Dyscyplina:
Piłka nożna Polska I Liga
Godzinna:
19:35
Spotkanie:
Pogoń Siedlce - Wisła Kraków
Typ:
Pogoń Siedlce
Kurs:
5,40
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Dawno mnie tu nie było. Ci którzy mnie pamiętają - zapewne widzieli moje typy w której typowałem 2 ligę. Jak było widać - często się to sprawdzało na plus.
Trochę o Pogoni Siedlce. Na jedynych meczach Pogoni w tym sezonie w których nie byłem - to ten w Chorzowie (byłem już na tym stadionie) i ten w Opolu (za długa trasa - chociaż mogłem jechać).
Oglądając Pogoń - nie widzi się jakichś większych różnic. Fakt - drużyna przeciwna więcej stwarza sytuacji, ale to nie jest na tyle dużo aby to Pogoń była zdominowana. Podsumowując jednym zdaniem: Pogoń ma nieprawdopodobnego pecha. W Pruszkowie karny, w Łodzi niewykorzystany karny + sytuacja sam na sam na 0:1. Zwłaszcza w napadzie brakuje tego luzu. A im się bardziej chce - tym bardziej może nie wychodzić. W 2 lidze był już taki pełen luz, gdzie wykończona akcja owocowała golem. Ze Stalą Rzeszów też powinno być 2:0 do 20 minuty a udało się uratować remis. Szkoda.
Zwolnienie trenera? Szczerze to tak trochę tak i trochę nie. Zabrakło Tomasza Lewandowskiego. Potem w końcówce sezonu na poczet faworyzowania Titasa - Nowak oraz Walczak nie grali już tak jak wcześniej. A właśnie wcześniej Nowak strzelał na zawołanie. Tak samo Sinior i Szuprytowski. Zwyżkujący zawodnicy. A teraz? Tak samo nie poznaję. O to właśnie chodzi, że jak się ma zawodnika który rokuje wyżej - daje mu się jeszcze więcej. A tu... bierze się zawodników z niższych lig i wystawia ich. Nie ogarniałem tego. Chociaż niektóre transfery całkiem w porządku - tak uważam, że większej uwagi nie przykuto na rozwój tego co się miało. Bo rozwijać co chwila innych zawodników to taki średni pomysł na jedną chwilę.
Mam nadzieję, że z nowym trenerem to wszystko ruszy jak powinno. Pytanie o ile mu zwiąże ręce zarząd. Odnośnie zarządu. To jak jesteśmy my jako kibice traktowani - przekracza pojęcie. Gdyby zarząd był tak zwalniany jak trenerzy - to byłby myślę inny porządek w Siedlcach. Obserwując:
- osobista akcja z zarządem gdzie niechciano mnie ani innego kibica wpuścić, ponieważ zapomniałem wziąć karnetu (w Lublinie oraz w Puławach gdy nie miałem przy sobie biletu - po weryfikacji wpuszczono mnie bezproblemowo). Tu musiałem zapłacić za nowy karnet.
- brak karnetu elektronicznego wówczas gdy hucznie zapowiadano na stronie internetowej, że taka funkcja powstanie (o dziwo nie powstała, mimo pisanych maili brak odpowiedzi ze strony zarządu oraz Administratora IT). Po co coś zapowiadać skoro tego nie ma i muszę nadal mieć plastikowy karnet zamiast w telefonie. A właśnie o tym w punkcie pierwszym podczas kłótni z zarządem wspominałem. Co zrobiono? Nic. I to mimo tego, że nie chciałem od kogoś czegoś wymagać a sam zadeklarowałem się w tej materii w pomocy - ponieważ sam pracuję na wyższym stanowisku w zagranicznym korpo i wiem jak to jest z wdrażaniem systemu oraz jego prowadzeniem od podstaw.
-
https://www.facebook.com/Stadionowi...ogówna-wyjazd-do-siedle/890487519777480/?_rdr
- Polonia Warszawa:
- Wisła Kraków:
Najsmutniejszy jest fakt, że nie odczuwam jakiegokolwiek zaangażowania. Owszem, na Pogoń w 80% przychodzą emeryci oraz rodziny z dziećmi. Więc mało komu ten brak elektronicznego karnetu przeszkadza. Z bramkami pod stadionem też jest swego rodzaju specyficzny problem. Ale w tym wypadku nie ma jakiegokolwiek feedbacku jak przebiega
praca. Tylko jak coś kogoś przerasta - to zwykła cisza w tym temacie. Czy ktoś o tym pomyśli? Dodatkowo widząc, że mnóstwo ludzi wchodzi pod stadionem przed meczem - tak można byłoby jakiegoś ochroniarza dać do wbijania pilotem elektronicznych ticketów i wpuszczać na stadion szybciej. Ponieważ bramkami to idzie dosyć wolno a kolejki przed meczem są co tu dużo mówić - dość duże.
No dobrze, pogadaliśmy o zarządzie i trenerze. Przejdźmy do analizy.
Obserwując - Wisła Kraków w lidze na wyjeździe nie gra jakiegoś wybitnego futbolu. Jedyne zwycięstwa w tym sezonie to zwycięstwa z KF Llapi (gol w ostatniej minucie, czyżby coś było... - podobnie jak Legia z Dritą)
oraz z Cercle Brugge w pucharach (no tutaj to nie mam wątpliwości, że gospodarze podeszli do tego meczu na luzie). Oczywiście nie chcę niczego sugerować. Jedynie remis z Kotwicą Kołobrzeg udało się uratować Wiśle na wyjeździe. Dlatego też uważam, że Wisła nie jest jakąś drużyną która na wyjeździe gra znakomity futbol.
Ale co o Pogoni Siedlce? O Pogoni Siedlce to, że u siebie od 0,5 roku nie widziałem zwycięstwa. Fakt, w 2 lidze już była luźna końcówka sezonu która to spowodowała a potem w 1 lidze mecz który był do wygrania z Głogowem (zadecydował słaby mecz bramkarza, który grał przez pierwsze 3 kolejki beznadziejnie gdzie niestety też zawalił trochę mecz z Termalicą ale obecnie gra kapitalnie), mecz z GKSem Tychy gdzie uratował od gorszego rezultatu, mecz ze Stalą Rzeszów który był do wygrania oraz z Polonią Warszawa (tu akurat Polonia była lepszym zespołem). A Wisła? Uważam, że jest w zasięgu ręki Pogoni oraz nowego trenera i widzę w tym kursie istne value. Dlatego uważam, że ten mecz będzie na przełamanie drużyny z Siedlec.