>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Temat z analizami Blast Bounty 2025 Season 1

kns_esport 224,1K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
1736803166188.png

We wtorkowe popołudnie startuje pierwszy turniej CS2, jak widzicie podane pary, transfery i dyspozycje zespołów?

14 stycznia
12:00: FlyQuest - MIBR
14:30: 3DMax - Heroic
17:00: Liquid - 9Pandas
19:30: Fnatic - Spirit
15 stycznia
12:00: Wildcard - Astralis
14:30: SAW - BIG
17:00: Falcons - ENCE
19:30: Vitality - Metizport
16 stycznia
12:00: ComplexCity - Virtus.Pro
14:30: Eternal Fire - Fluxo
17:00: FaZe - M80
19:30: NAVI - Imperial Female
17 stycznia
12:00: PAIN - GamerLegion
14:30: FURIA - Nemiga
17:00: MOUZ - BetBoom
19:30: G2 - B8

'Corek 325,4K

'Corek

Znawca - e-sport
3DMAX vs Heroic / 3Dmax @ 1,80 betclic

Witam, zaczynamy wkraczać w kolejny sezon. Podoba mi się kurs na Francuzów i spróbuję zagrać ich zwycięstwo. Zdecydowanie bardziej zgraną ekipa Francuzów, którzy kolejny sezon będą grać w tym składzie i chyba nikogo to nie zaskakuje, bo pokazali wiele razy, że są w stanie zagrozić najlepszym. Heroic totalnie nowy skład, trzech zawodników dołączyło z Sagnal, do tego SunPayus który szuka formy i jest na te chwilę bardzo nierównym zawodnikiem a skład domyka Tn1R. Osobiście uważam, że jeśli Panowie trochę ze sobą pograją to może coś z tego będzie, ale czy to ma szansę na powodzenie w przyszłości i wygrywanie turniejów? Wątpię.
Moim zdaniem na ten moment to Francuzi są tutaj faworytem i tak też spróbuję zagrać.

Ostatnia edycja:
E 8,7K

emilplayp

Użytkownik
Kolega wyżej uprzedził mnie z typem ale sam również gram śmiało w stronę ekipy 3dmax, w ubiegłym miesiącu ta drużyna potrafiła wygrać z G2 i to w systemie bo3 czyli przypadku nie było, ekipa bez zmian kadrowych jako nieliczna z topowych zespołów, po drugiej stronie zarobione Heroic bo chyba tyle co zarobili w ubiegłym sezonie za sprzedaż zawodników to jeszcze nikt tego nie dokonał bo mówi się o kwotach 7-10mln.... Ale do brzegu : biorą kor drużyny Sangal by mieć pkt rankingowe i grać z najlepszymi na etapie budowy zespołu, do trójki graczy dołącza tn1r z wysokim raiting'em oraz dobrymi umiejętnościami oraz SanPajus gdzie osobiście uważam go za dobrego snajpera i ten skład wygląda dobrze ale mimo wszystko potrzeba im czasu aby wygrywać z tymi najlepszymi. Kurs zachęcający i warto skorzystać ❌

Słaby mecz Francuzów, bo napewno Heroic nie zagrało czegoś mega i ja będę grać przeciwko nim w następnej rundzie.

Team Spirit vs Fnatic

Team Spirit - 1,5 handicap mapowy @1,45 Betclic ✅

No tutaj sprawa wygląda bardziej klarowna, gram czyste zwycięstwo najlepszej drużyny aktualnie na świecie. Przeciwko nim staje słabe z ubiegłego roku Fnatic, aktualnie w przebudowie drużyna, która pożegnała się z bodyy'm i nawwk'iem, a za nich do zespołu dołączyło dwóch Ukraińskich zawodników, jednym jest 17 letni snajper Burmylov grający poprzednio głównie w akademii mouz oraz drugi 24 letni Fear zawodnik Passion UA. Jest napewno jakieś minimalne ryzyko w tych typach, że może zaskoczy coś w nowych drużynach ale ja idę w logiczne i racjonalne myślenie. Zawodnicy dopiero co grają ze sobą kilka lub kilkanaście dni, mam nadzieję, że będą banować Traina, który jest jeszcze niedokończona mapą i nie będzie wielu zaskoczeń.

Liquid vs 9 Pandas

Liquid win @1,28 Betclic ✅

Na podbicie kursu dokładam zwycięstwo Liquid, które wzmocniło się bo pozbyli się Yekindara, który nie dawał tyle zespołowi ile oczekiwano po dołączeniu z VP, za niego wskoczył Nertz, który przychodzi z Heroic. Moim zdaniem zmiana na wielki plus tylko dalej zastanawia mnie czemu nie sprowadza prawdziwego prowadzącego bo jako IGL to Twistzz sobie średnio radzi.
Po drugiej stronie rosyjska drużyna, którą godzinę oglądałem kilka dni temu w dwóch meczach przy okazji turnieju przy okazji turnieju Frost nad Fire gdzie dostali zaproszenie i zaczęli od fazy pucharowej ostatecznie przegrywając w finale na ekipę Polskiego trenera Vinsa - Wildcard. Rosjanie są po zmianach, dołączyło dwóch graczy aktualnie mają więcej rozegranych oficjalnych meczów od Liquid ale to nie zmienia faktu, że uważam poprostu ekipę Ulimate'a za lepszą.

Dwie pierwsze rundy tego Blasta są rozgrywane online, sama drabinka była ustalana w zaskakujący sposób bo drużyny słabsze wybierały sobie drużynę potencjalnie lepsza wg rankingu, z którą mają grać w pierwszej rundzie zaczynając od ekipy BIG bo azjaci z Mongolz wycofali się z turnieju. Turniej ciekawy, przegrany odpada z rywalizacji, tak będzie w pierwszych dwóch rundach. Z 32 drużyn na finały lanowe dostanie się 8 drużyn.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +775
E 8,7K

emilplayp

Użytkownik
Astralis vs Wildcard

Wildcard +1,5 handicap map @1,6 betclic ❌

Wildcard bez podjazdu, liczyłem na wygraną na Inferno no ale po stronie CT tragedia, na dodatek Astralis dało pick Mirage no i nie było czego zbierać. Zasłużone zwycięstwo Astralis.

Po wczorajszym średnim dniu wracam dziś do obstawiania pierwszego turnieju w Nowym Roku. Gram tutaj w stronę underdoga wg buka, najbardziej liczę na wygranie Inferno przez ekipę Vinsa bo Astralis permanentnie banują Anubis, a Wildcard Mirage'a. Jestem ciekaw czy kolejny raz zobaczymy Traina ale chyba zespoły nie będą ryzykować za specjalnie bo przegrany odpada. Device wraca po przerwie i jestem ciekaw jak wypadnie w ich pierwszym oficjalnym meczu w tym roku, Astralis ma nieudana końcówkę roku za sobą gdzie nie awansowali do głównej części Majora, odpadając w decydującym meczu na Passion UA, które w tym samym turnieju przegrało z Wildcard. Drużyna Polaka bez zmian wchodzi w nowy sezon, wygrała już w Styczniu turniej online i są w całkiej niezłej formie, bliżej mi do mapy ugranej w ich wykonaniu jak grać na Astralis po @1,33

Vitality vs Metizport

Vitality wygra 2:0 @1,38 betclic ✅

Gram na zdecydowane zwycięstwo drużyny Zywoo, po pierwsze dołączył do nich Ropz z Faze, któremu skończył się kontrakt i myślę, że zmiana podobnie jak dla Liquid wyjdzie na plus, a po drugie to drużyna Szwedzka jako najniżej rozstawiona wg rankingu VRS była bez wyboru bo nikt nie chciał grać z Vitality i tylko ta drużyna została w opcji przeciwnika. Metizport po zmianach, dołączyło do zespołu Szwedzkiego dwóch zawodników : hampus i isak. Zawodnicy znani, głównie z grania w NiP, moim zdaniem to jednak na obecną chwilę drużyna o poziom minimum niżej, stawiam na pewne zwycięstwo Vitality.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +258
E 8,7K

emilplayp

Użytkownik
Faze vs M80

Faze - 1,5 handicap mapowy @1,67 1xbet

Zaczynamy kolejny, trzeci dzień z typowaniem spotkań pierwszego dużego turnieju w 2025 roku, zdecydowałem się zagrać w kierunku czystego zwycięstwa ekipy Faze, drużyna Neo straciła Ropza czyli głównego bohatera drużyny, za niego doszedł Elige dla którego jest to pierwszy zespół z Europy, wcześniej znamy go głównie z grania w Liquid no i ostatnimi czasy w Complexity. Typ głównie opieram na trudnościach M80 bo nie dostali się na Majora, a teraz na dodatek do Europy nie mógł przylecieć Reck z powodu złamanej nogi. Na zastępstwo tymczasowe do zespołu północno amerykańskiego dołączył k1to, znany głównie z grania w BIG oraz OG, od Sierpnia nie gra w żadnej drużynie bo właśnie wtedy został przesunięty na rezerwę w OG, drużyna po dołączeniu nie wiadomo na jak długo kolejnego trzeciego Niemca zmienia właśnie flagę z Amerykańskiej na Niemiecka, a sam K1to od Stycznia 2025 stał się wolnym graczem. Nagła zmiana prowadzącego nie wróży dobrze i głównie tutaj widzę szanse w szybkie zamknięcie meczu przez Faze, mimo straty Ropza powinni poradzić sobie w dwóch mapach z M80, a jeśli chodzi o Faze to nie powinni bardzo mocno ucierpieć po stracie Estończyka, moim zdaniem bardzo często broky nie dojeżdża na snajperce, a bez dobrego snajpera trudno wygrywać regularnie z najlepszymi.

Eternal Fire vs Fluxo

Eternal Fire wygra @1,21 1xbet ✅

Bardzo niski kurs na Turków, można by powiedzieć, że nie warty ryzyka ale moim zdaniem wygrają ten mecz. Jeśli chodzi o ich przeciwników, są to Brazylijczycy, głównie występują na scenie Amerykańskiej i radzą sobie całkiem dobrze, w swoim składzie mają zawodników byłej Furii czy też Pain. Mimo wszystko drużyna Woxica moim zdaniem powinna przejść do kolejnej rundy turnieju, w miejsce Calyxa doszedł Jota z Sangal, gdzie stanowił siłę ognia drużyny, której już tak naprawdę nie ma. Nie można zapominać, że jesienią ubiegłego roku, Eternal Fire było 6 drużyną rankingu hltv, ostatnie wyniki poniżej oczekiwań - brak kwalifikacja do Majora spowodowało zmianę w składzie, która powinna przełożyć się na plus. Na korzyść Turków wpływa również ich stały ban Ancient, mapa na której Fluxo ma najlepszy procent zwycięstw.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom