>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bundesliga moim okiem

K 246

krysti24

Użytkownik
Zakładam temat, w którym będę przedstawiał swoje przemyślenia na temat Bundesligi. Będą to tylko same typy i jak napisałem wcześniej przemyślenia. Będę się starał podawać typy w miarę regularnie, czyli kolejka w kolejkę. Liczba typów będzie zależna od tego jaki będzie zestaw meczów i ile po prostu wpadnie mi w oko. Jedyne statystyki jakie będę prowadził to liczba typów trafionych i nietrafionych oraz skuteczność. Kurs minimalny każdego z moich typów musi wynosić minimum 1.40, typów z mniejszymi kursami podawać nie będę.
Dzisiaj zacznę trochę nietypowo, bo miała być sama Bundesliga, jednak z racji tego, że mamy 1 kolejkę LM podam dwa typy związane bezpośrednio z drużynami z Bundesligi.
Borussia - Ajax
Jak wiadomo Borussia i Ajax znajdują się w bardzo ciężkiej grupie wraz z City i Realem, dlatego też jeśli Borussia myśli o wyjściu z takiej grupy to wygranie takiego meczu jak z Ajaxem na własnym stadionie powinno być obowiązkiem. Może styl gry jaki Borussia prezentowała na początku sezonu nie przypominał jeszcze tego z poprzedniego, ale jest to skutkiem cięższych niż zazwyczaj przygotowań przedsezonowych jakie przeszli piłkarze BVB. Klopp jak najlepiej chciał przygotować drużynę do gry na trzech frontach i szczególnie poprawić się właśnie w rozgrywkach LM. Zawodnicy mieli na początku sezonu jeszcze ciężkie nogi, brakowało świeżości w ich grze. Nie ma się jednak co martwić, bo cięższe przygotowania przedsezonowe przyniosą swoje rezultaty w dalszej części sezonu, już w ostatniej kolejce BL mogliśmy obserwować duży progres w grze Borussii, powoli wyglądało to tak jak w poprzednim sezonie, Borussia zdominowała całkowicie Leverkusen. Dlatego też wydaje się, że Klopp idealnie trafił z formą i przygotowaniem zespołu właśnie na inauguracje LM. Jeśli chodzi o kadry obydwu zespołów, to na pewno lepszymi graczami dysponuje &#39;Kloppo&#39;, do składu wrócił Goetze, wreszcie Reus będzie mógł wrócić na skrzydło gdzie gra mu się najlepiej. Podsumowując uważam, że BVB zgarnie w tym spotkaniu komplet punktów, w drużynie z Amsterdamu zaszło parę zmian kadrowych, które wyszły im na gorsze, nie dość, że Ajax to młoda drużyna to jeszcze niepoukładana przez te wszystkie zmiany kadrowe. Borussia też niewiele starszy zespół, jednak w Dortmundzie trzon zespołu został zachowany (jedyna zmiana Kagawa - Reus), chłopaki rozumieją się wzajemnie na boisku, do tego grają na własnym stadionie gdzie atmosfera zawsze jest wyśmienita. Kurs nie powala, jednak gram na zwycięstwo gospodarzy, gdyż nie widzę innej opcji w tym spotkaniu.

Borussia - Ajax typ: 1 (1.43) Fortuna ✅

Olympiakos - Schalke

Kolejnym meczem, który zwrócił moją uwagę jest spotkanie Olympiakosu z Schalke. Olympiakos na własnym stadionie zawsze jest groźny, jest to piekielnie ciężki teren dla drużyn przyjezdnych i niejedna wielka marka miała w Pireusie niemałe problemy. Co prawda z drużyny odszedł Kevin Mirallas, jednak uważam, że Grecy w dalszym ciągu są w stanie powalczyć z Schalke, grają na własnym boisku więc będą odważniejsi jeśli chodzi o poczynania ofensywne. Grekom przyjdzie zmierzyć się z jakby nie patrzeć młodą drużyną Schalke. Niemcy dysponują wieloma możliwościami z przodu, jest Huntelaar, Farfan, Draxler, doszedł niedawno Afellay, jednak jako młoda drużyna nie wystrzegają się błędów z tyłu gdzie linia obrony ma na prawdę niską średnią jeśli chodzi o wiek piłkarzy, a jak wiemy w takich rozgrywkach jak LM każdy malutki błąd jest surowo karany. Zmierzam do tego, że postanowiłem w tym spotkaniu zagrać opcję, że obydwie drużyny strzelą. Jak wspomniałem Olympiakos na własnym stadionie jest groźny dla każdego, a wydaje mi się, że Schalke z dużymi możliwościami z przodu nie pozostanie Grekom dłużne i zobaczymy przynajmniej po jednej bramce z obu stron. :wink:

Olympiakos - Schalke typ: BTS (1.75) Fortuna ✅
@edit:
Liczba typów trafionych: 2
Liczba typów nietrafionych: 0
Skuteczność: 100%

K 246

krysti24

Użytkownik
Znalazłem w końcu chwilę czasu, to coś napiszę. Do meczy już dosłownie parę minut, więc będzie krótko i na temat.
Leverkusen - Gladbach
Dobrze wiemy, że i jedni i drudzy mają duży potencjał jeśli chodzi o swoje kadry. Można powiedzieć również, że i jedni i druzy od początku sezonu zawodzą, co obydwie ekipy potwierdziły również w rozgrywkach LE (Bayer zremisował u siebie z Charkowem 0-0, natomiast Gladbach na Cyprze również 0-0). Trzeba jednak zaznaczyć, że BMG grało w okrojonym składzie z Limassolem, gdyż Favre chciał oszczędzić paru zawodników właśnie na rozgrywki ligowe. Na Cypr nie pojechali m.in Daems, Arango czy De Jong. Jeśli chodzi o Leverkusen to mieli dużo sytuacji w meczu Charkowem, ale szwankowała skuteczność.
Wydaje mi się, że dzisiaj obydwie drużyny dadzą z siebie wszystko, aby zmazać słabsze poprzednio wyniki i będą grały o całe pulę w tym spotkaniu, a że i jedni i drudzy mają kim z przodu postraszyć to dla mnie w tym meczu najlepszym rozwiązaniem wydaje się być BTS.
Leverkusen - Gladbach typ: BTS (1.62) Fortuna ✅
Werder - Stuttgart
Drugim spotkaniem jakie zwróciło moją uwagę jest mecz Werderu z VFB. Stuttgart jak na razie zawodzi i w lidze i w LE (remis u siebie z Steauą). VFB w LE miało swoje okazje, żeby wygrać to spotkanie, ale trzeba również powiedzieć, że obrona wyglądała strasznie słabo. Steaua nie będąca żadną potęgą potrafiła sobie stworzyć kilka dogodnych sytuacji, a raczej to Stuttgart sam je sprokurował. Do tego dochodzi pauzujący dzisiaj w składzie za kartki Ibisević. Jeśli chodzi o Werder, to bremeńczycy przekonują mnie od początku sezonu swoją grą, widać, że Schaaf wyciągnął wnioski z poprzedniego sezonu, ściągnął do zespołu na prawdę ciekawych graczy i wszystko wygląda dużo lepiej. Już ostatnio w Hannoverze gdyby nie słaba skuteczność, to Werder spokojnie mógłby cieszyć się z 3 pkt. Stawiam dzisiaj na wygraną gospodarzy.
Werder - Stuttgart typ: Werder (1.90) Fortuna ⛔
Liczba typów trafionych: 3
Liczba typów nietrafionych: 1
Skuteczność: 75%

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 246

krysti24

Użytkownik
Rozgrywki Bundesligi nabierają tempa, ledwo co się skończyła 4 kolejka, a przed nami w środku tygodnia już 5. Według mnie jest parę fajnych propozycji na tą kolejkę i przedstawię krótko najlepsze z nich ;)
Frankfurt - Dortmund

No tak, spotkanie rewelacji początku sezonu, czyli Eintrachtu z Mistrzem Niemiec. Według mnie wiele osób popełnia błąd grając w tym spotkaniu w stronę Eintrachtu. Na pierwszy rzut oka wszystko może się wydawać fajne i przyjemne, Eintracht wszystkie mecze w sezonie wygrane, natomiast Borussia ostatni mecz to porażka z słabym HSV - większość myśli więc, że przy takim kursie na Eintracht znaleźli nie lada promocję. Dla mnie jednak jest to nieco zamazany obraz tego spotkania. Trzeba powiedzieć, że Frankfurt swoje ostatnie spotkanie na Norymbergii wygrał dosyć szczęśliwie, bo więcej okazji w meczu i lepiej grającą drużyną byli gospodarze tamtego pojedynku i nie zasłużyli oni w żadnym wypadku na porażkę w tym spotkaniu. Przypomnę również mecz 3 kolejki Eintrachtu u siebie z HSV - mocny początek w wykonaniu Frankfurtu, później już z grającym w 10-tkę HSV coraz gorzej i gdyby nie słaba skuteczność piłkarzy Hamburga to grając w osłabieniu wywieźli by oni punkty z Frankfurtu. Borussia natomiast jak napisał już ktoś, ostatnie spotkanie przegrała po prostu na własne życzenie, tracąc do tego bramkę na 2-1 ze spalonego. Klopp grzmiał nad skutecznością w spotkaniu z HSV i jestem pewien, że wstrząśnie on na tyle zespołem, że zobaczymy w meczu z Frankfurtem drużynę grającą o wiele konsekwentniej.

Frankfurt - Dortmund typ: Dortmund (1.91) Fortuna ⛔

Augsburg - Leverkusen

Augsburg nie gra w tym sezonie najlepiej. W kolejnym spotkaniu na przeciwko nich stanie drużyna Bayeru Leverkusen. Bayer pomimo wyniku ostatniego spotkania z Gladbach (1:1) rozegrał bardzo dobre spotkanie, stwarzając sobie mnóstwo okazji do zdobycia gola, w wyśmienitej formie był jednak bramkarz BMG Ter Stegen. Bayer również w LE rozegrał nie najgorsze spotkanie z Charkowem, ale w tamtym spotkanie także szwankowała skuteczność. Wydaje mi się, że Lewandowski wraz z Hyppią popracują z zespołem nad koncentracją i konsekwencją, bo gra Leverkusen w dwóch ostatnich spotkaniach na prawdę wyglądała już nieźle. Moim zdaniem Bayern poradzi sobie z kiepsko grającym Augsburgiem.

Augsburg - Leverkusen typ: Leverkusen (2.33) Fortuna
✅

Stuttgart - Hoffenheim
Mecz obydwu drużyn, które na początku sezonu zawodzą. Zarówno Stuttgart jak i Hoffe miały walczyć w tym sezonie o awans do europejskich pucharów. Muszę jednak powiedzieć, że widać progres w grze jednych i drugich. Stuttgart w ostatnim meczu z Werderem został na początku szybko zaskoczony przez gospodarzy i stracił 2 bramki. Jednak dalsza część spotkania w wykonaniu VFB była na prawdę dobra, drużyna stworzyła sobie bardzo dużo sytuacji bramkowych i jak najbardziej zasłużenie doprowadziła do remisu, powiedziałbym, że była nawet szansa na 3 pkt. Co do Hoffenheim, to drużyna Wieśniaków również przełamała się i zdobyła pierwsze 3 pkt w tym sezonie wygrywając u siebie z Hannoverem 3:1. Trzeba powiedzieć, że zwycięstwo zasłużone, było widać już lepszą grę Hoffe, jednak H96 też nie pokazał się w tym spotkaniu z najlepszej strony więc to trochę ułatwiło zadanie gospodarzom. Moim typem na to spotkanie jest BTS (obydwie drużyny strzelą gola), i jedni i drudzy podbudowani lepszą dyspozycją, Stuttgart będzie chciał w końcu zgarnąć pierwsze 3 pkt w tym sezonie potwierdzając tym samym dobrą grę w Bremie, a Hoffe udowodnić, że 3 pkt nie były dziełem przypadku. Jedni i drudzy mają ciekawych zawodników z przodu, a i obrony obu ekip nie wyglądają zbyt solidnie popełniając podczas meczu wiele błędów, dlatego też jestem zdania, że zobaczymy przynajmniej po jednej bramce z obu stron.
Stuttgart - Hoffenheim typ: BTS (1.61) Fortuna ⛔
Liczba typów trafionych: 4
Liczba typów nietrafionych: 3
Skuteczność: ≈57%

K 246

krysti24

Użytkownik
Na dzisiaj tylko jedna propozycja z mojej strony:
Wolfsburg - Mainz
Krótko i na temat. Obie ekipy trzeba powiedzieć, że są średniakami BL. Choć w przypadku Wilków miało to wyglądać całkiem inaczej, kadra jest dobra, potencjał jest duży, miała być walka o puchary .. Jednak w Wolfsburgu znów nie ma drużyny, jest jedynie zlepek pojedynczych zawodników. Jeśli chodzi o drużynę z Moguncji, to można powiedzieć, że tworzą oni monolit, jednak powiedzmy sobie szczerze, trener Tuchel nie dysponuje wirtuozami futbolu i stara się jak może, aby wycisnąć z swoich graczy to co najlepsze. Jedni i drudzy w poprzedniej kolejce dostali lanie: Wolfsburg w Monachium (0:3), a Mainz w Gelsenkirchen (również 0:3). Obydwie drużyny będą chciały zrehabilitować się za poprzednie przegrane, a trzeba powiedzieć, że zarówno Wilki jak i Mainz nie są stabilnymi zespołami, są to zespoły bardzo chimeryczne. Dlatego też dzisiaj dobrą opcją w tym spotkaniu wydaje mi się opcja BTS (obie drużyny strzelą gola).
Wolfsburg - Mainz typ: BTS (1.58) Fortuna

K 246

krysti24

Użytkownik
Wracam po krótkim odpoczynku, poprzedni typ oczywiście nietrafiony, więc obecnie wygląda to tak:
Liczba typów trafionych: 4
Liczba typów nietrafionych: 4
Skuteczność: 50%
Na dzisiaj jedna propozycja z mojej strony:

HSV - Stuttgart

Jeśli chodzi o drużynę gospodarzy, to można powiedzieć, że ich ostatnie wyniki są właściwie lepsze niż ich gra. Przyszedł VdV i rzeczywiście jest poprawa, ale jak wspomniałem nie aż taka jak wskazywałyby na to wyniki, akcje nadal są szarpane, nie ma jeszcze takiej regularności i powtarzalności w grze drużyny z Hamburga. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z drużyną Bruno Labbadii, która jest rozczarowaniem tego sezonu. Można jednak dostrzec mały progres w ich grze. Według mnie obydwie drużyny nie odbiegają od siebie zbytnio poziomie, a trzeba powiedzieć, że potencjał drzemie w nich niemały. Jedni i drudzy mają w swoich szeregach graczy, którzy potrafią wziąć ciężar strzelania bramek na siebie, wprawdzie w drużynie gości jak zostało już wyżej wspomniane nie zagra Cacau, lecz jest zawsze groźny Bośniak Ibisević, czy Austriak Harnik. Podsumowując decyduję się dzisiaj zagrać w tym spotkaniu na to, że obydwie drużyny strzelą.
HSV - Stuttgart typ: BTS (1.53) Fortuna

K 246

krysti24

Użytkownik
Rzutem na taśmę:

Dusseldorf - Wolfsburg
Drużyna gości to w chwili obecnej tragedia, najgorzej grająca drużyna w lidze, poskutkowało to zwolnieniem Magatha, jednak szybkiej poprawy bym się nie spodziewał po ekipie Wilków. Fortuna natomiast jak napisał już @levy, gra obecnie bardzo fajnie jak na beniaminka i nie zmienia tego nawet ostatnia porażka 0-5 z Bayernem, bo nie byli oni w tym meczu zepchnięci do obrony i zmiażdżeni przez Bayern jak mógłby to wskazywać wynik.
Dusseldorf - Wolfsburg typ: Dusseldorf (2.30) Fortuna ⛔

Furth - Werder
Beniaminek zaczyna grać coraz ciekawiej. Werder ostatnio wygrana z Gladbach 4-0, lecz gra obronna dalej pozostawia wiele do życzenia. Według mnie obie drużyny trafią w tym spotkaniu przynajmniej po 1 razie :wink:
Furth - Werder typ: BTS (1.56) Fortuna ✅
Skuteczność:
Typy trafione: 5
Typy nietrafione: 6
Skuteczność: około 45%

K 246

krysti24

Użytkownik
Na dzisiaj dwie propozycje:
Hannover - Gladbach

Nie trzeba chyba nikomu mówić jak silną ekipą na własnym stadionie jest Hannover. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z drużyną BMG. Zarówno jedni jak i drudzy nie mogą swoich ostatnich występów ligowych zaliczyć do udanych, drużyny zajmują kiepskie pozycje jak na swoje przedsezonowe aspiracje. Inaczej sprawa wygląda jeśli chodzi o LE, w czwartek H96 i BMG wygrały swoje mecze. Jednak to sytuacja drużyny z Dolnej Saksonii jest dużo lepsza jeśli chodzi o pozycję w swojej grupie. Moim zdaniem Borussia jest cieniem drużyny z poprzedniego sezonu, odejście kluczowych zawodników odbiło się na zespole, a Ci nowi, którzy zasili drużynę nie dają jej jeszcze tyle co Reus, Dante czy Neustadter. Co prawda BMG wygrała ostatnio w LE z Marsylią, jednak mecz mógł się skończyć równie dobrze 0-2 w drugą stronę. Do tego ze składu z urazami wypadli Luuk De Jong oraz Jantschke.
Według mnie Hannover jest drużyną lepszą, do tego gra na własnych śmieciach, do drużyny wrócił Diouf. To wszystko przekonuje mnie, żeby zagrać na zwycięstwo gospodarzy.
Hannover - Gladbach typ: Hannover (1.80) Fortuna
Stuttgart - Eintracht
Stuttgart co prawa wygrał swoje ostatnie spotkanie w Hamburgu, lecz dla mnie Hamburg to żaden wyznacznik, drużyna z Hamburga jest przeciętna. Co innego rewelacyjny beniaminek z Frankfurtu. Na początku sezonu myślałem, że wygrane Eintrachtu to dzieło przypadku, jednak po oglądnięciu paru ich meczy wiem, że beniaminek po prostu gra fajną, ciekawą piłkę. Wyprowadzają strasznie szybkie kontry, które są zabójcze dla ich rywali - szczególnie będą mieli do tego okazje grając na wyjeździe, czyli dzisiaj w Stuttgarcie.
Jeśli chodzi o gospodarzy to grali oni w czwartek mecz w LE, Labbadia nie oszczędzał żadnych zawodników i VFB zagrało najsilniejszym składem, pomimo tego nie udało im się pokonać na własnym boisku Kopenhagi i ich sytuacja w grupie jest ciężka.
U ekipy gospodarzy może być widoczne zmęczenie po czwartkowym spotkaniu, do tego dochodzi na prawdę dobra gra gości.
Stuttgart - Eintracht typ: X2 (1.56) Fortuna

Do góry Bottom