>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Budowanie psychiki

S 440

straszaksam

Użytkownik
Ale po co się od razu wzburzasz tak? Ja napisałem tylko, że nic odkrywczego nie napisałeś, a powiedziałeś, że nikt mu nie udzielił odpowiedzi na pytanie, a powieliłeś po prostu wcześniejszą treść, dodając do tego swoj magiczny &quot;efekt czerwonej królowej&quot; (tak w ogole to jest to hipoteza, a nie efekt, ale to przecież Ty tu jesteś ekspert ;) )

P 24

pytamboniewiem

Użytkownik
napisałeś, że nie uzyskał odpowiedzi, a napisałe dokładnie to samo co już było napisane wcześniej + dodałeś mądre dwa wyrażenia... to ma go przekonać, żę mówisz słusznie? ????
Przeczytaj ostatnie 2 zdania mojej wypowiedzi. Czytanie ze zrozumieniem to niezwykle cenna zaleta. Dowie sie wiecej na temat ktory go ineteresuje jezeli zrozumie podstawowe aspekty.

Dla ludzi leniwych w skrocie - Efekt Czerwonej Krolowej polega na dazeniu do stanu poczatkowego wmawiajac sobie ze idze sie do przodu. Majac 2000zl bankrollu, po 2 dniach zlej gry gdy zostaje ci 500zl nie myslisz zeby miec zakladany zysk poczatkowy w wysokosci 10 kafli ale o powrotu do pierwotnego depozytu. Gonisz za czyms co miales na starcie wmawiajac sobie ze jest ok i ze jestes do przodu. Gubisz sie w tym i zaczynasz tracic kontrole zeby jak najszybcie wrocic do punktu startowego.

Punktem kolejnym jezeli juz wiadomo co to BM - Bankroll Manegement oraz Efekt CK bedzie umiejetnosc planowania.

Autorze tematu - bede operowal na przykladzie bankrollu w wysokosci 200zl bo nie wiem jaki posiadasz oraz jaki zamierasz posiadac. Nie znam rowniez twoich umiejetnosci gry - ja jestem graczem live, ale postaram sie doradzac ci pre match.

Drugim punktem kontroli emocji jest zalozenie maksymalnej straty dziennej oraz realnego zysku ktory daje ci komfort. Majac w budzecie 200zl na gre, max. strata po ktorej powinienes odejsc od obstawiania to w tym przypadku 20zl a zatem 10% Banrkolla. Jednoczsnie zysk na poziomie 40 zl czyli 20% to czas kiedy odejsc od obstawiania bowiem stan euforii powoduje zamazany obraz twoich typow. Oczywisc euforia itp itd tyczy sie sumy bo przykald 200zl ciezko nazwac jakakolwiek satysfakca - ja gram single/duble w przedziale od 500 do 10tys zl. Tak wiec o stawkowaniu i zysku w twoim przykladzie nie dyskutujemy, zakladamy jedynie % zaspokojenie dziennych potrzeb. Jak juz przeczytasz i zrozumiesz, a do tego potrwierdzisz ze kumasz baze przejde do kroku 3 zeby nie walic sciany tekstu w jednym poscie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 24

pytamboniewiem

Użytkownik
Ale po co się od razu wzburzasz tak? Ja napisałem tylko, że nic odkrywczego nie napisałeś, a powiedziałeś, że nikt mu nie udzielił odpowiedzi na pytanie, a powieliłeś po prostu wcześniejszą treść, dodając do tego swoj magiczny &quot;efekt czerwonej królowej&quot; (tak w ogole to jest to hipoteza, a nie efekt, ale to przecież Ty tu jesteś ekspert ;) )
W Anglojezycznym wyrazeniu jest to &quot;Efekt&quot;. Mylisz tez pojecia, ja sie nie wzburzam, ja po prostu nie lubie kiedy ktos nie majacy pojecia o temacie zgrywa eksperta. Gdyby wypowiedzial sie tutaj chociazby edi nie smialbym mruknac nawet, jednak gdy jakis laik wyskakuje z co poniektorymi tekstami to zal mi sie robi, ze ktos moze naprawde dobrac sobie do glowy te bzdury i goscia po sluchac. Z gory przepraszam za brak polskich znakow, takowych nie posiadam na moim laptopie.

cock 756

cock

Użytkownik
Koledzy, widze ze naprawde duzo szczekacie
... w domu u ciebie też się szczeka?
Bankroll Manegement
manAgement - od zawodowców wymagam
Piszac do kogos ze jest marzycielem i dajac mu pseudo lekcje tak naprawde podwazasz swoj jakikolwiek autorytet(?) w kolejnych wypowiedziach, piszac o wyplacie jako najlepszej kontroli ryzyka dajesz swiadcectwo zupelnie odwrotne - szyb, szybko wyplacaj bo wtopisz caly hajs. Czy nie takie uczucie towarzyszy nalogowemu hazardziscie?
Tu nie ma autorytetów. Hazardzista pozostanie hazardzistą, a hazardzista jest w grupie ryzyka. Ty też. Nie ma zawodowych hazardzistów, o zawodowstwie nie świadczy wysokość stawki. Autor wątku ma problem z gorącą głową więc to dla niego rada: szybko wypłacaj, bo wygrałeś i to twoje. Graj dalej wg swoich założeń to przegrasz.

Szkoda mi czasu na tą Twoją wiedzę, poczytałem sobie posty twojego autorstwa, limity na skrillu i uśmiechnąłem się na to zawodowstwo.

Pozdro, dobrej nocy.

simons 646

simons

Forum VIP
Ale proszę, spokojnie - chcę zasięgnąć Waszej rady, a jestem póki co w tym temacie głównie kreowany na najgorszy wzór amatora-marzyciela, kiedy ja proszę, jeżeli możecie, abyście właśnie nakierowali mnie na dobry tok rozumowania. Każdy z Was z pewnością zaczynał, może mieliście inne dylematy, a ja sądzę, że mam tego typu problem mentalny i nie chcę błądzić, a go rozwiązać. Nie poprzestaję na tym temacie, czytam dalej systemy i Wasze propozycje co do formy rozsądnego grania, natomiast takiego threadu mi brakowało. W każdym razie dzięki za dalsze dwa akapity, biorę je sobie do serca.
Podstawą jest akceptacja strat. Musisz sobie uświadomić, że w długim terminie nie będziesz miał 100% skuteczności i strata na pewno będzie. Przyda Ci się to też do gry w pokera czy na giełdzie.
Zakładając, że jesteś wygrywającym graczem możesz stratę ocenić jako możliwość zarobienia w późniejszym terminie. Chodzi mi o to, że (zakładam ciągle, że jesteś wygrywającym graczem) masz skuteczność powiedzmy 70% czyli długoterminowo wygrywasz 7 na 10 zakładów. 3 typy nie wchodzą więc nie myśl o tym, że wtopiłeś kasę i musisz odrobić, ale że następnych 7 powinno być trafnych - tak mniej więcej.Oczywiście fajnie to w teorii wygląda ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] jesli ktos prosi o rade, otrzyma ja. [...] Panowie - wiecej tresci, wiecej przekazu, mniej cwaniactwa.
Jeśli założysz temat (inny niż dotyczący Skrill, PSC, kwestii technicznych dot. Bet 365), w którym pokażesz &quot;jak się gra&quot;, chętnie popatrzę. I może się nauczę.

S 440

straszaksam

Użytkownik
W Anglojezycznym wyrazeniu jest to &quot;Efekt&quot;. Mylisz tez pojecia, ja sie nie wzburzam, ja po prostu nie lubie kiedy ktos nie majacy pojecia o temacie zgrywa eksperta. Gdyby wypowiedzial sie tutaj chociazby edi nie smialbym mruknac nawet, jednak gdy jakis laik wyskakuje z co poniektorymi tekstami to zal mi sie robi, ze ktos moze naprawde dobrac sobie do glowy te bzdury i goscia po sluchac. Z gory przepraszam za brak polskich znakow, takowych nie posiadam na moim laptopie.
Ciekawe jest co mówisz... szkoda tylko, że pojęcia występują pod oboma nazwami, jednakże podstawową formą jest HIPOTEZA, zapamiętaj to, bo to kolejne mądre słowo do Twoich wypowiedzi. Będziesz mógł i je gdzieś zamieścić w wypowiedzi, żeby brzmiało inteligentnie ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Queen_hypothesis
http://evolution.about.com/od/Terms-O-Z/a/What-Is-The-Red-Queen-Hypothesis.htm
Na tym kończę dysputę z Tobą, możesz wywyższać się dalej ;)

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Wg mnie nie da się... Jeśli ktoś mam problem z emocjami, nie kontroluje, nie wytrzymuje ciśnienia to chyba nic z tego nie będzie.

A 7

ambitny

Użytkownik
Rayuuu przede wszystkim po przegranej nie możesz się odgrywać bo możesz szybko pozbyć się pieniążków , po drugie graj z rozsądkiem weź wszystkie za i przeciw ,
Tylko przemyślane bety , czasami nawet 2 czy 3 zl jest szkoda .

A 7

ambitny

Użytkownik
a i przede wszystkim znajdź sobie rozsądne strony ze statystykami i porównuj , oglądaj mecze sprawdzaj kto gra , po co gra i co ma do zdobycia . Dla mnie mecze towarzyskie to mecze stracone bo to są &quot;testery&quot; zawodników a nie gra na zabój o wygraną.

Do góry Bottom