>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - lipiec

Status
Zamknięty.
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Mam nadzieję że zawodnicy Cruzeiro oglądnęli mecz Atletico z Sao Paulo i wyciągną odpowiednie wnioski, a przede wszystkim jak nie powinno się nie grać przeciwko drużynie z Goiani. Cruzeiro natomiast w niedzielnym meczu pokonało osłabionego lidera Corinthians, co nie umniejsza ich sukcesu. Jeszcze przez końcowy kwadrans musieli się bronić w dziesiątkę, bo czerwoną kartkę dostał Gilberto. Raposa podnosi się po nieudanym starcie rozgrywek, w ostatnich sześciu meczach 5 wygrali, odnosząc jedną porażkę z Sao Paulo. Wallyson odzyskał skutecznośc z początku roku, gdzie w Copa Libertadores strzelał gole jak na zawołanie. Teraz w trzech ostatnich meczach strzelał po bramce a w meczu z Bahią dołożył jeszcze jednego gola. Szczególnie mógł się podobać gol z ostatniego meczu przeciwko Corinthians, gdzie pięknym strzałem z dużej odległości zaskoczył debiutującego w bramce gospodarzy Renana.Atletico w meczu z Sao Paulo dopisało ogromne szczęście, bo już po pierwszej połowie powinni przegrywać przynajmniej 3-0 a tak przy stanie 0-1 i błędzie obrony udało im się strzelić wyrównująego gola. Podobnie było przy golu na 2-2. W meczu nie wystąpi obrońca Thiago Feltri, który pauzuje za nadmiar żółtych kartek.
Tak więc jeżeli Cruzeiro nie popełni takich błędów w obronie jak poprzedni przeciwnik zespołu Atletico to ten mecz powinni spokojnie wygrać, bo od kilku meczów widocznie są w formie i taki przeciwnik jak Dragao nie powinien im sprawić wielkich trudności, oczywiście przy odpowiedniej koncentracji w obronie.
Atletico GO: Márcio; Rafael Cruz, Gílson, Anderson e Ernandes; Agenor, Bida, Thiaguinho e Vítor Júnior (Adriano Pimenta); Felipe e Anselmo.
Cruzeiro: Fábio; Vitor, Gil, Naldo e Everton; Fabrício, Leandro Guerreiro (Roger), Marquinhos Paraná e Montillo; Wallyson e Ortigoza (Roger).

Cruzeiro @ 2,0 ⛔ 2-0
Cruzeiro (-1) @ 3,8
⛔
Cruzeiro over 1,5 ⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
CORITIBA -SAO PAULO
Typ : Sao Paulo DNB @2,790 Pinnacle✅3:4
W sobotę Sao Paulo zawiodło typerów remisując 2:2 z Atl.Goianense. Teraz pewnie mało ludzi zainteresuje się tym meczem bo uzna, że SPFC jest bez formy. Ja jednak tak nie uważam. Wygrane z Cruzeiro i Internacionalem przed meczem z Atl.GO to potwierdzają. Ponadto skład Sampy wygląda naprawde mocno na papierze. Nawet pomimo tego, ze dzisaij nie zagrają nowo sprowadzony z Boca Juniors Canete, kontuzjowani Ilsinho i Luis Fabiano a także będący na MŚ u20 Casemiro, Henrique, Bruno Uvini i William Jose. Szczególnie brakować będzie Casemiro, ktory jest ważną postacią tego zespołu, ale SPFC udało się wypożyczyć z Arsenalu Denilsona więc on zajmie jego miejsce. W dodatku sprowadzono znanego z Bundesligi Cicero.
Coritiba wiem, że wiele zyskuje grając na własnym stadionie. Potwierdza to nawet bilans w tym sezonie 4-1-1. W dzisiejszym meczu są osłabieni brakiem napastnika Tcheco(8/1gol), Evertona Costy(6/0), Leonardo (6/2) i Leandro Donizete(2/0). Coritiba u siebie tak jak mówiłem dobry bilans, ale ja tam dzisiaj wierze w SPFC. Kurs tylko zachęća mnie do spróbowania.
Sao Paulo potrafi wygrywać w Kurytybie, 6 ostatnich meczów na tym stadionie to 4-1-1 na korzyśc SPFC. Teraz Coritiba wygrała trzy mecze z rzędu u siebie więc pora na wpadke, ponadto obrona Coritiby nie jest wcale taka dobra co jest ważne gdyż SPFC ma dobrych napastników, którzy będą potrafili znaleść sposób na ogranie ich i taki kurs traktuje w kategoriach value zdecydowanie ;)

CORITIBA : Edson Bastos-Jonas (Maranhão), Pereira, Emerson, Eltinho- Gil, Léo Gago, Davi (Demerson), Rafinha- Marcos Aurélio, Bill.
SAO PAULO : Rogério Ceni- Jean, Xandão, Rhodolfo, Juan; Denilson, Wellington, Carlinhos Paraíba, Rivaldo- Lucas,Dagoberto.
VS
SANTOS - FLAMENGO
Typ : Santos @ 1,926 Pinnacle⛔4:5
Zdecydowanie hit dzisiejszych meczów Brasileiro. Santos wkońcu w swoim optymalnym zestawieniu. No i wkońcu musi odrabiać staty jakie poniósł kiedy musiał rywalizować w decydującej fazie Copa Libertadores. W zespole Flamengo wracają Ronaldinho i Thiago Neves po pauzie za kartki w poprzednim meczu z Cearą. Tak wieć media już zapowiadają starcie Neymara kontra Ronaldinho. Może być doprawdy ciekawie.
Flamengo to wciąż jedyna ekipa, która nie poniosła porażki w bieżących rozgrywkach. Tak wiec najwyższa pora i na nich ;) A okazja ku temu jest dobra. Mecz na Villa Belmiro, skład optymalny więc spróbować można. Santos dawno nie gral, pewnie czują głód gry już bo to świetny zespół, który cieszy granie w piłke.
SANTOS : Rafael- Pará, Edu Dracena, Durval, Léo- Arouca, Ibson, Elano, Ganso- Neymar, Borges.
FLAMENGO : Felipe (Paulo Victor)- Léo Moura, Welinton, Ronaldo Angelim , Junior Cesar- Willians, Luiz Antonio, Renato , Thiago Neves- Ronaldinho , Deivid.
VS
GREMIO - AMERICA
Typ : Gremio @ 1,408 Pinnacle⛔1:1
Z dwóch papierowych faworytów tj Botafogo i Gremio bardziej przekonuje mnie Gremio. Wrócił Victor do bramki. Co prawda nie ma pretensji by winić Marcelo Grohe, że słabo grał. Pomoc wygląda dobrze, Escudero, Gilberto Silva, Douglas, ROchemback, w ataku Andre Lima. America spisuje się fatalnie w ostatnich meczach. Jedyne na co ich stać to od czasu do czasu zremisować, ale czynili to głównie na własnym stadionie. Na wyjeździe ledwo ugrali remis z katastrofalnym w tamtym momencie Avai 2:2. Gremio pomału może łapać rytm. Mieli wpadke u siebie z Avai, ale teraz już trzeba wygyrwać. Mecz coprawda podobny do tamtego, ale teraz będzie wygrana ;)
GREMIO : Victor; Saimon, Mário Fernandes, Rafael Marques e Lúcio; Gilberto Silva, Fábio Rochemback, Douglas e Escudero; Leandro e André Lima.
AMERICA : Neneca; Willian Rocha, Micão e Amaral; Marcos Rocha, Dudu, China, Caleb e Carleto; Fábio Júnior e Léo

Po głowie chodzi mi jeszcze jeden typ, ale już mi się nie chce pisać o tym.
A więc :
Figueirense- Palmeiras
Typ : Palmeiras x2 @ 1,595 Pinnacle✅0:1

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No widzę, że dzisiaj spory ruch w dziale ale to dobrze, bo każdy coś napiszę to osoby tutaj zaglądające na pewno coś dla siebie wybiorą. Co do wcześniejszych wypowiedzi to powiem tak: zgadzam się z typem na Santos, gdyż Santos ze swoimi gwiazdami to już zupełnie inna ekipa. Ta pomoc i atak wygląda wprost niebotycznie jak na brazylijskie warunki. Poza tym czytałem, że dzisiaj niepewny jest występ bramkarza gości Felipe. W tej sytuacji może to być duży problem dla Fla.
Co do Sao Paulo to trochę się nie zgodzę. Fakt, że SPFC to ekipa mocna, która chce walczyć o mistrza ale jak dla mnie to będzie wyrównane spotkanie. Coxa to bardzo silna drużyna na własnym stadionie, o czym przekonało się w tym roku wiele drużyn. Z tego co wiem tylko Atletico Goianiense było w stanie stąd wywieźć punkty w roku 2011 i to też bardziej dzięki szczęściu, aniżeli swojej dobrej grze. Ciekawe czy to siądzie ale moim zdaniem remis to jest maks co tutaj osiągnie Sao Paulo.
Gremio wiadomo faworyt bity tego spotkania więc ich win powinien być prosty. Ja tutaj widzę jeszcze jeden ciekawy bet po wysokim kursie. America póki co strzeliła tylko 2 gole na wyjazdach i oba z Avai, które gra tragicznie w obronie. Na dodatek nie ma ich najlepszego strzelca czyli Alessandro, a reszta gra tam po prostu tragicznie, gdyż Fabio Junior kompletnie sobie póki co nie radzi w Serie A. Gremio na własnym boisku straciło tylko 5 goli ale warto powiedzieć, że poza Avai to strzelali im tylko ci najlepsi. Dzisiaj jak już zostało napisane wraca Victor ale dla mnie to żadna zmiana, gdyż Marcelo Grohe to też bardzo dobry bramkarz. Myślę, że spokojnie można przyłożyć takie typy jak:
America under 0,5 @ 2,00 SB⛔
Gremio over 1,5 @ 1,40
⛔
Co do Cruzeiro to myślę, że powinni sobie poradzić w Goianii, a na pewno są faworytem. Tutaj też znalazłem ciekawy bet, tyle że już trochę ryzykowniejszy ale za to dostajemy wyższy kurs. Mianowicie Atletico u siebie poza meczem z Ceara nie strzeliło ani jednego gola. Fakt, że rywale jakich mieli temu nie pomagali ale dzisiaj łatwo mieć nie będą. Mocny bramkarz i obrona u gości, a gospodarze nie mają zbytnio kim straszyć. Ostatnio zdobyli co prawda 2 gole z SPFC ale to były ich jedyne okazje w meczu więc teraz taka skuteczność im się nie przydarzy. Myślę, że warto zaryzykować jakieś mniejsze stawki na taki typ:
Atletico under 0,5 @ 2,75 SB⛔
Uważam też, że warto zagrać ten Palmeiras. Rywal, który ładnie zaczął teraz jakoś zaczyna gasnąć w oczach. Figueira ostatnie dwa mecze po 0:0. Teraz uważam, że warto grać znowu na ich pierwszą porażkę w domu. Rywal znowu mocniejszy więc myślę, że i szansa rośnie. U gości zagra Deola w bramce i dla mnie jest to wzmocnienie. Poza tym widać po ustawieniu, że Zieloni jadą po zwycięstwo, bo poza rozgrywającym mamy jeszcze 3 napastników nominalnych z Wellingtonem Paulistą na czele, który jak ma okazje to raczej ich nie marnuję. Kurs zachęcający więc biorę.
Palmeiras DNB @ 2,00 SB✅

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Atlético Mineiro vs. Fluminense
Gospodarze słabo ostatnio ,Fluminense też nie błyszczy, na wyjazdach dosyć słabo mecz ważny dla obu drużyn ,sporo tracą w ataku nic szczególnego ale potencjał jest goście nastawieni na wygraną ale czy tak łatwo będzie ? No nie wydaję mi się,ja liczę tu na parę bramek ,h2h też pozytywne jeśli chodzi o bramki .Lepsza skuteczność i będzie dobrze.Flu ofensywnie wygląda dosyć dobrze na papierze przed meczem.
Typ:
liczba goli 2-3 1.95 Sportingbet⛔

edit
1-0 słaby mecz

Coritiba vs. São Paulo
Ciekawy mecz ,Cortiba u siebie miazga ciekawie grają ciężki teren w każdym meczu strzelają bramkę co więcej w jednym meczu strzelili u siebie tylko 1 reszta meczy to 3 bramki,Sampa gra w kratkę na wyjazdach nie źle 2 porażki reszta zwycięstwa mecz zapowiada się na prawdę ciekawie ofensywne drużyny z ciekawymi piłkarzami ja widzę tutaj overowe spotkanie a w oko wpadły mi dwa typy.Cortiba w każdym z meczy tak samo straciła bramkę czyli obie strzelą wydaję się ciekawym rozwiązanie.

Typ:
Sao Paulo over 0.5 gola w 2poł 1.90 Sportinbet✅
Obie strzelą 1.615✅
edit
ładnie 2/3 dziś z Brasileiro ;)

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
sorry za 2 posty pod sobą ale muszę:
To co zrobił Ronaldinho(Flamengo) dziś z Santosem to poezja ,fenomenalny mecz wynik końcowy 5-4 dla Flamengo, zaczęło się od 3-0 dla Santosu potem koncert gry Flamengo.Bardzo dobrze w końcu gwiazdki może przemyślą swoją grę ,a Flamengo udowodniło że będzie się liczyć w walce o mistrzostwo po raz kolejny.3 bramki Ronaldinho ,który ostatnio jest w świetnej formie;)

Cortiba-Sao Paulo
Bardzo ciekawy mecz zaczęło się od 0-4 ale gospodarze mimo tego że grali w 10 do końca walczyli i 3-4 .Szacunek się należy ,Sampa zapomniała że gramy 90min ale wszystko dobrze się dla nich skończyło . Cortiba bardzo ciekawa ekipa i mimo porażki pokazała że grać potrafi do końca i łatwo skóry nie odda.Trzeba przyznać że bardzo ciekawa kolejka .

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Według opinii mecz roku w Brazylii. Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby go obejrzeć (wszyscy tylko bredzili coś o underowym, nudnym meczu), a skończyło się 4-5.
http://www.youtube.com/watch?v=Nqdjmd6SqzA -----&gt; oto skrót meczu, piękne 2 gole Neymara, natomiast Roni trafia po błędzie przeciwnika (pierwsza bramka), druga to już cudeńko (rzut wolny, ale drybling poprzedzający stały fragment gry jak za starych, dobrych lat w Blaugranie). No i trzecia bramka, klasyczna kontra pogrążająca zdołowanych już graczy Santosu.
Najlepsze zakłady na owe spotkanie (które sam wykorzystałem)
HT X 2,05
Over 2,5 1,80

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
.
Cóż można powiedzieć o meczu Santos - Flamengo. Wystarczy obejrzeć wyżej wrzucony skrót i wszystko jasne.
Dwa gole szczególnie zasługują na uwage. Trafienie Neymara na 3-0. Co zrobił z obrońcą to poezja:cool: No i trafienie na 4-4 Ronaldinho z wolnego. Niby normalna sytuacja jakich wiele, 19metrów do bramki. szczelnie ustawiony mur, który jednak zdecydował się podskoczyć, no to R10 strzelił po ziemi pod murem i trafił.
Piękny mecz, mnóstwo zwrotów akcji. Szkoda tylko, że Santos przegrał... Teraz czeka ich wyjazd do Atletico PR i tam poszukają wygranej, ale rywale zdesperowani zapewne łatwo się nie poddadzą. Ale to dopiero w niedziele więc pomyślimy nad tym meczem jeszcze.
Mój główny typ z wczorajszych meczów wszedł, Sao Paulo wygrało 4:3, prowadzili już 4-0, ale dali się dojść rywalom na kontaktową bramke i dobrze, że zdołali to utrzymać do końcowego gwizdka;)
Zawiodło Gremio czyli jeden z dwóch papierowych faworytów tego dnia. Z tego co obserwowałem to Gremio przeważało, mieli sporo dobrych okazji, ale pudłowali albo dobrze spisywał się w bramce Nenenca. Gol dla Americi mam wrażenie, że w ogóle nie powinien być miejsca bo &quot;faul&quot; za który rzekomo przyznano wolnego poprostu nie było. Coś jak karny w 94min meczu Lille - OM(ten kto oglądał wie). No i potem dośrodkowanie na krótki słupek i bramka na 0-1. Gremio atakowało, ale nic nie chciało wpaść, kilka okazji świetnych jak chociażby strzał Rochembacka z wolnego tuż nad poprzeczką czy odbita piłka zmieniająca tor od Mirallesa minimalnie chybiona, aż wkońcu Miralles wyrównał, a potem wylecia z boiska za cz.kartke i wynik 1:1 nie uległ zmianie. Doprawdy Gremio w takich meczach jak z Americą i Avai u siebie mogło mieć łatwe 6pkt, a zdobyło raptem 2... A przecież Avai wtedy spisywało się katastrofalnie, a America w dalszym ciagu tak się spisuje, ale Gremio tego nie wykorzystuje i potem będą problemy w walce o czołowe lokaty bo pkt ze słabeuszami zgubione.
Dzisiaj przed Nami dokończenie kolejki i dwa mecze. Faworytem wydaje się Vasco Da Gama @ 1,541 Pinnacle. Ale oszczędze sobie nerwów i nie zaryzykuje postawienia na nich. Poczekam na weekendowe mecze,które zapowiadaja się przednio więc pewnie jakaś perełka się znajdzie ;)

EDIT : Warto jeszcze popatrzeć na trafienie Lucasa
http://www.youtube.com/watch?v=MWyxWmaVF00

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Nie wiem jakim cudem Cruzeiro w niedzielę udało się ograć Corinthians i to na ich terenie. Po tym co pokazali w Goiani trochę mi się odechciało futbolu brazylijskiego ale zdecydowałem się oglądnąć mecz Coritiby z Sao Paulo i się nie zawiodłem, jak w meczu Raposy. Cruzeiro miało problemy z podstawami piłki nożnej, a więc przede wszystkim z przyjęciem, a celne podanie do najbliższego kolegi było już sukcesem. Pierwszy strzał na bramkę Raposa oddała w 55 minucie meczu! Ogólnie cały mecz pod dyktando gospodarzy, może przez 5 minut Cruzeiro miało lekką przewagę, ale nic z tego nie wynikło. Na koniec Atletico wbiło jeszcze jednego gola i tak Cruzeiro do Belo Horizonte wraca z niczym.
W meczu Coritiba - Sao Paulo obawiałem się początku w wykonaniu Sapmy. Myślałem że jeżeli przetrzymają pierwsze 10-15 minut meczu bez straty gola to potem powinno być dobrze. I tak było, choć Coritiba podajże w 5. minucie meczu zaliczyłą słupek bramki Rogerio. Potem praktycznie nic nie grające Sao Paulo strzeliło 3 bramki i na przerwę zawodnicy Tricolor schodzili z trzybramkową zaliczką. Na dodatek czerwoną kartkę obejrzał Davi i Coritiba musiała sobie radzić w dziesięciu. Druga połowa zaczęła się pod dyktando gospodarzy, jednak błąd obrońców i piękna podcinka Lucasa zdecydowała że goście prowadzili już 4-0. Potem chyba zapomnieli że gra się 90 minut, Coxa strzeliła trzy bramki i na koniec zrobiło się nerwowo. Jednak dzięki doświadczeniu Dagoberto i sprytowi Marlosa Sampa przetrzymała piłkę na połowie rywali i sędzia zakończył mecz. Tak sobie myślę że los trochę oddał Świętym to co zabrał w starciu z Atletico w niedzielę, tam nie było skuteczności a wczoraj w pierwszej połowie trzy akcje zakończone trzema golami. Oby tak dalej i bez takich nerwowych końcówek. ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na dzisiejszą noc ruszę sobie Cearę. Ostatnio gracze z północy kraju są w świetnej dyspozycji. W 4 ostatnich meczach ligowych zdobyli 8 punktów i dzięki temu są już na miejscu 11, a jeśli dzisiaj wygrają to mają szanse awansować nawet na miejsce 7. Jak dla nich byłoby to dużym sukcesem, gdyż przed sezonem wydawało się, że na nic więcej niż miejsce nad strefą spadkową ich nie stać. Teraz jednak widać, że ich gra jest fajna i miło się ich ogląda. Szczególnie gdy grają u siebie. Na Estadio Presidente Vargas zdobyli już 10 punktów. I to właśnie 3 ostatnie mecze na własnym boisku wygrali i trzeba przyznać, że zrobili to w świetnym stylu, gdyż strzelili 9 goli, nie tracąc przy ty żadnego. Dzisiaj Ceara znowu osłabiona tą samą grupą graczy jak ostatnio czyli nie ma Careki, Fernando Henrique i Andersona Luisa. Jednak żaden z tych graczy w ofensywie by się nie przydał, a w bramce mamy pewnego Diego. W ataku bryluję Washington, który już ma na swoim koncie 5 goli i jest w czołówce klasyfikacji strzelców. Po drugiej stronie stoi Atletico PR, które w sobotę odniosło swoje pierwsze ligowe zwycięstwo w tym sezonie, dzięki czemu poprawili na pewno nastroje w swojej ekipie. Jednak jak popatrzymy na bilans wyjazdowy Furacao to widać, że łatwo im dzisiaj nie będzie. 6 porażek i bilans bramkowy 2:12 wyglądają tragicznie i widać, że CAP to zespół własnego boiska, gdzie zdobył wszystkie swoje punkty. Na dodatek dzisiaj mają spore problemy kadrowe. Zabraknie podpory defensywy Manoela oraz rozgrywającego Paulo Baiera. Poza tą dwójką nie ma jeszcze Nieto, Guerrona i Paulo Roberto. Jak widać więc straty ogromne i nie wiadomo kto to pociągnie dzisiaj. Sam Santiago Garcia czyli El Morro nie da rady, bo bez podań swoich partnerów będzie mu ciężko. Problemem jest defensywa, gdyż jak pisałem stracili sporo goli na wyjeździe ale nawet u siebie z Botafogo powinni stracić kilka goli więcej niż ta 1 bramka i tutaj mieli sporo szczęścia.
Dzisiaj widzę tutaj zwycięstwo gospodarzy oraz myślę, że warto pocisnąć jakiegoś overa, bo kursy całkiem przyjemne.
Ceará
Diego; Boiadeiro, Diego Sacoman, Fabrício e Vicente; Michel, João Marcos, Heleno, Thiago Humberto (Felipe Azevedo); Osvaldo e Washington
Atlético
Renan Rocha; Edilson, Gustavo Lazaretti, Fabrício e Paulinho; Deivid, Cleber Santana, Kleberson e Marcinho; Madson e Santiago Garcia
Moje typy:
Ceara @ 1,65 SB✅2:1
Ceara over 1,5 @ 1,80
✅
Over 2,5 @ 1,909✅

Edit: Słaba gra gospodarzy ale Marcelo Nicacio dał znakomitą zmianę i mnie uratował

Otrzymane punkty reputacji: +2
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Vasco - Bahia
Vasco jest faworytem i trudno się nie zgodzić ale kurs według mnie nie warty ryzyka ,ponieważ znalazłem coś lepszego ,gospodarze grają dosyć dobrze ale tracą często bramki ,defensywa nie jest jakaś mocarna ,Bahia za to na wyjazdach gra tak sobie i nie strzeliła bramki w 1 na 6 meczy czyli wynik bardzo dobry + chęć przełamania przemawia za tym że Bahia powinna strzelić kurs na to zdarzenie to 1.615 czyli nie zły .H2H też na korzyść tego typu ,mecz nie będzie łatwy ale ja ten kursik biorę z chęcią.
Typ:
Bahia strzeli 1.615 Sportingbet ✅
edit
4 min meczu Reinaldo strzela bramkę

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

FLAMENGO - GREMIO
Dzisiaj najciekawiej zapowiadającym się meczem jest starcie Flamengo z Gremio. Flamengo wciąż bez porażki i po fenomenalnym meczu z Santosem. Gremio bez Douglasa i Mirralesa. Nie spodziewam się łatwej wygranej Flamengo. Jakbym coś mial tu typować to myślalem o Gremio +0,5 and +1 @ 2,120 Pinnacle. Wszystko wskazuje na Flamengo, a wiemy jak ostatnio takie mecze się kończyły że chociażby przypomne Sao Paulo z Atl.GO i Gremio z Americą właśnie.
Składy absencje -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/29/ronaldinho-reencontra-o-gremio-pela-primeira-vez-como-adversario.htm
VS
PALMEIRAS - ATLETICO MG Palmeiras u siebie wymiata aż miło. Bilans 5-1-0 i w bramkach 12:0. Czy wkońcu stracą gola ? Atl.MG póki co zawodzi. Już się mówi o zwolnieniu Dorivala Juniora, ale w meczu z Fluminense uratował go Andre strzelająć jedyną bramke. Niby wszystko za Palmeiras przemawia, ale po cichu licze, że dzisiaj stracą ta pierwsza bramke bo naprzeciw zespół Dorivala właśnie, a więc pograją ofensywnie zapewne.​
Składy, absencje -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/29/palmeiras-coloca-status-de-melhor-mandante-a-prova-contra-o-irregular-atletico-mg.htm
VS
CRUZEIRO - BOTAFOGO
Cruzeiro ma wahania. Wygrali z Corinthians po pięknym golu Wallysona by przegrać 0:2 z Atl.GO. Dzisiaj miałem w planach na nich stawiać jednak się rozmyśliłem po dłuższym zastanowieniu. Botafogo już z zawodnikami którzy byli na Copa Ameirca i ich skład wygląda dobrze.​
Składy, absencje -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/29/em-busca-do-g-4-cruzeiro-e-botafogo-duelam-em-reencontro-de-joel-com-ex-clube.htm

Nie wiem mnie jakoś dzisiaj na ten moment póki co nic nie przekonuje więc nie podaje konkretnego typu.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No ja podobnie do Robsona nie mam dzisiaj żadnego pomysłu jak ugryźć sobotnie mecze. W pierwszym spotkaniu faworytem jest niby Flamengo, ale taki kurs mnie nie zadowala. Wiadomo, że Gremio w tym sezonie słabe i teraz jeszcze gorzej się dzieję po kłótni Douglasa z Julinho Camargo ale moim zdaniem taki kurs przeciwko Gremio to dla mnie za nisko, gdyż Tricolores mają taki skład i potencjał, że w każdej chwili mogą odpalić i gdybym postawił na Fla, to pewnie stałoby się to dzisiaj...
Palmeiras również faworytem meczu ale jakoś im nie ufam do końca. Nie ma dzisiaj Klebera, a to kluczowy zawodnik w ataku. Fakt, że i tak fajnie wygląda pierwsza linia Zielonych ale ja tam odpuszczam, bo Atletico MG potrafi zaskoczyć, a teraz gdy ma Andre w składzie to może być im o to łatwiej. Myślę, że można też zagrać na przełamanie i na gola dla Atletico MG. Spokojnie mogą strzelić, a Palmeiras wiecznie czystego konta u siebie mieć nie będzie. Kurs na to zdarzenie w SB to 1,55.
Cruzeiro według buków faworytem ale ja taki pewny bym tego nie był. Dla mnie tutaj zapowiada się wyrównane spotkanie. Wystarczy popatrzeć na pomoc Fogao. Renato, Elkeseon, Maicosuel i Marcelo Mattos. Trzeba przyznać, że skompletowali naprawdę mocną drugą linię. W ataku Herrera i powracający po CA Loco Abreu. Ciekawe czy już w pierwszym swoim występie w tym sezonie coś strzeli. Tutaj też bym skłaniał się ku grania gola dla gości. Kurs 1,45 a jeśli ktoś woli wyższy kurs to też bym proponował się zastanowić nad opcją &quot;obie strzelą&quot; która jest &quot;wyceniana&quot; na 1,75 albo over 2,5 po 1,909.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
ATLETICO PR - SANTOS
Typ : Santos @ 2,330
Pinnacle⛔3:2​
Santos przegrał wygrany mecz z Flamengo, prowadził przecież 3-0, zresztą wszystko w tym dziale wyżej na temat tego meczu zostało powiedziane. Karny zmarnowany przez Elano. Santos ponownie w najmocniejszym składzie jaki może wystawić Mauricy Ramalho. Nie ma co się rozpisywać o Santosie. Neymar pokazał z Flamengo, że jak nie ciąży na nim presja i pozwoli mu się grać ofensywnie to są efekty, dwa gole i asysta. Poza tym argument za Santosem wciąż ten sam. Pora wygrywac i piąć się w góre:p
Atletico PR za to ma spore problemy ze składem. Braki to : Manoel, Guerron, Paulo Baier, Nieto, Madson, Wendel, Rafael Santos. Jak do tego dodamy fatalną dyspozycje zawodników Atletico PR to po takim kursie nie wypada nie spróbować. Chociaż Santosowi nie wiodło się najlepiej w Kurytybie w ostatnich latach, ale po co wracać do przeszłości ;) Liczy się co tu i teraz, a to przemawia za Peixe więc Vamoss Santos :cool:

ATLETICO PR : Renan Rocha- Edílson, Rafael Santos (Manoel), Fabrício, Paulinho- Deivid, Cleber Santana, Kleberson, Robston (Branquinho), Marcinho- Morro García.
SANTOS : Rafael- Pará, Edu Dracena, Durval ,Léo- Arouca, Ibson, Elano , Paulo Henrique Ganso- Neymar, Borges.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No wczoraj bardzo mnie rozczarowało Gremio ale niestety dalej są w słabej formie i ciężko ich się obecnie ogląda. Na dodatek Victor kompletnie zawalił drugiego gola czym dopełnił obraz fatalnego zespołu z Porto Alegre. Poniżej wrzucam &quot;drybling&quot; Victora, po którym gola zdobył Ronaldinho:

W pozostałych meczach już bardziej, po mojej myśli i goście stawili opór. Fogao ograli Cruzeiro 1:0 po golu Abreu, który w pierwszym występie po CA zdobył już bramkę. Palmeiras jak widać po samym wyniku miał trochę problemów z Atletico MG ale ostatecznie odnieśli kolejne zwycięstwo.
Na dzisiaj to ciężko o jakieś typy. Co do Santosu to mam mieszane uczucia. Niby skład przemawia za gośćmi ale Atletico PR u siebie to solidna drużyna więc o punkt mogą się pokusić. Obie ekipy na pewno podrażnione po ostatnim meczu, gdyż CAP stracili punkty w końcówce z Cearą, a Santos miał już 3:0 z Fla, a ostatecznie nie zdobyli nawet punktu. Ja tutaj bym odpuścił, a jeśli już to spróbowałbym jakiegoś overu albo bts-u, gdyż u gospodarzy mamy Morro Garcię, który jest w stanie strzelać gole, a o gościach to najlepiej wiadomo jakim potencjałem dysponują.
Na pewno odpuszczam Inter, który bez Leandro Damiao może mieć problemy z Atletico Goianiense. Podróż z Niemiec, gdzie zagrali w tym tygodniu 180 minut na Audi Cup dała się we znaki więc wole ich odpuścić, a Dragao pokazali ostatnio z SPFC i Cruzeiro, że są w stanie urwać punkty najlepszym.
Odpuszczam również mecz Avai-Corinthians. Nie wiem czego się spodziewać po Avai, które jest dla mnie strasznie dziwne. Timao też zostawiam w spokoju. Ten mecz na Sportklubie o 21. Hit Sao Paulo-Vasco też omijam szerokim łukiem, bo zbyt wyrównane drużyny się spotykają by kogoś tutaj grać.
Zastanawiam się nad Cearą. Fluminense gra tak słabo, że się tego oglądać nie chce, a Ceara ostatnio dobre wyniki osiąga. Fakt, że mieli sporo szczęścia z Atletico PR, bo ich gra nie wyglądała tak dobrze jak zazwyczaj u siebie ale jednak myślę, że stać gości tutaj na 1 punkt.
Na pewno warto pograć Coritibę na wyjeździe. Stać ich tam co najmniej na remis, gdyż America bez swoich dwóch największych gwiazd: Alessandro i Fabio Juniora. Myślę, że ten remis z Gremio bardziej wynikał ze słabości Gremio, niż dobrej postawy Coelho. Coxa za to ostatnio pokazała charakter z SPFC, gdy udało im się prawie odrobić wszystkie straty z 0:4. Dzisiaj spokojnie są w stanie osiągnąć dobry rezultat i można grać jakieś X2 albo dnb na nich. Trochę dziwi mnie, że dalej na ławce siedzie Anderson Aquino, który z napastników jest chyba najlepszy. Jednak Bill i Marcos Aurelio powinni coś strzelić, bo defensywa Ameriki jest bardzo słaba.
VS

Dla mnie dzisiaj najlepszą opcją jest Bahia. Osłabień poza brakiek Jancarlosa i Lulinhy praktycznie nie ma więc powinni wreszcie odnieść to pierwsze domowe zwycięstwo. Jest Jobson, Carlos Alberto i Reinaldo. Ostatnio grali całkiem nieźle przeciwko Vasco, a teraz rywal nie porównywalnie gorszy. Jednak właśnie z tymi drużynami na ich poziomie lub niżej u siebie idzie im ciężko. Dzisiaj Figueira mocno osłabiona. Leandro Chaves, Lenny, Bruno, Rhayner, Pablo i Maicon to cała długa lista osłabień wśród gości. Jedynym graczem, który jest w stanie zagrozić gospodarzom w ofensywie jest Elias, który jednak nie najlepiej rozpoczął swoją przygodę z Figueirense od zmarnowania karnego z Gremio. Figueira gra fatalnie na wyjazdach i jakoś dzisiaj jeśli ktoś przełamie swoją passę bez zwycięstwa to moim zdaniem będzie to tylko i wyłącznie Bahia. Kursy naprawdę zachęcają mnie do gry.

Bahia

Marcelo Lomba; Marcos, Titi, Paulo Miranda e Ávine; Fabinho, Diones, Fahel e Carlos Alberto; Jobson e Reinaldo

Figueirense

Wilson; Coutinho, João Paulo, Edson Silva e Juninho; Ygor, Túlio, Wilson Pittoni, Fernandes e Elias; Aloísio
Moje typy:
Bahia @ 2,15 Tobet✅3:1
Bahia DNB @ 1,45✅
Bahia over 1,5 @ 2,10✅
Figueirense nie strzeli @ 2,75⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Może krótko ale wydaje mi się że w tym meczu Sao Paulo powinno sobie poradzic z Vasco. Widziałem Vasco w meczu z Bahią. Po stracie gola i postawieniu autobusu w polu karnym Bahia do ostatnich minut mądrze się broniła. Jednak w ostatniej minucie gry Vasco wcisnęło wyrównującego gola. W całym meczu zagrali bardzo słabo, nawet Juninho nie pomógł. A dziś grają przeciwko wiceliderowi, który ostatnio wbił Coritibie na jej stadionie 4 gole. Co prawda trzy stracili ale i Sampa w ofensywie jest mocna. Nie zagra Denilson, który według mnie w dwóch ostatnich meczach był najsłabszym ogniwem drużyny a w ostatniej minucie meczu w Kurytybie obejrzał czerwoną kartkę. Brak także Juana, którego z kolei uważam za najlepszego gracza ostatnich meczów. W Vasco zabraknie obrońcy Marcio Careci. Wobec obecnej dyspozycji wyżej wymienionych zespołów uważam że Sao Paulo spokojnie wygra ten mecz.
Sao Paulo: Rogério; Jean, Xandão, Rhodolfo e Henrique Miranda; Carlinhos Paraíba, Wellignton, Rodrigo Caio e Rivaldo; Lucas e Dagoberto .
Vasco: Fernando Prass, Fagner, Dedé, Anderson Martins e Jumar; Romulo, Juninho, Felipe e Diego Souza; Eder Luis e Alecsandro.
Sao Paulo @ 1,85 bwin ⛔ 2-0​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom