BREAKING NEWS
Na samym wstępie zaznaczam, że Ci zapisani od 49 numeru w dół nie biorą udziału w turnieju, bo tak jak wspomniałem było 48 slotów.
Regulamin:
1. Turniej jak sama nazwa wskazuje dotyczy gra w darta na najwyższym, światowym poziomie.
2. Turniej wygrywa najlepszy, czyli ten co ma najwięcej farta.
3. Mecz wygrywa osoba, która jako pierwsza uzyska wymaganą ilość setów ustaloną przez opiekuna konkursu.
4. Każda osobna faza turnieju rozgrywana będzie na innym dystansie (to potem).
5. Zabrania się:
- czitowania,
- kupowania farta,
- fixowania,
- ustawiania meczów,
- wychodzenia w trakcie spotkania (rezultat=walkower dla tego, co wyszedł),
- używania painta w celu oszustwa.
6. Każda próba oszustwa kończy się ignorem od każdego konkursowicza i zniszczona kariera na forum między innymi poprzez dostanie bana na HP.
7. Krótkie zasady gry:
- żeby wygrać lega trzeba uzbierać dokładnie 501 oczek,
- leg należy zakończyć dablem, dla przykładu:
brakuje Ci 40 to do zakończenia musisz rzucić D20, jeśli trafisz pojedynczą 20 to musisz jechać dalej, D10 i tak do skutku, no chyba, że rywal Cię uprzedzi,
- żeby wygrać seta trzeba uzbierać wymaganą liczbę legów szybciej niż przeciwnik,
- żeby wygrać mecz trzeba uzbierać wymaganą liczbę setów szybciej niż przeciwnik.
To chyba tyle z tych ważniejszych spraw.
Suma sumarów przejdę do meritum sprawy.
Zapisanych jest 48 uczestników. Tutaj chciałbym wspomnieć o legendzie forum,
Hiro. Moja prawa ręka, a zarazem ekspert darcistów pomógł mi w zorganizowania tego konkursu. Postanowiliśmy wspólnie utworzyć 8 grup po 6 darcistów. Z każdej grupy wychodzi dwójka najlepszych, czyli w sumie 16 graczy. Potem gramy 1/8, 1/4 itd.
Dystansy każdej fazy:
Grupowa: best of 3 sets, best of 5 legs.
1/8: best of 5 sets, best of 5 legs.
1/4: best of 5 sets, best of 7 legs.
1/2: best of 5 sets, best of 9 legs.
finał/3 miejsce: best of 5 sets, best of 15 legs.
Z racji, że mecze fazy grupowej rozgrywane są dość krótkim dystansie, postanowiliśmy, że zastosujemy zasadę mecz i rewanż. Raz zaczyna user 1, raz user 2.
Wiadomo, z racji, że losowo zaczyna user 1 albo 2 to mecz rewanżowy zaczyna się tak długo aż będzie zaczynał ten, który rzucał jako drugi w pierwszym meczu. Chyba wszyscy Ci, którzy biorą udział w tym turnieju wiedzą co mam na myśli, jeśli nie to proszę o PW, w tytule zaznaczyć "WAŻNE", bo nie czytam wszystkich.
Losowanie fazy grupowej:
http://challonge.com/ln22cqgg
Tak jak pisałem, w grupie gra każdy z każdym mecz i rewanż, nie ma jakiegoś terminarza kto, kiedy i z kim ma zagrać, to ustalacie między sobą na PW.
Runda grupa kończy się w niedzielę 1.03 o 23:59. Do tej godziny będę przyjmował wyniki i wpisywał je to tabel.
Forma wpisywania wyników:
Po każdym meczu należy zrobić skrina (jak ktoś nie wie jak to tutaj powinien znaleźć
tutorial).
W poście z wynikiem dajemy tylko linka do skrina, nie wklejamy całych zdjęć, żeby nie robić burdelu, chociaż i tak takowy będzie.
Nie wysyłać mi PW z wynikami, bo nie będę przyjmował.
Aaa, najważniejsze, o kolejności w tabeli decydują:
- najpierw ilość wygranych spotkań, za wygraną jest jedno oczko, za porażkę zero,
- jeśli ilość wygranych jest taka sam to patrzymy na bilans setowy,
- potem, jeśli bilans setowy jest taki sam to decyduje większa ilość wygranych setów,
- na końcu patrzymy na H2H,
- jeśli nadal będzie remis to gramy dogrywkę.
Jeśli ktoś nie będzie skłonny do grania i odpisywania na PW w sprawie rozegrania spotkań należy to mi zgłosić, jak ktoś nie zagra swoich meczy to wiadomo, walkower.
We wszelkich sprawach nieuregulowanych decyduję JA.
Wszelkie pytania dotyczące zasad etc. proszę kierować do mnie na PW, jeśli bym nie odpisywał to proszę napisać do Hiro.
Jeśli coś mi się przypomni to dam znać.
POWODZENIA :!: