Wczoraj Gulliver mimo 2:1 bardzo pewnie wygrane spotkanie, jedno z najlepszych od kilku lat AVG prawie 78, Pruim tak jak się spodziewałem przy wysokiej średniej (74) mogła to jednak spokojnie wygrać jakby nie przeplatała rzutów za 140 z 9,11 czy 20 i tak kilka razy to wypadło by to znacznie lepiej jeszcze przed meczem można było złapać ponad 1.80
Na dzisiaj spokojnie kursy do AKO i bez niespodzianek przeczuwam:
Alieen De Graaf - Paula Jacklin 1
1.12 2:0
Alieen jedna z głównych faworytek, rok temu 1/2 i przegrana ze zwyciężczynią, 2 lata temu tak samo 1/2 i przegrana ze zwyciężczynią, 3 lata temu 1/4 i przegrana z finalistką, 4 lata temu 1 runda jednak znów przegrała ze zwyciężczynią, Angielka dwa starty w dwóch ostatnich latach i dwie szybkie porażki w tym 2 lata temu właśnie z Alieen
Anastasia Dobromyslova - Anca Zijlstra 1
1.38 2:0
Na początku szukałem tu niespodzianki bo widziałem że Holenderka ograła ją 2 lata temu, jednak jeśli dokładniej przyjrzeć się statystykom to był raczej średni mecz Rosjanki, która rzucała jedynie ok. 72, a z przebiegu ostatnich turniejów w większości meczy gra na poziomie około 80. Dwuktorna mistrzyni (2012, 2013), półfinały w latach (14, 15 i 17) i jedyny słabszy występ to właśnie mecz w 1 rundzie z Ancą, która to praktycznie nie wchodzi na poziom 70 przy swoich rzutach (bodajże 61, 64, 69) w ostatnich meczach. Jeśli Rosjanka zagra na swoim normalnym poziomie ok. 75 to nie widzę szans dla Holenderki
Geert de Vos - Derk Telnekes 1
1.55 3:1
Belg to zawodnik ograny na mistrzostwach
BDO i w ostatnich turniejach miał ogromnego pecha trafiając na późniejszych mistrzów, 2016 i minimalna porażka ze Scottem Waitsem 3:4, 2015 rok i również porażka po walce ze Scottem Mitchellem 2:4, rok temu porażka z w 1/4 z Darylem Fittonem również minimalnie 4:5, Holender dopiero debiutuje na tym poziomie i w pierwszym meczu rozegrał przeciętny mecz ze swoim rodakiem na AVG 87, nie wydaje mi się żeby taki gracz jak de Vos miał odpaść już w 1 meczu z debiutantem a kurs bardzo przyjemny
Jamie Hughes - Michael Unterbuchner 1
1.40 2:3
Tu również jak w poprzednim meczu gracz doskonale obeznany z tym turniejem tj. Hughes, który w dwóch ostatnich latach dochodził do 1/2 gdzie przegrywał x późniejszymi zwycięzcami (2017 Durrant, 2016 Waites), w pierwszych czy drugich rundach zawsze nie dawał swoim przeciwnikom większych szans wygrywając do 0 czy też do 1. Niemiec już wczoraj mógł odpaść z turnieju gdzie wygrał dopiero po grze na przewagi w 5 secie, grając na słabej średniej 84
Te 4 mecze dają bardzo ładny kurs 3.35
Fortuna