Podsumowanie tematu:
Zysk: 357,3j
Suma stawek: 700j
Yield: 51%
Dobrze, myślę, że pora wyjaśnić o co chodziło z tym tematem, gdyż coraz więcej ludzi nie wytrzymuje, a nie chcę, żeby posypały się bany.
Strategia, którą obrałem gwarantuje bardzo wysoki zysk i bardzo wysoki yield, czyli dwie główne statystyki, którymi posługują się typerzy na różnego rodzaju forach i portalach bukmacherskich. Minusem tej strategii jest to, że jest bardzo ryzykowna dla naszego budżetu, ale...
No właśnie jest jedno ALE. Nikt, nigdzie, na żadnym forum, ani portalu (bo pobawiłem się także na blogabecie) nie wymaga w regulaminie abyśmy jako typerzy podali swój budżet. Co więcej na tym forum nie ma żadnego górnego ograniczenia dla pojedynczej stawki, którą możemy postawić. Na niektórych portalach można podawać stawki tylko w skali 1-10/10, ale nikt nie pilnuje tego, czy nie wrzucę dwóch, trzech lub dziesięciu dokładnie takich samych zakładów.
Co by się działo dalej w tym temacie?
Oczywiście nie podałbym swojego budżetu, bo żaden regulamin tego ode mnie nie wymaga. Podwajałbym stawkę aż do momentu trafienia, a moje statystyki byłyby najlepsze na forum.
Niestety statystki kłamią. Są na tym forum osoby, które mają cudowne, wymuskane statystyki, a ich typy są po prostu słabe. Nie będę pokazywał palcem.
A głównym powodem takiego stanu rzeczy jest różnorodność stawkowania. Niektórzy podają typy w skali 1-10/10, inni w skali 0-3/3 z połówkami, inni w samych jednostkach bez limitu, inni jeszcze w złotówkach lub innych dolarach.
Myślę, że decyzja administratorów o ujednoliceniu stawkowania wprowadziłaby znaczny porządek na tym forum. Jednocześnie dla samych typerów nie byłoby wielkim problemem gdyby zamiast podawać stawki w złotówkach mieliby to robić w skali od 1/10 do 10/10.
Temat osiągnął to co było zamierzone. Mam nadzieję, że jego spora popularność zadziała na korzyść tego forum.
Temat do zamknięcia.