>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Betfair Challenge Lay CS. Start 4 € >> 8000 €

naski 6

naski

Użytkownik
Witam,
Postanowiłem założyć temat i pokazać Wam (jeśli mi się uda) jak będę realizował swój challenge. Na czym on polega? A no wielkiej teorii to tu raczej nie ma, będę grał in-play na rynkach Correct Score oczywiście wszystko Lay, czyli na nasz język, że dany wynik nie padnie. Nie będzie to żaden trading, bo tym zajmuje się jedynie na rynkach wyścigów konnych, ale nie o tym mowa. Nie wiem czy jest to odpowiedni dział, bo swoje typy będę podawał zazwyczaj tuż przed rozpoczęciem, albo w trakcie, ale chciałbym żeby więcej ciekawskich osób miało możliwość popatrzenia jak mi idzie, bo sądzę że w innym dziale mało kto by zauważył moje poczynania. Dobra wracając do tematu, na start przeznaczam 4 euro, nie chcę przeznaczać za dużo na początek, gdyż nie wiem co się dzieje na rynkach CS w piłce i nie wiem jaki tam jest obecnie obrót, bo sądzę że na końcową fazę challengu, będzie ciężko znaleźć odpowiedni rynek w tygodniu, ale myślę że takim skubaniem po trochu uda mi się przemęczyć mniej obrotne dni. Dodam, że w przypadkach awaryjnych stosuję Hedging, a to z racji że wolę ciąć ewentualne straty niż całkowicie być stratnym.
start: 4€
meta: 8000€
czas trwania: do końca sierpnia

Dzisiaj niestety już pograłem testowo na tym rynku i raczej uwzględnię to co mi się udało zagrać również tu, bo nie chcę od nowa zaczynać czegoś co już zacząłem, także dwa rynki pograne - jeden zakończony, drugi trwa.
Czyli wyglądało to tak:

#1#
FK Aktobe v Dinamo Tbilisi 3:0
Lay 1-1
Kurs 7,6
Zobowiązanie 3,96€
Profit: 0,56€

#2#
Steaua Bucharest v Stromsgodset
Lay 2-0
Kurs 7,2
Loss: -0,52€

Musiałem zastosować hedge z racji sytuacji awaryjnej, a nie zanosi się by norwegowie coś strzelili, prędzej rumuni strzelą na 2-0 i sądzę, że tak będzie.
Następny rynek na jaki dzisiaj wskoczę to potyczka Legii, prawdopodobnie w przerwie meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
naski 6

naski

Użytkownik
Opłaciło się wyjść z niewielką stratą tuż po pierwszym golu, gdyż tak jak mówiłem był gol w 85 min i wynik nie uległ już zmianie. Czasami trzeba przejść taką ciężką drogę by móc dążyć do celu.
Następny krok to pucharowy mecz z Chile, Legię omijam bo już padł gol, a wynik tam to zagadka.

#3#
Lota Schwager v Deportes Temuco
Lay 1-0
Kurs: 7,8
Zobowiązanie: 3,94€

naski 6

naski

Użytkownik
#3#
Lota Schwager v Deportes Temuco 1:1
Lay 1-0
Kurs: 7,8
Zobowiązanie: 3,94€
Profit: 0,54€

Bank: 4,58€

#4#
Tampines Rovers v Balestier Khalsa
Lay 1-1
Kurs: 11
Zobowiązanie: 4,50€

naski 6

naski

Użytkownik
Chciałem się wycofać przy stracie 0,50€ ale jednak coś mnie podkusiło by zostać. Ale ponownie mecz słabo wyczuty, bo niewiele brakowało.

#4#
Tampines Rovers v Balestier Khalsa 3:0
Lay 1-1
Kurs: 11
Zobowiązanie: 4,50€
Profit: 0,42€

Bank: 5€

#5#
Metalurg D (Res) v Dnipro (Res)
Lay 1-1
Kurs: 8,4
Zobowiązanie: 4,66€

naski 6

naski

Użytkownik
#5#
Metalurg D (Res) v Dnipro (Res) 1:4
Lay 1-1
Kurs: 8,4
Zobowiązanie: 4,66€
Profit: 0,59€

Bank: 5,59€
#6#
Hertha Berlin v PSV
Lay 1-1
Kurs: 7,6
Zobowiązanie: 5,40€

astana 439

astana

Użytkownik
Witam,przeczytałem to z wielką uwagą i się mocno zdziwiłem,kolega chyba zapomniał podać rok,w którym to ma zamiar osiągnąć,lub przez nieuwagę dopisał o dwa zera za dużo.

naski 6

naski

Użytkownik
Cel jaki jest, taki jest ;) Wiadomo, że na konikach taki rezultat prędzej osiągnę, ale kto powiedział, że jest to niemożliwe? ????

#6#
Hertha Berlin v PSV
Lay 1-1
Kurs: 7,6
Zobowiązanie: 5,40€
Loss: 0,26€

Musiałem wycofać, zbyt wyrównany mecz więc możliwe, że padnie 1-1, a do końca niewiele. Także następny w 10 minucie puszczony.

Bank 5,33€

#7#
Zorya v KF Laci
Lay 1-0
Kurs 6,2
Zobowiązanie 5,20€

Mecze patrzę na to jaki najprawdopodobniej nie padnie wynik, chociaż wiadomo można źle oszacować. A czym większy bank, tym będę grał wyższe wyniki takie jak 2-2, 3-3 czy 1-0 na kompletnego outsidera.

naski 6

naski

Użytkownik
#7#
Zorya v KF Laci 2:1
Lay 1-0
Kurs 6,2
Zobowiązanie 5,20€
Profit: 1€

Bank: 6,33€

#8#
14:00 Brunei DPMM FC v Tanjong Pagar Utd
Lay 2-0
Kurs: 11,5
Zobowiązanie: 4,73€

naski 6

naski

Użytkownik
#8#
14:00 Brunei DPMM FC v Tanjong Pagar Utd
Lay 2-0
Kurs: 11,5
Zobowiązanie: 4,73€
Loss: 0,56€

Nie zanosiło się by i ten kupon siadł, a 1-0 do przerwy nie napawało by mecz poszedł po mojej myśli.

Wiesz kolego nie musisz sobie wierzyć, ale wystarczy prosta kalkulacja i potrzebne mecze z najlepszych lig, gdzie jest dobry obrót. Bo na tych co teraz grałem, to kursy nie były adekwatne do tego jakie powinny być (zazwyczaj zawyżone)
Zrób sobie proste obliczenie, gdzie dziennie potrzebujesz wygrać 50% swojej stawki. Czyli zaczynając od 4 euro x 1,5 przez 19 progów daje ponad 8 tys €.
Teraz ważna kwestia, bo przy zobowiązaniu rzędu 1000 € będzie ciężko znaleźć kogoś kto skupi, albo wystawi takie zobowiązanie. Dlatego czym wyżej to będę starał się skubać po trochu.
Przytoczę inny przykład, tyle że z innej beczki. Bo chodzi o wyścigi konne, gdzie pewien forumowicz zaczynał bodajże od 10€ by chyba jakoś w 2 tygodnie dobić do 10 tys? nie pamiętam dokładnie, sprawdź sobie w google pod kluczem keefter ;)
Mój jedyny dobry bilans, był kiedyś w moim prywatnym challengu na koniach, który sobie zrobiłem na jeden dzień, to było 1tys € zaczynając od stawki 100€, po prostu dając lay. Ale niestety mając tyle poniosła mnie fantazja i dałem Lay przy kursie 2 z kawałkie. Wspomnę, że wszystko robiłem pod statystki ile dany jockey miał ostatnio wygranych, na jakim torze i nawet dobrze szła taka selekcja, do momentu gdzie sobie pomyślałem, że kolejny raz z rzędu nie wygra jockey z najniższym kursem i tu poległem. Ale to było zanim wziąłem się za trade na koniach.

astana 439

astana

Użytkownik
Witam,jak już piszę coś,to na pewno wiem co,akurat na tym temacie znam się wystarczająco dobrze,tok myślowy mamy bardzo podobny,kolega wybrał 19 progów po 1,5,ja nieco uprościłem i sprowadziłem to do 11 progów po kursie 2,co w zasadzie sprowadza się do tego samego,czyli do wygrania kwoty 8000 €,matematycznie sprowadza się to do tego,aby w przypadku taktyki kolegi +- 8 razy z rzędu nie trafić CS,wówczas podwajamy stawkę,odnośnie kursów,to mam pytanie w jaki sposób mogą być zawyżone/zaniżone na giełdzie,skoro giełda,czyli my sami je dyktujemy,skoro kurs jest nieodpowiedni to go nie kupujemy i tutaj wychodzi szydło z worka,kolega zakłada temat o pięknej nazwie i bardzo ambitnym celu nie wiedząc zbytnio co w trawie piszczy,najpierw troszkę pograć,zaznajomić się z rynkami,a potem budować cele realne,a nie czysto abstrakcyjne,polecam zapoznać się z tematem zarządzania kapitałem,idąc tokiem myślenia kolegi do końca roku bylibyśmy milionerami,czego zresztą wszystkim życzę.

sleepy 17

sleepy

Użytkownik
Ciekawy temat i mimo ze dlugo siedze na gieldzie to chyba nie rozumiem twoich 19 progow. Grajac tak wysokie kursy zeby podwoic twoj bank 4 euro musisz wygrac przynajmniej 5 meczy o ile dobrze rozumiem o co Ci chodzi w tym temacie. W lay problemem jest to ze musisz grac za male stawki i miec bardzo duzy strike rate, w koniach jest to bardziej realne niz w pilce bo duzo wyscigow co kilka/kilkanascie minut ale tam nie utniesz strat tak latwo bo jest to malo przewidywalny sport. Co do twojej stawki to wedlug mnie wlasnie tutaj sie wylozyles, dlaczego? Otoz przy kursie 4 twoja stawka to 1 euro a nie 4 euro, nie myl stawki z zoobowiazaniem. Ryzykujesz 4 euro (twoj caly bank) zeby wygrac 1 euro bo dzialasz jak bukmacher.
Z drugiej strony nie zastanawiales sie przypadkiem zamiast walic lay na 2-0 to poprostu obstawic ze gospodarze nie wygraja? mniejsze zoobowiazanie i wieksza wygrana no ale jednoczesnie mniejsza szansa na powodzenie typu, ale przy dobrej analizie moze udaloby ci sie w owych 19 progach z 4 euro zrobic 100, nie mowiac o tysiacu. Osobscie nie jestem zwolennmikiem takich zakladow nie wspominajac juz o tym ze zoobowiazujac caly bank na jeden tylko zaklad przegrana to kwestia czasu, a grajac podobnym systemem na koniach powinienes miec przynajmniej 25 jednostkowy bank, zaleznie od kursow. Jak dla mnie droga do nikad ale powodzenia

owca26 171

owca26

Użytkownik
Ciekawy temat i mimo ze dlugo siedze na gieldzie to chyba nie rozumiem twoich 19 progow. Grajac tak wysokie kursy zeby podwoic twoj bank 4 euro musisz wygrac przynajmniej 5 meczy o ile dobrze rozumiem o co Ci chodzi w tym temacie. W lay problemem jest to ze musisz grac za male stawki i miec bardzo duzy strike rate, w koniach jest to bardziej realne niz w pilce bo duzo wyscigow co kilka/kilkanascie minut ale tam nie utniesz strat tak latwo bo jest to malo przewidywalny sport. Co do twojej stawki to wedlug mnie wlasnie tutaj sie wylozyles, dlaczego? Otoz przy kursie 4 twoja stawka to 1 euro a nie 4 euro, nie myl stawki z zoobowiazaniem. Ryzykujesz 4 euro (twoj caly bank) zeby wygrac 1 euro bo dzialasz jak bukmacher.

Z drugiej strony nie zastanawiales sie przypadkiem zamiast walic lay na 2-0 to poprostu obstawic ze gospodarze nie wygraja? mniejsze zoobowiazanie i wieksza wygrana no ale jednoczesnie mniejsza szansa na powodzenie typu, ale przy dobrej analizie moze udaloby ci sie w owych 19 progach z 4 euro zrobic 100, nie mowiac o tysiacu. Osobscie nie jestem zwolennmikiem takich zakladow nie wspominajac juz o tym ze zoobowiazujac caly bank na jeden tylko zaklad przegrana to kwestia czasu, a grajac podobnym systemem na koniach powinienes miec przynajmniej 25 jednostkowy bank, zaleznie od kursow. Jak dla mnie droga do nikad ale powodzenia
a co ma piernik do wiatraka ??

sleepy 17

sleepy

Użytkownik
Juz Ci tlumacze owco
Roznica sa kursy, co jest dosc oczywiste ale naswietle Ci to. Kurs 7,2 na dokladny wynik 2-0 a kurs na gospodarzy przy podobnym wyniku na czyste zwyciestwo wynioslby okolo 2. Co ma piernik do wiatraka otoz to ze twoja stawka z jego bankiem w przypadku dokladnego wyniku wynosi 0,58 euro i tyle tez mozesz wygrac badz 2 euro jezeli obstawisz wersje z gospodarzem ze nie wygra. Oczywiscie jak juz napisalem wersja druga jest mniej prawdopobna bo byle jakie zwyciestwo gospodarzy &quot;wtapia&quot; nam zaklad ale zauwaz tez mozliwe korzysci i jaka jest roznica pomiedzy wynikiem a marketem 1x2. O ile w obstawianiu na wygrana szukasz najwyzszego kursy to w dziedzinie LAY szukaj najnizszego, o to mi chodzilo
Nie zamierzam torpedowac pomyslow ktore wykraczaja poza jakby utarte szlaki ale przerabialem cos takiego i poprostu ostrzegam o malych szansach na powodzenie i nie traceniu na to czasu

naski 6

naski

Użytkownik
To jest tylko zwykły challenge z bankiem 4 euro ???? Więc jakie tu niby jest ryzyko? 4 euro? bez przesadyzmu. Co do zawyżonych kursów, to logicznie rzecz biorąc chodzi mi o niszowe rynki, gdzie chyba każdy jest w stanie zauważyć, że kurs jest wysoki i zobowiązanie też. Ale w takim challengu przy obecnej dyspozycji rynków, biorę każdy.
Czy się wyłożę? Jedynie się wyłożę przy graniu Lay 0-0, bo jeśli będę ciął straty, to wytłumacz mi jakim sposobem powiedzmy, że się wyzeruję? (można założyć, że wszystkie rynki po kolei będą cięte aż do wyzerowania, ale to tylko w przypadku niekonsekwentnych decyzji)
Co do progów, to wyznaczyłem je ogólnie 50% dziennie i tu nie ma znaczenia, czy to będzie poprzez 5 rynków, czy przez 1.
I jak wspomniałem wcześniej, że dalszy próg to wiadomo, że nie postawię całego zobowiązania, bo nigdzie rynek mi nie skupi takiej kwoty na piłce.
A co do rynków na piłce, to dopiero teraz od czerwca po 2 latach zajrzałem, a to tylko dlatego że przypadkowo na forum bf zobaczyłem jak ludzie sobie ustalają jakieś challenge. Wcześniej siedziałem tylko na piłce i akurat dobrze znam ten rynek, chociaż może i trochę się zmieniło, bo nie wiem jakie pieniądze krążą na PL, PD i innych tego typu obrotniejszych rynkach.
Granie CS a MO to co innego, tu zakładam że nie padnie taki wynik, czyli szanse są większe niż MO, ale za to dużo wyższe zobowiązanie, a mniejsze zyski. W dodatku 19 progów na MO jest mało realne, też robiłem testy i zazwyczaj 5-6 próg kończył grę, a robiłem chyba ze 4 podejścia. Również na over 0,5 robiłem testy i tu różnie wychodziło, ale nigdy nie udało mi się dobić powyżej 25 progu. Akurat rynek CS jest bardziej obszerny, dlatego ten zostawiłem na koniec.
Trading na koniach, a ten challenge to zupełnie dwa różne światy. Chociaż jak wiadomo trading to też nic innego jak gambling, tylko mało kto chce przyznać temu rację, a to z racji mniejszych konsekwencji strat.
A co do milionerów, to nie każdy pójdzie tym samym tokiem, bo rynek na to nie pozwoli. Wracając jeszcze do keeftera, który challenge prowadził na koniach pre i in play, nie pamiętam ile dokładnie, ale chyba 3 razy wykonał swój challenge i 3 razy mu się udało go wykonać i to coś koło 2 tygodni, może 10 dni, ale nie każdy po sobie, tylko w różnych odstępach czasowych.
Ja po prostu zobaczę czy mi się uda, właśnie po to robię challenge, a nie żeby opowiadać bajki. Bajki to można opowiadać jak się zrobi temat i napisze, że się tyle udało wygrać, bez pokazania tego jak to się robiło.

astana 439

astana

Użytkownik
Istota tradingu polega na tym,aby z niczego,w tym wypadku 4e,zrobić coś,nie trzeba 50% dziennie,bo bardzo szybko okaże się,że to mrzonka,oczywiście zgadzam się,że trading to też gambling,tylko wg.mnie bardziej bezpieczny,chodzi o to,aby generować jakiś zysk w danym okresie czasowym,odpowiednia strategia daje nam na to szanse,aby np.w skali miesiąca być na +,nawet bardzo słabi typerzy,do których się zaliczam mogą zawsze coś ugrać,aby to osiągnąć trzeba nieco dać od siebie, i tutaj żaden keefter nie pomoże.Cele powinny być realne do osiągnięcia,a nie brane z kosmosu.

naski 6

naski

Użytkownik
Też miałem marne początku na tradingu, dużo minęło zanim zacząłem na tym zarabiać tyle ile mnie zadowalało. Wtedy moje cele to były średnio 200-300 euro miesięcznie, tak by dorobić do pensji, z biegiem czasu cele rosły. Oglądałem dużo filmików i dzięki nimi zacząłem się wzorować i to mnie tak naprawdę nauczyło tradingu.
A challenge traktuję z przymrużeniem oka, a wiadomo że jak ustale sobie mniejszy cel, to nie będzie w tym ani trochę adrenaliny. Do tego niesamowite uczucie, gdy z tak małego startu można osiągnąć i przeskoczyć pewne niemożliwe bariery.
Raczej polskim keefterem nie zostanę, który też ustalił sobie cel z kosmosu, na dodatek krótszy termin. Ale mniejsza z tym, kontynuuję sobie dalej challenge, może się coś uda ;)
Bank: 6,40€
#10#
16:00 Inter Turku v HJK Helsinki
Lay 0-1
Kurs: 8,40
Zobowiązanie: 6,29€

0,85€ jeśli wejdzie

naski 6

naski

Użytkownik
#9#
SD Tenisca v Tenerife 0:3