>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - lipiec

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zaczynamy kolejny miesiąc w Campeonato Brasileiro. W lipcu równocześnie z Copa America odbywać się będzie liga więc kilka klubów będzie poszkodowanych brakiem czołowych swoich graczy. I tak lista nieobecnych ze względu na Copa America wygląda następująco:
Santos: Elano, Neymar, Ganso
Fluminense: Fred
Gremio: Victor
Botafogo: Loco Abreu i Arevalo Rios(obaj Urugwaj), Jefferson
Cruzeiro: Victorino(Urugwaj)
Corinthians: Ramirez(Peru)
Sao Paulo: Lucas
Palemeiras: Valdivia(Chile)
Warto również przypomnieć jak wygląda tabela ligowa oraz klasyfikacja strzelców Brasileirao po 7. kolejkach:

5 goli:
Ronaldinho(Flamengo)
4 gole:
Alessandro(America MG)
Elkeson(Botafogo)
Liedson(Corinthians)
Montillo(Cruzeiro)
Deivid(Flamengo)
Oscar(Internacional)
Bernardo(Vasco)
Luan i Kleber(Palmeiras)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

W sobotni wieczór będzie się czym emocjonować, bo nie dość, że początki ma Copa America, to mamy jeszcze starcie Haye-Kliczko. Jednak emocji również nie powinno zabraknąć na Pacaembu, gdzie dojdzie do starcia Santos-America Mineiro.
Dla Santosu po zdobyciu Copa Libertadores będzie to drugie spotkanie. Jednak będzie to ważne o tyle spotkanie, gdyż po raz pierwszy zagrają w domu od zdobycia CL. Jednak skład na mecz z Americą będzie się różnił diametralnie od tego, który Muricy Ramalho wystawił na mecz z Penarolem. Nie ma Ganso, Neymara, Elano(kadra Brazylii na CA), Jonathana negocjuję transfer to Interu, Adriano jest kontuzjowany, a Alan Patrick odszedł już do Szachtara Donieck, podobnie jak Ze Eduardo do Genui. Jak więc widać zabraknie 6 graczy, którzy mogliby grać w podstawowej jedenastce. Będzie natomiast Borges, który nie mógł grać w CL, gdyż wcześniej reprezentował barwy Gremio. Skład Santosu mocno osłabiony, jednak trener Ramalho musi się przyzwyczaić, gdyż przez najbliższe dwa miesiące nie będzie miał do dyspozycji pełnego składu. Najpierw Copa America, a potem Mundial U20. Wobec tego gracze Peixe muszą u siebie, jak i w ogóle na obcych stadionach zacząć wygrywać by zacząć poważnie myśleć o mistrzostwie, o którym marzy każdy kibic Peixe, jak i wszyscy zawodnicy i trenerzy. Ja jestem sceptyczny co do ich szans, po tym jak wygrali CL. Ciężko się będzie im zmobilizować po tak wielkim sukcesie i mogą zrobić to samo co Inter rok temu czyli tkwić w pierwszej dziesiątce ale nie grać o nic praktycznie od sierpnia.
America Mineiro w ostatnią środę poległa u siebie z Flamengo 2:3. Porażka trochę pechowa, bo na pewno mieli okazje ku temu by zdobyć o wiele więcej goli niż tylko 2. Znowu strzela Alessandro co może cieszyć nie tylko samego zawodnika ale również i trenera Mauro Fernandesa ale także i wszystkich sympatyków Coelho. Ja jak już pisałem nie raz lubię oglądać Americe, bo oni grają do przodu i nie boją się podjąć ryzyka z mocniejszym rywalem. Jednak mają kilka problemów przed tym meczem. Z powodu kontuzji nie zagrają Otavio i Luciano, a zawieszeni za kartki są Amaral i Leandro Ferreira. Ostatnia dwójka to przecież środek pola więc to może być poważne osłabienie gości. Moim zdaniem duet Alessandro i Fabio Junior pokażą na co ich stać i coś na pewno ustrzelą, gdyż to byłoby nie w stylu Americi.
Podsumowując zapowiada się ciekawe spotkanie, w którym powinno paść kilka goli, gdyż obie drużyny mają spory potencjał ofensywny po mimo faktu, że Peixe są mocno osłabieni.
Santos
Rafael; Para, Durval, Edu Dracena, Leo; Roger, Charles, Arouca, Danilo; Borges, Rychely
America MG
Flavio; Marcos Rocha, Gabriel, Anderson, Gilson; Rodriguinho, China, Dudu, Glauber; Alessandro, Fabio Junior
Moje typy:

Over 2,5 @ 1,65 Sportingbet⛔1:0
BTS @ 1,70⛔
America Over 0,5 @ 1,533⛔
America Over 1,5 @ 4,00⛔
America(+2) @ 1,45✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Niestety nie mam weny, a i czasu mało na porządną zapowiedź 8. kolejki. Wiec tak pokrótce opiszę to co wydarzy się w najbliższej kolejce. Kilka jest spotkań, które można nazwać hitami. Najciekawiej wyglądają mecze Cruzeiro-Gremio, Corinthians-Vasco czy też Flamengo-Sao Paulo. Jednak emocji nie zabraknie na pewno na stadionach, gdzie dojdzie do meczów Avai-Bahia, bo to ekipy, które na wysokie miejsce raczej nie liczą podobnie jak Coritiba-Figueirense. Ciekawe kiedy się odrodzą Atletico MG i Atletico PR, gdyż obecnie znajdują się w słabej formie i na niskich pozycjach. Również America Mineiro po mimo niezłej gry jest w strefie spadkowej. Mecz Santos-Fluminense został przeniesiony został na 24 sierpnia, a to chyba ze względu na udział 3 graczy Peixe w Copa America, a i Fluminense w sierpniu będzie już mogło korzystać z Freda, który również gra w reprezentacji.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Dzisiaj niestety aż tak dużo czasu na analizę nie ma więc szybko muszę kilka spotkań opisać. Faworytem tego starcia jest bezsprzecznie Flamengo, które ostatnimi czasy zaczyna wygrywać. Zwycięstwa z obiema ekipami z Belo Horizonte pokazały, że w tej ekipie drzemie spory potencjał ofensywny. Ronaldinho i Deivid się obudzili i efekty od razu widać. Sporo goli strzelanych pokazuję, że taktyka Luxy zaczyna się powoli sprawdzać. Dzisiaj nie mają żadnych problemów kadrowych, gdyż brak Fierro(reprezentacja Chile) oraz Maldonado to żadne osłabienie. SPFC ostatnie dwa mecze to fatalne występy. Najpierw kompromitacja z Corinthiansem 5:0, a potem 0:2 u siebie z Botafogo. Martwić może postawa Rogerio Ceniego, który zaczyna popełniać błędy, które kosztują Sampe utratę goli. Brakować będzie Casemiro, Lucasa, Williana Jose. Tak więc nie ma dwóch najważniejszych zawodników w drugiej linii przez co wartość tej ekipy spada o wiele.
W takim wypadku niestety raczej Sampe czeka kolejna porażka z Flamengo, które nabiera mocy z meczu na mecz.
Flamengo
Felipe; Léo Moura, Welinton, Ronaldo Angelim e Junior Cesar; Airton, Willians, Renato e Thiago Neves; Ronaldinho Gaúcho e Deivid
São Paulo
Rogério Ceni; Xandão, Rhodolfo, Luiz Eduardo e Juan; Rodrigo Souto, Wellington, Jean e Carlinhos Paraíba; Marlos e Dagoberto
Moje typy:
Flamengo @ 1,909 SB✅1:0
Flamengo over 1,5 @ 1,80
⛔

VS

Na Ressacada dojdzie do starcia drużyn, które raczej są przewidywane do dolnych rejonów tabeli. Jak na razie &quot;planu&quot; trzyma się Avai, które zajmuję przed ostatnie miejsce bez wygranej na koncie. Dużo lepiej spisuję się Bahia, która ma już na swoim koncie 8 punktów, a wygrywali na wyjazdach z Atletico PR czy Fluminense i to bez straty bramki. Avai ataku mocnego nie ma, bo zdobyli zaledwie 6 goli, ale za to obrona to tragedia, gdyż mają najgorszą defensywę - 20 straconych. Dzisiaj Avai przystępuję do meczu mocno osłabione. Aleksander pojechał na zgrupowanie kadry U20, Batista, Bruno są zawieszenie, a Cassio i Gian kontuzjowani. Bahia z kolei dzisiaj bez Souzy, Avine, Thiego czy Carlosa Alberto. Jednak przed tygodniem Tricolor de Aco pokazali, że nawet w dużo większym osłabieniu są w stanie stawić czoła Corinthiansowi.
Dzisiaj skład już pełniejszy więc czego nie wygrać po raz trzeci z rzędu na wyjeździe? No właśnie ja nie widzę przeszkód, a kurs tylko zachęca.
Avaí
Felipe; Daniel, Gustavo Bastos, Welton Felipe e Romano; Acleisson, Pedro Ken, Cleverson, Robinho; Fábio Santos (Rafael Coelho) e William
Bahia
Marcelo Lomba; Jancarlos, Titi, Paulo Miranda e Dodô; Marcone, Fahel, Diones e Ricardinho; Jobson e Júnior
Moje typy:
Bahia DNB @ 2,875 SB 2:2
Bahia lub X @ 1,90✅
Bahia over 0,5 @ 1,30
✅

VS

Na Presidente Vargas z Fortalezie dojdzie do meczu drużyn, które póki co nie mogą być zadowolone ze swojej postawy. O ile Ceara miała zajmować miejsce w drugiej dziesiątce, o tyle już Atetico Mineiro było przewidywane do miejsca w pierwszej dziesiątce. Ceara u siebie to mocna drużyna, która może każdemu narobić kłopotów. Wyniki może nie zbyt dobre ale już mecz wygrany z Palmeirasem pokazał, że na północy wygrywać jest niezmiernie ciężko. Dzisiaj przy okazji osłabieni brakiem tylko Washingtona z powodu kartek. Ich rywalem będzie Atletico MG, które o wygrywaniu ostatnio zapomniało. 5 meczów bez wygranej, w tym dwa ostatnie przegrane, w których tracili po 4 gole robią wrażenie. Jak wiadomo już blisko wylotu z klubu jest Dorival Junior. Na dodatek aż 4 gracz jest zawieszonych za kartki. To Patric, Guilherme Santos, Daniel Carvalho i Neto Berola. Tak więc osłabiona została jeszcze obrona, która spisuję się tragicznie. Na zmianę w bramce zdecydował się trener Dorival Junior i w miejsce Renana Ribeiro, który akurat był najmniej winien tych traconych goli wejdzie Giovanii. Moim zdaniem to nie jest zbyt mądra decyzja.
Dzisiaj uważam, że Vozao na własnym terenie są w stanie ograć Galo, którzy ostatnio są w fatalnej formie i mało wskazuję by dzisiaj mieli odbić się od dna.
Ceará
Fernando Henrique; Boiadeiro, Fabrício, Diego Sacoman e Vicente; Thiago Humberto, João Marcos, Michel e Heleno; Osvaldo e Marcelo Nicácio
Atlético
Giovanni; Roger, Réver, Leonardo Silva e Leandro; Caio, Serginho, Gilberto, Renan Oliveira e Richarlyson; Guilherme

Moje typy:
Ceara @ 2,10 SB✅3:0
Ceara DNB @ 1,50
✅

Co do innych meczów to wartym odnotowania jest fakt, że dzisiaj ma zadebiutować w barwach Vasco da Gama, Juninho Pernambucano przeciwko Corinthiansowi na wyjeździe. Gremio z kolei dzisiaj z nowym trenerem Julinho Camargo.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Przed tym meczem bardzo się obawiam o moje Sao Paulo. Obrona w dwóch ostatnich meczach spisywała się - delikatnie mówiąc - słabo. Podobnie jak w całym 2010 roku prawie w ogóle nie ma zrozumienia pomiędzy graczami defensywnymi. Najsłabiej z tej linii wygląda chyba Xandao, który jest mało zwrotny. Na szczęście w ofensywie wraca Dagoberto, bez którego (i Lucasa) rozgrywanie w drużynie praktycznie nie istnieje. Marlos też potrafi ładnie dograć piłkę, więc może strata Lucasa nie okaże się aż tak poważna. Jednak nie przewiduję dziś zwycięstwa gości a na pewno dobrym wynikiem będzie dla nich powtórka rezultatu z ubiegłego roku czyli remis 1-1. Nie będę typował zwycięstwa bo Sampa może zaskoczyć tak jak na początku sezonu i zagrać bardzo dobre spotkanie jak i może powtórzyć grę z dwóch ostatnich meczów. Dlatego prawdopodobny wydaje mi się w tym przypadku tym na over 2,5 bo tak jak wspomniałem Święci mają obronę przeciętną ale duet Dagoberto-Marlos jest w stanie rozmontować każdą obronę w lidze.
over 2,5 @ 1,68 bwin ⛔ 1-0

X

Na Estadio Beira-Rio w Porto Alegre Internacional podejmować będzie Atletico Paranaense. Goście w fatalnej dyspozycji: 1 punkt w siedmiu meczach tego sezonu daje im oczywiście ostatnie miejsce w ligowej tabeli. Na wyjazdach 4 porażki w czterech meczach, bilans bramkowy 1-9. W ekipie Colorado poza Tingą nie ma żadnych osłabień. Są dwaj najbardziej bramkostrzelni zawodnicy drużyny: Leandro Damiao i 19-letni Oscar. W dwóch ostatnich meczach dzisiejsi gospodarze strzelili po 4 gole: 4-0 z Atletico Mineiro i 4-1 z Figueirense. A w tych meczach po 2 gole strzelili właśnie dwaj wymienieni przeze mnie zawodnicy. A skoro obrona Galo dała sobie strzelić 4 bramki to czy defensorzy z Kurytyby okażą się lepsi? Wydaje mi się że nie. I w związku z tym, jeżeli dziś padnie wynik podobny jak ostatnie w meczach z udziałem Interu wcale nie będę zdziwiony.

Internacional: Muriel, Nei, Bolívar, Índio e Kleber; Bolatti, Guiñazu, Ricardo Goulart e Oscar; Zé Roberto e Leandro Damião
Atletico PR: Renan Rocha; Wendel, Manoel, Fabrício e Marcelo Oliveira; Deivid, Cleber Santana, Paulo Baier e Madson; Adaílton (Kleberson) e Nieto (Edigar Junio).
Internacional (-1) @ 2,15 ⛔ 1-0
Internacional 3gole lub więcej @ 2,5
⛔
over 3,5 @ 2,55 ⛔
4/4 ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W ekipie Colorado poza Tingą nie ma żadnych osłabień.
Oj, tutaj to się mylisz i to znacznie. Właśnie braki w zespole Internacionalu mnie powstrzymały dzisiaj przed zagraniem na ich wygraną w meczu z Atletico PR.
Przede wszystkim brakować jeszcze będzie zawieszonego za kartki D&#39;Allessandro. Ponadto globo niby awizuje w składzie Oscara, ale w innym miejscu jest on umieszczony jako nieobecny -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/05/com-renato-gaucho-vendo-de-longe-atletico-pr-encara-o-inter.htm
I właśnie w tym linku jest reszta nieobecności więc nie będe powtarzał, każdy kto chce sobie sprwadzi ;)
Owszem Inter faworytem, bo złapał wiatr w żagle i wygrywa okazale, a Atletico z nowym już trenerem Renato Gaucho, chociaż zdaje się ten jeszcze dzisaij nie zasiądzie na ławce. Ale też wiecznie przegrywać nie będą. Bo takim kursie nie ryzykuje na Inter dzisiaj.
VS

FLAMENGO - SAO PAULO
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,60 bet365⛔1:0
O tym meczu opisaliście dokładnie wszystko, resztę widać w wynikach poszczególnych meczach. Wy stawiacie na Flamengo i over, a ja z kolei postawię, że oba strzelą bramke w tym spotkaniu ;) O defensywie Sampy napisaliście i mającym słabszy okres Rogerio Cenim również. Wierze także w Dagoberto i Marlosa, że coś strzelą stąd taki typ.

Początkowo chciaem jeszcze stawiać dzisiaj na Cruzeiro, ale odpuściłem. Gremio zawodzi, w dodatku bez Victora i Douglasa, ale wracają już Rochemback, Andre Lima i zagrać mają też Escudero i Gilberto Silva. Więc nie wygląda ten skład wcale źle. Wręcz przeciwnie stąd też odpuściłem.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ale się na siebie wkurzyłem za nocne mecze. Miałem grać under 2,5 w meczu Internacional-Atletico PR, o czym nawet gadałem w rozmowie na gadu gadu z Kacmonem ale jakoś zabrakło chyba jaj do zagrania tego typu. Poza tym trafiłem ładniejszy kurs na zwycięstwo Flamengo niż na ten ich over goli ale niestety to drugie nie siadło. Dzisiaj mamy kolejne mecze i coś należało by zagrać, a na pewno napisać.
VS

Ciekawie zapowiada się spotkanie na Arena do Jacare. Faworytem można uznać Palmeiras, jednak naprzeciw ich staje America Mineiro, która musi zacząć wygrywać, bo ich sytuacja w tabeli nie wygląda zbyt różowo.
America zajmuję dopiero 18 miejsce w tabeli po rozegraniu 7 spotkań. Tylko 5 punktów to efekt zwycięstwa w pierwszej kolejce oraz remisów z Avai i Cruzeiro, które wtedy było w fatalnej dyspozycji. Nie można powiedzieć, że zawodzi ich atak, bo wynik strzelonych 9 goli hańby im nie przynosi. Za ten wynik są odpowiedzialni Alessandro oraz Fabio Junior. Również nieźle w pomocy spisuję się Rodriguinho, który sporo może pomagać w ofensywie. Do składu wraca Leandro Ferreira i nie wątpliwie będzie to wzmocnienie dla Coelho. U siebie America musi wyjść i zagrać ofensywnie, bo tak jak przyznał w wywiadzie Fabio Junior muszą zacząć wygrywać by mieć w późniejszej fazie spokój w walce o utrzymanie.
Palmeiras przed tą kolejką był na miejscu 3. ale w efekcie wygranych ich rywali spadł na miejsce 5. Na pewno będą chcieli powrócić do tej trójki i trzymać dystans do Corinthiansu, który znowu wygrał i ma już nad nimi 5 punktów przewagi. Jednak łatwe to nie będzie, gdyż na wyjazdach Verdao póki co nie wygrali. Fakt, że mieli rywali trudnych, to jednak nie zmienia faktu, że jeśli chcą walczyć o wysokie lokaty w tym sezonie to muszą zacząć wygrywać poza swoim stadionem. W tym na pewno nie pomogą osłabienia, których jest kilka. Kleber kontuzjowany, Marcos odpoczywa przed niedzielnym klasykiem z Santosem, Gabriel Silva wyjechał na zgrupowanie kadry U20, a Valdivia jest na Copa America. Każdy z tych graczy najprawdopodobniej by wybiegł na boisko od pierwszej minuty więc trochę braków jest. Marcosa zastąpi w bramce Deola i to akurat w moim odczuciu będzie wzmocnienie tej pozycji, gdyż popularny Sao Marcos swoje lata już ma i tej sprawności jaką potrzeba dobremu bramkarzowi trochę brakuję, a poza tym popełnia trochę za dużo prostych błędów.
Podsumowując obie drużyny potrzebują zwycięstwa w tym meczu więc na pewno będziemy mogli oglądać ciekawe widowisko zwłaszcza, że ataki obu drużyn na papierze wyglądają bardzo ciekawie.
América
Flávio; Marcos Rocha, Anderson, Gabriel e Gilson; Amaral, Leandro Ferreira, Rodriguinho e Fabrício; Fábio Junior e Alessandro
Palmeiras
Deola; Cicinho, Maurício Ramos, Thiago Heleno e Rivaldo; Márcio Araújo, Marcos Assunção, Lincoln e Luan; Wellington Paulista e Maikon Leite
Mój typ:
BTS @ 1,571
✅1:1

VS

Na Engenhao dojdzie do starcia drużyn, które póki co mają odmienne cele. Botafogo po dobrym starcie chce powalczyć o wysokie lokaty, natomiast Atletico Goianiense celuję w spokojne utrzymanie się w lidze.
Botafogo poza porażką w pierwszej kolejce jest niepokonane. A trzeba przyznać, że mieli takich rywali jak Gremio, Flamengo czy Sao Paulo FC czyli łatwo nie mieli. Muszę się przyznać, że byłem sceptyczny dla trenera Caio Juniora i w niego zbytnio nie wierzyłem ale jak widać teraz chyba się myliłem. Co raz lepiej zaczyna wyglądać sama gra Botafogo. To za sprawą świetnego Elkesona, który poza fatalnym debiutem przeciwko Santosowi gra naprawdę bardzo dobrze i jest mocnym punktem Fogao. Fakt nie ma dalej Arevalo Riosa, Loco Abreu ale oni nie grali od początku sezonu więc to nie problem. Jeffersona w bramce udanie zastąpił Renan więc tutaj też źle nie jest. Poza tym nie ma jeszcze Cortesa i Marcelo Mattosa. Botafogo póki co na własnym stadionie zagrało 3 mecze i wszystkie wygrało i teraz rywal na pewno taki, z którym mogą przedłużyć swoją passę.
Atletico Goianiense jak na razie nie ma się co wstydzić swojego bilansu, gdyż 7 punktów jak na drużynę, która broni się przed spadkiem, a przynajmniej takie były założenia przed sezonem. Trener Paulo Cesar Gusmao nieźle poukładał obronę, bo wynik 9 goli straconych wygląda całkiem dobrze zwłaszcza jeśli popatrzymy na wyniki obronne Avai czy Atletico Mineiro, a warto przypomnieć, że taką samą obronę ma SPFC. Jednak dużo gorzej wygląda atak Dragao, bo tutaj mają tylko 7 strzelonych goli. Dzisiaj trener PC Gusmao nie będzie miał do dyspozycji najprawdopodobniej napastnika Marcao. Na dodatek zabraknie jeszcze takich graczy jak: Vitor Junior, Anailson, Preto i Felipe Brisola. Ciężko liczyć na mocną ławkę w takim słabym klubie więc zmiennicy raczej dobrej jakości być nie mogą, co stwarza spory problem trenerowi Dragao.
Podsumowując obie drużyny osłabione przed tym meczem i dlatego dużą rolę odegra tutaj wyrównana kadra, a taką posiada nie wątpliwie Botafogo i przewaga w tym elemencie ich jest spora i dlatego sądzę, że powinni pokazać swoją wyższość i wygrać to spotkanie.
Botafogo
Renan; Alessandro, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Márcio Azevedo; Lucas Zen, Somália, Everton, Elkeson e Maicosuel; Herrera
Atlético
Márcio; Rafael Cruz, Gilson, Anderson e Thiago Feltri; Agenor, Pituca, Bida e Welthon (THiaguinho); Marcão (Juninho) e Anselmo

Moje typy:
Botafogo @ 1,45 SB⛔1:1
Botafogo over 1,5 @ 1,571⛔
Atletico GO under 0,5 @ 2,10⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Podsumowanie kolejki, która odbyła się w środku tygodnia nie było, gdyż wczoraj mnie prawie cały dzień w domu nie było. Postaram się napisać takie podsumowanie z dwóch kolejek w poniedziałek ale nic nie obiecuję.
Dzisiaj mamy trzy spotkania. W Rio de Janeiro Vasco będzie podejmować Internacional. Ciężko cokolwiek wymyślić na to spotkanie, bo obie drużyny mają wyrównane składy, a jako, że Inter dzisiaj w pomocy bez Tingi i Oscara to będzie im na pewno ciężej. Ja to spotkanie omijam szerokim łukiem. W Kurytybie dojdzie do starcia dwóch najsłabszych póki co drużyn ligi czyli Atetico PR-Avai. Niby faworytem są gospodarze, którzy dzisiaj po raz pierwszy pod wodzą Renato Gaucho, a w ataku zadebiutuję najdroższy zawodnik w historii klubu Santiago Garcia, który przyszedł z Nacionalu Montevideo za 4 miliony dolarów. Ten napastnik ma dopiero 20 lat, a na swoim koncie ma chociażby tytuł króla strzelców ligi urugwajskiej. Ja jednak się boję trochę stawiania na Furacao, bo widziałem dwa ostatnie mecze w wykonaniu Avai i trzeba przyznać, że całkiem nieźle się zaprezentowali w starciach z Gremio i Bahią. Na pewno ich wielkim atutem będą tutaj stałe fragmenty gry, a już na pewno rzuty rożne, bo to po nich zdobywają sporo goli. Ja wybieram sobie ostatnie spotkanie, które z resztą zapowiada się najciekawiej:
VS

Na Morumbi dojdzie do hitu sobotnich zmagań 9. kolejki Campeonato Brasileiro. Sao Paulo FC będzie na własnym stadionie podejmować Cruzeiro. Jakby patrzeć na tabelę to lekkim faworytem wydają się być gospodarze ale po ostatnich wydarzeniach to raczej tego faworyta należy upatrywać w zespole gości.
SPFC przegrali 3 ostatnie mecze nie strzelając w nich ani jednej bramki, a stracili ich 8. Wynik bardzo słaby, ale niestety zarząd Sampy uległ najgorszej tendencji czyli podjął decyzję w pośpiechu i zwolnił trenera Paulo Cesara Carpegianiego. Czy błąd? No trener Carpegiani może jakimś wybitnym specjalistą ale wyników słabych nie miał, a to że akurat brakuję Lucasa czy w słabszej formie jest Rogerio Ceni, to nie do końca jego wina. Tak więc w dzisiejszym meczu Sao Paulo zagra pod wodzą trenera tymczasowego Miltona Cruza. Problemem jest znowu brak wielu graczy. Bruno Uvini, Henrique odpoczywają, Luis Fabiano, Ilsinho są kontuzjowani, Lucas jest na CA, Carlinhos Paraiba pauzuję za kartki. Jak widać problemy nie opuszczają SPFC i ciężko im będzie przerwać tą passę.
Cruzeiro odkąd przejął ich Joel Santana wygrali kolejne 3 spotkania i wskoczyli do czołówki. W genialnej formie jest Walter Montillo, który w 3 ostatnich meczach zdobył 4 gole, a od początku sezonu zdobył 6 goli i przewodzi w klasyfikacji strzelców. Ciekawe tylko kiedy się przełamią Thiago Ribeiro i Wallyson, którzy w Copa Libertadores strzelali jak na zawołanie, a teraz nie mogą nic strzelić. Wiecznie Montillo strzelać nie będzie więc napastnicy powinni od siebie zacząć coś dodawać. Jeśli idzie o osłabienia to nie ma praktycznie samych zawodników defensywnych. Leo, Diego Renan, Henrique czy Gilberto są kontuzjowani, a Victorino jest na CA. Ale i tak jak spojrzymy w skład Raposy to widać mocną formację defensywną na czele której stoi bramkarz Fabio, który przecież w roku 2010 został wybrany najlepszym golkiperem ligi.
Podsumowując mamy obraz dwóch przeciwnych drużyn. Sampa kompletnie rozbita po porażkach i zwolnieniu trenera, a Cruzeiro nabiera rozpędu. Więc kto jest faworytem tego spotkania? No chyba można samemu zgadnąć...
São Paulo
Rogério Ceni; Jean, Xandão (Luiz Eduardo), Rhodolfo e Juan; Wellington, Rodrigo Souto, Casemiro e Rivaldo; Marlos e Dagoberto
Cruzeiro
Fábio; Vitor, Gil, Naldo e Everton; Fabrício, Leandro Guerreiro, Marquinhos Paraná e Montillo; Thiago Ribeiro e Wallyson

Moje typy:
Cruzeiro DNB @ 2,375 SB⛔
Cruzeiro lub X @ 1,666⛔
Cruzeiro over 0,5 @ 1,35
✅

S 0

slaweczek

Użytkownik
Ciekawe ile wytrzymie na boisku i co pokarze 40 letni prawie Rivaldo.
W Sao paulo liczę na mich ulubieńców Dagoberto i Marlosa, to bardzo błyskotliwi piłkarze. na najlepszego volante w lidze natomiast wyrasta 20 letni Wellington

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jako, że jutro czasu na analizy nie będzie to dzisiaj już napiszę trochę o wydarzeniach niedzieli.
Takie mecze jak Gremio-Coritiba, Bahia-Botafogo czy Palmeiras-Santos odpuszczam, gdyż we wszystkich tych przypadkach drużyny są zbliżone do siebie poziomem. Ktoś powie, że Santos mocno osłabiony ale nie zapominajmy, że to derby, a poza tym trener Ramalho ma coś do udowodnienia Palmeirasowi za rok 2009. Pozostałe mecze jak dla mnie zbyt wyrównane. Również chyba odpuszczę mecz Figueirense-Ceara. Fakt, że u siebie Figueira jest bardzo mocna, no ale kiedyś punkty stracić u siebie muszą, a Vozao uskrzydleni wysokim zwycięstwem z Atletico MG mogą zrobić chociaż ten punkt. No to jazda z analizami na 3 mecze:
VS

Na Engenhao dojdzie do największych derbów Rio de Janeiro. Naprzeciw siebie staną Fluminense i Flamengo. Ten mecz to nie tylko starcie derbowe, ale również spotykają się dwaj ostatni mistrzowie Brazylii więc będzie co oglądać.
Faworytem według mnie są nominalni goście tego meczu czyli Flamengo. Fla zaczęli wygrywać i od razu znaleźli się w samej czołówce z 16 punktami na czele. Co musi cieszyć wszystkich sympatyków Fla to dobra postawa Ronaldinho, a poza nim dobrze sobie radzi cała reszta. W starciu z Fluminense trener Luxemburgo będzie mógł skorzystać z pełni składu więc problemów kadrowych brak. Ostatnio wygrali 3 spotkania z rzędu więc teraz czas na odniesienie kolejnego zwycięstwa. Dla Fla będzie to drugie spotkanie derbowe w tym sezonie, w pierwszym zremisowali 0:0 z Botafogo. Fluminense jak na razie radzi sobie nieźle, bo 12 punktów w wykonaniu obecnego mistrza na pewno nie zachwyca ale też nie jest wynikiem najgorszym. Fluminense w środku tygodnia odpoczywali, gdyż ich mecz z Santosem został przełożony. Tak więc wypoczęci przystąpią do tego derbowego pojedynku ale nie mają się zbytnio czego cieszyć. Conca odszedł do Chin i jego brak będzie bardzo widoczny, bo to ich mózg zespołu. Według mnie Conca stanowił jakieś 50% zespołu w ofensywie więc trochę będzie to widoczne. Poza tym kontuzjowani są Leandro Euzebio, Deco, Araujo, Julio Cesar, Ricardo Berna, Mariano, a na CA jest Fred czyli osłabień mnóstwo. Ciekawe jak trener Abel Braga sobie poradzi z takimi problemami, bo ma na pewno ciężki orzech to zgryzienia, a mecz niezwykle ważny. Moim zdaniem warto pograć na Flamengo, gdyż w opisanej przeze mnie sytuacji chyba zdają się być faworytem.
Fluminense
Diego Cavalieri; Diogo, Gum, Mario Rosario, Carlinhos; Souza, Diguinho, Edinho, Marquinho; Ciro, Rafael Moura
Flamengo
Felipe; Leo Moura, Ronaldo Angelim, Welinton, Junior Cesar; Thiago Neves, Airton, Willians, Renato Abreu; Ronaldinho, Deivid
Moje typy:
Flamengo DNB @ 1,75 SB
✅
Flamengo lub X @ 1,40
✅

VS

Na Arena do Jacare dojdzie do meczu derbowego dwóch drużyn z Belo Horizonte. Ten mecz chyba warto opisać w punktach:
-Obie drużyny słyną z gry ofensywnej oraz słabej obrony
-Mecze derbowe z stanie Minas Gerais bardzo często kończą się wysokimi wynikami
-Jeśli spojrzymy w H2H obu ekip to na ostatnich 6 meczów między tymi drużynami wszystkie kończył się bts-ami, a w tylko jednym nie było overa
-Atletico jest w fatalnej dyspozycji co pokazuję passa 3 porażek z rzędu, w których stracili aż 11 goli
-America ma w swoich szeregach wicelidera klasyfikacji strzelców Alessandro, który jako wychowanek Americi na pewno zrobi wszystko, by zadowolić kibiców w derbach
Podsumowując oczekuję tutaj ciekawego meczu, w którym padnie sporo goli. Oczywiście też warto pograć na gości tego spotkania, bo kursy na to spotkanie są bardzo dziwne i ja się z nimi nie zgadzam.

Atletico

Giovanni; Patric, Leo Silva, Rever, Guilherme Santos; Caio, Richarlyson, Gilberto, Serginho, Renan Oliveira; Magno Alves
America
Flavio; Sheslon, Anderson, Gabriel, Gilson; Rodriguinho, Leandro Ferreira, Dudu, Amaral; Alessandro, Fabio Junior
Moje typy:
BTS @ 1,615
⛔
Over 2,5 @ 1,615⛔
America over 0,5 @ 1,45⛔
America(+1) @ 2,25⛔
America(+2) @ 1,40
⛔

VS

Na Serra Dourada dojdzie do meczu drużyn z dwóch przeciwnych biegunów tabeli. Atletico Goianiense, które jest jednym z głównych kandydatów do spadku, a ich rywalem będzie jednym z głównych kandydatów do tytułu Corinthians. Faworytem rzecz jasna są goście z Sao Paulo. Corinthians ma bardzo mocny skład co widać po samych nazwiskach. W ataku mamy młodego Williana, który wspiera doświadczonego już Liedsona. To właśnie ta dwójka zagra jutro w ataku więc Tite zmienia ustawienie z 4-3-3 na 4-4-2. Timao przed tym meczem praktycznie bez osłabień. Jedynym brakiem jest Alessandro, który dalej leczy kontuzję ale Weldinho tak świetnie się wprowadził do zespołu, że jego brak nie jest wcale odczuwalny. Co innego Atletico Goianiense, które kilka istotnych braków ma. Vitor Junior, Agenor to zawodnicy podstawowi. Preto, Felipe Brisola czy Anailson też mogliby znaleźć sobie miejsce w składzie od czasu do czasu. Tak więc trener PC Gusmao ma sporo braków i problemów. Atletico i tak spisuję się ponad to co było zakładane przed sezonem. Ostatnio sprawili kolejną niespodziankę na wyjeździe remisując z Botafogo. Jednak moim zdaniem różnica klas obu zespołów sprawi, że jutro spokojnie kolejne 3 punkty zgarną Timao, a kursy na nich całkiem przyzwoite.
Atletico GO
Marcio; Rafael Cruz, Anderson, Gilson, Thiago Feltri; Thiaguinho, Pituca, Romulo, Bida; Anselmo, Marcao

Corinthians

Julio Cesar; Weldinho, Chicao, Leandro Castan, Fabio Santos; Ralf, Danilo, Paulinho, Alex; Willian, Liedson
Moje typy:
Corinthians @ 2,20 SB✅
Corinthians DNB @ 1,60✅

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Gremio - Coritiba 1 DNB (1.40 Bet365) ✅
Gremio nie wygrało 5 ostatnich meczów, a jak na taką ekipę to już zdecydowanie za dużo. Tydzień temu zwolnili Renato Gaucho i pora na zmianę zespołu pod wodzą Camargo. Pierwszy mecz przegrali, ale nowy szkoleniowiec nie miał w ogóle czasu na zmiany, a rywal był też zdecydowanie silniejszy. Dzisiaj mecz z Coritibą, która u siebie może o coś powalczyć, ale na wyjazdach wszystko przegrywa. Fajny kurs na gospodarzy, a ja biorę bezpieczniejsze DNB do dubla.
Gremio: Marcelo Grohe; Gabriel, Mário Fernandes, Rafael Marques e Neuton (Bruno Collaço); Gilberto Silva, Fábio Rochemback, Leandro, Escudero e Douglas; André Lima.
Coritiba: Edson Bastos; Jonas, Pereira, Emerson e Eltinho; Léo Gago, Gil, Tcheco e Everton Costa; Marcos Aurélio e Leonardo.

Otrzymane punkty reputacji: +4
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Na Estadio de Pituacu odbędzie się ciekawy mecz pomiędzy EC Bahia i Botafogo Rio de Janeiro. Bahia zajmuje 13. miejsce w tabeli będzie chciała powiększyć swój średni wynik punktowy wygrywając z goścmi z Rio. Gospodarze uzbierali dotąd 9 punktów, ale grali przecież z takimi firmami jak Flu, Timao czy Flamengo a więc z faworytami ligi. Ale w meczach w których mieli uzbierać punkty grali dobrze, ogrywając Atletico PR i remisując z Avai czy Atletico MG. Niemałą niespodziankę sprawili wygrywając z Fluminense na terenie przeciwnika a bramkę strzelili w ostatniej minucie gry. Niestety zabraknie dziś najskuteczniejszego napastnika drużyny Bahii Jobsona(3 bramki), który jest wypożyczony właśnie z Botafogo i nie może wystąpić w spotkaniu. Nie będzie też Souzy (2bramki) i obrońców: Thiego i Avine.
Botafogo jak dla mnie niespodziewanie wysoko w tabeli: 15 punktów daje im szóste miejsce. Jedyną porażkę zanotowali na starcie sezonu przegrywając z Palmeiras. Potem już przez 7 kolejnych meczów nie doznali porażki, wygrywając między innymi z Santosem czy ostatnio z Sao Paulo. W tym ostatnim meczu grali dość ładną piłkę, potrafili utrzymać się przy piłce i kilkoma podaniami przejść w pole karne rywala. W składzie zabraknie kilku piłkarzy: Marcelo Mattosa, Jeffersona, Loco Abreu, Cortesa, Renato, Evertona i Arévalo Ríosa.
Jednak porównując siły i formę zespołów faworytem tego meczu w mojej ocenie są goście (wg buków Bahia) i dlatego typuję ich zwycięstwo.

Bahia:
Marcelo Lomba, Jancarlos, Titi, Paulo Miranda e Marcos (Dodô); Fahel, Marcone, Diones e Ricardinho (Carlos Alberto); Júnior e Lulinha.
Botafogo: Renan, Alessandro, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Márcio Azevedo; Lucas Zen, Somália, Maicosuel, Elkeson e Thiago Galhardo (Lucas); Hererra.
Botafogo @ 2,75 ⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP

Ciekawy jestem spotkania Vasco - Atl. PR. Słaba sytuacja w Atletico Paranaense. Fatalny początek sezonu, beznadziejna seria bez zwycięstwa. Myślałem, że przyjście Renato Gaucho coś zmieni, a oni remisują u siebie z Avai 0:0. W sobotnim meczu nie będzie Nieto i P.Baiera. W mieście kibice protestują i chcą dalszych zmian w klubie. Atmosfera w klubie na pewno nie sprzyja lepszym wynikom. Statystyki zdecydowanie przeciwko nim, ale przecież kiedyś się trzeba przełamać. W meczu Avai mieli sporo sytuacji, ale nawaliła skuteczność. Szkoda tego remisu, bo sytuacja do przełamania była idealna. Jednak dalej wierzę w ich przełamanie. To nie jest zespół bez doświadczenia i bez żadnych nazwisk. W końcu muszą wygrać, a Renato Gaucho im w tym pomoże. Myślę, że w ciągu kilku kolejek muszą nareszcie zdobyć trzy punkty. Dwa lata temu też beznadziejnie zaczęli sezon, ale w końcu się obudzili i udało im się utrzymać. Tylko nie wiem czy jest szansa na zwycięstwo w tak ciężkim wyjazdowym meczu w Rio. Vasco tydzień temu wygrało z Interem, a z takim rozbitym Atletico mieliby stracić punkty? Patrząc na sytuację w obu zespołach wychodzi typ 1, ale ja przeciwko Atletico wolę na razie nie grać. Brasileirao to zbyt wyrównana liga, żeby jedna drużyna dostawała baty kilkanaście razy pod rząd. Dlatego kurs na Vasco mimo wszystko mnie nie zadowala.

W sobotę ciekawie powinno być jeszcze w meczu Coritiby z Fluminense. Przy takiej grze ekipy z Rio ciężko pamiętać, że to oni bronią tytułu z poprzedniego sezonu. Do składu wraca Deco, ale Coritiba u siebie wydaje się być od nich znacznie silniejsza. Gdyby kursu były trochę wyższe, pewnie próbowałbym grać gospodarzy.

W niedzielę kilka hitów. W meczu Botafogo z Corinthians czekam na pierwszą porażkę gości. Statystyki wydają się aż za dobre jak na Timao. Należy im się szacunek za początek sezonu, ale nie są drużyną idealną, żeby bez przerwy wygrywać. W najbliższych meczach powinni zaliczyć porażkę. Tym bardziej, że już dwa ostatnie mecze to wymęczone zwycięstwa. Poza tym będą zmęczeni, bo mają tylko niecałe 3 dni odpoczynku po meczu z Interem.

Drugi hit to mecz Inter - Sao Paulo. Inter grał w tygodniu mecz z Timao i mogą być zmęczeni, ale nie zasłużyli w tym meczu na porażkę. Mecz był wyrównany, a Falcao za niekorzystny wynik obwinia sędziego. Obie ekipy silne, ale też w obu obozach sporo osłabień. Liczę na sporo bramek i wyrównany mecz.

Kuszą mnie kursy na Gremio w meczu z Figu. Gremio wygląda dużo lepiej niż na początku sezonu. Szkoda, że do ich przełamania trzeba było zwolnienia Renato Gaucho, ale to już przeszłość. Teraz grają lepiej i to się liczy. Z Coritibą nie byli skuteczni, ale 2 gole udało im się strzelić i bez problemu wygrać. Teraz mogą pójść za ciosem i znowu wygrać. Figu na razie pozytywnie zaskakuje (bilans u siebie 4-1-0). Jednak kogo mieli za przeciwników? Pierwszy mecz z Cruzeiro to dużo szczęścia, później wygrali z beznadziejnymi: Atletico GO i Atletico PR, a na koniec z totalnie osłabionym Santosem. Ostatni mecz to już tylko remis z przeciętną Cearą, więc widzę tu spore szanse przełamanego Gremio. Biorąc pod uwagę kursy na gości, można się nad tym zastanowić.

Poza tym liczę na wyrównany mecz osłabionego Santosu z Atletico Mineiro. Kurs na Cruzeiro śmieszny, więc nawet nie przyglądałem się temu meczowi. W meczu Palmeiras - Flamengo nie zapowiada się na wiele bramek, ale patrząc na statystyki (Palmeiras nie stracił jeszcze gola u siebie w tym sezonie) kurs na gola Flamengo (1.50) wydaje się interesujący.

Przewidywane składy, osłabienia i ustawienia: http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/15/vasco-usa-tabu-contra-lanterna-atletico-pr-como-arma-contra-risco-de-acomodacao.htm

Typy brazylijskiego dziennikarza - Miltona Nevesa: http://blog.miltonneves.ig.com.br/2011/07/15/bolao-brasil-e-argentina-passam-sem-dificuldades-meu-coracao-aponta-para-empate-entre-santos-e-galo-e-o-timao-que-so-joga-na-4%C2%AA-feira-continua-invicto/

Zapraszam do dyskusji.​

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Cruzeiro vs. Bahia typ: Cruzeiro H (0-1) @ 1.80
Tym razem krótko i bez dłuższych przemyśleń, kurs w tym spotkaniu na pewno śmiesznie niski i nie warty grania ale może jakieś (-1)? Już wygląda całkiem przyzwoicie. Ekipa Joel Santana zdaję się złe passy ma już za sobą i powoli wchodzą w ten rytym w którym powinni rozpoczynać obecny sezon. Po niemrawym początku niespodziewanie przyszły trzy zwycięstwa z rzędu ,ale w końcu musiało się to stać a nie grali z nikim przypadkowym z Curtybą która jest bardzo groźna ,potem na wyjedzie ograli znikąd ograli Vasco aż (3-0) by dzieła zniszczenia dopełnić w meczu z Grêmio (2-1) na rolę lidera powoli zdaję się kreować 27-letni Walter Damián Montillo ,Argentyńczyk który gdzieś już przejawiał ciekawe umiejętności ale zawsze czegoś brakowało tym razem strzelił już 6-bramek w 9-spotkaniach a co ciekawe w całym poprzednim sezonie strzelił jedną więcej w 23-występach. Gospodarze bez Urugwajczyka M. Victorino (1/0) oraz Thiago Ribeiro (6/0). Bahia typowana do spadku faktycznie będzie się przed nim broniła do tego dziś osłabiona ,Renê Simões bez Maranhão (6/0), Marcone (8/1), Marcos (7/0), Nen (0/0) i Souza (5/2). Na pewno takie braki przełożą się na wynik. Sama forma gości i wyniki ogólnie w kratkę i nie wiadomo czego się po nich spodziewać. Może Cruzeiro przypomni sobie dobre czasy z roku 2003 kiedy to ograli tego właśnie rywala aż (0-7).

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

W tym meczu na pewno faworytem są gospodarze, którzy dwa ostatnie swoje mecze na ich terenie wygrali i to z nie byle kim: 2-0 z Palmeiras i 3-0 z Atletico Mieniro. Co prawda w trzech wcześniejszych meczach na swoim stadionie zdobyli tylko jeden punkt ale widziałem ich mecz z Sao Paulo i tam potrafili wywierac bardzo dużą presję na przeciwnikach. Dziś w barwach Ceary nie wystąpi podstawowy bramkarz Fernando Henrique, który leczy kontuzję. W obronie zabraknie także doświadczonego Vicente. America to narazie jeden z najsłabszych zespołów w lidze. Zaledwie jeden wygrany mecz - i to na początku rozgrywek z Bahią - i 3 remisy dają im przedostatnie miejsce w lidze. A typowałem tą drużynę jako czarnego konia rozgrywek. Na swoim stadionie gra się jeszcze jakoś układa: min. remisy z Cruzeiro i Palmeiras, natomiast na wyjeździe to 4 porażki i jeden remis z Avai 2-2. Dodatkowo zabraknie podstawowego pomocnika Dudu, który pauzuje za kartki.
Uważam że wobec formy prezentowanej przez te ekipy gospodarze nie powinni mieć poblemów z pokonaniem drużyny ze stanu Minas Gerais
Ceara: Diego; Boiadeiro, Fabrício, Diego Sacoman e Egídio; Michel, Heleno, João Marcos e Thiago Humberto; Washington e Osvaldo.
America: Flávio; Marcos Rocha, Gabriel, Anderson, e Gilson; Glauber, Amaral, Netinho e Rodriguinho; Fábio Júnior e Alessandro.
Ceara @ 1,62 ✅ 4-0
Ceara over 1,5 @ 1,7
✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ostatnio czasu mi brakuję by więcej tutaj pisać, a szkoda bo trochę miałem przemyśleń. Dzisiaj postaram się opisać swój jedyny typ na ten weekend, a już na tygodniu postaram się też trochę napisać o obecnej sytuacji ligowej.
VS

Na Estadio Presidente Vargas dojdzie do starcia drużyn, które raczej są przewidywane do walki o utrzymanie. Faworytem tego starcia wydają się być gospodarze.
Od początku tego sezonu Ceara musi grać na dużo mniejszym stadionie, gdyż w przebudowie jest obecnie Estadio Castelao. Na meczach Vozao obecnie przychodzi około 10 tysięcy ludzi i trzeba przyznać, że kibice na północy potrafią stworzyć kapitalną atmosferę(patrz również Santa Cruz). Na własnym boisku Ceara jest groźna dla każdego. Może wyniki nie są oszałamiające, gdyż bilans u siebie mają 2-1-2 ale gra już może się podobać. To co robili przeciwko Palmeirasowi, Sao Paulo FC czy Atletico Mineiro to było naprawdę świetne w ich wykonaniu. Ceara nie ma jako takich gwiazd. Każdy z graczy formacji ofensywnej czyli pomocy i ataku jest w stanie odpalić w każdym meczu co jest trudne dla rywali w kryciu. Dzisiaj zabraknie co prawda napastnika Marcelo Nicacio ale myślę, że Washington i Osvaldo spokojnie są w stanie go zastąpić. W bramce zabraknie Fernando Henrique, ale jego miejsce zajmię Diego, który w poprzednim sezonie świetnie spisywał się w barwach Vozao. Poza tym zabraknie takich graczy jak Vicente, Careca czy Anderson Luis ale oni już mniej znaczą dla zespołu.
America Mineiro po niezłym początku zaczyna grać co raz gorzej. Ostatnie derby przeciwko Atletico pokazały, że nawet w ataku nie mogą sobie poradzić grając na wyjeździe, chociaż po prawdzie grali u siebie... Jak można popatrzeć w statystyki wyjazdowe Coelho to strzelili tylko 2 gole i to oba w meczu z Avai. Fakt, że w spotkaniach z Vasco czy Atletico mieli trochę okazji. W ostatnim meczu przeciwko Atletico na głupi pomysł wpadł albo trener Mauro Fernandes, który wystawił na takiego rozgrywającego Alessandro czyli zawodnika, który jest typowym snajperem więc pomysł zbyt mądrym nie był. I właśnie po meczu z Atletico zwolniono Fernandesa, a jego miejsce zajął Antonio Lopes, który zbyt dobrym fachowcem nie jest. Dość powiedzieć, że w poprzednim sezonie słabo spisał się w Avai i wyleciał z hukiem, a potem jeszcze zdążył spuścić z ligi Vitorię... Tak więc nic dobrego ja nie wróżę temu zespołowi.
Podsumowując faworytem tego meczu jest Ceara i to właśnie zespół z Fortalezy powinien sięgnąć dzisiejszej nocy po komplet punktów.
Ceara: Diego; Boiadeiro, Fabrício, Diego Sacoman e Egídio; Michel, Heleno, João Marcos e Thiago Humberto; Washington e Osvaldo

America:
Flávio; Marcos Rocha, Gabriel, Anderson, e Gilson; Glauber, Amaral, Netinho e Rodriguinho; Fábio Júnior e Alessandro
Moje typy:
Ceara @ 1,571 SB✅ 4:0
Ceara over 1,5 @ 1,666✅

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Sorki że podaję typ tak późno, ale dopiero wróciłem z meczu...a więc:
X

W kolejnym meczu 10 kolejki Brasileirao (jaaa już 10 kolejek za nami a tylko 28 przed ;)) na Beira Rio spotkają się Inter i Sao Paulo. Inter przegrał ostatnie dwa spotkania: z Vasco i Corinthians, choc ten drugi mecz był bardzo wyrównany i sprawiedliwszym wynikiem byłby remis. Sampa po trzech ligowych porażkach z rzędu odblokowała się pokonując na Morumbi Cruzeiro 2-1. Inter w dzisiejszym spotkaniu będzie osłabiony brakiem trzech ważnych ogniw zespołu w grze ofensywnej: zabraknie Ze Roberto [10/3], Tingi [7/0] i najskuteczniejszego gracza drużyny Oscara [8/5]. Tak więc trener Paulo Roberto Falcao będzie miał spory problem w zestawieniu pierwszej linii. W obronie zabraknie także Juana, który podobnie jak Oscar jest powołany do kadru U20.
Natomiast w Sao Paulo sytuacja kadrowa powoli się polepsza: brakuje tylko Luisa Fabiano i Lucasa [5/3] - grzejącego ławę podczas CA. Tak jak wspominałem we wcześniejszych postach duet Dagoberto-Marlos potrafi rozmontować każdą linię obrony w lidze i strzelić kilka goli w meczu, co potwierdzili w meczu z Cruzeiro gdzie strzelili po golu. I myślę że ten mecz dał pewności siebie całej drużynie a przede wszystkim poprawił nastawienie psychiczne zawodników. Dlatego myślę że dziś Sao Paulo kolejny raz może powalczyć z groźnym przeciwnikiem jakim jest Internacional.

Internacional:
Muriel; Nei, Bolívar, Índio e Kleber; Guiñazu, Bolatti, D&#39;Alessandro, João Paulo (Lucas Roggia, ou Ricardo Goulart) e Fabrício (Alex); Leandro Damião.
Sao Paulo: Rogério Ceni, Jean, Xandão, Rhodolfo e Juan; Rodrigo Souto, Wellington, Casemiro e Rivaldo; Dagoberto e Marlos.
Sao Paulo strzeli @ 1,48 ✅ 0-3
Sao Paulo DNB @ 2,85 ✅
WIELKA SAMPA!

Otrzymane punkty reputacji: +10
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tak jak wczoraj obiecałem dzisiaj wrzucam trochę nowości. W tym poście również trochę o transferach, gdyż w ostatnim czasie było sporo wieści i lepiej przedstawię je tutaj w temacie, aniżeli w temacie o newsach, gdyż jest wiele jeszcze nie wiadomych.

Obecna sytuacja ligowa:

No po tych niecałych 10 kolejkach ligowych mamy już pewien materiał i możemy zacząć co nieco mówić o faworytach lub o drużynach, które będą walczyły o mistrza czy też inne cele. Jak na razie świetnie wygląda Corinthians, który nie miał problemów przy okazji Copa America, gdyż żaden ich gracz nie został na to powołany, podobnie jak na Mundial U20, który rozpocznie się pod koniec lipca w Kolumbii. Właśnie spory problem z tym Mundialem ma Sao Paulo, które straci kilku graczy ale za to już wraca Lucas z CA. W sumie póki co w czołówce mamy te drużyny, które miały tam walczyć więc niespodzianek na plus brakuję w czołówce. Niestety in minus zaskakują Fluminense, Gremio no i chyba też Santos. Chociaż ci ostatni mieli wytłumaczenie jakim jest rozprężenie po Copa Libertadores oraz brak 3 czołowych graczy, którzy grali na CA. Fajnie prezentują się natomiast takie ekipy jak Ceara, Figueirense czy też Coritiba, które znakomicie wykorzystują atut swoich stadionów i to tam właśnie zdobywają najwięcej punktów i chwała im za to. Mi się podoba również gra Bahii. Może pozycja na to nie wskazuję ale póki co mieli trudnych rywali jak Corinthians, Botafogo, Flamengo, Cruzeiro, Fluminense czy Gremio. Jednak jeśli dostaną teraz tych słabszych to mogą się porządnie wspiąć w ligowej tabeli. Tam błyszczy Jobson bez którego atak Tricolor de Aco by praktycznie nie istniał. Jeśli chodzi o dół tabeli to takie drużyny jak Atletico Goianiense, Avai czy America Mineiro były tam przewidywane ale już Atletico Paranaense, które do tej pory zdobyło zaledwie 2 punkty i 3 bramki to już kompletna sensacja. Nie dawno objął ich Renato Gaucho i może teraz uda się wyciągnąć jemu Furacao tak jak rok temu zrobił to z Gremio.
Zmiany trenerów:
Do tej pory mieliśmy już 6 zmian trenerów, a oto one:
Sao Paulo - odchodzi Paulo Cesar Carpegiani, a jego miejsce zajmuję Adilson Batista

Cruzeiro
- odchodzi Cuca, przychodzi Joel Santana

Gremio
- odchodzi Renato Gaucho, przychodzi Julinho Camargo

Avai
- odchodzi Silas, przychodzi Alexandre Gallo

America MG
- odchodzi Mauro Fernandes, przychodzi Antonio Lopes

Atletico PR
- odchodzi Adilson Batista, przychodzi Renato Gaucho
Jeśli nie pominąłem nikogo to tak obecnie wyglądają roszady trenerów w tym sezonie. Jednak nie zdziwię się jeśli niedługo zobaczymy kolejne zmiany. Według mnie kolejnymi i najbliższymi utraty pracy są: Dorival Junior(Atletico MG), Paulo Roberto Falcao(Internacional). Dla tego drugiego priorytetem teraz musi być wygrana z Avai w czwartek, a potem będzie miał sporo wolnego od ligi, gdyż Inter wyjeżdża do Monachium na Audi Cup.
Transfery:
Najciekawsze transfery to póki co robota Santosu. Póki co trwa saga transferowa z odejściem Neymara i teraz należy się spodziewać największego rumoru z tym związanego, bo sam zawodnik powiedział, że jakiekolwiek decyzję podejmię po CA, a skoro Brazylia odpadła to czas najwyższy. Kolejne straty jakie już ponieśli to sprzedaż Jonathana do Interu Mediolan za 5 mln euro oraz Alana Patricka do Szachtara Donieck za 4 mln euro. Również mówi się o odejściu Danilo do Benfiki czy Arouki do Fiorentiny. A i jeszcze Ze Eduardo wyjechał już do Genui. Co do transferów do klubu to przyszli już Ibson ze Spartaka Moskwa czy Alana Kardec, który nie przebił się w Benfice. Aktywne jest również Sao Paulo FC. Póki co jeszcze nikogo nie kupili ale mówi się, że przyjść mogą Breno(Bayern), Marcelo Canete(Univ. Catolica), Sebastian Coates(Nacional Montevideo). Bym zapomniał, że już zaklepany jest Denilson, który wraca po przygodzie kilkuletniej w Arsenalu. Dość powiedzieć, że zostaje Lucas z tego co wiadomo, a i Casemiro może się zostać tak więc Sampa może się tylko wzmocnić. W innych klubach również poszukiwane są wzmocnienia. Flamengo szuka napastnika i głównym kandydatem był Kleber z Palmeirasu ale ostatecznie on zostaję w Verdao. Również prowadzone są rozmowy z Andre(były gracz Santosu) oraz Rodrigo Nannim, który został królem strzelców CL. Największym odejściem tego lata jednak jest sprzedaż do Chin Dario Conki z Fluminense. Pieniądze Flu zarobi pewnie spore ale strata takiego gracza jest ogromna. Mówi się, że jego miejsce ma zająć Alejandro Martinuccio z Penarolu tylko, że na tego zawodnika chęć ma wiele innych klubów, w tym te europejskie więc łatwo nie będzie.
To tak pokrótce opisałem obecną sytuację w lidze oraz na rynku transferowym, a jeśli ktoś ma jakieś ciekawe newsy z tym związane to zachęcam do wrzucania tutaj kolejnych wieści transferowych czy też zmian trenerów, których jak to w lidze brazylijskiej na pewno nie zabraknie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Według mnie kolejnymi i najbliższymi utraty pracy są: Dorival Junior(Atletico MG), Paulo Roberto Falcao(Internacional).
Nie musieliśmy długo czekać na zwolnienie Falcao z Interu ;) Trzy porażki Internacionalu pod rząd, nie strzelili nawet żadnego gola w ostatnich 3 meczach, a takie rzeczy nie przechodzą w Brazylii. Ja tam się cieszę z tego zwolnienia. Nigdy nie byłem zadowolony z zatrudnienia Falcao, o czym wiele razy pisałem. Nic ciekawego w Interze nie zrobił i raczej przez większość czasu nie wykorzystywał potencjału Interu. Ciekawe kto teraz zajmie jego miejsce, bo kilka ciekawych nazwisk na rynku jest teraz wolnych. Kiedyś cieszyłem się ze zwolnienia Celso Rotha, a teraz wiem, że pod jego wodzą Inter jednak nie był taki zły. Czasy Falcao to udowodniły... Teraz czekamy na nazwisko nowego szkoleniowca, ale myślę, że kogo by nie zatrudnili to i tak wyjdą na tym lepiej niż z Falcao. W końcu liczę na powolne odbudowanie Colorados i na ich lepszą formę. Teraz jednak problemem będzie udział Brazylijczyków w Audi Cup. Mecz z Barceloną już w przyszłym tygodniu, a oni zupełnie bez formy i teraz jeszcze bez trenera. Mam nadzieję, że Barcelona i Bayern/Milan nie upokorzą brazylijskiego futbolu...

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
W środku tygodnia 4 mecze Brasileirao (zaległe z poprzedniej kolejki i grany awansem Avai - Inter):

Corinthians od początku sezonu gra nieźle i ich bilans 8-1-0 robi wrażenie. Szkoda tylko, że jak zawsze Timao nie potrafią grać super efektownej piłki i znowu ich zwycięstwa wydają się być wymęczone. 5:0 z Sampą zrobiło wrażenie, ale warto zauważyć, że Corinthians znowu lubi wygrywać minimalnie jedną bramką. Na 9 meczów aż 6 wygrali tylko jednym golem. (coś dla Robsona;)?) Statystyki Corinthians robią wrażenie, ale ja nie uważam ich za jakiś genialny zespół. Myślę, że najwyższy czas zgubić punkty, bo ile można wygrywać? W ostatnich dwóch meczach już szału nie było. W meczu z Interem sprawiedliwym wynikiem byłby remis, a wymęczone 1:0 z jedną z najsłabszych drużyn w lidze (Atl. GO) nie jest jakimś fantastycznym wynikiem. Botafogo w tym roku jakoś szczególnie nie zachwyca, ale jak zawsze jest to drużyna, która potrafi stracić punkty z przeciętniakami, ale w klasykach zaskoczyć i pokonać faworytów. Wyjazd Timao do Rio na pewno nie będzie łatwy, dlatego patrząc na ich wyniki i statystyki liczę na &quot;niespodziankę&quot;. Jakbym miał coś w tym meczu zagrać to właśnie typy na gospodarzy.
Moja propozycja: Botafogo DNB (1.85 Bet365) ⛔

Tak jak pisałem w weekend, przy takich kursach kusi mnie Gremio. Figu pozytywnie zaskakuje od początku sezonu i u siebie są nadal niepokonani. Jednak rywali nie mieli zbyt wymagających i wcale nie uważam ich za jakąś specjalnie silną drużynę. Według mnie nadszedł czas na przełamanie Gremio. Od początku sezonu zawodzili, ale w ostatnim meczu po zwolnieniu Renato Gaucho widać było, że coś się w tym klubie wreszcie zmienia. Myślę, że zwycięstwo nad Coritibą to początek lepszych czasów Gremio i szkoda byłoby od razu stracić punkty w meczu z beniaminkiem. Tym bardziej, że do składu po kilku meczach zawieszenia wraca Douglas, a już niedługo z reprezentacji wróci Victor. Myślę, że Figu trafiając wreszcie na trudniejszego przeciwnika muszą kiedyś przegrać pierwszy mecz u siebie. Gremio potrafi grać, tylko muszą wyjść z tego dołka. Mecz pewnie będzie wyrównany, ale widząc takie kursy spróbowałbym czegoś w stronę gości.
Moja propozycja: Gremio DNB (2.75 Unibet) zwrot

Największy hit zapowiada się w Sao Paulo. Palmeiras i Flamengo liczą się w tym sezonie w walce o mistrzostwo i powinniśmy tu zobaczyć dobre widowisko. Flamengo mnie pozytywnie zaskoczyło w pierwszej fazie sezonu, bo jeszcze nawet nie zaliczyli żadnej porażki. Po rozgrywkach stanowych spodziewałem się po nich dużo mniej. Po Cariocao 2011słabo wyglądała linia ofensywna, a jednak Fla nie ma problemu ze skutecznością. Po 9 kolejkach Flamengo ma najwięcej strzelonych bramek w całej lidze. Teraz czeka ich ciężki mecz na Pacaembu, ale i tak liczę, że powiększą swoje konto bramkowe. Palmeiras od 6 meczów u siebie nie stracił żadnego gola. Bilans wydaje się niesamowity, ale trzeba przyznać, że terminarz mieli do tej pory bardzo łaskawy. Verdao zagrali u siebie już chyba ze wszystkimi najgorszymi drużynami: Avai, Atletico Go, Atletico PR. Ostatnio znowu zachowali czyste konto, ale niewiele można się było spodziewać po rezerwach Santosu. Bilans fajny, ale ta seria musi się kiedyś skończyć i najprawdopodobniej będzie to teraz. Wreszcie rywal z górnej półki i to najskuteczniejsza drużyna Brasileirao. Nie wierzę, że znowu uda im się nic nie stracić.
Moja propozycja: Flamengo strzeli (1.44 Bet365) ⛔

Ostatni mecz w środku tygodnia to spotkanie rozgrywane awansem Avai - Internacional. Inter trzy ostatnie mecze przegrał do zera... Takie rzeczy nie powinny im się zdarzać, więc wreszcie się trzeba przełamać. Nie wiem jak było z Vasco, ale z Corinthians zasłużyli na remis, a porażka z SPFC zdecydowanie była zbyt wysoka i nie odzwierciedla przebiegu spotkania! Poza tym w obu meczach sędziowie podjęli kilka decyzji na niekorzyść zespołu z Porto Alegro... Teraz władze zwolniły Falcao, co jest według mnie kolejną zmianą na plus. Po przyjściu nowego szkoleniowca (zainteresowani są Dungą i Cucą) na pewno Colorados się odrodzą. Myślę, że już w tym meczu zobaczymy lepszą jakość Interu. Avai po porażce w Copa do Brasil to jedna ze słabszych drużyn ligi. Co prawda ostatnio nie przegrali czterech spotkań pod rząd, jednak terminarz mieli wyjątkowo łatwy. Najpierw totalnie zdołowane Gremio, a później Bahia, Atletico PR i Atletico GO. Trudno się więc dziwić, że kilka punktów w tych meczach nadrobili. Teraz jednak chyba koniec zdobyczy punktowych. Szkoda, że Inter ciągle jest osłabiony, ale też jest kilka powrotów. Wraca Ze Roberto, Andrezinho i Tinga. Jednak w Avai też są braki. Za kartki pauzować będzie Fabiano i Welton Felipe. Liczę na odrodzenie Interu, bo już za tydzień mecze w Monachium. Jak mają przegrać z tak przeciętnym Avai w lidze, to może lepiej, żeby nie jechali mierzyć się z Barceloną, Milanem i Bayernem?
Moja propozycja: Internacional DNB (1.64 Unibet)✅

Zapraszam do dyskusji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom