Dyscyplina:
Biathlon Kontiolathi. Sprint Kobiet 7.5 km
Godzina: 17:45
Spotkanie: Hanna Oeberg - Dorothea Wierer (Kto Lepszy?)
Typ: 1 (Hanna Oeberg)
Kurs: 2.1
Bukmacher: LvBet
Analiza:
Witam. Do dzisiejszej rywalizacji w sprincie na dystansie 7,5 km przystępują Panie. Tutaj pod lupę biorę, pojedynku, który od razu rzucił mi się w oczy, a konkretnie między Hanną Oeberg - Szwedką, a Dorotheą Wierer - Wloszką. Może i reprezentatka Italii jest znacznie bardziej doświadczona od Szwedki ma 28 Wiosen i od prawie 10 lat jest w seniorskim Biathlonie, to wyniki z IO pokazały zupełnie co innego. Będę to powtarzał jak Mantrę, ale warunki w Korei były fatalne. W Sprincie, nawet najlepsze biegczki takie jak Kuzmina, Wierer, Domracheva miały więcej niż 1 pudło, gdzie w niejednych zawodach już występowała. Tymczasem Szwedka zaprezentowała się jak na debiut kapitalnie 7 miejsce, jedno pudło 40 s straty do pierwszej Dahlmeier. W tymże biegu wyprzedziła wspomnianą wcześniej Włoszkę o prawie 35 sekund, gdzie kara runda to zazwyczaj u Kobiet około 15-20 sekund więcej. Analizując dalsze występy zainteresowanych przeze mnie Pań. W każdym z pozostałych biegów, Oeberg była za każdym razem szybsza od doświadczonej Włoszki. Tym bardziej dziwią mnie taka, a nie inne kursy, tym bardziej, że Szwedka bardzo dobrze strzela, a w sprincie jest to kluczowa sprawa, lecz w bieganiu patrząc po czasach, generalnie zawsze była w czubie, więc nie pozostaje nic innego jak zagrać.