Wszystko super, tylko jak zacznie wiać jak wczoraj na początku biegu to i madafaka Eder nie będzie trafiać. Wg mnie trochę loteria dziś grać, bo sprint Panów był nudny jak flaki z olejem i nic się nie działo, a u Pań każda wizyta na strzelnicy to była zagadka. Z pewnością Eder biegowo odstawał i typ wydaje się całkiem całkiem.
Soukalova - Makarainen
1 # 1.67 Betsson 3 - 4
Gabi we wczorajszym biegu trafiła na mega trudne warunki na strzelnicy i spędziła tam w juchas czasu (7 sekund dłużej na samej strzelnicy, niż Finka), ale mimo to ładnie trafiała i zaliczyła tylko jedno pudło. Biegowo, też całkiem ładnie pobiegła. Dla mnie Czeszka w tym sezonie prezentuje najrówniejszą formę i dlatego na nią postawię, bo czuję, że dziś może powiać i przy czterech strzelaniach Kaisa pokaże swój fun na strzelnicy, a Finka potrafi zaszaleć.
Landertinger - Lesser
1 # 1.55 Unibet 4 - 28 dawno nie oglądałem biathlonu na takim luzie
No tutaj to poszaleli z tym kursem. Austriacy w sprincie pokazali klasę, Dominik pięknie pobiegł, a zwłaszcza na ostatniej rundzie, gdzie odrobił między innymi do Edera coś około 30 sekund, jak śledziłem wyniki na żywo to, aż myślałem, że komputer coś nawala. Co do Lessera to cały sezon można nazwać totalną klapą, tylko raz w Rupholding wygrał, ale dla mnie to raczej fart występów przed własną publicznością. Wg mnie Landertinger jak pobiegnie na podobnym poziomie jak w sprincie to raczej bez problemu wygra w tej parze.
Ale tak jak wspominałem na początku, lepiej uważać ze stawkami, bo jak powieje to może być dziś kabaret.