>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bundesliga Fantasy 2011/2012 - kicker.de

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
W lidze jest 13 osób, mam również zaproszenia od dwóch ludzi, ale kompletnie nie wiem kto to jest także na razie nie przyjmuję bo wspominałem, że proszę o PW z nickiem forumowym aby wiadomo było kto z nami gra.Na prawdę to ułatwi sprawę.Tak jak wspomniałem, jest 13 osób, te osoby są znany z forum, pozostałe dwie to nołnejmy także czekam na PW od nich.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Ja też się piszę ,tylko ktoś mi będzie musiał oczywiście jak chcę pomóc ,bo nie bawiłem się w to nigdy .Skład to sam ogarnę .

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jesteśmy kilka dni przed starem ligi tak więc na razie mamy 20. graczy :

Lista uczestników :
1. Qozi,
2. Tomson,
3. VdV
4. Ted,
5. Bam14,
6. Krzysztofix,
7. Navent,
8. Darius010,
9. Pacfik,
10. Horus,
11. Robson,
12. Chajtgr,
13. Aislinnek,
14. Bdenis85,
15. Zakladowa,
16. ???
17. Arzoo,
18. Palbex,
19. Macio.22,
20. Jacekk,
21. TrackBank,
22. Mabrol,
23. DawidBarca,

Jak widać dwóch nie mam zidentyfikowanych także proszę o PW od nich o nickach, będzie mi łatwiej.
Dodam, że transfery można dokonywać do startu pierwszego meczu BL i na dobrą sprawę można całą kadrę wymienić.

Otrzymane punkty reputacji: +2
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Już 24. osoby, dodam i przypomnę, że transfery można robić do piątku i warto przejrzeć i zobaczyć kto ma kontuzję, kto jest na wylocie itd. bo później w trakcie sezonu po prostu nie będzie punktować.

Nie chciałbym podpowiadać, ale np. Oski ma w ataku Ibisevica, który doznał kontuzji i wróci do gry za 2 mc także średnia inwestycja ???? .

Z resztą radźcie sobie sami ;).

//// Jeszcze jeden edit bo Oski jest świetny, zamienił Ibisevica, który ma pauzę 2 mc na Barriosa, który będzie pauzuwać ponad miesiąc, przepraszam, ale nie mogę :p.

darius010// kurde też miałem Ibisevica, dobra wymieniłem na Cissé

pablex 77

pablex

Użytkownik
Ja wrzuce moj sklad jak osiagne 10 postow ;) poki co nie moge ???? wiec postaram sie wrzucic jutro moj sklad.

darius010// jak chcesz to daj linka na PW

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Proszę potraktować ten post informacyjnie i nie odpisywać na niego w temacie, ewentualnie proszę o PW.

Jesteśmy jakieś 23 h przed ligą a zarazem przed zamknięciem zapisów do gry.Na teraz stan to 25. graczy, są również dwie osoby niezidentyfikowane dlatego proszę o PW na forum od nich ponieważ nie przyjmę ich do ligi.

Co do samej gry, zobrazuje jej sens bo może niektórym być jeszcze niejasny.Nasza wirtualna gra i skład jest ściśle powiązany z rozpoczynającym się sezonem Bundesligi, a konkretniej z zawodnikami jakiś dobraliśmy do składu.Prosiłem w poście o poważne podejście do sprawy bo polega to na tym aby dobrać jak najlepszy zespół i mieć na uwadze jacy zawodnicy grają w pierwszym składzie, jacy nie itd.Jest to istotne aby punktować w kolejce bo jeśli weźmiemy do bramki bramkarza, który nie będzie grać w sezonie i na ławce też będą słabi zawodnicy to wiadomo, że permanentnie będzie zero punków.Sugerowałem też aby nie brać do składu graczy, którzy są kontuzjowani na ten czas i nie będą mogli grać bo często nie jest to opłacalne a i zabiera gotówkę oraz miejsce w kadrze.Więc najlepiej przejrzeć sobie kto gra w pierwszym składzie, kto nie i przewidzieć kto będzie dobry w sezonie itd.
Punkty - wiążą się one z zawodnikami, ich postawą na boisku oraz poczynaniami.Jak wiemy dziennikarze Kickera wystawiają każdemu graczowi notę [ każdemu, który w meczu zagra co najmniej 30 minut ] i w naszej lidze ta nota też ma wpływ na punktację bo wygląda to następująco :

Jak widać można też otrzymać punkty minusowe im gorsza postawa zawodnika.To jedna forma punktów, również można dostać punkty gdy :

- zawodnik strzeli gola ( bramkarz - 6 pkt, obrońca - 5 pkt, pomocnik - 4 pkt, napastnik - 3 pkt ),
- asysta - 1 pkt,
- zawodnik, który zacznie mecz od początku [ zawodnik, który znajduje się w naszej jedenastce ] - 2 pkt,
- bramkarz nie puści gola w meczu - 2 pkt,
- zawodnik wejdzie z ławki [ zawodnik, który znajduje się w naszej jedenastce ] - 1 pkt,
- zawodnik zostanie wybrany graczem meczu - 3 pkt,

Są również punkty ujemne :

- zawodnik otrzyma żółtą kartkę - -3 pkt,
- zawodnik otrzyma czerwoną kartkę - -6 pkt,

Myślę, że to tyle jeśli chodzi o teorię, mam nadzieję, że wszyscy wiedzą o co chodzi.

Z resztą proszę radzić sobie samemu.

Lista graczy :

1. Qozi,
2. Tomson,
3. VdV
4. Ted,
5. Bam14,
6. Krzysztofix,
7. Navent,
8. Darius010,
9. Pacfik,
10. Horus,
11. Robson,
12. Chajtgr,
13. Aislinnek,
14. Bdenis85,
15. Zakladowa,
16. ???
17. Arzoo,
18. Palbex,
19. Macio.22,
20. Jacekk,
21. TrackBank,
22. Mabrol,
23. DawidBarca,
24. Missiek83,
25. Oski1929,

Następny post będzie już w poniedziałek, z tabelą po pierwszej kolejce.

A 0

alucard-bayern

Użytkownik
Witam
Właśnie się zarejestrowałem, ale już od pewnego czasu jestem czytelnikiem forum. Oto mój skład:
WEIDENFELLER - NOVESKI, FUCHS, KADLEC - BEN HATIRA, IVANSCHITZ, BARNETTA, GUNDOGAN, MULLER - LASOGGA, GOMEZ
Rezerwa: Casteels,Gelios - Vestergaard, Schulze, Lowe - Nagy, Stevanovic, Tore - Parker, Ayik, Son

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
byłem pewny, że ławka też punktuje ????
nie miła niespodzianka, jak zobaczyłem, że Rosenberg zdobył 14 pkt, a ja nie zdobyłem za niego punktów, bo ławkę grzeje.

kapuje, mieliśmy kupić &#39;18&#39;, żeby móc rotować składem, ale pkt liczone tylko za &#39;11&#39;.

edit:
czegoś nie rozumiem.
U mnie ławka punktowała, ale zdobyte przez nią oczka nie zostały doliczone do &#39;11&#39;.
Natomiast lider klasyfikacji ma pkt liczone razem z ławką.

darius010// coś źle policzyłeś, przejrzałem wyrywkowo i wszystkim tylko &#39;11&#39; liczą

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom