za kartki. Do tego jeszcze Ronaldo Alves nie zagra, z tego samego powodu. Jednak w ofensywie jest jeszcze Araujo, który powinien strzelać gole, a do tego Rhayner czy Kim, którzy są takimi jeźdźcami bez głowy ale i takich zawodników potrzeba. Ogółem też trzeba wspomnieć, że Nautico na własnym stadionie jest niesamowicie mocne, co pokazuję chociażby fakt, że w czterech ostatnich spotkaniach strzelali po 3 gole na Aflitos!!! Jeśli chodzi o Bahię, to ostatnio dostali jakiegoś dziwnego kopa, bo w krótkim czasie wygrali 2 wyjazdowe mecze i oba po 2:0. Jednak w obu przypadkach zagrali słabe mecze i punkty zdobyli dzięki fartowi w ataku i kompletnej indolencji strzeleckiej rywali. W Recife może już tak różowo nie być, bo jakoś ciężko mi uwierzyć by ta ekipa miała po raz kolejny sięgnąć po punkty poza Pituacu, bo po prostu są ciency i tyle w temacie. Skład praktycznie pełny jeśli nie liczyć tych zawodników, których nie ma od dawna. Z nowych osłabień, to nie ma Avine(lewa obrona) i Ze Roberto(ofe pomocnik). Do tego dodam, że trener Caio Junior ten mecz obejrzy z trybun, a to efekt zawieszenia.
Moim zdaniem kurs na Nautico jest nadal przyjemny, bo u siebie w tym sezonie ogrywali już dużo mocniejsze ekipy od Bahii, a teraz jak zagrają swoje to powinni bez problemu sięgnąć po komplet punktów.
NÁUTICO: Gideão; Patric, Alemão, Marlon e Douglas Santos; Elicarlos, Ramirez, Martinez e Rhayner; Araújo e Kim (Rico)
BAHIA: Marcelo Lomba; Gil, Danny Morais, Titi e Hélder; Fahel, Fabinho, Mancini e Lulinha; Gabriel e Souza
Nautico DNB @ 1,40 Expekt✅1:0

VS

Obie ekipy szukają punktów, bo nie wygrały od trzech spotkań. O ile Ponte Precie takie serie jako ekipie, która ma bronić się przed spadkiem mają prawo się zdarzyć, o tyle Sao Paulo skoro chce walczyć o Libertadores co najmniej, jeśli nie o mistrza, to musi zacząć zdobywać punkty. I właśnie w najbliższym meczu nadarza się dobra ku temu okazja. Przyjeżdża dużo słabsza Ponte Preta na Morumbi, gdzie SPFC grają naprawdę dobrze, do tego wraca Lucas, który tylko stracił czas przebywając na IO. Niestety trener Mano Menezes ma na tyle mało oleju w głowie i nie jest w stanie pomyśleć, że jeden z najlepszych zawodników Brasileirao powinien grać o wiele więcej. Tak więc o zmęczeniu tutaj mowy nie będzie, bo po prostu grał mało. O ile ofensywa po mimo braku Luisa Fabiano prezentuję się naprawdę dobrze, o tyle defensywa to istny dramat. Kontuzjowany jest prawy obrońca Douglas, zawieszony stoper Rhodolfo. Ich miejsce zajmą po kolei Rodrigo Caio i Casemiro czyli nominalni defensywni pomocnicy... Nie wiem czy to dobry pomysł by w i tak słabej obronie mieli grać pomocnicy ale to już decyzja trenera Neya Franco. Jeśli chodzi o Ponte Pretę, to oni jak dla mnie lepiej sobie radzą z drużynami mocniejszymi... Przynajmniej tak to wygląda jeśli chodzi o grę, bo wyniki są już różne. Ostatnio przegrali z Bahią 2:0 u siebie ale powinni ten mecz wygrać, co najmniej z 5:2, bo namarnowali mnóstwo okazji... Jeśli chodzi o skład na sobotni mecz, to w ataku podstawowi Roger i Rildo, a do tego nie wiadomo kto zagra obok nich. Jeśli Nikao, to będzie 4-4-2, a ten młody pomocnik będzie ganiał po skrzydłach, a jeśli Luan, to będziemy mieli 4-3-3.
Moim zdaniem zobaczymy w tym meczu kilka goli, bo Sampa pewnie od początku ruszy po zwycięstwo i strzeli swoje czyli ze dwa gole, a Ponte Preta pewnie jakąś kontrę zrobi i też powinni chociaż tego jednego gola wsadzić, bo tak jak pisałem obrona Sampy to istny dramat i im strzelić gola, to nie problem, no chyba że skuteczność Ponte będzie taka jak w środę z Bahią, to wtedy będzie tragedia ale ja wierzę w overa i bts.
SÃO PAULO: Rogério Ceni; Rafael Toloi, Casemiro e Edson Silva; Rodrigo Caio (Paulo Assunção), Denilson, Maicon, Jadson e Cortez; Lucas e Ademilson
PONTE PRETA: Edson Bastos; Cicinho, Tiago Alves, Diego Sacoman e Uendel; Baraka, Somália, Ricardinho e Nikão (Luan); Rildo e Roger

Over 2,5 @ 1,90 Bet365✅3:0
BTS @ 1,83⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

O Gremio ostatnio pisalem i nie zmieniam zdania, że wysoko sobie cenię swój ulubiony zespól w Brazylii. Fakt, że przegrali z Portuguesą 1:2 w żenującym stylu tutaj niczego, nie zmienia, a nawet trochę polepsza sytuację, bo teraz muszą się odegrać na Figueirense. Zabraknie Pary i Klebera ale wracają Werley czy Marcelo Moreno więc powinno być ok. Jedyny problem to te boki obrony ale z nimi cyrk jest od początku sezonu więc różnicy dużej nie będzie. Poza tym jest wszystko w porządku i licze na rehabilitację w stosunku, do tego co zobaczylem w środę. Rywal cienki, bo Figueirense okupuję ostatnie miejsce w tabeli. Ostatnio dostali od Santosu i też zagrali bardzo slabo. Niby wraca do skladu Loco Abreu ale on od początku sezonu jest w slabej formie. Widoczny będzie natomiast brak dwóch pomocników Tulio i Jacksona, którzy pauzują za kartki.
Jakoś nic więcej nie przychodzi mi do glowy żeby tutaj napisać, poza tym, że kolejna strata punktów przez Gremio to bylaby już sensacja, tak więc czysta &quot;1&quot; idzie mocno.
Gremio: Marcelo Grohe; Edilson (Tony), Gilberto Silva, Werley e Anderson Pico (Edilson); Fernando (Marquinhos), Souza, Elano e Zé Roberto; Marcelo Moreno e Leandro (André Lima)
Figueirense: Wilson; Léo, Fred, Anderson Conceição e Guilherme Santos; João Paulo, Claudinei, Ronny e Fernandes; Aloisio e Loco Abreu

Gremio @ 1,45 Tobet✅4:0

Otrzymane punkty reputacji: +1
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Santos - Corinthians
Hitowe spotkanie na Vila Belmiro. Santos po słabiutkim starcie sezonu złapał wiatr w żagle i z każdym meczem grają coraz lepiej. W końcu zespół można powiedzieć komplecie, z Neymare, Ganso i Andre na czele. Ostatnio grają nieźle, wygrywając w poprzedniej kolejce na wyjeździe z Figueirense 3-1. Wcześniej remis z Atletico Go i wygrana z Cruzeiro u siebie. Ile dla drużyny znaczy Ganso i Neymar można było się przekonać właśnie w tym ostatnim spotkaniu, gdzie obaj prosto po powrocie z kadry zdobyli dla Paixe po bramce i dali im cenne zwycięstwo. Obaj dzisiaj zagrają, a w pomocy zobaczymy również Patito Rodrigueza i Arouca. Na szpicy gra oczywiście nowo pozyskany Andre, który zresztą zaliczył debiut przed trzema dniami. Tylko w obronie zaszły zmiany, bo nie zagra Juan, ale za niego wraca Leo. Nie zagra również Durval, a w zamian za niego David Braz.
Corinthians to drużyna według mnie &#39;minimalistów&#39;, bo jednak często w ich meczach widzimy mało bramek. Na wyjazdach dobrze bronią, ale co za tym idzie mało też strzelają, bo jednak bilans bramkowy 6-6 nie jest jakiś imponujący. Formę mają dobrą, bo od dziewięciu spotkań nie przegrali, notując pięć wygranych i cztery remisy. W Timao też nie obeszło się bez drobnych zmian kadrowych przed tym spotkaniem. Ze składu wypadł Alessandro (O, 10/0) którego zastąpi Guilherme Andrade. Będzie to jego debiut w tym zespole, byłego już gracza Ponte Preta. W obronie nie zagra (?) także Chicao (O, 10/2) a za niego awizowany jest Wallace. Pozostała dwójka bez zmian, czyli Paulo André i Fábio Santos. Pomoc w komplecie: Ralf, Paulinho, Douglas i Danilo. W ataku zabraknie Emersona i Jorge Henrique, dlatego też kolejną szanse dostanie dwójka Romarinho i Guerrero.
Oba zespoły mocne, ale jednak bardziej skłaniałbym się ku Santosowi dlatego też gram ich z podpórką, bo wiadomo, że Timao to nie ogórki od bicia, tylko jedna z lepszych ekip w Serie A. Do tego myślę, że jak są takie braki w obronie obu tych drużyn to możliwy jest też bts, który w poprzednich sezonach zdarzał się dość często.
Santos 1x @ 1,30 Bet365✅
BTS @ 1,83 Bet365✅
Santos: Rafael; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, David Braz e Léo; Adriano, Arouca, Patito Rodríguez e Paulo Henrique Ganso; Neymar e André
Corinthians: Cássio; Guilherme Andrade, Wallace, Paulo André e Fábio Santos; Ralf, Paulinho, Douglas e Danilo; Romarinho e Guerrero

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Krótko, bo nie mam zbytnio ochoty dzisiaj pisać. Santos po powrocie największych gwiazd do składu zaczął wreszcie grać dobrze i czas najwyższy by piąć się w ligowej tabeli, gdyż to jedyna dla nich droga do Libertadores. Dzisiaj praktycznie wszyscy podstawowi zawodnicy do dyspozycji trenera poza Edu Draceną. O ile defensywa nie jest może super skuteczna, o tyle w ofensywie jest naprawdę teraz urodzaj: Andre, Neymar, Ganso, Patito to są osoby, które robią naprawdę dużo i stanowią o sile tej drużyny. Palmeiras cienko w tym sezonie gra, a do tego dzisiaj sporo osłabień, bo z podstawowych zawodników, nie ma chociażby Marcio Araujo, Marcosa Assuncao, Thiago Heleno, a poza tym jeszcze nie ma wielu zawodników, którzy nawet na ławce by się przydali, a tak to nie będzie bardzo kim tutaj zmieniać. Jedyną osobą, której należy się u Zielonych bać jest Hernan Barcos, który został nawet powołany przez Sabelle do reprezentacji Argentyny!!! Jeśli jego Santos powstrzyma, to nie powinien mieć tutaj problemów z wygraną i na to też liczę.
Santos DNB @ 1,89 Tobet✅1:2 - Neymar show:cool:

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczoraj dziwny ten mecz Palmeiras-Santos, bo po mimo braku sytuacji 100% z obu stron, to jednak 3 gole padły ale warto dodać, że wszystkie zza pola karnego. Kolejny swój popis dał Neymar, który zdobył 2 piękne gole i to dzięki niemu Santos wywiózł z Pacaembu 3pkt.

Dzisiaj dalszy ciąg derbowych pojedynków. Najciekawiej powinno być na największym klasyku czyli spotkaniu Internacional-Gremio ale tak po prawdzie, to każdy mecz zapowiada się super i ciężko cokolwiek typować, a ja wybrałem jeden typ na klasyk stanu Pernambuco i miasta Recife:

VS

Jak widzę taki kurs na Nautico, to aż szkoda przejść obok tego obojętnie. Po pierwsze to Nautico się spisuję póki co dużo lepiej w lidze i są jedną z tych drużyn, która zaskakuje in plus, po drugie Sport gra fatalnie i przegrywa mecz za meczem i nic nie wskazuję, by nagle mieli zacząć wygrywać. Po trzecie to derby więc każdy wynik możliwy.

Sport Recife teoretycznie przed sezonem wyglądał lepiej ale miał jedną wadę, a mianowicie trenera Vagnera Manciniego, który w ostatnich latach stał się specjalistą od spuszczania zespołów do Serie B. O tym coś wiedzą w takich klubach jak Ceara czy Guarani. Wśród tego zespołu póki co można wyróżnić tylko jednego zawodnika, a jest nim bramkarz Magrao, który w niektórych spotkaniach dokonuję po prostu cudów w bramce, no i ogólnie trzyma wysoki poziom broniąc co się da. Poza nim po prostu jest wielka posucha, chociaż np. w ataku jest kilku niezłych grajków, to Sport nie może od miesiąca strzelić gola... Fatalna seria bez wygranej, czy gola to przekleństwo Lwów ale tak już jest i &quot;dzięki&quot; temu znajdują się na przed ostatniej pozycji. Jeśli chodzi o osłabienia, to dzisiaj zabraknie jedynie Gilberto w ataku.

Nautico tak jak pisałem zaskakuje pozytywnie, chociaż głównie u siebie na Estadio Aflitos. Teraz czeka ich wyjazd, chociaż ciężko to wyjazdem nazwać skoro to derby... Dzisiaj trener Gallo ma dobre wiadomości, bo w porównaniu z meczem z Bahią, to może skorzystać z Ronaldo Alvesa, Kiezy i Souzy. Jedynie wypadł mu stoper Marlon ale ten pierwszy z powracających go zastąpi. Ogólnie jak widzę po składzie na dzisiejsze spotkanie, to jest on mocno ofensywny, a to dobrze wróży przed meczem, bo jeśli Nautico miałoby się bronić na Ilha do Retiro, to lepiej jakby na boisko nie wychodzili, bo tego po prostu nie potrafią robić, ale jeśli będą atakować, to jak najbardziej są w stanie strzelać gole i zdobyć tam punkty. Dlatego moim zdaniem kurs na gości jest tutaj zawyżony i warto z tego skorzystać, chociaż ze stawką nie ma co szaleć, bo jednak Nautico poza swoim stadionem takie mocne nie jest ale tutaj akurat rywal jeszcze słabszy...

Jako ciekawostkę dodam fakt, iż jest to trzeci najstarszy klasyk w Brazylii po derbach Rio(Botafogo-Fluminense) oraz Gre-Nal(Gremio-Internacional). Pierwsza potyczka pomiędzy Sportem, a Nautico miała miejsce 103 lata temu, a więc w 1909 roku. Dotychczas rozegrano 507 spotkań, z których 197 padło łupem Sportu, 171 wygrało Nautico, a 139 razy padał remis. Jak będzie dzisiaj? Przekonamy się po północy.

Sport: Magrão; Cicinho, Edcarlos, Diego Ivo e William Rocha; Renan, Moacir, Rithely e Hugo; Gilsinho (Magno Alves) e Felipe Azevedo (Henrique)

Nautico: Gideão; Patric, Jean Rolt, Ronaldo Alves e Douglas Santos; Souza, Martinez, Rogerinho e Rhayner; Araújo e Kieza

Nautico DNB @ 2,05 Tobet▶0:0

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Santos - Bahia
Typ : Santos @ 1,40 b365⛔1:3- szok!​
Santos obecnie dobra forma. Obok Fluminense najlepsi w last5 meczach z bilansami 4-1-0. Grają skutecznie, wreszcie porządny napastnik, mówię o Andre. Bo Bill i Mirallas to się nadają... Andre idealnie pasuje do Santosu. Pare lat wstecz tworzył tutaj magiczny kwartet z Robinho, Neymarem i Ganso,potem wyjechał do Europy, nieudane przygody w Dynamo Kijów, Bordeaux gdzie siedział ciągle na ławie, nieudany powrót do Atletico MG gdzie też nie stawiali na niego trenerzy, wrócił do Santosu i znowu strzela i świetnie uzupełnia się z Neymarem. Santos z Palmeiras wygrali 2:1 po dwóch ładnych golach Neymara. Może grą nie zachwycili ale najwżniejsza była skutecznośc.
Bahia nie zachwyca, topornie im idzie zdobywanie pkt. Ostatnio remis u siebie z Atleitco GO 1:1. W meczu z Santosem zagrają bez swojego podstawowego bramkarza Marcelo Lomby który pauzuje za kartki. W zespole ma niby być nowy trener, ale do tej pory nie wiadomo czy Jorginho poprowadzi ten zespół już w meczu z Santosem czy też nie, sam mówi że byłoby to fajne rozpoczęcie pracy w klubie. Dla mnie faworyt jeden w tym meczu.
Santos : Rafael; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, Durval e Juan; Adriano, Arouca, Pato Rodriguez e Paulo Henrique Ganso; Neymar e André.
Bahia : Omar; Neto, Titi, Danny Morais e Jussandro (Hélder); Fahel, Diones, Mancini e Zé Roberto; Gabriel e Souza.

VS
Nautico - Figueirense
Typ : Nautico @ 1,80
b365 ✅3:2​
Nautico u siebie wręcz wymiata. Kieza co prawda chyba jednak nie zagra w tym meczu, ale u siebie prą do przodu i stwarzają sporo sytuacji. Ostatni wynik tj 0:0 ze Sportem na wyjeździe to trochę szczęście bo bramkarz Gideao wyprawiał cuda, a nawet słupek i poprzeczka go ratowała. Ale Nautico na wyjazdach pzrechodzi całkowitą metamorfoze i jest innym zespołem niż w meczach u siebie. Wręcz odwrotnością i zbiera baty pzreważnie.
Kurs jak na mecz z Figueirense jest naprawde zachęcający. Figueirense gra tragicznie, 8 porażek na 10 ostatnich meczów.W dodatku Figue bez Tulio i Joao Pedro wykartkowanych. Kurs mi pasuje więc pobieram.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zbierałem się do opisywania dzisiejszych moich typów, a tu Robson mnie uprzedził i powiedział wszystko, co jest potrzebne odnośnie dwóch tych spotkań????. Santos i Nautico to super typy na dzisiejszą noc, a jeśli ktoś się boi grać czystą &quot;1&quot; na Nautico, to dnb ma po też nie najgorszym kursie 1,35 w Tobecie, także do jakiegoś dubla, czy trebla pasuję w sam raz, a ryzyko mniejsze. Ja dorzucam od siebie jeszcze jedną peffę:
VS

Kto tutaj ma wygrać, jeśli nie lider i najlepsza drużyna na półmetku Serie A? Sam właśnie nie wiem, jaki cud, musiałby się stać na Estadio Independencia by Galo nie sięgnęli po komplet punktów... Fakt, że ostatnio stał się cud i Cruzeiro wyrównało w derbach stanu MG w 101 minucie!!! Ale jednak nie można porównywać obydwu tych ekip tj. Cruzeiro i Ponte Prety, bo jednak to dwa różne światy, po mimo, że w meczu bezpośrednim górą byli zawodnicy z Campinas. Dzisiaj Atletico MG bez Bernarda i Pierre, którzy dostali po czerwonej kartce w derbowym spotkaniu ale przecież są solidni zmiennicy, a do tego Ronaldinho jest naprawdę w świetnej formie i z meczu na mecz, daję zespołowi co raz więcej, a jeśli on jest w formie, to i zespół gra super. U gości lista nieobecnych trochę dłuższa, bo zabraknie chociażby Rogera(najlepszy snajper drużyny), Nikao(czołowa postać w ofensywie), Rene Juniora(podstawowy pomocnik). Tak więc widać, że problemy są i nie można tego ukrywać, bo jednak Ponte nie ma takiej ławki jak Atletico MG, gdzie jak jednego nie ma, to wejdzie drugi i nie obniży poziomu, a może nawet go podniesie. Jedynym problemem przy tym meczu jest fakt, że Ponte lepiej sobie radzą z mocniejszymi drużynami, którym w tym sezonie już punkty urywało, co pokazali w spotkaniach z Cruzeiro, Gremio, czy Botafogo. Jednak ja liczę, że dzisiaj Galo będą chcieli sobie odrobić te punkty stracone w niedzielę i pewnie pokonają gości z Campinas.
Atletico MG: Victor; Marcos Rocha, Leonardo Silva, Réver e Júnior César; Serginho, Leandro Donizete, Danilinho e Guilherme (Escudero); Ronaldinho Gaúcho e Jô
Ponte Preta: Edson Bastos; Tiago Alves, Ferrón e Diego Sacoman; Cicinho, Baraka, Ricardinho, Marcinho e Uendel; Rildo e Giancarlo
Atletico @ 1,40 Tobet⛔2:2

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Rundę rewanżową czas rozpocząć. W 20. kolejce na Engenhao czeka nas ciekawie zapowiadające się spotkanie pomiędzy Fluminense i Corinthians.
Fluminense, jeden z najpoważniejszych zespołów do tytułu mistrzowskiego ostatnio radzi sobie bardzo dobrze: w sześciu ostatnich meczach tylko raz stracili punkty a było to w wyjazdowym meczu z Cruzeiro, gdzie padł remis 1:1. W pozostałych meczach wygrywali, między innymi z takimi przeciwnikami jak Vasco czy FC Sao Paulo. Dziś znowu nie zagra kontuzjowany Deco, a poza nim pauzować będą Marcos junior, Anderson i Samuel. Flu grają bardzo fajny futbol. Ich taktyka nie ogranicza się tylko do długich piłek na Freda. Trener Braga posiada kilku graczy, którzy potrafią rozmontować najlepszą obronę w lidze. Bardzo dobrze w nowym-starym zespole czuje się Thiago Neves, który posyła dużo dobrych piłek do napastników.
Corinthians do 19. sierpnia przez ponad miesiąc byli niepokonani w lidze (przez 9 kolejek, co w Brazylii nie jest częste). Aż nadeszły dwa mecze derbowe: z Santosem i FC Sao Paulo, które to Timao przegrali. Widziałem ich ostatni mecz ze Świętymi i to już nie ten sam zespół, co w poprzednim roku. Wtedy to z łatwością dochodzili do dobrych sytuacji strzeleckich i często je wykorzystywali. Teraz grają zdecydowanie wolniejszą i jeszcze mniej ciekawą piłkę niż w roku 2011.
Fluminense, aby dotrzymać kroku prowadzącemu Atletico Mineiro, muszą ten mecz wygrać. Patrząc na formę obu zespołów liczę na zwycięstwo klubu z Rio.
Fluminense: Diego Cavalieri, Bruno, Gum, Anderson e Carlinhos; Edinho, Jean, Wagner e Thiago Neves; Wellington Nem e Fred.
Corinthians: Cássio, Alessandro, Chicão, Wallace e Fábio Santos; Ralf, Paulinho, Douglas e Danilo; Romarinho e Emerson.
Fluminense @ 2,1 b365 ⛔ 1-1​

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Początkowo miał lecieć bts albo jakiś over ale po zobaczeniu listy nieobecnych w zespole gości, to jednak decyduję się na Sao Paulo. U siebie grają super, co widać po statystykach. Różnica w ich poczynaniach pomiędzy domem, a wyjazdem jest taka, że u siebie potrafią bronić i tracą mało goli, dzięki czemu odnoszą na Morumbi tyle zwycięstw. Dzisiaj trener Ney Franco ma super sytuację, bo każdy jest dostępny i w ataku zobaczymy znowu duet Lucas i Luis Fabiano. W pomocy jest Jadson oraz Maicon, który odkąd przyszedł Ney Franco, to wyraźnie odżył, a dzisiaj powinien być specjalnie zmobilizowany, bo to on zawalił jednego z goli na Engenhao w 1 kolejce. Jeśli chodzi o gości, to nawet przy najmocniejszym składzie wyglądają gorzej, od Sampy, a dzisiaj zabraknie w obronie Lucasa(prawy obrońca) i Antonio Carlosa(stoper), w pomocy nie ma najlepszego zawodnika Andrezinho, który nie dość, że rozgrywa piłkę, to jeszcze sporo strzela. Również przydaliby się Lucas Zen, Fellype Gabriel, Vitor Junior czy Rafael Marques ale ich również zabraknie i to sprawia, że ławka będzie wyglądała bardzo biednie, a to jak wiemy często ma spore znaczenie. Do tego jeszcze dodam, że kaci Sao Paulo z ostatnich spotkań czyli Loco Abreu i Herrera już w Botafogo nie grają więc poza Elkesonem nie ma kto strzelać.
Jak dla mnie to Sao Paulo na dzisiaj świetnie wygląda i warto pobrać ich zwycięstwo, po nie najgorszym w sumie kursie.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Douglas, Rhodolfo, Rafael Tolói e Bruno Cortez; Paulo Assunção, Denilson, Maicon e Jadson; Lucas e Luis Fabiano
Botafogo: Jefferson; Lennon, Brinner, Fábio Ferreira e Márcio Azevedo; Amaral, Renato, Lodeiro e Seedorf; Cidinho e Elkeson
Sao Paulo @ 1,83 Tobet✅4:0

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom