>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Boris Jeltzin Cup

Status
Zamknięty.
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Międzynarodowy Turniej Siatkówki Kobiet im. Borysa Jelcyna w Jekaterynburgu

Strona oficjalna turnieju

W dniach 6-11. lipca 2010 w rosyjskim Jekaterynburgu będzie rozgrywany turniej siatkówki kobiet im. Borysa Jelcyna. W turnieju uczestniczą reprezentacje narodowe: Rosji, Włoch, Białorusi, Chin, Niemiec i Holandii. W poprzednim roku turniej wygrała Rosja, drugie miejsce zajęła Japonia, a trzecie Holandia. Początkowo w turnieju miały wystepować reprezentacje Japonii i Azerbejdżanu. Japonki zrezygnowały z występu, Azerki miały problemy ze składem, ponieważ obie rozgrywające są kontuzjowane i także ta drużyna zdecydowała się wycofać.
Transmisje ze spotkań turnieju będzie można obejrzeć u bukmachera Bet365

Na stronie oficjalnych podane są tylko informacje o zeszłorocznych rozgrywkach, więc wklejam składy poszczególnych drużyn.

Skład Rosji:
Rozgrywające: Starcew Eugene, Irina Uraleva
Blokujące: Maria Borisenko, Regina Frost, Julia Mierkułowa, Maria Perepelkina Elena Murtazayeva, Catherine Bogacheva
Przyjmujące i atakujace: Jekaterina Gamowa, Tatiana Koshelev Olga Fateev, Ksenia Naumova, Natalia Goncharova, Ludmiła Malofeyeva
Libero: Kriuczkow Svetlana, Daria Vekshin

Skład Włoch:
Giulia Rondon, Marta Bechis, Serena Ortolani, Annamaria Quaranta, Lucia Crisanti, Valentina Arrighetti, Ilaria Garzaro, Chiara Di Iulio, Lucia Bosetti, Cristina Barcellini, Francesca Marcon, Enrica Merlo

Skład Niemiec:
Rozgrywające: Kathleen Weiß, Lena Möllers
Atakująca: Saskia Hippe
Przyjmujące: Sarah Petrausch, Tatjana Zautys, Maren Brinker, Lina Meyer, Anne Matthes
Blokujące: Anja Brandt, Imke Wedekind, Corina Ssuschke
Libero: Janine Völker

Skład Białorusi:
Tomas Marina, Palchevskogo Olga, Irina Lebedeva, Svetlana Galkina, Garelik Anastasia, Aksenova Oksana, Zakrevskaya Ekaterina, Kavalchuk Oksana, Malasay Nadeshda, Markovskaya Yulia, Makarevchuk Alain, Shevchenko Anna, Miklashevich Anastasia.

Skład Holandii:
Manon Flier, Alice Blom, Francien Huurman, Chaine Staelens, Robin de Kruijf, Maret Grothues, Quinta Steenbergen, Myrthe Schoot, Janneke van Tienen, Carolyn Wensink, Anne Buijs, Laura Dijkema, Judith Pietersen

Skład Chin
Dokładnego składu Chinek nie ma podanego, ale zespół ma przystąpić w podstawowym ustawieniu, czyli prawdopodobnie tym, co grał w Montreux
WANG Yimei, ZHANG Lei, HUI Ruoqi, LUO Yu, WANG Nan, WEI Qiuyue, WANG Qian, LI Juan, XU Yunli, XUE Ming, CHEN Liyi, MA Yunwen

Podział zespołów:

Grupa A. Rosja, Włochy, Białoruś
Grupy B. Chiny, Niemcy, Holandia

Program turnieju

06 lipca, wtorek
11.00. Rosja - Chiny
13.00. Niemcy - Holandia
15.30. Włochy - Białoruś

07 lipca, środa
11.00. Włochy - Niemcy
13.00. Chiny - Holandia
15.00. Białoruś - Rosja

8 lipca, czwartek
11.00. Białoruś - Holandia
13.00. Chiny - Niemcy
15.00. Rosja - Włochy

10 lipca, sobota
11.00. Mecz o 5-miejsce
13.00. Półfinał
15.00. Półfinał

11 lipca, niedziela
11.00. Mecz o 3 miejsce
13.00. FINAL

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Rosja - Chiny✅(3:2)
Typ: 1
Kurs: 1,55
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bet365

