botshek
Użytkownik
BOSTON BRUINS TORONTO MAPLE LEAFS
TYP: Leafs +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,95 ZWROT
Pinnacle
Tips to win:
- Tak wiem, znów stawiam na TOR. Wiele osób pewnie będzie się śmiało, ale postaram się w kilku sensownych zdaniach uzasadnić swój typ.
- Po pierwsze gdyby dziś grał Thomas w bramce Boston to mecz zostawiłbym bez echa, ale w bramce zagra dziś Rask i właśnie w tym oraz rosnącej formie Leafs widzę wygraną gospodarzy.
- Nie ujmuję zdolności Raskowi, ale on Road jest dla mnie cieniem samego siebie.W tym sezonie na wyjazdach rozegrał 5 spotkań (4 w pełnym wymiarze) w każdym z nich zjeżdżał z lodu jako przegrany. Dodatkowo na 11 lostów Miśków w tym sezonie Tuuka uczestniczył aż w 7. Podsumowując Thomas jest w znaczącym stopniu "ojcem" wygranych gier BOS, a dziś niestety (dla BOS) go zabraknie.
- W bramce Leafs niestety "ręcznik" Gustavsson, który ma juz przegraną potyczkę w tym sezonie z Bruins, ale z dobrymi statami SV% 938 GAA 2,03 . W spotkaniu z OTT oglądał swojego zmiennika Reimera z ławki i mam nadzieję, że trzeci goalie Leafs go zawstydził, a Monster pokaże się dziś z przyzwoitej strony. Ciekawostką może być, że Jonas w tym sezonie najwięcej razy wygrywał w poniedziałki
- Tak jak już pisałem w poprzedniej analizie meczu TOR- gwiazdy Leafs nareszcie się obudziły i punktują: Kessel, MacArthur, Grabovski, Bozak, bardzo podoba mi się gra Crabba, także walka będzie na całego. Miśki w ostatnim czasie mają małą zniżkę formy, a w szczególności lider Lucic, który nie punktował od 7 kolejnych spotkań.
- Odisio pisał o słabej skuteczności Leafs w PP, ale analizując ostatnich 5 spotkań obu drużyn Leafs zaliczyli tylko 2 spotkania z niewykorzystanym żadnym PP, a Boston 3 takie spotkania. Lepiej wygląda też skuteczność Leafs w PP na przeciągu ostatnich 5 spotkań: Boston 17,6 % Leafs 25%. Odwrotnie jest z PK: TOR 68%, BOS 79%, ale tak jak pisałem zawdzięczają to w dużym stopniu Thomasowi.
- Mecz w Toronto to ostatnia potyczka Misków (5 spotkań na wyjeździe) przed powrotem do domu i trzydniową przerwą. Czy nie są już myślami w domu ?? Czy Leafs wreszcie ucieszą kibiców na własnym lodzie?? Wszystkie odpowiedzi poznamy dziś w nocy.