>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Biegi narciarskie 2024/2025 - temat zbiorczy

maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Gimmler - Carl [1] 1.62 sts
Podobnie jak w Val di Fiemme idę przeciwko Carl, która ten sezon ma przeciętny. Do tego wczoraj trochę musiała z siebie dać. Gimmler w dobrej formie sprinterskiej, dwa lata temu zanotowała tu dobry występ, więc trasa pasuje.

Northug - Chanavat [2] 2.40 sts / 2.41 fortuna
Wiadomo, że w stylu dowolnym faworytem byłby Francuz, tu mamy klasyk, ale dwa lata temu Francuz był wyżej, a uważam że Northug był wówczas w lepszej formie. Chanavat i siebie, jest w znakomitej formie, więc liczę na małą niespodziankę. Zobaczymy.

Northug ślizgnął się o 0.01s do finału, a Chanavat z kolei ładnie ćwierćfinał i półfinał, ale chyba się wypstrzykał, bo w finale ewidentnie zabrakło prądu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1507
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Poromaa - Krueger [1] 1.72 forbet / 1.53 fortuna
Szwed specjalizuje się w dłuższych biegach. Do tego mamy klasyk, który go faworyzuje. Patrząc na przebieg sezonu, to Poromaa wygląda lepiej w takich biegach. Krueger jest trochę chimeryczny, zdarza się że odpuszcza jak nie idzie.

Andersson - Carl [1] 1.72 forbet/ 1.80 fortuna
Dalej konsekwentnie przeciwko Carl, która ten sezon ma słabszy od poprzedniego. Szwedka też nie porywa, ale ta trasa jej pasuje, wygrała tu w 2023. Niemka straciła wówczas dużą stratę. Dziś pewnie ta strata nie będzie tak duża, ale liczę, że Ebba urwie Niemkę na trasie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3137
marasspec 22,8K

marasspec

Użytkownik
panowie ta trasa jest mordercza i specjalizuje zawodników niskich i lekkich ,co chwila podbieg .Może rozkminimy coś wspólnie ?
Post automatycznie złączony:

iver tildheim andersen top 6 ? 3.6 kurs

Ostatnia edycja:
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Norwegia 2 - Szwecja 2 [2] 2.55 etoto
Niestety, Lundgren na drugiej zmianie pobiegła fatalnie i było pozamiatane

Sztafeta mieszana. Wiele ekip nie wystawiło najmocniejszych składów, więc możliwe niespodzianki. Mi w oko wpadło zestawienie drugich ekip Norwegii i Szwecji. Nie uważam, aby dysproporcja była na tyle duża, żeby na Szwecję dawać taki kurs. Trochę obawiam się trzeciej zmiany, ale dwie pierwsze z kolei z lekkim wskazaniem na Szwecję. Czwarta zmiana, to już wszystko możliwe, ale Szwecja ma Dahlqvist, która sprintersko jest lepszą zawodniczką i jeśli finisz będzie z grupy, to powinna rozegrać na swoją korzyść.

Ostatnia edycja:
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Skistad [top3] 1.25 sts
Chanavat [top3] 1.40 sts / 1.50 fortuna

Nie widzę za bardzo dziś ciekawych par do gry, bo albo pary dobrze wystawione albo kursy nędzne. Dlatego taki skromny dubelek w stronę faworytów do podium. Skistad wróciła po przerwie i pokazała w ubiegłym tygodniu, że jest moc, podium to takie minimum dla niej dzisiaj. Podobnie Chanavat, który w stylu dowolnym jest mocny. Z Klaebo pewnie bez szans, ale pozostałych powinien objechać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2698
K 351

Krytykowany

Użytkownik
Skistad [top3] 1.25 sts
Chanavat [top3] 1.40 sts / 1.50 fortuna

Nie widzę za bardzo dziś ciekawych par do gry, bo albo pary dobrze wystawione albo kursy nędzne. Dlatego taki skromny dubelek w stronę faworytów do podium. Skistad wróciła po przerwie i pokazała w ubiegłym tygodniu, że jest moc, podium to takie minimum dla niej dzisiaj. Podobnie Chanavat, który w stylu dowolnym jest mocny. Z Klaebo pewnie bez szans, ale pozostałych powinien objechać.
Chyba weszło bo Pellegrino za przeszkadzanie na końcu sklasyfikowany. Do usunięcia

Otrzymane punkty reputacji: +351
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Novak - Halfvarsson [1] 1.75 fortuna

Na dzisiaj upatrzyłem sobie typ na Czecha przeciwko chimerycznemu Halfvarssonowi. Szwed pod formą, nad wyraz często zdarza mu się nie kończyć biegu. W tym sezonie nie startował dużo w PŚ, a zdążył już DNF-a zaliczyć. Do tego mamy dziś styl dowolny, a to na plus dla Novaka. Myślę, że warto spróbować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2323
adik1992 636,8K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Novak - Halfvarsson [1] 1.75 fortuna

Na dzisiaj upatrzyłem sobie typ na Czecha przeciwko chimerycznemu Halfvarssonowi. Szwed pod formą, nad wyraz często zdarza mu się nie kończyć biegu. W tym sezonie nie startował dużo w PŚ, a zdążył już DNF-a zaliczyć. Do tego mamy dziś styl dowolny, a to na plus dla Novaka. Myślę, że warto spróbować.
ile gdzieś może transmisja tego biegu?

maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Nowa lokalizacja w PŚ, przenosimy się do Włoskiego Cogne. Dziś sprinty drużynowe...

Szwecja I - Finlandia I [1] 1.45 sts
Szwedki z Hagstroem i Dahlqvist, więc mocna para. U Finek Niskanen i Joensuu. Finki powinny walczyć tu o podium, ale że Szwedkami szans raczej nie mają.

Francja - Włochy [2] 2.62 forbet
Spróbuję tu postawić na małą niespodziankę. U Włochów Pellegrino cwany lis może dobrze to rozegrać na końcu. Jeśli tylko Barp da radę, to jestem dobrej myśli o wynik włoskiej ekipy.

Ostatnia edycja:
jedrula 56,5K

jedrula

Użytkownik
1738398935594.png

Szwedka w zasadzie powinna wygrać,patrząc na listę startową.
Gimmler dobre wczorajsze biegi.
4/10
1738399497986.png

Para finska wyrównana,ale lylynpera wydaje sie byc daleka od formy,więc kto wie 2/10

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +947
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Na szybko dubelek, bo człowiek od rana urwanie głowy ma...

Joensuu - Faendrich [1] 1.55 forbet
Zaimponowała mi wczoraj Finka. Widać, że jest formą i jest moc. Powinna być dziś wyżej od Szwajcarki, która może i słaba nie jest, ale ten sezon jakby czegoś u niej brakowało.

Anger - Evensen [1] 1.35 forbet
Szwed w bardzo dobrej dyspozycji. Ostatnie tygodnie pokazuje się ze świetnej strony. Powinien dziś walczyć o zwycięstwo z Valnesem. Na Evensena powinno spokojnie wystarczyć.

Czarna seria, drugi dzień jak kulą w płot

Ostatnia edycja:
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Sprinty nie wyszły, ale dziś nowe rozdanie...

Krueger [V] 3.00 sts
Krueger - Amundsen [1] 1.85 forbet/1.80 sts
Krueger - Nyenget [1] 1.42 forbet

Dzisiaj idę w stronę Kruegera. Styl dowolny, lokalizacja na wysokości powyżej 1500 m.n.p.m., więc podobnie do Davos, a to pasuje Norwegowi. Jest szansa na zwycięstwo, ale można zagrać nieco ostrożniej w wybranych przeze mnie parach.

Niskanen - Hennig [1] 1.45 sts
Finka w przyzwoitej formie, czego nie można powiedzieć o Niemce. Obie zdecydowanie wolą styl klasyczny, ale Niskanen w stylu dowolnym nie wygląda źle. U Hennig styl dowolny bardziej kuleje.

Czarna seria trwa. Coś nie mogę się wstrzelić w te Cogne. Sorry Panowie, czasem i tak bywa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1456
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Sprinty Falun...

Gimmler - Rydzek [1] 1.50 fortuna
Szkoda kwalifikacji przede wszystkim

Gimmler wygląda sprintersko coraz lepiej. W ubiegłym sezonie była tu w finale. Jej koleżanka z kadry też trochę potrafi, jednak na chwilę obecną jest nieco słabsza.

Valnes - Evensen [1] 1.45 fortuna
Szybko poszło, po kwalifikacjach na plus

Valnes im bliżej mistrzostw świata, tym forma wyższa. Do tego klasyk, więc jego mocniejsza strona. Myślę, że finał to absolutne minimum, a pudło to taki plan optimum. Powinien być wyżej od kolegi z kadry.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1329
Do góry Bottom