(
18)
Tenis -
WTA Quebec City - Finał
Godzina: 22:00
Spotkanie: Lauren Davis - Oceane Dodin
WYNIK 4:6 3:6
Typ: wygra 2-0 w setach Oceane Dodin
Kurs:
3.75
Pinnacle
Stawka:
5j
Zysk: 13.75j
Analiza:
Jest to typ konkursowy https://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-18-09-2016-niedziela-137827-2.html#post6118031 , lecz bez powodu go nie podaje.
Jest to niesamowite value ! Upatruje w tym spotkaniu wyraźne zwycięstwo Dodin. Kursowo jest to 50/50 z lekkim faworyzowaniem Davis (dzięki rankingowi i doświadczeniu). Dla mnie wyrazna faworytką jest młoda Francuzka. Znam ten turniej "na wylot". Oglądałem calutki, calusienki gem set i mecz
w Quebec. Wielokrotnie celowalem na tym turnieju w przeciwne handicapy badz porażki obu Pań. Jednak jestem pod wrażeniem tylko gry Dodin. A Davis już wczoraj "powinna" przegrać i to sromotnie (patrz wyżej mój temat). Davis to amerykański "karaczan". Jest niska i krempa. Gra w tenisa na tkzw. raz. Zawsze uderza mocno i próbuje zyskać tym przewagę sytuacyjna na korcie. Jej gra jest bardzo prosta i przewidywalna. Wczoraj już zawodzila ja skuteczność wygrywanych piłek po pierwszym i drugim wprowadzeniu piłki do gry. Jej styl i argumenty to szybkie agresywne atakowanie z końcowej lini. Mocny forehand to zabójcze uderzenie, jednak już wczoraj ze słabsza rywalka to nie działało. Za to Dodin ma umiejętności, warunki fizyczne i intelekt aby mała Davis "zmieść" z kortu bardzo szybko i efektownie. Zwrocilem na nią uwagę w wygranym secie na Roland Garros w tym roku przeciwko Ivanovic i tylko czekałem na odpowiedni moment kiedy wystrzeli i wlasnie to nastąpiło ! Pokonanie takich rywalek jak: Broady, Van Uytvanck i Boserup , w tak efektownym stylu robi duże wrażenie i zapewne nie tylko na mnie !. Nie dość że Dodin to wysoka energiczna i sexowna Francuzeczka to jest jeszcze bardzo agresywna i skuteczna na korcie. Jej forma rośnie i w efekcie w trakcie decydującego starcia osiągnie dzis szczyt swojej formy/gry na tym etapie kariery. Dodin ma mocny wygrywający serwis. Serwuje kosmiczna ilość asów. Jest wyższa od swojej rywalki około 20 centymetrów. Dobrze się porusza po tych "twardych" kortach. Bije mocno i pewnie piłki z końcowej lini. Zawsze stara się zagrać bardzo płasko i katowo. Nie jest pasywna i w gorszych momentach nie załamuje się , a prze do przodu , ku zwycięstwu ! Najwazniejszy argument to matchup w tym pojedynku. Davis nie potrafi grac z takimi "zyletami" jak Francuska. A Dodin nie ma problemu z dominacja i kontrola spotkania od początku do konca z tak surowymi i przewidywalnymi rywalkami jak Davis.
Polecam ten typ z całego serducha !