>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bundesliga - 10 kolejka

Status
Zamknięty.
daniokrawczyk 0

daniokrawczyk

Użytkownik
Zapraszam do podawania typów wraz z analizami

HANNOVER-BOCHUM 1.90 3.20 3.60
LEVERKUSEN-MAINZ 1.60 3.60 4.80
WERDER-COTTBUS 1.30 4.60 8.00
B. DORTMUND-BIELEFELD 1.62 3.50 4.90
AACHEN-STUTTGART 2.55 3.20 2.45
HERTHA-NURNBERG 1.80 3.20 4.10
WOLFSBURG-HAMBURGER 2.50 3.10 2.55
FRANKFURT-MONCHENGLADBACH 2.10 3.10 3.20
SCHALKE-BAYERN M. 2.50 3.10 2.55

igorini 12

igorini

Użytkownik
Werder Brema - Cottbus
04.11.2006r.
Sobota godz. 15:30

Analiza: Werder ktory celuje w mistrzostwo Niemiec 2006/2007 nie traci pkt ze &quot;średniakami&quot; Bundesligi. Widać było to po wysoki zwycięstwie nad FSV Mainz. W Lidze Mistrzów graja z Levskim, ale mysle ze nie straca wiele sił i w sobote na własnym boisku ponownie zainkasuje pewne 3 punkty. Niski kurs lecz pewniak jakich mało ięc warto zagrać ;)

Typ: 1 ⛔
Kurs i Buk: 1.30 - STS

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
Ja rowniez gram Werder. Mysle ze bez problemow poradzi sobie z miernym przeciwnikiem ze srodka tabeli zwlaszcza ze gra u siebie. Wysoka wygrana w ostatniej kolejce i LM powinno zachecic kazdego do postawienie na druzyne z Bremy.
Pozdrawiam

misiu-milenium 0

misiu-milenium

Użytkownik
Werder-Cottbus
Typ:1
Kurs:1.27
Buchmacher:Milenium
Analiza:
Werder bardzo dobrze radzi sobie w Bundeslidze. Nie traci punktow. Wzrost formy Klosego. Wysokie wzyciestwo w ostatniej kolejce na wyjezdzie 1-6. Pokonie mistrzow Bulgari bylo formalnoscia. Cottbus 6 miejsce. Ostatnai kolejka wybrama z Herta 2-0.

POWODZENIA

sczypior 0

sczypior

Użytkownik
Werder - Energie

Patrząc na poczynania Werderu Brema zastanawiam się nad jednym faktem. Kiedy w końcu drużyna Thomasa Schaafa straci wreszcie jakieś punkty. Choć zespół Energie wygrała swoje ostatnie dwa spotkania, domowe z Herthą i wyjazdowe z Aachen to myślę, że nie będzie miała jednak szans w walce ze świetnie grającą ekipą gospodarzy. Póki w drużynie z Bremy nie ma większych problemów wewnątrz drużyny, nie ma kontuzji i nic złego się nie dzieje będą oni wciąż gromadzili punkty i próbowali zwiększać przewagę nad pozostałymi zespołami oraz ich najgroźniejszymi konkurentami do tytułu. Na pewno takie właśnie jest założenie całego sztabu. Zresztą nie muszę przecież nikogo przekonywać do tego, iż w tej właśnie chwili Werder Brema jest bez dwóch zdań, najlepszą i grającą najbardziej skuteczny, efektowny i co najważniejsze efektywny futbol w Niemczech, a praktycznie najskuteczniejszy w całej Europie. Pytanie jest czy w tym momencie może przytrafić się im jakaś głupia wpadka? Myślę, że teraz jeszcze nie. Jednak typowanie na ich zwycięstwo po ciągle spadającym kursie 1.25 mija się z celem, a pick ten może jedynie służyć na podbicie kursu. Typ na over 2,5 jest równie śmieszny bo wynosi 1.45, no ale większego nie można było się spodziewać.

Vfl Wolfsburg - Hamburger SV

W ostatnim spotkaniu Wolfsburg, niespodziewanie dla mnie w wyjazdowym spotkaniu pokonał ostatnią drużynę ligi Vfl Bochum 1:0. Zwycięską bramkę strzelił Mike Hanke po asyście naszego reprezentanta Jacka Krzynówka. Czerwona kartka w tym meczu, nie pozwoliła zespołowi Bochum na odrobienie strat i przyczyniła się wydatnie do zdobycia 3 pkt, a tym samym do odniesienia drugiego zwycięstwa w lidze przez zespół z Wolfsburgu. Zespoł Hsv sprawił mi natomiast wręcz niesamowitego psikusa, tylko remisując z drużyną Hannoveru 96. Nie tylko ja liczyłem na przemianę i odrodzenie, drużyny prowadzonej przez Thomasa Dolla, jednak stało się praktycznie odwrotnie, a na domiar złego w Lidze Mistrzów, drużyna Hsv uległa przed własną publicznością z Fc Porto 3:1. Dziwi mnie, dlaczego aż taką cierpliwość ma zarząd do trenera. Na pewno osłabienia w kadrze mają swój wpływ na osiągane wyniki, ale trener musi pracować z takimi zawodnikami jakich posiada, a widać na załączonym obrazku, że nie może pozbierać wszystkiego do kupy i wyzwolić w tych graczach walki. Co z tego, że w spotkaniu z Hannoverem, zawodnicy wykazywali jakąś tam chęć i wole walki, atakowali, ale trener rozliczany jest z wyników, a nie z dobrych chęci. W obu drużynach zabraknie bardzo wielu piłkarzy, dlatego spotkanie wydaje się być teoretycznie otwarte. Bukmacherzy jednak nadal upatrują faworytów w gościach, ponieważ kurs na zwycięstwo Wolfsburgu rośnie. A ja skorzystam jednak z tej szczodrobliwości i zagram na zwycięstwo Wilków.

Bayer - Mainz

W ostatnim kolejce ligowej, Aptekarzom udało się wywalczyć komplet punktów na bardzo trudnym terenie Borussi Mgladbach. Dwubramkowe zwycięstwo odniesione nad typowo domową ekipą na pewno znacznie wpłynęło na morale dzisiejszych gospodarzy i niewątpliwie stanowić będzie ogromny atut przed dzisiejszym spotkaniem, w którym zmierzą się z przedostatnią drużyną ligi, zepołem Fsv Mainz. Obie drużyny bardzo potrzebują punktów. Bayer z 11 na koncie zajmuje dopiero 9 miejsce w lidze i jeśli myśli o choćby Pucharze Uefa już musi zacząć gromadzić punkty. Sytuacja przyjezdnych nie wygląda ciekawie. Przegrali trzy kolejne spotkania, a posada trenera Jurgena Kloppa wydaje się być bardzo zagrożona. Jeśli w kolejnych spotkaniach jego zepspół nie zdobędze punktów, to bardzo możliwe, że straci on pracę. Papierowym faworytem tego spotkania wydaje się być drużyna Michaela Skibbe. Kurs jeszcze w piątek wynosił 1.55, ale spada w dół. Teoretycznie analitycy nie pomylili się wystawiając tak niski kurs, ponieważ patrząc na ostatnie poczynania gości nie można wyciągnąć zbyt wielu pozytywów. Jednak wstrzymał bym się z typowaniem na zwycięstwo gospodarzy w tym spotkaniu, ponieważ moim zdaniem jest to dosyć ryzykowane, bo dziś Mainz może wreszcie ugrać jakieś punkty i chociaż zremisować.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Bremen - Cottbus

typ over 2.5

kurs 1.50

Druzyna z Bremy to zespol bardzo bramkostrzelny, szczegolnie gdy gra u siebie z duzo slabszymi rywalami.Tacy zawodnicy jak Klose, Diego, Naldo, Klasnic sa bardzo bramkostrzelni.Wystarczy tylko powiedziec ze w 9 meczach do tej pory rozegranych przez Werder padlo az 38 bramek co daje srednia 4.22 czyli duzo wiecej niz 2.5. Jesli chodzi o bramki zdobywane u siebie to jest troche gorzej bo srednia wynosi 3.75 jednak we wszystkich meczach rozgrywanych w tym sezonie Werder notowal overy.

Energie takze &quot;lubi&quot; mecze z duza iloscia bramek.Na wyjezdach ich srednia wynosi 2.5.
Wydaje mi sie ze, jesli obie druzyny bardzo lubia strzelac bramki to nie moze byc dzis innego wyniku jak over.

Hertha Berlin - Nürnberg FC

typ X

kurs 3.00

Patrzac na statystyki zauwazylem cos bardzo dziwnego, otóż druzyna z Norymbergii zremisowala ostatnich 7 meczy.A ich bilans w tym sezonie wynosi 2-7-0 w tym na wyjezdzie 1-3-0.Tak wiec Norymberga w tym sezonie nie zostala jeszcze pokonana.Podoobnie jest jesli chodzi o mecze u siebie Herthy, druzyna z Berlina takze nie przegrala jeszcze u siebie a ich bilans 3-1-0 jest calkiem niezly.Jest to dosc ryzykowny typ jednak mysle ze bardzo mozliwy.

sczypior 0

sczypior

Użytkownik
Dortmund - Arminia Bielefeld

Dzisiejszego popołudnia do Dortmundu zawita Arminia Bielefeld. Myślę, że warto będzie obejżeć to spotkanie, które zapowiada się bardzo interesująco. Obie drużyny są niepokonane od czterech ligowych spotkań, jednak po dzisiejszym spotkaniu uważam, że jedna wyjedzie dziś z kompletem punktów. Borussie Dortmund z rytmu wypadła dwa spotkania temu, kiedy to tylko zremisowała ze słabiutkim Bochum. Następnie przyszedł podział punktów z jedną z najbardziej remisowych ekip w Niemczech, drużyną Norymbergii. Patrząc na poczynania ich rywali, dochodzę do wniosku, iż to właśnie Arminia Bielefeld jest teraz w lepszej formie. Początek sezonu i pierwsze trzy spotkania były bardzo kiepskie, tylko jeden zdobyty punkt. Jednak wrześniowe zwycięstwo nad Bayernem Monachium dodoło widać skrzydeł graczom Thomasa van Heesen. Po wyjazdowej porażce w Bochum było już tylko lepiej i w kolejnych 4 kolejkach Arminia zdobyła 10 punktów, co pozwoliło im wskoczyć na wysoką piątą lokatę w lidze. Dzisiejsze spotkanie będzie meczem Polaków, ponieważ zarówno Euzebiusz Smolarek jak i Artur Wichniarek są kluczowymi zawodnikami swoich drużyn i patrząc na awizowane składny nie zabraknie ich w tym meczu. Na pewno pojedynek między tymi graczami elektryzował będzie bardzo dużo osób, zobaczymy, który z nich lepiej wypadnie. Wracajmy jednak do spotkania. Tak jak pisałem wcześniej to Arminia jest w dużo lepszej formie niż Dortmundczcy, jednak uważam, że to gospodarze w tym meczu będą rozdawać karty i po ostatnich dwóch remisach, zwyciężą niesieni dopingiem własnej publiczności.

Alemannia vs Stuttgart

Bukmacherzy w spotkaniu tym faworyzują zespół ze Stuttgartu i nie ma co się dziwić, bo goście świetnie radzą sobie w meczach wyjazdowych, w których nie znaleźli jeszcze swojego pogromcy. Beniaminek po bardzo udanym początku sezonu, nazwany tu i ówdzie rewelacją rozgrywek spuścił znacznie z tonu i zaczął grać słabo i przegrywać z średniakami pokroju Energie. Goście są zespołem, który nie przegrał w swoich sześciu ostatnich spotkaniach ligowych, co jest na prawdę imponującym wyczynem. Drużyna gości przyjedzie w dosyć uszczuplonym składzie. Zabraknie aż pięciu zawodników. Są to: Beck,, Meißner, A. Farnerud, Heinen, Nehrig oraz kapitan Meira. Jednak tylko dwóch z nich, a mianowicie Meira i Farnerud są zawodnikami odgrywającymi jakąś większą rolę w klubie. Myślę, że w dzisiejszym spotkaniu beniaminek pokaże na co go stać i nie przegra.

Hertha Berlin – Nurnberg

W ostatnim meczu ligowym, drużyna ze stolicy Berlina uległa w wyjazdowym spotkaniu Energie Cottbus spadając na 8 pozycję i równając się punktami z ich dzisiejszym rywalem. Goście natomiast zremisowali z Borussią Dortmund i zajmują 7 lokatę z 13 punktami na koncie. Pod względem statystycznym spotkanie to będzie dla mnie niezmiernie ciekawe. Gospodarze nie przegrali jeszcze na swoim terenie w 4 meczach zdobywając 10 punktów. Natomiast przyjezdni, zespół z Norymbergii jest niesamowitym wręcz ewenementem tego sezonu Bundesligi. Otóż jako jedyna drużyna w lidze, nie przegrali oni jeszcze żadnego spotkania, wygrywając dwa na początku sezonu i remisując wszystkie kolejne, co jest nie lada sztuką. W obu epipach zabraknie kilku kluczowych zawodników. W zespole z Berlinu jednym z ważniejszych nieobecnych jest Basturk, gracz, na którym ciąży piętno rozgrywania akcji. Zabraknie również Dardai, S. Okoronkwo, Cagara, Ch. Müller. W drużynie przyjezdnych zabranie obrońcy Andreas Wolfa, który zagrał we wszystkich spotkaniach tego sezonu. Chociaż każdy spodziewa się, zespół Herthy zwycięży dziś, przerywając świetną passę gości, ja uważam że stanie się odwrotnie, i to goście zwyciężą, przerywając swoją passę remisów.

L 237

lookash

Użytkownik
Schalke O4 Gelsenkirchen-Bayern Monachium
Typ:2
Buk kurs:sts 2,65
Niewatpliwie mecz kolejki w niemczech.Bayern co prawda tylko jeden mecz wygral w tym sezonie na wyjezdzie a schalke nie przgralo u siebie.Bayern dawno nie wygral u schalke ale wkoncu musi nadejsc ten moment.Ostatnia dotkliwa porazka w stutgarcie moze zmoblizowac do walki przed wlasna publicznoscia ale sadze ze to bayern wyjdzie zwyciezko z tego pojedynku

sczypior 0

sczypior

Użytkownik
Schalke – Bayern

Bez wątpienia spotkanie to jest najciekawszym meczem spośród wszystkich meczy tej kolejki. Na Arenie w Gelsenkirchen miejscowe Schalke podejmuje w niedzielne popołudnie mistrza Niemiec. Spotkania między tymi zespołami na pewno cechuje wielka zaciętość, dlatego moim zdaniem mecz może być wyrównany. Po dziewięciu kolejkach zespół gospodarzy plasuje się na trzecim miejscu z dorobkiem 16 punktów, tyle samo mają dzisiejsi przyjezdni, ale korzystniejszy bilans bramkowy pozwolił im zająć drugie miejsce w lidze. Oba zespoły nie zachwycają. Schalke na swoim boisku jeszcze nie przegrało, natomiast na wyjazdach prezentują się bardzo zmienną formę, wygrywając dwa, spośród pięciu spotkań i trzy przegrywając. Bayern w spotkaniach wyjazdowych prezentuje się fatalnie a wręcz kompromitująco jak na mistrza. Wygrał zaledwie jedno spotkanie i to na dodatek tylko z Bochum na początku sezonu, pozostałe trzy przegrywając, odpowiednio z Arminią, Wolfsburgiem i Werderem. W poprzedniej kolejce dzisiejsi gospodarze w słabym stylu ulegli Stuttgartowi, a ich dzisiejsi rywale na własnym boisku pokonali Eintracht Frankfurt. W dzisiejszym meczu bardzo trudno wskazać jest faworyta. W obu ekipach zabraknie kilku piłkarzy, więc argument kadrowy nie przemawia za żadną ze stron. Można by polemizować, który z nieobecnych zawodników ma większe znaczenie dla swojej drużyny. Ale w takim spotkaniu nie ma to na prawdę najmniejszego sensu, ponieważ o wyniku meczu decydować będzie aktualna dyspozycja dnia, oraz ogólna mobilizacja przed tym spotkaniem.

Eintracht Franfurt – Monchengladbach

Uwielbiam wszelkie statystyczne zagadki, a ta jest właśnie jedną z nich. Drużyna z Frakfurtu jest dla mnie drużyną, która trzyma się bardzo znanego piłkarskiego porzekadła: „Jeśli jakiegoś spotkania nie możemy wygrać, trzeba je zremisować” I tak gospodarze mający problemy z wygrywaniem, remisują kolejne spotkania i są w gronie kilku takich remisowych ekip w Bundeslidze. Jeszcze do ostatniej kolejki byli drużyną, która nie miała swojego pogromcy, jednak potyczka z Bayernem Monachium pokazała im ich miejsce w szeregu. Borussi Mg jest tak jak w poprzednich sezonach, może nie jest drużyną chimeryczną, ale zespołem, który na własnym stadionie może wygrać z każdym, a w meczach wyjazdowych z każdym przegrać. Usilnie, co kolejkę wysyłam graczy Juppa Heynckesa do psychologa, ponieważ samą domową grą nie można nic zwojować, co najwyżej środek tabeli. Oba zespoły osłabione są brakiem kilku zawodników. W zespole gospodarzy są to Preuß, Vasoski, Jones, Chris, Toski, Rehmer natomiast w zepsole gości B. Svensson, Daems, Jansen, Svärd, Bögelund. Myślę, że w spotkaniu tym obalone może zostać kilka mitów, a dokładnie dwa. Eitracht Frankfurt przestanie być drużyną bez porażki na własnym boisku, natomiast goście mają dużą szansę odnieść dziś swoje pierwsze wyjazdowe zwycięstwo. Atut własnego boiska będzie sprzyjał gospodarzom, jednak wyprawa do Hiszpani i trudny mecz z Celtą Vigo pozostanie zapewne w ich nogach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom