Coritiba @ Batafogo
Batafogo -0,5 1,819 Pinnacle
Nie wiem czy to kurs poszedł do góry czy Pinnacle śpi. Ale ja tutaj nie znalazłem żadnych przesłanek za gośćmi. Wyżej jest informacja o brakach gości. Gospodarze też z jakimiś problemami bo nie zagra Airton, ale nie jest to luka nie do zastąpienia. Barbosa i Ricardo nie grają już od kilku spotkań a Batafogo i tak wygrywa. Goście na wyjazdach tragiczny bilans 2-4-10. Nie widzę opcji na inny wynik i ja tutaj nie ukrywam gram ten typ o wiele mocniej niż standardowe.
Botafogo ogólnie to ostatnio gra niesamowicie. Dobrze funkcjonuje defensywa, a z przodu Camilo + Neilton robią robotę. Czasami Sassa też coś dołoży. Ogólnie to Botafogo obok Palmeiras to najlepsza ekipa drugiej fazy rozgrywek. 11 wygranych i 4 porażki na ostatnie 15 meczów robi wrażenie. Coritiba jak mówisz na wyjazdach traci dużo ze swojej mocy.
Także nie wiem więc skąd takie kursy hm?
Botafogo: Sidão, Alemão, Carli, Emerson, Victor Luis, Lindoso, Bruno Silva, Dudu Cearense (Sassá), Camilo, Neilton e Rodrigo Pimpão.
Popieram typ i sam go gram
Ale dziś dwa mecze ważniejsze niż wspomniane starcie Botafogo.
Po pierwsze
Santos - Palmeiras. Rywalizacja derbowa, ale i mecz o dużą stawkę. Palmeiras ciśnie po mistrzostwo, Santos stara się gonic i gra o swoje czyli o top 3 które da bezpośredni awans do fazy grupowej
Copa Libertadores. Miejsca 4-6 przypomnieć warto, żę dają ale tylko mecze kwalifikacji Liberadores.
Niestety Santos dziś bez Vitora Bueno nadal oraz obrońca Gustavo Henrique wypadł.
Santos: Vanderlei; Victor Ferraz, David Braz, Luiz Felipe e Zeca; Renato, Thiago Maia e Lucas Lima; Jean Mota, Copete e Ricardo Oliveira
W zespole Palmeiras wraca Gabriel Jesus do składu. Za to maja problem z bramkarzami. Fernando Prass wiadomo nie gra od czasu IO. Ale dziś nie zagra też Jailson, który przekroczył nadmiar kartek, a bronił rewelacyjnie i dawał dużo spokoju. Nawet był mocno chwalony w ostatnim magazynie FootBrasil, który oglądałem.
Palmeiras: Vinicius Silvestre (Vagner); Fabiano (Thiago Santos), Yerry Mina, Vitor Hugo e Zé Roberto; Jean, Tchê Tchê e Moisés; Dudu, Gabriel Jesus e Barrios (Allione)
Mecz zapowiada się kapitalnie, tylko czemu Eleven tego nie pokazuje ?! Przecież i tak o 23:30 nie ma nic
live?! Nie ogarniam eh.
Drugi bardzo ważny mecz to
Atletico Mineiro - Flamengo.
Tutaj też mecz zagadka troche, tzn niewiadoma jak to będzie wyglądać. Flamengo przegrali z Corinbthians mimo iż grali już na Maracanie, teraz mają ciężki wyjazd. Ciężki choć np oglądałem Atletico Mineiro w meczu z Figueirense to wynik 3:0, ale gra naprawdę bez polotu i bez fantazji. Duże męczarnie to były. Pierwszy gol to pocisk Otero z wolnego nie do obrony, potem w końcówce grę ożywił nieco Robinho i zaliczył m.in asystę. Ale naprawdę nie ma czym się zachwycać jeżeli idzie o Atletico.
Bardziej liczę na Flamengo, jakoś tak podskórnie czuję, że dziś powalczą o punkty.
Ale mecz ciekawy też ze wzgledu na stracie dwóch przyjaciół. Diego vs Robinho. Obaj z Santosu się znają gdzie błyszczeli. Był też o tym ciekawy materiał w FootBrasil. Ogólnei to polecam ten magazyn jak ktoś go nie zna jeszcze
Atletico MG" Victor; Carlos César, Erazo, Gabriel e Fábio Santos; Leandro Donizete, Júnior Urso, Otero e Cazares (Clayton); Robinho, Clayton e Fred
Flamengo: Alex Muralha, Pará, Réver, Rafael Vaz e Jorge; Márcio Araújo, Willian Arão e Diego; Gabriel, Fernandinho e Guerrero