Data spotkania: 07.06.2010 godz. 11:00

Według mnie faworytkami są Rosjanki. Grają u siebie, Puchar im. Borysa Jelcyna, więc jest mobilizacja. Do składu wraca Gamova i Mierkułowa, to duże wzmocnienie w ataku i bloku. Rosjanki nie grają w Grand Prix, więc jest to jeden z ich ostatnich poważniejszych sprawdzianów w najbliższym czasie. U gospodyń brakuje pierwszej rozgrywającej Shesheniny i libero Kabeshovej, ale według mnie skład i tak wygląda dobrze. To będzie pierwszy turniej w ustawieniu Rosjanek z Gamovą, Koshelevą i Goncharovą, dla mnie takie trio to ogromny atut w ataku. Problemem Rosjanek jak zawsze może byc przyjęcie. Przeciwko Chinkom w Montreux przyjmowały fatalnie, ale we własnej hali powinno to lepiej wyglądać. Chinki w Montreux pokonały Rosjanki 3:1, ale wtedy nie było Gamovej. Dodatkowo u Chinek cały czas z kontuzją zmaga się najważniejsza zawodniczka rozgrywająca WEI Qiuyue, bez jej dobrej gry Chinki radzą sobie zdecydowanie gorzej, co było widać w China Masters. Powinna ona grać od początku, ale problemy zdrowotne mogą odbic się na jej postawie. Myślę, że Rosjanki powinny wygrać ten mecz.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Chiny - Holandia⛔(3:2)
Typ: Chiny-1,5seta
Kurs: 1,85
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 07.06.2010 godz. 13:00

Wczoraj Chinki przegrały z Rosjankami, ale tamten mecz nie był wliczany do punktacji turnieju. Holenderki z problemami wygrały 3:1 z rezerwami Niemek a bardzo blisko było 0:2 dla Niemek. Holenderki w tym sezonie nie zachwycają, ostatnio bardzo słaby występ na turnieju w Montreux, gdzie łatwo przegrały z Chinkami 0:3. Do składu wróciła bardzo ważna zawodniczka Chaine Staelens, ale na Chinki nie powinno to starczyć. Atakująca Holandii Flier miała bardzo słaby sezon klubowy, według mnie przeciwko takiemu zespołowi jak Chiny też wiele nie pokaże. Problemem Holenderek jest brak pierwszej rozgrywającej Kim Staelens, widać w grze jej nieobecność. Wczoraj nawet trener próbował na rozegraniu postawić blokującą Wensink. Chinki według mnie to obecnie wyższy poziom niż Holenderki. Myślę, że cały mecz rozegra najważniejsza rozgrywająca WEI Qiuyue, która boryka się z kontuzją. Chinki dobrze grają w bloku, obronie, na pewno zdecydowanie utrudni to atakowanie Holenderkom. Według mnie Chiny wygrają 3:0 lub 3:1.

Mecz o 13:00

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Holandia - Białoruś (3:0)
Typ: Holandia-1,5seta
Kurs: 1,3

Data spotkania: 08.07.2010 godz. 11:00

Zdarzenie: Chiny - Niemcy (3:1)
Kurs: 1,35

Data spotkania: 08.07.2010 godz. 13:00

Kurs ogólny: 1,75✅
Bukmacher: Betsafe

Holandia - Białoruś
Białoruś wydaje się najsłabszym zespołem na turnieju. Pierwszy mecz jeszcze nieźle przeciwko Włochom, ale wczoraj bardzo wysoka porażka przeciwko Rosjankom. Holandia wczoraj przegrała z Chinami, ale też pokazała, że potrafi wrócić do swoich najlepszych wystepów. Holandia to zespół dobrze zorganizowany w obronie, mają Flier i Staelens, które potrafią dobrze konćzyć kontry. Według mnie Holandia powinna wygrac 3:0 lub 3:1.

Chiny - Niemcy
Chiny wcześniejsze mecze kończyły po 5 setach, dzisiaj myślę, że skończą wcześniej. Z Rosją i Holandią potrafiły zdominować przeciwników w dwóch setach, ale po każdym wygranym wysoko grały słabiej. Niemki na turniej przyjechały bez najważniejszych zawodniczek, na razie wyniki mają niezłe, ale dużo bardziej cenię Chinki. Według mnie Chinki wygraja 3:0 lub 3:1

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Dzisiaj przed nami mecz o 5. miejsce i dwa półfinały w Turnieju Boris Jeltzin Cup. Na razie bez porażki zostały tylko Rosjanki, Chinki przegrały jeden mecz z Rosjankami, ale nie był on wliczany do punktacji turnieju. Nieźle prezentuje się Holandia, zespół na pewno ma duże możliwości, ale z grą podczas meczu bywa różnie. Włoszki przyjechały w rezerwowym składzie, zawodniczki solidne, grające regularnie w najlepszych zespołach ligi włoskiej, ale grają słabo w ataku. Najpierw problemy ze słabą Białorusią, później z Niemcami, na koniec łatwa porażka z Rosjankami. Niemki tak jak Włoszki grają bez podstawowych siatkarek, ale zespół walczy i sprawia problemy lepszym zespołom. Białoruś prezentuje się najsłabiej ze wszystkich reprezentacji, z Włoszkami jeszcze wynik nie był taki zły, ale już z Rosjankami i rezerwami Holandii przegrane były bardzo wysokie.

Dzisiejsze mecze: (kursy z pinnacle)

11:00 Białoruś - Niemcy 3,7 1,3

13:00 Chiny - Włochy 1,3 3,7

15:00 Rosja - Holandia 1,21 4,7

Zdarzenie: Chiny - Włochy✅(3:1)
Kurs: 1,67
Stawka: 5j /10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 10.07.2010 godz. 13:00

Chiny prezentują się bardzo dobrze na turnieju, mają w swojej grze przestoje, często po wygranym wysoko secie w następnym grają słabiej, ale w podstawowym składzie sa dużo silniejsze niż Włoszki rezerwą. Chinki to drużyna z dobrym blokiem i obroną, piłka dobrze jest rogrywana przez Wei Qiuyue. Włoszki grają na turnieju słabo w ataku, ciężko przychodzi im wykorzystywanie kontr. Chinki rzadko kiedy nie grają podstawowym składem. Według mnie Chinki powinny wygrać 3:0 lub 3:1.

W meczu Białoruś - Niemcy faworytem są Niemki, ale jest to ich ostatni mecz na turnieju, więc mogą dojść jakieś zmiany w składzie. W meczu Rosja - Holandia Rosjanki powinny wygrać, ale jeśli Holandia zagra na miarę swoich możliwości w bloku i obronie to Rosjanki mogą się męczyć.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Dzisiaj w finale Rosja powinna wygrac ten turniej i pewnie to zrobi. Przekonała mnie do tego łatwa wygrana z Holandią w półfinale. Teraz tylko czekac na kursy z handim ;) Pozdrawiam

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Dzisiejsze mecze: (kursy z pinnacle)

11:00 Włochy - Holandia 1,76 ; 2,13 (mecz 0 3. miejsce)

13:00 Rosja - Chiny 1,53 ; 2,61 (finał)

Dla mnie w meczu o 3.miejsce szanse oceniam po 50%, nawet większe daje Holandii. Holandia gra lepszym składem, są Chaine Staelens, Manon Flier. Według mnie większa siła w ataku. Włoszki grają wyrównanie, ale w turnieju miały dużo większe problemy niż Holenderki. Jedynym problemem mogą być zmiany w składzie.

W meczu finałowym faworytem są Rosjanki. Trener Kazyutkin przed turniejem narzekał na brak czasu na przygotowanie. W pierwszym meczu Rosji z Chinami było widać duże niezgranie zawodniczek, szczególnie Gamovej, która późno dołączyła do zespołu. Następne mecze gospodyń to już łatwe zwycięstwa nad przeciwnikami. Chinki w meczu na pewno powalczą, maja dobry blok i obronę, trochę brakuje skuteczności na skrzydłach, ale jeśli Chinki zagrają dobre spotkanie mogą pokonać Rosjanki.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zwycięzca Jeltzin Cup 2010: Rosja

Klasyfikacja generalna turnieju:

1. Rosja
2. Chiny
3. Holandia
4. Włochy
5. Niemcy
6. Białoruś

Najlepszą zawodniczką turnieju została Chinka Xue Ming, najlepszą młodą zawodniczką uznano rosyjską rozgrywająca Jewgeniję Starcevą, a tytuł Miss powędrował do Holenderki Manon Flier.

Zdecydowanie najlepszym zespołem turnieju były Rosjanki, w pierwszym meczu nie wliczanym do punktacji miały problemy z Chinkami, ale już finale zwyciężyły pewnie. Na początku u Rosjanek brakowało zgrania, nie było w składzie etatowej rozgrywającej Mariny Shesheniny, która spodziewa się dziecka oraz podstawowej libero Kabeshovej. Jednak z każdym meczem gra wyglądała lepiej. Chinki zagrały na swoim poziomie, ale wyraźnie jeszcze są problemy ze składem w tym zespole. Bardzo brakuje atakującej z kończącym, sytuacyjnym atakiem. Czasami Chinki miały kłopoty z przyjęciem i wtedy ciężko było ominąć blok przeciwniczek. Holenderki wracają do swojej dyspozycji, grają na pewno coraz lepiej, wróciła Chaine Stealens, forma Manon Flier wzrasta. Na Grand Prix powinien być to trudny przeciwnik. Włoszki na turneju grały kadrą B, ale wrażenie postawiły niezłe, trochę było problemów z atakiem. Niemki także wystawiły rezerwowy skład, ale podobnie jak Włoszki gra nie wyglądała aż tak źle. Białorusinki zajęły ostatnie miejsce i była to zdecydowanie najsłabsza drużyna turnieju.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom