>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Blast.tv Austin Major 2025 [03-22.06.2025]

'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Witam, powoli wkraczamy w majora i na te pierwsze spotkania kwalifikacyjne delikatnie sobie coś pogram. Oczywiście bez szaleństw stawowych, bo gramy BO1 i wiele ekip jest nieprzewidywalnych, choć są faworyci do awansu.

BetBoom vs Nemiga / BetBoom @ 1,62 betclic

Dwie rosyjskie formacje na przeciw siebie, ale ja tutaj widzę jednego zwycięzcę. Oczywiście w przypadku bo3 był bym znacznie spokojniejszy o typ, ale nie ma co się lubi...BB jeśli jest w formie to potrafi postawić się każdemu, problemem i w pewnym stopniu tym co wpłynęło na taki kurs jest ich forma z ostatnich dni, ale na pewno już każdy miał z tyłu głowy Majora.
Na papierze bez dwóch zdań BB jest lepszą formacją i liczę dziś na doświadczenie i inteligencję Boombelka. Uważam, że powinni sobie poradzić, jak będzie to się okaże.

FlyQuest vs Fluxo / FlyQ @ 1,78 betclic

Zaryzykuję i zagram Australijską formacje.
Odkąd dołączył Regali wygląda to coraz lepiej i wystarczy sięgnąć pamięcią do tegorocznego IEM czy Blasta, gdzie mimo porażek, choć nie tylko, grali na prawdę świetne spotkania. Spotkanie z Faze na żyletki, trzy mapy z Navi, wygrana z VP i to zdecydowanie nie były przypadkowe spotkania.
Po drugiej stronie Brazole, które u siebie na scenie wymiatają i na pewno dużo jest w tym zasługi Arta, nie ujmując jego kolegom.
Ciężkie spotkanie, tak na prawdę sprawdzian ekipy Fluxo na Europejskiej scenie, gdzie FQ już taki miało i na to w jakim miejscu byli i w jakim gronie, można śmiało powiedzieć, że go zdali. Może to pójść w każdą stronę, jedna mapa, jedna seria i może być po meczu. Ja mimo wszystko pójdę Kangurów z Regalim na czele.

Complexity vs OG / OG @ 1,75 betclic

Nie grał bym tutaj kompletnie nic, ale z jednego względu idę w zwycięstwo ekipy Fika. Mianowicie brak hallzerka, który bez wątpienia mocno wpłynie na Complexity. Pierwszy mecz z Juniorem oficjalny, na przeciwko OG, które w ostatnim czasie wygląda na prawdę solidnie. Szanse były by mniej więcej równe z hallzerkiem na podkładzie a dziś go nie ma. Gram OG.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3959
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Heroic vs FlyQuest / FQ wygra mapę @ 1,75 betclic

Miałem dziś odpuścić, ale całkiem fajny ten kurs na mapę Kangurów. Pisałem o nich w ostatnim poście, więc nie będę lać wody. Potwierdzają, że chłopcami do bicia tutaj nie będą i dziś przed nimi najtrudniejsze zadanie. Heroic już przed przyjazdem tutaj wyglądali świetnie w spotkaniach z Faze, Falcons czy Aurorą. Bez wątpienia zasłużenie są tutaj wyraźnym faworytem i jeśli będą grać na tym samym poziomie to powinni to wygrać, ale ja zaryzykuję na ekipę Regaligo, bo uważam że przy dobrych pistolach są w stanie mapę urwać. Warto dodać, że SunPayus po Majorze dołączy do G2.
Oczywiście nadal nie ma poważnej gry jeśli chodzi o stawkowanie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1800
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
NRG vs Lynn Vision / LV win @ 2,25 betclic

Spróbuję zwycięstwo Chińskiej ekipy. Myślałem, że kursy będą mniej więcej równe, ale widzę że buki faworyzują NRG z czym nie do końca się zgadzam. Widzę to spotkanie mniej więcej 50/50.
Zostały trzy miejsca, które poznamy dziś. Żadna z tych ekip furory na Majorze nie zrobi, co do tego nie mam wątpliwości.
NRG na papierze nie wygląda źle, choć dla mnie to taka sklejka nazwisk, w której na chwilę obecną ładu i składu szukać że świeczką. Nie ma co się sugerować spotkaniami tutaj, bo zwycięstwo z Complexity, które bez hallzerka jest jak dzieci we mgle, nic nie znaczy.
Obie ekipy tutaj grają słabo i nie zgodzę się z faworyzowaniem jednej ze stron.
Uważam, że Chińska formacja jest w stanie to spotkanie wygrać. Oczywiście żaden wynik nie będzie tutaj jakąś wielką niespodzianką, stąd też stawkowanie nadal spokojne.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2776
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Wkraczamy w poważną grę. Oczywiście gramy BO1, więc bez szaleństw, ponieważ może wydarzyć się dosłownie wszystko w każdym z dzisiejszych spotkań.

Faze vs Heroic / Faze +2.5 @ 1,53 sts

Spróbuję delikatne hc w stronę Faze i po cichu liczę na rewanż za ostatnie spotkanie, ale sytuacja jest już nieco inna. Faze na gorąco grało z nimi ostatnie spotkanie z Simple i Skullzem. Dziś mamy oczywiście powrót Raina i sporo godzin treningowych z Simplem w ekipie, przez te ostatnie dwa tygodnie. Myślę, że będzie to dziś wyglądać znaczenie lepiej i delikatnie się zabezpieczam hc w przypadku zaciętego spotkania a bez wątpienia dziś kilka takich będzie, tym bardziej iż gramy BO1.
Heroic tutaj zrobiło to co do nich należało, nic ponad stan. Dziś zaczyna się prawdziwy test. Jak będzie, zobaczymy.

Falcons vs B8 / over 19.5 rund @ 1,59 sts

Nadal zbytnio nie ufam Falcons. Do tego typu zdecydowanie przekonała mnie gra Ukraińskiej ekipy. Od dłuższego czasu wyglądają bardzo dobrze i świetnie się ich ogląda, wielu zastanawiało się czy nie spuchną tutaj, ale nie było o tym mowy.
Bardzo dobre spotkania tutaj z ich strony, przegrali pierwszą mapę z Wildcard, by na dwóch kolejnych dosłownie ich połknąć w całości. Uważam, że stać Ukraińską ekipę na 7 rund. Oczywiście nie zakładamy, że Falcons ich nie wykręci, ale kto wie...

M80 vs Tyloo / M80 +3.5 @ 1,49 STS 13-9

Przesadzają w tym przypadku bukmacherzy. Nie zdziwi mnie ani trochę zwycięstwo M80, ale delikatnie zabezpieczam się trzy rundowym handicapem. Chińska formacja tutaj wcale nie zachwyca, owszem ograli FQ a właściwie na 2 i 3 mapie to ich zjedli i ograli Complexity, którego gry nie będziemy komentować, ale też nie można się jej dziwić. Amerykanie to świetna ekipa, niemalże zawsze robią ogromne problemu ekipom tier1, świetnie się rozumieją i zdecydowanie większe doświadczenie w grze na mocne ekipy w przeciwieństwie do przeciwników. Może i M80 troszkę spuściło z tonu w ostatnim czasie, ale to nadal jest lepszy zespół i uważam, że powalczą.

Furia vs Lynn Vision / over 19.5 @ 1,50 STS

Nie widzę tutaj pogromu którejś ze stron.
Furia dla mnie tym składem na świecie nic nie wygra i pewnie po czasie znów roszady, no ale zobaczymy. Chińczycy wydarli sobie ten awans, ale teraz już raczej nie będzie tak kolorowo. Oczywiście dziś są szanse jak najbardziej wygrać, ale na pewno nie większe niż przeciwnika. Swoją drogą 1,30 n Furię w Bo1, gdzie to ich pierwszy mecz tutaj to jest jakiś nieśmieszny żart. Spróbuję w tym spotkaniu over, uważam że stać obie ekipy na wykręcenie 7 rund.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2830
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
M80 vs Furia / M80 +4.5 @ 1,52 STS 13-8 :/

Przesadzają buki z tym faworyzowaniem Furii i ja zamierzam dziś na tym skorzystać.
Mają do rozegrania jeszcze BO1, które może pójść w każdą stronę a nawet jeśli w stronę Brazoli to nie jest powiedziane, że Amerykanie nie pokryją hc
Wygrali z OG po dogrywce i przegrali do 9 z Tyloo. Furia wygrała z słabiutkim LV do 4 i przegrali na Pain robiąc kuriozalne błędy.
Kursy wystawione tak, jak by Furia była tutaj jakimś walcem, miażdżąc każdego kto stanie na jej drodze. Amerykanie potrafią grać w csa, śmiem twierdzić iż jeśli są w swojej formie to taką Furie łykają i pytają kto następny. Oczywiście pół żartem pół serio.
Furia była, jest i póki co będzie bardzo nieprzewidywalną ekipą i granie w takim spotkaniu ich po 1,40 w moich oczach jest nie opłacalne.
Czekam na M80 grającym na własnym poziomie a wtedy jestem o ten typ spokojny. Możliwe, że znów zobaczymy mocno szarpane spotkanie z obu stron bez dłuższych serii. Uważam, że Furia dziś jest zbyt mocno faworyzowana i te 4 rundy zapasu Amerykanów biorę bez zastanowienia.

Ostatnia edycja:
husarz22 114K

husarz22

Forum VIP
FURIA - B8
Moim zdaniem zapowiada nam się wyrównane spotkanie. Niewykluczone, że do rozstrzygniecia tego meczu dojdzie dopiero na trzeciej mapie. Patrząc tylko na trzy ostatnie występy tych drużyn na Majorze, to ukraińska drużyna wydaje się być lepiej przygotowana. B8 na swojej miało trudniejszych przeciwników niż Furia. Jedna wpadka z VP kłuje w oczy ale słabe terro w pierwszej połowie na inferno i było po meczu. Liczę, że dzisiaj zagwarantują sobie awans ponieważ B8 jest trochę niedoceniane przez buków.

Typ: B8 wygra @2.02 fortuna

2:1Furia win

Ostatnia edycja:
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Faze vs MiBR / Faze @ 1,50 sts

Witam, Falcons po za Majorem i od razu dzień staje się lepszy. Niko traci kolejną szansę, ale jest sam sobie winien.
Dziś idę w ekipę Neo.
MiBR zawsze był groźny a w ostatnich miesiącach szczególnie. Na papierze ich skald wygląda na prawdę solidnie, ale ja osobiście uważam, że nie zagrali wybitnego spotkania z Falcons. Oczywiście na poziomie, ale to co szejkery robiły to hit. Niko z taką grą Majora nigdy nie wygra i gdyby nie Monesy to Falcons zdecydowanie szybciej by ten mecz przegrało, choć to właśnie młody nie trafił z awp i dg w 36 rundzie, gdyby to zrobił to Falcons dziś grało by z Faze. Po za tym, że mecz który dał sporo emocji i świetny dla widza, to wiele niezrozumiałych monetami, bardzo prostych błędów.
Faze myślało o niedzieli a w sobotę...mieli 2:0 i jest 2:2 po spotkaniach z Legacy i 3DMAX...hit. Moim zdaniem to karma za wybór picka karrigana heh.
Faze to nie Falcons i uważam, że nie sfrajerzą, że tak nieładnie powiem.
Oczywiście to jeszcze nie jest to i jest wiele do poprawy w ekipie Neo, ale moim zdaniem jeśli zagrają przyzwoicie to powinni to wziąć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3252
kns_esport 253,8K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Już dziś o 17:00 rozpocznie się trzecia faza Majora w Austin. Na serwerze zobaczymy łącznie czterech Polaków:

Snax i Hades w G2 kontra 3DMAX o 18:15
Siuhy i ultimate w Liquid kontra Lynn Vision o 20:45

Za drużyną G2 w roli trenera stoi TaZ, a za FaZe – Neo. W sztabie FaZe znajduje się również Gruby, pełniący rolę analityka. Nie zapominajmy też o pani Urszuli w Natus Vincere, która odpowiada za przygotowanie mentalne jako performance coach.

Dzisiejszy harmonogram spotkań:

17:00
Vitality vs Legacy
MOUZ vs Virtus.pro

18:15
Spirit vs paiN
G2 vs 3DMAX

19:30
FURIA vs The MongolZ
FaZe vs Aurora

20:45
Nemiga vs Natus Vincere
Lynn Vision vs Liquid

'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Mongolz vs Furia / Mongolz @ 1,61 STS ajaja

Witam, dosłownie w dwóch zdaniach. Gramy BO1 więc bez szaleństw, ale po 1,6 Mongołów to ja sobie złapałem bo najzwyczajniej w świecie są dla mnie lepszą ekipą, już nie wspominając o tym, że bez dwóch zdań lepiej zgraną. Furia dla mnie to nadal nie jest ten poziom i gdy Mongolz wejdzie na swój poziom to Furia nie ma czego tutaj szukać.
Jaka jest dyspozycja ekipy maaraa? O tym się dziś przekonamy a ja mimo wszystko zaryzykuję i zagram ich zwycięstwo.

Ostatnia edycja:
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Faze vs Legacy / Faze win @ 1,66 sts

Halo halo, mecz o 17.00 i gdyby to spotkanie było rozgrywane tydzień wcześniej to kurs na ekipę Neo był by w okolicach 1,3 ale ze względu na wyniki Brazylijskiej formacji, mamy co mamy. Ja uwazam, że stare wygi mimo wszyskto to wezmą. Rzecz jasna gramy BO1 i może to pójść w każdą stronę, wystarczy przestój 2/3 rundy i po chłopach, ale mimo wszystko ten kurs patrząc na przeciwnika i abstrahując od ich tutejszych wyników jest na prawdę przyzwoity i ja spróbuję to zagrać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2679
husarz22 114K

husarz22

Forum VIP
Co sądzicie o meczu FURIA vs Virtus Pro?
Według bukmacherów to Brazylijczycy lekkim faworytem, czy tak jest faktycznie?

'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Navi vs Spirit / Navi wygra @ 3,08 STS

Ja spróbuję. Oczywiście zwycięstwo Spirit jest najabrdziej prawdopodobne w tym spotkaniu, ale 1,30? Przepraszam bardzo, ale nie, zdecydowanie nie. Po słabym występie Navi w Melbourne zawodnicy jak i tam trenejro wielki B1ad3, wypowiadali się jasno, że to była kompromitacja, jest im wstyd i do majora przygotują top formę. Czy tak jest? Na pewno póki co ciężko ocenić dosłownie po dwóch mapach, ale nie wygląda to źle.
Spirit to jest zespół, który nie zależnie czy jest w formie czy nie, to zawsze jest tam donk, który potrafi zrobić złoto z niczego i nigdy w życiu nie można go lekceważyć.
Nie ma co się rozpływać nad Spirit, bo oni po prostu grają swoje czyli walcują. W Katowicach grali ze sobą 5 map i Spirit wygrało trzy z nich. Navi czeka na zwycięstwo nad Spirit od września ubiegłego roku! Wtedy wygrali z nimi w prolidze.
Dziś zamierzam spróbować, bo dość porażek na Spirit i Navi ma to na pewno z tyłu głowy że ostatnio cały czas schodzą przegrani koniec z końców.
Spirit miażdży tak jak mówię, ale tutaj mecze z Pain czy LV czyli przeciwnicy, którzy OBEcnie tier1 to mogą co najwyżej powąchać.
Zgadzam się, że Spirit jest faworytem i to zdecydowanie zadłużenie, ale kurs na Navi jest przesadzony i tutaj nie ma, aż takiej przepaści między tymi zespołami jak sugerują nam kursy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +785
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Legacy vs LV / LV +1.5 @ 1,42
Aurora vs Mouz / Aurora +1.5 @ 1,45
Ako : 2,06 betclic

Witam, dosłownie na kolanie. Miałem nie pisać, ale na szybko coś skleję bo spotkanie już o 17.00
Leg i LV były i obecnie mimo wyników tutaj obu ekip, nadal są na podobnym poziomie i z podobnym potencjałem. Nie widzę tutaj większego faworyta, a z racji że mamy tutaj faworyzowanie jednych to idę w mapę drugich - proste.
Dalej, Aurora dla mnie to bomba, która może w każdej chwili wybuchać. Aurora tutaj dwa ostatnie spotkania tragicznie, nie słabo, nie średnio, tyko tragicznie! Uważam, że już nie zobaczymy ich w tak słabym wydaniu i mocno przesądzony jest ten kurs, szczerze mówiąc nie zdziwi mnie ich zwycięstwo.
Aurora dziś musi się obudzić i ja uważam, że mocno powalczą, stąd idę w ich mapę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2265
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Mouz vs Legacy / Mouz 2:0 @ 2,04 sts

Ciężkie dziś spotkania. Osobiście nie lubię mouz i zdecydowanie życzę im porażki, ale gram ich zwycięstwo i to w dwóch mapach.
Kurcze nie wierzę w to, że Mouz pojedzie do domu po porażce z Legacy, choć Brazole tutaj robili rzeczy niemożliwe.
Doświadczenie, jakość zdecydowanie po stornie myszy, ale przeciwnicy mocno nieprzewidywalni a przy tym mocni strzelecko. Przed turniejem byli przez większość skazywani na 0:3 a tutaj proszę. Ja osobiście myślę, że ich piękny sen się w tym momencie kończy, pytanie czy myszy będą na tyle trzymać poziom, aby wziąć to w dwóch mapach. Ja uważam, że są na to spore szanse i spróbuję takiego beta.

Ostatnia edycja:
'Corek 366,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Za godzinę siadamy i kibicujemy naszym! Wielka szansa przed G2, przed drużyną która wcale nie musiała tu być, przed druzyną która była skazywana na szybką porażkę, przed drużyną która wygląda jak by nie grali że sobą kilka tygodni tylko długich miesięcy. Drużyną, która wczoraj miała rundę meczową i przewagę w niej 4v2 a mimo to przegrali...czy wczorajsza runda będzie się Snaxowi i spółce śnić po nocach? Wszyskto zależy od dzisiejszego spotkania.
Trochę szkoda, że na Mongolz bo będzie bardzo trudno, tam zawsze jest jakość, choć tutaj ekipy udowadniały że Mongoly są do łyjnięcia. Oczywiście to G2 nie jest tutaj faworytem, ale trzeba wierzyć i trzymać kciuki! Ja osobiście zagram sobie ich po 2,70. Tutaj kieruje się sercem nie rozumem.
Dajcie nam panowie świetne widowisko i miejmy nadzieję, że z pozytywnym rezultatem, choć o niego będzie piekielnie ciężko! Panie Snax, lecimy 🫡🇵🇱

Otrzymane punkty reputacji: +164
Do góry Bottom