Dorzucam kolejny kupon na dziś . Myślę bardzo duże szanse powodzenia - aż żal nie zagrać.
Według mnie
Norwegia to główny kandydat do złota.
Austria myślę będzie drżała mocno o podium.
Składy:
Norwegia: Stjernen, Hilde, Bardal, Jacobsen
Austria: Loitzl, Fettner, Morgenstern, Schlierenzauer
Co tu napisać , powiem tak : Austriacy bez szału - Schliri widąc spadek formy, Morgi, Loitzl oodają tylko pojedyncze dobre próby, Fettner typowy przeciętniak. Norwegowie mogą zaskoczyć równością i regularnością , nawet Stjernen który nie spisuje się na tej skoczni najgorzej. U Norwegów na pewno 3 bardzo dobrych w niezłej dyspozycji a u Austrii raczej każdy przeciętnie . Na pewno jeśli chodzi o możliwości drużyn to większe ma
Austria jednak liczy się forma , która na chwilę obecną przemawia za Norwegami.
Przed naszą drużyną szansa na medal. Japończycy też zawsze solidni w drużynówkach jednak jak spojrzeć na składy w jakich wystąpimy my i skoczkowie z kraju kwitnącej wiśni to wydaje się że ekipa Kruczka ogarnie.
Polska w składzie: Kot, Żyła, Kubacki, Stoch
Japonia w składzie: Shimizu, Kasai, Ito, Takeuchi
U nas cała czwórka skacze równo i regularnie , mamy lidera w postaci mistrza świata i tu możemy oczekiwać większego zastrzyku punktów. Japończycy to dobra forma Takeuchi i Ito lecz forma Kasai i Shimizu dość przeciętna. O ile Kasai jest w stanie oddać dobry pojedynczy skok tak Shimizu niekoniecznie. Na przestrzeni 8 skoków bo na to się zapowiada powinniśmy osiągnąć przewagę nad Japonią. U nas ciężko wskazać outsidera bo takowego nie ma. Powinniśmy wygrać tą rywalizację.
Weng - Masako Ishida
Typ: Heidi Weng
Kurs: 1,50
Heidi myślę jest w stanie trzymać się długo czuba stawki. Ishida jest solidna lecz nie na tyle by być tak wysoko. Weng może nie będzie na podium ale w okolicach 5 miejsce powinniśmy ją zobaczyć. Ishide widzę gdzieś koło 10 miejsca.
Łączny kurs: 3,88
Stawka: 31,50 zł
Poniżej screen