>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bundesliga Fantasy 2011/2012 - kicker.de

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cześć,

Zakładam w tym dziale temat ponieważ mimo, że to gra w jednym z lepszych serwisów sportowych w Niemczech to myślę, że jeśli się przyjmie to warto mieć to pod ręką w dziale.

O co chodzi ?

Już rok temu po głowie chodził mi ten pomysł abyśmy mogli po rywalizować w taki sposób.Większość z Was na pewno zna tą formę zabawy czy to z angielskiej Premiership czy z polskiej ekstraklasy [ to na WP ].Chodzi o to aby wybrać swój skład, formację oraz tak rotować składem aby uzyskiwać w danej kolejce jak najwięcej punktów w lidze [ już zdążyłem założyć ligę fb.com ] .Tutaj mamy trochę utrudnione bo wszystko jest po niemiecku, ale starałem się przez cały dzień informować na temat działania tego portalu i co nieco już wiem.

Przede wszystkim trzeba się zarejestrować na stronie kicker.de [ ja podałem prawdziwe dane, na tym się na czym wzorowałem to nie wszyscy podawali swoje dane ], następnie dostaje się emaila z loginem i hasłem.Logujemy się i przechodzimy do opcji Games [ prawy górny róg ] i wybieramy trzecią opcję od góry - INTERACTIVE następnie wybieramy Bundesliga.Wyskakuje nam duże, zielone boisko.Na tym boisku widzimy formację jaką możemy wybrać [ jest ich kilka ] oraz pozycje dla zawodników zależności od ustawienia.Pierwszym krokiem jakim zalecam to wybranie formacji a następnie później dobieranie, kupowanie zawodników.
Fajna sprawa bo można pogłówkować i poszukać oraz podobierać najlepsze formacje, a nie jest to takie łatwe bo mamy narzucone kilka czynników :

- budżet wynosi 42,5 mln €,
- trzeba mieć w kadrze 22 zawodników [ trzech bramkarzy, sześciu obrońców, ośmiu pomocników, pięciu napastników ],
- maksymalnie czterech zawodników z jednego zespołu,
- jest tam jeden punkt jeszcze, ale jego nie rozumiem.

Trzeba umiejętnie dobrać zawodników aby w miarę silna była pełna jedenastka oraz przy ewentualnej kontuzji można było zamienić na wartościowego gracza z ławki.
Okienko transferowe trwa do 05.08.11 kiedy to ruszy sezon BL i będzie ono zamknięte do końca rundy jesiennej.Do czasu pierwszego meczu w lidze można kupować, wymieniać graczy.

To chyba tyle jeśli chodzi o te na razie podstawowe sprawy bo po stworzeniu własnego zespołu trzeba by dołączyć do ligi.
Ja założyłem ligę dla Naszego forum.Jak dołączyć ? Przechodzimy do opcji &#39;&#39;managerliga&#39;&#39; następnie &#39;&#39;liga beitreten&#39;&#39; gdzie wpisujemy nazwę ligi.Następnie na nią klikamy i dołączamy.

Trochę się rozpisałem, ale nie wiem czy nie na darmo, stąd pytanie - czy ktoś się z Was na to pisze ponieważ przyznam, że zakładam tutaj temat ze względu na to iż liczę, że osoby interesujące się BL będą chciały zagrać i nawet jak byśmy uzbierali te 10-12 osób to źle by nie było.Tyle, że musi być wola z Waszej strony.Jeśli nie to kasujemy temat i zapominamy o sprawie.

Wiadomo, nie mówię, że tylko osoby z tego działu mogą dołączać, ale miło by było jakby grały osoby, które będą systematycznie zaglądać i dbać o swój skład itd.

Dajcie znać jak widzicie tą ideę, jeśli będziecie na tak to zaczniemy działać i będziemy razem myśleć na temat tego jak się gra, co trzeba zrobić i tak dalej.

&gt;&gt;LINK&lt;&lt;

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
VDV coś z tym kombinuje bo sam do mnie pisał więc on zapewne dołączy , już mu wysłałem info ;)
Powiem szczerze , że tym sezonie czeka nas dużo roboty jeśli chodzi o samo typowanie i tu może pojawić się problem żeby ogarniać dwa fronty. Zakładać konto i &quot;olać to&quot; po dwóch czy trzech runda nie ma sensu - dlatego niech zgłaszają się ci co są w stanie grać cały sezon. Nie mniej jednak jak większość się zdecyduję to coś pomyślimy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Głównie chodzi o to aby wygospodarować te pół godziny przed ligą i ewentualnie sobie zajrzeć i coś pozmieniać.
Tak jak wspominałem, założyłem ligę, nazwa naszej ligi to fb.com i to należy wpisać szukając ligi.
Następnie wyślijcie do mnie PW na forum to dodam Was do ligi [ tak to podobno działa, administrator ligi musi zaakceptować użytkownika ] i zaczniemy grać.Liczę na jak najwięcej ludzi.
A to moja kadra, chyba z godzinę w nocy główkowałem, nie wiem czy nie będę dokonywać zmian ???? .
http://i51.tinypic.com/259ae78.png
Wrzucam poprzez linka bo jak na obrazek do tematu to jest za duży.

Otrzymane punkty reputacji: +3
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Są już trzy osoby w lidze, przyjąłem nowych użytkowników, zapraszam resztę.

Ktoś wie czy można podejrzeć na stronie kickera składy innych graczy ? Ja nie znalazłem tego, a jestem ciekawy.

Rejestrować się do ligi, zapraszam ;).

Wrzucajcie również tutaj swoje składy :].

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bardzo fajna inicjatywa ;)
Pokminiłem nad zestawieniem składu i przystąpiłem do rywalizacji.
Zapisujcie się również. Póki co wg moich informacji jest 6 osób zgłoszonych.
Pzdr

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Panowie jest dobrze.
Mamy już 10 osób, a z tego co widzę to brakuje m.in Darka i Teda [ jeśli będą chcieli grać ] także fajną paczkę zbierzemy.
Jedna istotna informacja jeszcze - proszę o PW od userów którzy się zapisali bo czasem nie wiem kto jest kto, a później aby wrzucić tabelę na FB to nie będę robić tego po nazwiskach, a po nickach także proszę o informację.
Na razie mamy :
Tomson
VdV
Qozi
Robson
Chajtgr
Pacfik
Horus
bdenis85
zakladowa
???
darius010
Znaki zapytania to użytkownicy, których nie znam także proszę o PW od nich abym wiedział kto z fb z nami gra.
Dzięki, pozdrawiam.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
No ja mogę pograć ale Error mam przy rejestracji....
Das von Ihnen angeforderte Dokument konnte nicht erstellt werden.

Es wurde ein Fehler in dem Dokument /ContentPages/Authentication/Register.aspx erzeugt.

Um solche Fehler einzugrenzen, können Sie uns helfen. Bitte teilen Sie uns dazu kurz die Umstände mit.
Google mówi, że to znaczy
Żądany dokument nie mógł zostać utworzony.

Wystąpił błąd generowane w dokumencie / treści stron / uwierzytelnianie / Register.aspx.

Aby ograniczyć te błędy, może nam pomóc. Proszę nam powiedzieć krótko do okoliczności.
Ale nie mam pojęcia jak to obejść, kilka razy próbowałem i zawsze to wyskakuje, miał ktoś podobną sytuację ?

vdv 66

vdv

Użytkownik
Też miałem jakiś błąd przy rejestracji początkowo, ale nie pamiętam jaki to był błąd.
U mnie chodziło o polskie litery.

M 0

macio.22

Użytkownik
Witam. Ja bardzo chętnie dołączę do Was, tylko powiedzcie mi jedno , podawaliście prawdziwe dane? ul miasto, numer tel??
Jak założę drużynę to dołączę do ligii Qozi ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Znaczy to czy dane są prawdziwe, chyba niema znaczenia, ja podałem imię, miejscowość bo jest potrzebny kod pocztowy, resztę zmyśliłem. Dołącz do ligi Qozi chyba musi zaakceptować i resztę już w trakcie gry dogadamy, bo strona niema polskiej wersji. Ps. nie wpisuj polskich znaków, bo ci błąd wyskoczy.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
stoczyłem ciężki bój, ale udało się, drużyna sklejona !
czekam na akceptację w sprawie ligi prywatnej.

M 0

macio.22

Użytkownik
darius010 dzięki za odpowiedź, ja i tak wpiszę nawet telefon prawdziwy;p chyba nie beda dzwonic co? chyba ze jakims cudem wygram jakas nagrode, ale tak na prawdę trzeba traktować tą całą gierkę for fun ;) zaraz się za to zabiorę i wyślę zaproszenie do ligii.
rozumiem że można utworzyć też skład na II bundeslige i III tez?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom