Proszę potraktować ten post informacyjnie i nie odpisywać na niego w temacie, ewentualnie proszę o PW.
Jesteśmy jakieś 23 h przed ligą a zarazem przed zamknięciem zapisów do gry.Na teraz stan to 25. graczy, są również dwie osoby niezidentyfikowane dlatego proszę o PW na forum od nich ponieważ nie przyjmę ich do ligi.
Co do samej gry, zobrazuje jej sens bo może niektórym być jeszcze niejasny.Nasza wirtualna gra i skład jest ściśle powiązany z rozpoczynającym się sezonem Bundesligi, a konkretniej z zawodnikami jakiś dobraliśmy do składu.Prosiłem w poście o poważne podejście do sprawy bo polega to na tym aby dobrać jak najlepszy zespół i mieć na uwadze jacy zawodnicy grają w pierwszym składzie, jacy nie itd.Jest to istotne aby punktować w kolejce bo jeśli weźmiemy do bramki bramkarza, który nie będzie grać w sezonie i na ławce też będą słabi zawodnicy to wiadomo, że permanentnie będzie zero punków.Sugerowałem też aby nie brać do składu graczy, którzy są kontuzjowani na ten czas i nie będą mogli grać bo często nie jest to opłacalne a i zabiera gotówkę oraz miejsce w kadrze.Więc najlepiej przejrzeć sobie kto gra w pierwszym składzie, kto nie i przewidzieć kto będzie dobry w sezonie itd.
Punkty - wiążą się one z zawodnikami, ich postawą na boisku oraz poczynaniami.Jak wiemy dziennikarze Kickera wystawiają każdemu graczowi notę [ każdemu, który w meczu zagra co najmniej 30 minut ] i w naszej lidze ta nota też ma wpływ na punktację bo wygląda to następująco :
Jak widać można też otrzymać punkty minusowe im gorsza postawa zawodnika.To jedna forma punktów, również można dostać punkty gdy :
- zawodnik strzeli gola ( bramkarz - 6 pkt, obrońca - 5 pkt, pomocnik - 4 pkt, napastnik - 3 pkt ),
- asysta - 1 pkt,
- zawodnik, który zacznie mecz od początku [ zawodnik, który znajduje się w naszej jedenastce ] - 2 pkt,
- bramkarz nie puści gola w meczu - 2 pkt,
- zawodnik wejdzie z ławki [ zawodnik, który znajduje się w naszej jedenastce ] - 1 pkt,
- zawodnik zostanie wybrany graczem meczu - 3 pkt,
Są również punkty ujemne :
- zawodnik otrzyma żółtą kartkę - -3 pkt,
- zawodnik otrzyma czerwoną kartkę - -6 pkt,
Myślę, że to tyle jeśli chodzi o teorię, mam nadzieję, że wszyscy wiedzą o co chodzi.
Z resztą proszę radzić sobie samemu.
Lista graczy :
1. Qozi,
2. Tomson,
3. VdV
4. Ted,
5. Bam14,
6. Krzysztofix,
7. Navent,
8. Darius010,
9. Pacfik,
10. Horus,
11. Robson,
12. Chajtgr,
13. Aislinnek,
14. Bdenis85,
15. Zakladowa,
16. ???
17. Arzoo,
18. Palbex,
19. Macio.22,
20. Jacekk,
21. TrackBank,
22. Mabrol,
23. DawidBarca,
24. Missiek83,
25. Oski1929,
Następny post będzie już w poniedziałek, z tabelą po pierwszej kolejce.