>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Baza skanów dowodów osobistych

ja28 92

ja28

Użytkownik
W wyniku wycofania się z Polski wielu buków powstał problem elektronicznej bazy danych skanów dowodów osobistych u nich. Bazy te powinny zostać komisyjnie zniszczone, ale żaden z buków nie ma takiego zamiaru.
Oznacza to że np. sprzedaż mafii bloku 5000 skanów po 10 euro przez dyżurnego informatyka (który ma dostęp do bazy) jest prawdopodobna i z upływem czasu to prawdopodobieństwo będzie rosło.
Co mafia zrobi z takimi skanami to każdy chyba potrafi sobie wyobrazić.
Najgorzej jest z takimi skanami dowodów których ważność wygaśnie dopiero za np 10 lat. Ich właściciele powinni zapomnieć o spokojnym śnie.

Otrzymane punkty reputacji: +45
theboss 199

theboss

Użytkownik
W wyniku wycofania się z Polski wielu buków powstał problem elektronicznej bazy danych skanów dowodów osobistych u nich. Bazy te powinny zostać komisyjnie zniszczone, ale żaden z buków nie ma takiego zamiaru.
Oznacza to że np. sprzedaż mafii bloku 5000 skanów po 10 euro przez dyżurnego informatyka (który ma dostęp do bazy) jest prawdopodobna i z upływem czasu to prawdopodobieństwo będzie rosło.
Co mafia zrobi z takimi skanami to każdy chyba potrafi sobie wyobrazić.
Najgorzej jest z takimi skanami dowodów których ważność wygaśnie dopiero za np 10 lat. Ich właściciele powinni zapomnieć o spokojnym śnie.
zamiast snu polecam porządne pierd... baniakiem w mur

Otrzymane punkty reputacji: +47
tommy83 298

tommy83

Użytkownik
no jak to co - na drukarce 3d wydrukuja maski identyko jak ze zdjec i masowo beda wyludzac kredyty, proste. %)

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 90

konikpolny

Użytkownik
Jest prosty sposób na zabezpieczenie się przy skanach dowodów do buków przed takimi szkodliwymi działaniami. Więcej jednak nie napisze, bo wyobraźnię macie.

V 1,1K

viren

Użytkownik
jak ktos przyznaje kredyt na podstawie zeskanowanego dokumentu tozsamosci to jego problem chyba tz tego co przyznaje

nazgull 24

nazgull

Użytkownik
To ja mam propozycje dla tego kto twierdzi,że na podstawie skanu dowodu można wziąść kredyt ???? Chcę tylko 40% i wysyłam swój skan dowodu,prawa jazdy,książeczki wojskowej a nawet odlew gipsowy mojej facjaty ???? )
Panowie,bądźmy poważni takie numery o ile miały miejsce kiedyś za wschodnią granicą, to dzisiaj w erze zabezpieczeń 3D i weryfikacji kont dwutorowo możemy włożyć między bajki...

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Sprzedaży skanów wykluczyć nie można, ale myślę, że dotyczy to bukmacherskiego folkloru. Więc łapcze bonusów spać sopkojnie nie mogą. Renomowane firmy typu Bet365, Pinek itp. na coś takiego sobie nie pozwolą.
Z drugiej strony polscy bukmacherzy to też folflor. Jakieś lvbety, forbety itp. z Gniezna, Zielonej Góry, Katowic, czy jakieś sp. z o.o. z Warszawy, często z szemranym zarządem, mają być bardziej wiarygodne od zachodnich? Litości!

ja28 92

ja28

Użytkownik
Sprzedaży skanów wykluczyć nie można, ale myślę, że dotyczy to bukmacherskiego folkloru. Więc łapcze bonusów spać sopkojnie nie mogą. Renomowane firmy typu Bet365, Pinek itp. na coś takiego sobie nie pozwolą.
To nie jest dokładnie tak. Baza Bet365 liczy ponad pół miliona kont PL i zeskanowanych do niej dowodów. Zarząd na pewno nie sprzeda tych skanów, ale wielu graczy nie ma wiedzy że są ludzie którzy mają dostęp do takiej bazy, to przede wszystkim zatrudnieni informatycy. To oni mogą sprzedać po cichu dowolną ilość.
Mafia na podstawie skanów wyprodukuje dowody osobiste w których wszystko będzie autentyczna z wyjątkiem zdjęcia. Każda próba sprawdzenia przez dowolną policję skończy się zwrotem typu &quot;dowód jest autentyczny i zawiera rzeczywiste dane&quot;.

typer.uk 0

typer.uk

Użytkownik
Dyżurny informatyk będzie sprzedawał dowody osobiste żeby dorobić do swojej małej pensji - panowie pomyślcie - po pierwsze takie bazy są zabezpieczone - po weryfikacji danego użytkownika, po drugie w każdej firmie która przechowuje takie informacje jest wewnętrzny oddział kontroli, dostępu do waszych danych nie ma byle jaki dyżurny informatyk ostatnie, informatycy bardzo dobrze opłacani

5xharoldx5 2,3M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Przejmujecie się, że czegoś takiego mogą dokonać najpoważniejsi bukmacherzy, a nie widzicie dużo poważniejszego zagrożenia. Chodzi mi to tych, co wysyłali dokumenty do Otobeta. Z tego co czytałem, to tam często chcieli wielu dokumentów do weryfikacji. Wiadomo jak się skończyła działalność tego buka- zawinęli się. Wcale bym się nie zdziwił, jeśli oni by coś kombinowali, bo niby czemu nie. Pieniądze ukradli, zasad nie mają żadnych, więc mogą też coś dalej pokombinować.

sven@ 808

sven@

Użytkownik
Dyżurny informatyk będzie sprzedawał dowody osobiste żeby dorobić do swojej małej pensji - panowie pomyślcie - po pierwsze takie bazy są zabezpieczone - po weryfikacji danego użytkownika, po drugie w każdej firmie która przechowuje takie informacje jest wewnętrzny oddział kontroli, dostępu do waszych danych nie ma byle jaki dyżurny informatyk ostatnie, informatycy bardzo dobrze opłacani
Dział kontroli - a co w przypadku gdzie był często zamrożony depozyt, bo &quot;ktoś nie przeszedł&quot; dodatkowej weryfikacji?
I to uwierz, w setkach tysięcy złotych można liczyć, niegdyś niestety i do kogo trafiały te pieniądze? Nie tam skąd wyszły tylko zostały zatrzymane i nie zakładam, że trafiły do właścicieli, więc z takimi dowodami także mogą sobie zrobić co będą chcieli.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
OtoBet wyszedł z Polski z przytupem
Nie wiem, jak wyszedł Otobet, bo egzotyka mnie nigdy nie interesowała. Wiem natomiast, że wielu bukmacherów z podatkiem 12% także wyleci z hukiem albo wyjdzie z przytupem.
Temat uważam za ważny i wcale nie wynika z tego, że ktoś ma lęki.

ja28 92

ja28

Użytkownik
Tu nie chodzi o lęki, tylko o odpowiedzialność za swoje czyny. Olbrzymia masa graczy bezmyślnie przekazała skany swoich dowodów osobistych. Skan miał udowodnić że masz więcej niż 18 lat i że ty to ty i nic więcej, więc można było zasłonić numer PSL i numer dowodu.
Zarówno bet365 jak i bet-at-home, jak się uparłeś to przyjmowała takie skany. Nie wiem jak u innych buków. Natomiast Ci co uważali że wysłanie pełnego skanu, to żaden problem, problem mają teraz.
No i pisanie o kontrolach wewnętrznych itp zabezpieczeniach w przypadku informatyków to bajeczki dla grzecznych dzieci, pisane przez ludzi którzy nigdy nie mieli do czynienia z bazą danych w dużych korporacjach i firmach. Każdy zapis że otwierałeś bazę i co i kiedy kopiowałeś, można usunąć bez problemu. Wystarczy mieć odpowiednie uprawnienia i nie będzie żadnego śladu.

sven@ 808

sven@

Użytkownik
Idąc waszym tokiem myślenia, to muszę chyba mój dowód zakopać 5m pod ziemią, bo jeszcze ktoś g zobaczy zrobi fotki telefonem i będę miał 500000000zł długu haha
Ostatni wpis w tym śmiesznym temacie.
Jeśli chodzi o mój, to wpisz sobie w google kupię skany - dowód i może akurat natrafisz na swój?
Więc te bazy mają jakieś źródło.
Druga sprawa, że na taki skan jest bardzo ciężko wziąć pożyczkę, akurat o to bym się nie bał, tylko, że jest widoczny proceder wycieków takich danych i nie twierdzę, że koniecznie wychodzi to z buków ale także z innych rzeczy.

Do góry Bottom