Powiedzmy, że dzisiaj było w miarę. Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki to przysłowie idealnie pasujące do Fergala O'Briena ???? Dziwne 4:2 z Ahmedem, ale już go Joyce w 2 rundzie wyprowadził w pole. Bet coś śpi z ofertą na jutro, ale na 8:30 i 10:30 oferta już jest.
Mam dubla którego podaję niżej.
Jimmy Robertson v Alex Davies @ 1.57
4:2
Stuart Bingham v David Grace @ 1.18
2:4 wstyd..
@ 1.85 Bet365
Dubelek jest o tyle ciekawy, że daje w miarę ciekawe AKO a ryzyko nie jest tak duże jak mogło by się wydawać. Wiadomo, format BO7 sprzyja niespodziankom, ale nie wydaje mi się aby takie miały miejsce jutro w "moich" meczach. Dzisiejszy dzień obfitował w rozstrzygnięcia w decydującej partii lecz tych sensacji nie było aż tyle jak w kwalifikacjach do IT.
Jimmy jest w dobrej dyspozycji. Już nie raz opisywałem go, zawodnik ze świetną smykałką do wysokiego punktowania, można go zaliczyć też do grona zawodników robiących "come back" do meczu. Jego rywal
Alex Davies to groźny snookerzysta, może i wyniki go nie bronią, bo zdecydowaną większość ma przegranych spotkań. Bardzo jestem ciekaw tego spotkania i liczę na 4 frame'y Robertsona.
Do pary z Jimmy'm dajemy
Binghama. Mistrz Shanghai
Masters zmierzy się z kompletnym leszczem jakim jest Grace który kojarzy mi się tylko z wyeliminowaniem Wenbo z jednego z turnieji który miał się odbyć na kontynencie azjatyckim.
Pasmo porażek + forma Stuarta powinna się zsumować na przekonujące zwycięstwo Anglika. Mam nadzieję, że z tego nie wyniknie
psikus rodem z Łotwy.
10:30, tutaj widzę kolejne mecze które chciałbym przedstawić.
Jamie Jones v Olek Ursenbacher @ 1.30
4:1
Mark Williams v Olek Lines @ 1.25
1:4
@ 1.62 Bet365
Tutaj, dałbym tezę, że Walijski dubel jest nieco bardziej ryzykowny niż poprzednicy z 1 sesji.
Można powiedzieć, że
Jamie notuje do tego turnieju wyniki całkiem przyzwoite. Chin nie podbił, w PTC też kariery nie zrobił, ale pierwszą rundę zawsze przechodził. Jak już przegrywał to nie z byle kim (McManus, Dott, Neil Robertson). Dzisiaj dostaje szwajcarskiego rodzynka w Tourze z super umiejętnościami. Mam nadzieję, że Olek nie pójdzie śladami Lisowskiego. Będzie dobrze jak mecz skończy się w miarę szybko, żeby Olek się przypadkiem nie rozbujał przy stole ????
Borsuk już nie przypomina tego zawodnika z poprzedniego sezonu który do sowich meczy nie raz podchodził z nieco większą "wy*ebką". Jego wyniki są wręcz kapitalne. Rzadko notował porażki. Jest bilet do Chin wywalczony dość łatwo w meczu z Donaldssonem (6:2). Olek Lines schodzi na ziemię w tym meczu i dostaje szybkie lanie. Powtórki z poprzedniego tygodnia nie będzie, a każdy kto choć trochę śledzi snookera wie o czym wspominam...
Co będzie dalej to nie wiem, raczej rano coś podam. Można pochylić się jeszcze nad
Białym, ale nie wiem w który kuponik bym go wkomponował. Odradzam granie na Dziubka @ 1.11
/edit:
Idąc tropem psotnicka, również pogram taki sześciopak. Kombinowałem coś z Ebdonem, jednakże zdecydowałem się na takie zestawienie. Mefju i Robbo na cenzurowanym, zwłaszcza jestem zaniepokojony tym jak może się układać mecz dla Walijczyka
Graeme Dott v Brandon Sargeant @ 1.14
John Higgins v Michael Williams @ 1.14
Barry Hawkins v Sanderson Lam @ 1.14
Judd Trump v Ashley Carty @ 1.083
Neil Robertson v Steven Hallworth @ 1.071
Matthew Stevens v Ben Jones @ 1.25
@ 2.16 Bet365