Tu ktoś grubo przesadził:
Daniel King - Grzegorz Walasek Typ: Walasek @ 2.4 w betsafe
12-4 (King odpalił, takiego występu się nie spodziewałem. Walasek mierny, bardzo mierny)
Potem dopiszę dlaczego i resztę typów. Ale robić Kinga takim faworytem z Walasekiem to śmiech ????
Widzę, że już idą dropy na Grześka i wcale się nie dziwię. Dla mnie kursy powinny być w tej parze mniej więcej takie King 2.1 / Walasek 1.65 i to byłaby uczciwsza wycena ich umiejętności. Dla przykładu Expekt ma Walaska wystawionego w parze z Bomberem.
King początek sezonu ma kiepski. Punktuje gorzej od swojego kolegi z pary - Woryny, który dopiero uczy się angielskich agrafek. Z sezonu na sezon DK jest dla mnie co raz słabszy. Walasek różnie z nim bywa. Wiele zależy od tego, jakie będzie miał podejście do BEL. Ale jego występy na Brandon w ostatnim czasie były zawsze udane i przekładały się na solidne punkty. Myślę, że na początku sezonu Walasek powinien potraktować Anglię jako szansę do pokazania się. W Polsce ma podpisaną "warszawkę", więc logiczne byłoby dobrze zacząć, by zwiększyć swoje szanse na angaż (liczenie na wtopy Miedziaka, czy Gingera to jedno, ale lepiej "dać do myślenia" dobrymi wynikami). W przypadku Kinga szanse na 15-sty bieg raczej mizerne. Para KK&Bomber raczej nie do ruszenia, a i na chwilę obecną chyba Garritego prędzej bym tam widział, niż DK. Wśród "Lwów" lidera zdecydowanego próżno szukać, choć jeśli przyszłoby mi kogoś wskazać to padłoby pewnie na Walaska. Kurs zdecydowanie przesadzony.
Lewis Kerr - Carl Wilkinson Typ: Kerr @ 1.65 w betsafe
6-5 (spodziewałem się większej przewagi Kerra)
Dzisiaj obaj panowie w porannym meczu bez szału i w bezpośrednim pojedynku zarówno pod względem punktowym, jak i bezpośrednich gonitw na remis. Teraz role się odwracają i "gospodarzem" jest Wilkinson. Ale tylko teoretycznie. Kerr wraca na stare śmieci. Przy Norfolk spędził chociażby ostatni sezon. Carl to poziom co najwyżej
Premier League. Kerra cenie sobie znacznie wyżej. Jeśli chodzi o pozycje rezerwowych, to czołówka ligi. W zeszłym sezonie przy Norfolk solidnie punktował, trafiały się dwucyfrówki, a biegi rezerwowych zwykł rozstrzygać na swoją korzyść. Z Wilkinsonem powinien się uporać.
Krzysztof Kasprzak over 11 @ 1.83 w bet365
10+1 (a trza było jednak brać Bombera. KK nie załapał się na 15-sty bieg w obliczu "dzikiego" Kinga)
KK u progu sezon wygląda bardzo porządnie:
KK absolutely flying. Dzisiaj poza Walaskiem ze strony gości, nie widzę dla niego rywala. W pierwszym meczu o tarczę
EL na Brandon 13 oczek. KK zresztą dobrze zna ten tor, przed laty był już liderem "Pszczółek". Myślę, że jeżeli nie będzie zbyt wielkich kombinacji z jego strony to koło kompletu powinien się "zakręcić".
I już tak bez analizy "na nos"
Mads Korneliussen - Richard Lawson Typ: Korneliussen -2.5 @ 2.20 expekt
(nos zawiódł, bieg 4 zadecydował i brak Madsa w 15-stym)