Za nami pierwsze mecze turnieju. Wiadomo ze mecz meczowi nierówny, ale mozna jakies wnioski wycianać. Napewno zaimponowali Czesi. M Riha bardzo mądrze zestawił formacje a piewrszy i drugi atak nieźle kreciły szwedzką obroną , chociaz nizsze foracje tez trzymały tempo i groźnie atakowały. Po Szwedach spodziełem sie nieco wiecej, czterch graczy z
KHL a pozostali to zawodnicy z
SHL, owszem kilku z nich to naprawde wysokiej klasy fachowcy, jednak na lodzie było za duzo chaosu, akcje było czesto szarpane a nieraz zbyt indywidualne. U Czechów natomiast było widać zgranie, spokój w przeprowadzanych akcjach a ze graczy maja bardzo doswiadczonych i ogranych w wielu bardzo dobrych klubach to z drugiej strony wynik nie powinien dziwic.
Rosjanie wygrali po karnych ale miałem wrazenie za całeo potencjąłu nie pokazali, bo jak przyjrzec sie pierwszym meczom w takich turniejach to oni nigdy ich nie grali zbyt dobrze. U finów tez mieszanka młodosci i rutyny ale wg mnie potancjła mniejszy niz Rosjan. W ogóle jak tak patrze na kadry które uczestnicza w tym turnieju to bardzo mocna reprezentacje maja nasi południowi sasiedzi( Kovar, Kvapil, Sekac, Polasek, Gulas, Zatowic, Kundratek) grali albo graja w bardo silnych klubach i sa to zawodnicy z ogromnym doswiadczeniem na arenie miedzynarodowej, wiec mnie nie dziwi wynik ze Szwedami. Ano i co dalej ? Nie uktywam , ze kibicuje tej reprezentacji od dawna i po Rosjanach to mój drugi lubiony team. Napewno mogli spkojnie przygotowac sie do meczu z finami i mysle ze i w tym spotkaniu nie sa bez szans, mimo ze finowie przywieźli kilku młodych gniewnych i wspartych doswiadczonymi graczami to jednak całosc wymaga zgrania i obycie w takich meczach w tym garniturze. Ja jutro wiecej szans daje naszym południowym sąsiadom i wdze ze buki tez ich doceniają
Czechy z x kurs 1,59
Czechy ml kurs 1,98 ( a było ponad 2,3)
W drugim meczu pewnie Szwedzi beda sie chcieli beda chcieli sobie powetowc porazke z Czechai i rusza na rosjan ale czy to jest dobry pomysł. Gracze Rosyjscy to duzy potencjła i juz mimo mlodego wieku stanowia o sile wielu czołowych klubów
KHL, ( Omsk, Loko, Ufa, CSKA, D,Moskwa) i z pewnosci beda groźni. Ich potencjał oceniam wyzej niz ekipy skandynawskiej, wiec ide w ich kierunku
Rosja z x lurs 1,47
Rosja ml kurs 1,75
ako nizszych 2,34
ako wyzszych 3,47
Edit: Szkoda ze troche z pomocą sędziów, szczególnie ten pierwszy gol
Edit: W bramce rosyjskiej ma wystapic Igor Bobkov, co do formacji beda podobne jak na mecz z finami z małą korektą. W lini z Szipasziowem i Kagarlickim trenował Denisenko.
Pamietajcie zeby dobrze dobrac stawke za jaką bedziecie chcieli zagrac bo to zawsze spotkania
towarzyskie i z pewnoscia trenerzy sprawdzą rózne warianty gry i ustawienia formacji.