Djokovic + Stosur
1.95 400.00 / 782.00
+382.00
Novak męczył się z Seppim ale jak na mistrza przystało to wymęczył 3:2 ze stanu 0:2. Ogolnie Ci najlepsi jakoś nie zachwycają... Federer grał jakieś pokazówki ze swoim fanem Goffinem. Potro cały czas aktorzy, Berdych zagrał okropną kaszane i pogrążył się w otchłani frajerstwa swoim ostatnim podaniem w meczu z Potro. Tsonga ? Tsonga miał spore problemy z Wawrinką chociaż trzeba przyznać że Staś rozegrał bardzo dobry turniej.
Niestety oglądając przestoje Tsongi i te jego fale nieregularnej gry i kryzysów przychodzi mi do głowy tylko 1 myśl: Tsonga w starciu z takim psychicznym i mentalnym tytanem jakim jest Serb nie ma w tej chwili żadnych szans ! Co najwyżej jeden set i to tylko dlatego że Novak nie jest w najwyższej formie. Chociaż nie zdziwie się jak będzie 3:0 dla Djokovica bo przecież wszyscy wiemy jak potrafi się zmobilizować do ważnego meczu a przecież to już jest ten moment turnieju w którym nie ma ściemniania.
--
Zastanawiając się nad tym spotkaniem
WTA, dochodzę do wniosku że kluczowym elementem będzie dzisiaj serwis który zdecydowanie stoi po stronie Samanty. Cibulkowa pokonała Azarenke to prawda ale myśle że tym razem jej się nie uda. Ma słaby % 1 podania i bardzo słabe 2 podanie w przeciwieństwie do Stosur która ma fenomenalny serwis i widać że dobrze się czuje na tym turnieju.
Oprócz tego że Słowaczka również jest w wysokiej formie to nie widzę innych argumentów przemawiających za Dominiką i myślę że kurs na Stosur jest bardzo dobry. I tak jak pisałem wcześniej kluczem do wygrania tego spotkania jest fenomenalny serwis Australijki.
Czerwiec: -48.00 PLN