kasztanowy
Użytkownik
Panowie zrobiłem takie zestawienie w Excelu o zawodnikach ATP, zawierające takie informacje jak preferowana nawierzchnia, styl gry, rodzaj backhandu, krótkie opisy wad i zalet poszczególnych graczy z zaznaczeniem kogo unikać, narodowość. Zaznaczyłem także, kogo powinno się "unikać" i na kogo uważać stawiając. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić, dla kogoś kto nie siedzi w tym "zawodowo" to na pewno będzie przydatne. Na razie pełny opis kilkunastu grajków, częściowy opis kilkudziesięciu grajków. Jakby każdy po kawałku, po kilku zawodników dodał to można by z ponad stu graczy umieścić i zamiast szukać po necie to w jednym miejscu mieć wszystko łącznie z krótkim opisem, jeśli ktoś nie pamięta konkretnie charakterystyki gracza.
Link:
Baza danych ATP v.1
Screen:
Postaram się na bieżąco dodawać nowych graczy na tyle ile czas będzie pozwalał.
Mile widziane komentarze a także obiekcje. Co do nawierzchni i stylu gry, klasyfikowałem zawodników w oparciu o swoją wiedzę i o sposób gry, który na danej nawierzchni sprawdza się najbardziej, mniej sugerowałem się tym, co piszą zawodnicy o swoich ulubionych nawierzchniach bo to często nie ma przełożenia na wyniki, np. Janowicz uważał za swoją ulubioną nawierzchnię CLAY, a jego styl gry do tego nie pasował. Stąd w oparciu o specyfikę danego zawodnika starałem się dobrać nawierzchnię i styl gry w odpowiedni sposób. W zależności od charakterystyki danego gracza, ogólną wiedzę na temat graczy zebraną na podstawie oglądniętych tysięcy spotkań postarałem się jak najdokładniej ich sklasyfikować. Jeśli ktoś się nie zgadza z jakimiś segregacjami to chętnie poznam jego zdanie, trochę czasu nad tym spędziłem więc nie wykluczam, że gdzieś mógł wkraść się błąd. Pozdro
Link:
Baza danych ATP v.1
Screen:

Postaram się na bieżąco dodawać nowych graczy na tyle ile czas będzie pozwalał.
Mile widziane komentarze a także obiekcje. Co do nawierzchni i stylu gry, klasyfikowałem zawodników w oparciu o swoją wiedzę i o sposób gry, który na danej nawierzchni sprawdza się najbardziej, mniej sugerowałem się tym, co piszą zawodnicy o swoich ulubionych nawierzchniach bo to często nie ma przełożenia na wyniki, np. Janowicz uważał za swoją ulubioną nawierzchnię CLAY, a jego styl gry do tego nie pasował. Stąd w oparciu o specyfikę danego zawodnika starałem się dobrać nawierzchnię i styl gry w odpowiedni sposób. W zależności od charakterystyki danego gracza, ogólną wiedzę na temat graczy zebraną na podstawie oglądniętych tysięcy spotkań postarałem się jak najdokładniej ich sklasyfikować. Jeśli ktoś się nie zgadza z jakimiś segregacjami to chętnie poznam jego zdanie, trochę czasu nad tym spędziłem więc nie wykluczam, że gdzieś mógł wkraść się błąd. Pozdro