>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Temat z analizami Blast Bounty 2025 Season 1

kns_esport 224,1K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
1736803166188.png

We wtorkowe popołudnie startuje pierwszy turniej CS2, jak widzicie podane pary, transfery i dyspozycje zespołów?

14 stycznia
12:00: FlyQuest - MIBR
14:30: 3DMax - Heroic
17:00: Liquid - 9Pandas
19:30: Fnatic - Spirit
15 stycznia
12:00: Wildcard - Astralis
14:30: SAW - BIG
17:00: Falcons - ENCE
19:30: Vitality - Metizport
16 stycznia
12:00: ComplexCity - Virtus.Pro
14:30: Eternal Fire - Fluxo
17:00: FaZe - M80
19:30: NAVI - Imperial Female
17 stycznia
12:00: PAIN - GamerLegion
14:30: FURIA - Nemiga
17:00: MOUZ - BetBoom
19:30: G2 - B8

'Corek 327K

'Corek

Znawca - e-sport
3DMAX vs Heroic / 3Dmax @ 1,80 betclic

Witam, zaczynamy wkraczać w kolejny sezon. Podoba mi się kurs na Francuzów i spróbuję zagrać ich zwycięstwo. Zdecydowanie bardziej zgraną ekipa Francuzów, którzy kolejny sezon będą grać w tym składzie i chyba nikogo to nie zaskakuje, bo pokazali wiele razy, że są w stanie zagrozić najlepszym. Heroic totalnie nowy skład, trzech zawodników dołączyło z Sagnal, do tego SunPayus który szuka formy i jest na te chwilę bardzo nierównym zawodnikiem a skład domyka Tn1R. Osobiście uważam, że jeśli Panowie trochę ze sobą pograją to może coś z tego będzie, ale czy to ma szansę na powodzenie w przyszłości i wygrywanie turniejów? Wątpię.
Moim zdaniem na ten moment to Francuzi są tutaj faworytem i tak też spróbuję zagrać.

Ostatnia edycja:
E 20K

emilplayp

Użytkownik
Kolega wyżej uprzedził mnie z typem ale sam również gram śmiało w stronę ekipy 3dmax, w ubiegłym miesiącu ta drużyna potrafiła wygrać z G2 i to w systemie bo3 czyli przypadku nie było, ekipa bez zmian kadrowych jako nieliczna z topowych zespołów, po drugiej stronie zarobione Heroic bo chyba tyle co zarobili w ubiegłym sezonie za sprzedaż zawodników to jeszcze nikt tego nie dokonał bo mówi się o kwotach 7-10mln.... Ale do brzegu : biorą kor drużyny Sangal by mieć pkt rankingowe i grać z najlepszymi na etapie budowy zespołu, do trójki graczy dołącza tn1r z wysokim raiting'em oraz dobrymi umiejętnościami oraz SanPajus gdzie osobiście uważam go za dobrego snajpera i ten skład wygląda dobrze ale mimo wszystko potrzeba im czasu aby wygrywać z tymi najlepszymi. Kurs zachęcający i warto skorzystać ❌

Słaby mecz Francuzów, bo napewno Heroic nie zagrało czegoś mega i ja będę grać przeciwko nim w następnej rundzie.

Team Spirit vs Fnatic

Team Spirit - 1,5 handicap mapowy @1,45 Betclic ✅

No tutaj sprawa wygląda bardziej klarowna, gram czyste zwycięstwo najlepszej drużyny aktualnie na świecie. Przeciwko nim staje słabe z ubiegłego roku Fnatic, aktualnie w przebudowie drużyna, która pożegnała się z bodyy'm i nawwk'iem, a za nich do zespołu dołączyło dwóch Ukraińskich zawodników, jednym jest 17 letni snajper Burmylov grający poprzednio głównie w akademii mouz oraz drugi 24 letni Fear zawodnik Passion UA. Jest napewno jakieś minimalne ryzyko w tych typach, że może zaskoczy coś w nowych drużynach ale ja idę w logiczne i racjonalne myślenie. Zawodnicy dopiero co grają ze sobą kilka lub kilkanaście dni, mam nadzieję, że będą banować Traina, który jest jeszcze niedokończona mapą i nie będzie wielu zaskoczeń.

Liquid vs 9 Pandas

Liquid win @1,28 Betclic ✅

Na podbicie kursu dokładam zwycięstwo Liquid, które wzmocniło się bo pozbyli się Yekindara, który nie dawał tyle zespołowi ile oczekiwano po dołączeniu z VP, za niego wskoczył Nertz, który przychodzi z Heroic. Moim zdaniem zmiana na wielki plus tylko dalej zastanawia mnie czemu nie sprowadza prawdziwego prowadzącego bo jako IGL to Twistzz sobie średnio radzi.
Po drugiej stronie rosyjska drużyna, którą godzinę oglądałem kilka dni temu w dwóch meczach przy okazji turnieju przy okazji turnieju Frost nad Fire gdzie dostali zaproszenie i zaczęli od fazy pucharowej ostatecznie przegrywając w finale na ekipę Polskiego trenera Vinsa - Wildcard. Rosjanie są po zmianach, dołączyło dwóch graczy aktualnie mają więcej rozegranych oficjalnych meczów od Liquid ale to nie zmienia faktu, że uważam poprostu ekipę Ulimate'a za lepszą.

Dwie pierwsze rundy tego Blasta są rozgrywane online, sama drabinka była ustalana w zaskakujący sposób bo drużyny słabsze wybierały sobie drużynę potencjalnie lepsza wg rankingu, z którą mają grać w pierwszej rundzie zaczynając od ekipy BIG bo azjaci z Mongolz wycofali się z turnieju. Turniej ciekawy, przegrany odpada z rywalizacji, tak będzie w pierwszych dwóch rundach. Z 32 drużyn na finały lanowe dostanie się 8 drużyn.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2513
E 20K

emilplayp

Użytkownik
Astralis vs Wildcard

Wildcard +1,5 handicap map @1,6 betclic ❌

Wildcard bez podjazdu, liczyłem na wygraną na Inferno no ale po stronie CT tragedia, na dodatek Astralis dało pick Mirage no i nie było czego zbierać. Zasłużone zwycięstwo Astralis.

Po wczorajszym średnim dniu wracam dziś do obstawiania pierwszego turnieju w Nowym Roku. Gram tutaj w stronę underdoga wg buka, najbardziej liczę na wygranie Inferno przez ekipę Vinsa bo Astralis permanentnie banują Anubis, a Wildcard Mirage'a. Jestem ciekaw czy kolejny raz zobaczymy Traina ale chyba zespoły nie będą ryzykować za specjalnie bo przegrany odpada. Device wraca po przerwie i jestem ciekaw jak wypadnie w ich pierwszym oficjalnym meczu w tym roku, Astralis ma nieudana końcówkę roku za sobą gdzie nie awansowali do głównej części Majora, odpadając w decydującym meczu na Passion UA, które w tym samym turnieju przegrało z Wildcard. Drużyna Polaka bez zmian wchodzi w nowy sezon, wygrała już w Styczniu turniej online i są w całkiej niezłej formie, bliżej mi do mapy ugranej w ich wykonaniu jak grać na Astralis po @1,33

Vitality vs Metizport

Vitality wygra 2:0 @1,38 betclic ✅

Gram na zdecydowane zwycięstwo drużyny Zywoo, po pierwsze dołączył do nich Ropz z Faze, któremu skończył się kontrakt i myślę, że zmiana podobnie jak dla Liquid wyjdzie na plus, a po drugie to drużyna Szwedzka jako najniżej rozstawiona wg rankingu VRS była bez wyboru bo nikt nie chciał grać z Vitality i tylko ta drużyna została w opcji przeciwnika. Metizport po zmianach, dołączyło do zespołu Szwedzkiego dwóch zawodników : hampus i isak. Zawodnicy znani, głównie z grania w NiP, moim zdaniem to jednak na obecną chwilę drużyna o poziom minimum niżej, stawiam na pewne zwycięstwo Vitality.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +258
E 20K

emilplayp

Użytkownik
Faze vs M80

Faze - 1,5 handicap mapowy @1,67 1xbet ❌

Słaba obrona po stronie CT na własnej mapie, szkoda bo po pierwszej połowie byłem pewien, że spokojnie ugrają ale kiepsko im szła obrona banana głównie. Elige też nie dojechał na tej mapie.

Zaczynamy kolejny, trzeci dzień z typowaniem spotkań pierwszego dużego turnieju w 2025 roku, zdecydowałem się zagrać w kierunku czystego zwycięstwa ekipy Faze, drużyna Neo straciła Ropza czyli głównego bohatera drużyny, za niego doszedł Elige dla którego jest to pierwszy zespół z Europy, wcześniej znamy go głównie z grania w Liquid no i ostatnimi czasy w Complexity. Typ głównie opieram na trudnościach M80 bo nie dostali się na Majora, a teraz na dodatek do Europy nie mógł przylecieć Reck z powodu złamanej nogi. Na zastępstwo tymczasowe do zespołu północno amerykańskiego dołączył k1to, znany głównie z grania w BIG oraz OG, od Sierpnia nie gra w żadnej drużynie bo właśnie wtedy został przesunięty na rezerwę w OG, drużyna po dołączeniu nie wiadomo na jak długo kolejnego trzeciego Niemca zmienia właśnie flagę z Amerykańskiej na Niemiecka, a sam K1to od Stycznia 2025 stał się wolnym graczem. Nagła zmiana prowadzącego nie wróży dobrze i głównie tutaj widzę szanse w szybkie zamknięcie meczu przez Faze, mimo straty Ropza powinni poradzić sobie w dwóch mapach z M80, a jeśli chodzi o Faze to nie powinni bardzo mocno ucierpieć po stracie Estończyka, moim zdaniem bardzo często broky nie dojeżdża na snajperce, a bez dobrego snajpera trudno wygrywać regularnie z najlepszymi.

Eternal Fire vs Fluxo

Eternal Fire wygra @1,21 1xbet ✅

Bardzo niski kurs na Turków, można by powiedzieć, że nie warty ryzyka ale moim zdaniem wygrają ten mecz. Jeśli chodzi o ich przeciwników, są to Brazylijczycy, głównie występują na scenie Amerykańskiej i radzą sobie całkiem dobrze, w swoim składzie mają zawodników byłej Furii czy też Pain. Mimo wszystko drużyna Woxica moim zdaniem powinna przejść do kolejnej rundy turnieju, w miejsce Calyxa doszedł Jota z Sangal, gdzie stanowił siłę ognia drużyny, której już tak naprawdę nie ma. Nie można zapominać, że jesienią ubiegłego roku, Eternal Fire było 6 drużyną rankingu hltv, ostatnie wyniki poniżej oczekiwań - brak kwalifikacja do Majora spowodowało zmianę w składzie, która powinna przełożyć się na plus. Na korzyść Turków wpływa również ich stały ban Ancient, mapa na której Fluxo ma najlepszy procent zwycięstw.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1545
'Corek 327K

'Corek

Znawca - e-sport
Fura vs BetB / Furia @ 1,75 betclic
Cała furia :ROFLMAO:

No dobrze, zaufam Brazylijczykom choć nie lubię ich grać, bo to ekipa która gra jak ruletka i właściwie w przypadku ich spotkań trzeba być gotowym na każdy scenariusz.
BB ma na prawdę fajny skald, ale na ten moment tego nie widzę. Jeszcze nie dawno w ich składzie był nafany czy karion, obecnie nie ma ich obu. Ograli Mouz, ale dla mnie to nie było żadne zaskoczenie, ogólnie uważam że obecny rok dla Myszy będzie słabiutki i nie wróżę im sukcesów, ale to tylko moje zdanie. Furia potrafi zagrozić każdemu, ale też potrafi przegrać z każdym. Tutaj Furia gra znacznie dłużej w obecnym składzie niż przeciwnicy, Neigma narobiła im problemów, ale koniec z końców na deciderze ich połknęli bez większych problemów. Zobaczymy jak to będzie wyglądać, to dopiero drugie spotkania w tym roku dla obu ekip, ale nie widzę tego BB i idę w stronę doświadczonych Brazylijczyków.

Ostatnia edycja:
kns_esport 224,1K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Oglądam oglądam te spotkania dziś cały dzień i totalnie tutaj nie można postawić jakiejkolowiek analizy przedmeczowej, która może się sprawdzić.
Ja to odbieram w ten sposób, że zespołom chyba nie zależy mocno na tym turnieju. Owszem było kilka zmian w zespołach i potrzebują czasu, formacji itp.
Ale żeby tak dosłownie mówiąc trollować? Furia po stronie tt na miragu przegrało 2x full eco- jak to możliwe?
TE G2 w ogóle mi nie leży, Falcons porażka i śmiech z tego zespołu. Nie wiem jakich zmian na scenie możemy się spodziewać w roku 2025, ale co raz mniej mnie cieszy oglądanie tych spotkań.
Ten cs wygląda jakbym na mm'a się zalogował i pograć chciał.

E 20K

emilplayp

Użytkownik
G2 vs Betboom

BetBoom +1,5 handicap mapowy ❌
@1,92 1xbet / @1,89 Fortuna

Totalna dominacja G2, typ trochę życzeniowy bo bez snajpera dziś zagrało Betboom. Myślałem, że wybiorą Ancient, a tu padło na Anubis na którym drużyna Snaxa potrafiła wygrać w ciągu ostatnich 3 miesięcy 100% starć w tym 2x ze Spirit.

Zaczynamy pierwszy turniej Lan'owy w tym roku, obie drużyny w nowych składach, przyznam się, że oglądałem mecze G2 i grałem w ich stronę ale oba z nich nie były łatwe, a przecież grali na drużyny, które powinni spokojnie bez straty mapy ograć. Widać, że jeszcze Snax i Taz muszą poukładać grę w nowym lineup'ie, a po drugiej stronie rewelacja pierwszych dni nowego sezonu, która pokonała Mouz w drodze do Kopehagi w turnieju online, później jeszcze w tym samym wynikiem ograli Furię. Jedynym całym minusem są problemy wizowe bumicza oraz zorte, którzy niestety nie zagrają dziś w drużynie rosyjskiej. Za nich zagrają zawodnicy przesunięci po słabym występie na ostatnim RMR. Szanse widzę głównie w nowym mappol, bo gdy zobaczyłem mizerna grę G2 na Ancient to nie dziwię się, że ja stale banowali, do tego dochodzi fakt gry na Train'ie. Jest wiele za oraz przeciw aby grać mapę underdoga ale mimo wszystko próbuje, nie zdziwię się jak G2 wygra to spotkanie 2:1

Spirit vs Heroic

Spirit 2:0 ✅
@1,6 1xbet / 1,63 Fortuna

Bez większego zaskoczenia, jedynie co mogło zadziwić to słabe wejście w mecz Spirit, kluczowy chyba był ten plant Zontixa w ostatniej setnej sekundy i wygrana runda. Druga mapa to już dominacja Spirit, a sam Donk zamykał o dziwo tabele.

Idę tutaj w stronę faworyta, uważam, że na tym dobra passa nowego składu Heroic się skończy, dodatkowo nie zagra tn1r, którego zastępować będzie Maden. Przyznaje się, że grałem na początku przeciwko Heroic gdy to grali z 3dmax oraz Liquid, oglądałem te mecze i wyglądali niespodziewanie dobrze jak na tak krótki okres czasu wspólnej gry w tym składzie.... Wiem, że trójka ich jest z Sangal, ale wracając do typu to tutaj mogą się zderzyć już ze ścianą, nie chce mi się wierzyć aby Spirit mogło przegrać mapę z nimi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1292
kns_esport 224,1K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
BetBoom +1,5 handicap mapowy @1,88 betclic
Ja też ide w kiernku mapy BB. Nie widzi mi się te G2 totalnie. Jakbym miał szukać niespodziani z tych par to właśnie w tym meczu. BB ładnie się zaprezentowało.
Monesy nie wszedl jeszcze dobrze w ten rok, odejście NiKo nie oszukujmy się jest dużą zmianą w formacjach, on miał dużo zadań i inwidualności których na pewno HG nie da.
Snaxik przeciętnie również, na IGL okej, skillowo też bez tragedii nadal topka jak dla mnie. Hunter niby lepiej po odejściu kuzyna.

E 20K

emilplayp

Użytkownik
G2 - Eternal Fire 2 @2,03 Fortuna ✅

Świetny mecz, bardzo wyrównany, na obu mapach EF udanie goniło wynik. Ciekawie się robi na scenie, Turcy pukają do ścisłej czołówki.

Moim zdaniem to kursy lekko przesadzone, drużyna woxica gra ten turniej bardzo solidnie, póki co nie przegrali nawet mapy, a po drugiej stronie w studio milionerów będzie G2, które poprostu nie miało póki co mega mocnych przeciwników bo jeśli mowa o B8, BIG oraz Betboom to ciężko cokolwiek wyznaczyć bo ostatnie dwie drużyny zagrały w nowych składach, a Rosjanie to już zupełnie z dwoma z rezerwy, osobiście uważam, że gdyby zagrał tam Bumicz i Zorte to wynik mógłby być zupełnie inny. Wczoraj Turcy wygrali bez straty mapy z nowym, silniejszym moim zdaniem Vitality. Robi to ogromne wrażenie, a dziś według mojego zdania mają słabszą drużynę za przeciwnika. Trzeba też pamiętać, że po drodze w etapie online EF ograli nowe Falcons, dzięki dołączeniu Jottyyy drużyna widać jest jeszcze silniejsza.

Navi - Spirit 2 @1,54 Fortuna ✅

Oglądałem końcówkę wczorajszego meczu Navi i wiele nie brakowałoby aby to Brazylijska formacja zagrała dziś, zabrakło domkniecia meczu na Mirage, a już dogrywka to zupełna dominacja drużyny dowodzonej przez Aleksib'a. Gram tutaj pod faworyta bo nie widzę innego wyniku niż zwycięstwo Donka i spółki. Obie ekipy bez zmian w porównaniu do po przedniego sezonu. Nie mam zbyt wiele czasu na analizę ale moim zdaniem Spirit może tutaj wygrać 2:0.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2778
E 20K

emilplayp

Użytkownik
Eternal Fire - Spirit 2 -1,5 hc mapowy @1,76 STS ✅

Przed nami dziś finał BLAST w Kopenhadze, dość niespodziewanie gra tam EF ale jeśli ktoś oglądał ich mecze to już wcale nie taka olbrzymia sensacja, drużyna woxica wymieniła jednego gracza i od razu widać efekt na wielki plus. Dziś jednak grają na Spirit, które nie miało tak bardzo łatwo wczoraj wieczorem w meczu na Navi, szczególnie w dogrywkach myślałem, że po stronie CT dostając 3:0 już nie wrócą, a jednak zdołali i jeszcze na dodatek wygrali mapę przeciwnika. Jeśli mówimy o powrotach to trzeba zwrócić uwagę, że wczoraj Turcy wracali z 0:7 na Anubisie oraz 0:5 na Nuke'u i to jeszcze grając po stronie powszechnie uznawano za łatwiejszą czyli CT. To świadczy o charyźmie drużyny, Jotta wskakują do składu od razu dał takiego power boosta całej ekipie i wcale Spirit może nie mieć dziś jakoś łatwo. Po cichu liczę jednak, że dzięki banowaniu przez Spirit Inferno na którym to EF miałby największe na wygranie to są w stanie max mapę ugrać.
Ciekawym typem jest również 1 mapa EF, mecz Spirit po kursie @4,07 ✅ na STS ewentualnie over 3,5 map @1,38 ✅ żeby dołożyć do dubla na podwojenie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +551
Do góry Bottom