Wkraczamy w poważną grę. Oczywiście gramy BO1, więc bez szaleństw, ponieważ może wydarzyć się dosłownie wszystko w każdym z dzisiejszych spotkań.
Faze vs Heroic / Faze +2.5 @ 1,53 sts
Spróbuję delikatne hc w stronę Faze i po cichu liczę na rewanż za ostatnie spotkanie, ale sytuacja jest już nieco inna. Faze na gorąco grało z nimi ostatnie spotkanie z Simple i Skullzem. Dziś mamy oczywiście powrót Raina i sporo godzin treningowych z Simplem w ekipie, przez te ostatnie dwa tygodnie. Myślę, że będzie to dziś wyglądać znaczenie lepiej i delikatnie się zabezpieczam hc w przypadku zaciętego spotkania a bez wątpienia dziś kilka takich będzie, tym bardziej iż gramy BO1.
Heroic tutaj zrobiło to co do nich należało, nic ponad stan. Dziś zaczyna się prawdziwy test. Jak będzie, zobaczymy.
Falcons vs B8 / over 19.5 rund @ 1,59 sts
Nadal zbytnio nie ufam Falcons. Do tego typu zdecydowanie przekonała mnie gra Ukraińskiej ekipy. Od dłuższego czasu wyglądają bardzo dobrze i świetnie się ich ogląda, wielu zastanawiało się czy nie spuchną tutaj, ale nie było o tym mowy.
Bardzo dobre spotkania tutaj z ich strony, przegrali pierwszą mapę z Wildcard, by na dwóch kolejnych dosłownie ich połknąć w całości. Uważam, że stać Ukraińską ekipę na 7 rund. Oczywiście nie zakładamy, że Falcons ich nie wykręci, ale kto wie...
M80 vs Tyloo / M80 +3.5 @ 1,49 STS 13-9
Przesadzają w tym przypadku bukmacherzy. Nie zdziwi mnie ani trochę zwycięstwo M80, ale delikatnie zabezpieczam się trzy rundowym handicapem. Chińska formacja tutaj wcale nie zachwyca, owszem ograli FQ a właściwie na 2 i 3 mapie to ich zjedli i ograli Complexity, którego gry nie będziemy komentować, ale też nie można się jej dziwić. Amerykanie to świetna ekipa, niemalże zawsze robią ogromne problemu ekipom tier1, świetnie się rozumieją i zdecydowanie większe doświadczenie w grze na mocne ekipy w przeciwieństwie do przeciwników. Może i M80 troszkę spuściło z tonu w ostatnim czasie, ale to nadal jest lepszy zespół i uważam, że powalczą.
Furia vs Lynn Vision / over 19.5 @ 1,50 STS
Nie widzę tutaj pogromu którejś ze stron.
Furia dla mnie tym składem na świecie nic nie wygra i pewnie po czasie znów roszady, no ale zobaczymy. Chińczycy wydarli sobie ten awans, ale teraz już raczej nie będzie tak kolorowo. Oczywiście dziś są szanse jak najbardziej wygrać, ale na pewno nie większe niż przeciwnika. Swoją drogą 1,30 n Furię w Bo1, gdzie to ich pierwszy mecz tutaj to jest jakiś nieśmieszny żart. Spróbuję w tym spotkaniu over, uważam że stać obie ekipy na wykręcenie 7 rund.