>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Baraże 2013/14 - Bundesliga / 2.Bundesliga / 3.Liga

Status
Zamknięty.
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Bundesliga, 2.Bundesliga i 3 Liga skończyły swoje rozgrywki. Czekają nas teraz baraże.
O utrzymanie/awans do Bundesligi zagrają Hamburger SV z Greuther Furth. O utrzymanie/awans do 2.Bundesligi zagrają Arminia Bielefeld z Darmstadt.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Na pewno na HSV, ale kursy będą śmieszne pewnie. Dla HSV powinien byc to prosty rywal. Greuther nie pokazuje nic, w czym upatrywalbym ich szanse. Kontra z czego byli mocni, kuleje. Atak: Zoltan bez formy, Azemi strzelał ważne bramki i umie się znaleźć tam gdzie trzeba, ale to nie jest napastnik, ktory by formę utrzymał. Moze bede niesprawiedliwy i nieobiektywny, ale jego dobrą gre oceniam na zasadzie - ze po prostu mu sie udalo trafic - mial przeblysk, pilka naszla na noge, wykorzystal błąd, mial fart etc. Oczywiscie zarzucam mu tu brak stabilnosci, bo dobrze pokryty Azemi jest bezproduktywny. Wyżej cenie Djurdjicia, ale on wrócił niedawno po kontuzji i w pełni formy, kondycji, a przede wszystkim w rytmie meczowym nie jest, dlatego na gryzienie trawy przygotowany nie jest. Fulkrug po tym jak wystrzelił, to na dzień dzisiejszy bez formy totalnie. Mudrinski-brak danych, ale wiadomo, że Azemi i Djurdjic wystąpią, dlatego gdyby tej dwójce nie szło, to zamienić ich na kogo innego, to też nie ma z kogo wybierać.
Pomoc: motor napędowy czyli Stieber gra słabo, wolny, bez błysku, bez dynamiki, mało wnoszący w kreowanie, mało indywidualnych rajdów przeprowadza i mało strzela z daleka - a szkoda, bo potrafi uderzyć. Kolejne możliwości na skrzydłach czyli Weilandt lub Pledl również grają słabo i niczym się nie wyróżniają, oprócz tego, że po prostu są na boisku. Trinks nie łapie się do pierwszego i nie ma co o nim gadać. Ogółem boki, które są istotne w strategii Greuthera szału nie robią, a nawet można rzec paradoksalnie mimo, że wygrywają grają słabo. Ogółem mała kreatywność, mała dynamika i jedynie środkowi pomocnicy czyli Sukalo i Sparv czyli goście od czarnej roboty do spółki z Furstnerem zasługują na plus. Do 6 nie mam zastrzeżeń, robią to co do nich należy, poprawnie rozrzucają na boki, Furstner coś tam próbuje. Sukalo po kontuzji mniej aktywny i nie do końca w rytmie, gdzie na początku sezonu zawsze znajdywał się tam gdzie trzeba (strzelał, asystował) i było go pełno na boisku, jednak i tak robi poprawnie to co do niego należy.
Obrona: Boki, a raczej jeden z nich, przejmują to, czego nie potrafią robić skrzydłowi. Bardzo dobra forma Brosinskiego. Wychodzi mu wszystko - wolne, strzały z fałsza ala Quaresma, asysty. Nie boi się dryblingu, schodzi do środka, szuka podań, strzałów i wszystko ładnie-pięknie, gdyby nie to, że nie przekłada się to na defensywę. Co się, jednak dziwić, jak to pomocnik postawiony na obronę. Gieselmann gra przeciętnie, na pewno nie tak widoczny jak Daniel i jak nie zepsuje nic poważnego, to można uznać jego występ za niezły. Baba, czyli młodość implikuje niestabilność; jest szybki i w ofensywie to się może przyda jak nie będzie gubil piłki. Robi za dużo indywidualnych błędów i zasłużenie grzeje ławę. Środkowi Mavraj, Kleine i Rocker, który doszedł później i słusznie wygryzł Kleine ze składu. Mavraj i Kleine są dobrzy w powietrzu, jednak na szybkich dobrych technicznie zawodników, nie idzie to już tak łatwo. Rocker jak dla mnie wyróżnia się z tego towarzystwa, dobrze czyści, dobry w powietrzu i nie daje łatwo robić z siebie wiatraka. Czy to Mavraj, czy Kleine mają kłopoty z nadążaniem za przeciwnikiem, a zwłaszcza szybkim, zwinnym, grającym nietuzinkowo. Hesl nie raz ratował im tyłek i to jasny punkt zespołu. Mankamenty obrony Furth, to za ofensywne boki przez co defensywne zadania kuleją i ciężko stawiać autobus i grac głęboko. Jak boki się zapędzą, to środek ma problemy z nadążaniem - jedynie Rocker prezentuje się jako tako, na zespoły grające kombinacyjnie, Mavraj jest za wolny i za mało zwrotny. Małe umiejętności obronne bocznych obrońców i mała zwrotność środka powoduje, że Furth przeciwko szybkim atakom jest bezbronny, a zwłaszcza, jak zespół wychodzi na nich z kontrą. Zostawiają spore luki, kryją na radar, bo nie problem im uciec i wyjść na pozycje. Luki na prostopadłe piłki robią się spore.
HSV ma za sobą żenujący sezon. Zmiany trenerów, burdel w strukturach klubu, brak lidera, fatalna gra obrony... i tak można by wymieniać. Ja jednak nie biorę pod uwagę, tego jak HSV prezentowało się w BL, bo zagra z rywalem, któremu daleko do BL. Sam potencjał mi wystarcza i nie wierzę, by HSV, które poczuło widmo spadku, gdzie spadek marketingowo nie jest dobrym rozwiązaniem, jeśli chodzi o inwestorów - znalazło sie w 2 BL. Wydaje mi się, że na tle Greuthera - który mimo, że zajął trzecie miejsce, to całą rundę grał słabo i jedynie błysk poszczególnych graczy zapewnił im to 3 miejsce - są nadal zespolem klase lepszym. Gracze z Furth kontry mają letargiczne, za to świetnie radzą sobie czy to z wolnych czy rożnych. Mieli taką serię, że co nie stały fragment gry, to ładowali bramki. Non stop-jakiś wolny albo rożny. Furth tak nie gra, bo to nie jest zespół opierający grę na stałych fragmentach i był to zwykły fart tak po prawdzie. Była masa meczów, gdzie rywale na nich siedzieli, po czym akcja Furth, i albo to jakiś wolny, albo strzał w okno i wszystko się odwraca. Może to wydać się dziwne, ale ten zespół ma farta od początku sezonu i gdyby pokazać akcje jakie mieli ich rywale, ile ich mieli i jak pudłowali, to wyłania się cała wartość Greuthera. Nie oszukujmy się, ale to nie jest ten Furth co awansował sezon temu, który miał świetną pakę i żałuję, że aż tak boleśnie spadli. Wracając do HSV, to podstawowa sprawa, to różnica potencjałów. Choćby wymienić zawodników, którzy wymiatali w 2 BL sezony temu jak Beister, Arslan, Calhanoglu, Lassoga (przez kontuzję mało grał, ale jak był na placu, to robił różnicę). Furth nie jest zespołem, który był by w stanie zagrozić HSV. Poza tym ich awans, ani ziębi, ani grzeje. Spodziewałem się, że to Paderborn odpuści w decydujących momentach; okazało się odwrotnie. Na tle Furth, to będzie inne HSV. Takie, które będzie potrafiło się spiąć i wygrać spotkanie. Obrona Furth jest za wolna, a zwłaszcza jak Słomka zagra szybko, próbując wykorzystać przewagę liczebną. Furth nie postawi tu autobusu, bo oni traktują, ten baraż bardziej w kategorii wykazania się i jak najlepszego zaprezentowania niż liczą na cokolwiek. Dlatego dodatkowo mogą wyłapać i z kontry. HSV jest w stanie zagrac zupełnie inaczej niż do czego przyzwyczaili w tym sezonie; zwłaszcza, że nie ma już żartów. Z taką paką potrafią być groźni dla najlepszych w BL i może bym się obawiał, gdyby Furth miało dobra solidną obronę. W ich wypadku tak nie jest i ten trzeci zespół 2 BL przystępuje do tego meczu w dużo gorszej formie niż miało to miejsce w przypadku baraży z ostatnich sezonów, poczynając od Bochum z Gladbach, a kończąc na Lautern z Hoffe.
Kurs leci i spodziewałem się tu 1.50-1.60 na otwarcie, bo takie realne wartości powinny być (1.30-1.40 z tego względu nie, bo HSV gra słabo). Buki chyba biorą pod uwagę, że Furth walczył do końca o awans, tylko powinęła im się łapa, a do tego patrząc po wynikach wydaje się, że są w formie, co jest błędne - bo formę mają kiepską i z tą walką o awans, to też traktuje z przymrużeniem oka. 1.80 nadal miało value, poniżej już średnio opłacalne i nie dziwne, że korygują ciągle obniżając kurs.
▶ HSV @ 1.78 pinnacle 8/10 ⛔
▶ HSV -1 @ 2.35 pinnacle 5/10 ⛔
fatalna pierwsza połowa HSV, w drugiej lepiej, ale mało akcji na szybkości i brak elementu zaskoczenia. Greuther zagrał poprawnie, ale nic ponad to. Remis HSV na własne życzenie. Nieuznana bramka ze spalonego prawidłowo, szkoda tej sytuacji, chociaż remis z przebiegu meczu sprawiedliwy

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
15.5. 20:30
Hamburger SV - SpVgg Greuther Furth HSV @2.11 7/10 Sbobet
Zrobiłem &#39;wow&#39;. Spodziewałem się znacznie niższego kursu. Kurs powyżej @2 biorę z pocałowaniem ręki. HSV może i zaliczyło potężnęgo faila w tym sezonie, ale to jednak jest pierwszoligowy skład. Zatrudnienie Slomki to był największy błąd. Nawet jeśli Hamburg się utrzyma, a powinien to gość w moim odczuciu poleci. Gdyby w połowie rundy do drużyny przyszedł ktoś pokroju Magatha to Hamburg by teraz był na wakacjach. O Furth napisze @lukaszlf, ale ta drużyna na wiosnę gra słabo. Do baraży awansowała tylko przez totalne frajerstwo innych. Dalej jest to oczywiście czołówka drugoligowej stawki, ale jednak ta runda mimo wyników była jakościowo najsłabsza z poprzednich na drugoligowym froncie. A to czy oni tam naprawdę chcą Bundesligi i znowu spaść z hukiem to inna sprawa. Ile ludzi tyle opinii. Patrząc czysto sportowo to Hamburg powinien i patrząc na wyjazdowy bilans Slomki w tym sezonie (czysta poezja) po prostu musi wygrać pierwsze domowe spotkanie.
⛔ 0-0

ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Hamburger SV - Greuther Furth
Hamburger SV po fatalnym sezonie zagra baraż z trzecią drużyną drugiej Bundesligi. Mimo fatalnych wyników piłkarze Mirko Slomki są przynajmniej o klasę lepszym zespołem a patrząc na potencjał kadrowy, różnica wydaje się być jeszcze większa. Bez długiej analizy dodam że w zeszłym roku ten sam baraż zakończył się wynikiem 5:2 w dwumeczu dla Hoffenheim (1 BL) przeciwko Kaiserslautern (2 BL). Pozostanie w Bundeslidze Hamburga jest dla mnie pewne. Myślę że rozstrzygnie się to już w pierwszym meczu.

Hamburger SV wygra baraże @ 1.671 Pinnacle 10/10
Hamburger SV -1 (AH) @ 2.480 Pinnacle 6/10 ⛔ (0:0)

perek99 29,6K

perek99

Użytkownik
Hamburger SV - Greuther Furth
Typ: HSV
Kurs: 1,78 (unibet)
Analiza:
Pierwszy mecz barażowy o utrzymanie w Bundeslidze, gdzie 16.w tabeli Hamburg zmierzy się z 3. ekipą drugiej Greuther Furth. Od dawna polowałem na to spotkanie, tylko czekałem aż wystawią kursy. Jestem zdzwiony, że na zwycięstwo gospodarzy bukmacherzy dali aż 1,75, liczyłem na granicę 1,4-1,5. Jednak przejdźmy do szczegółowej analizy.
HSV potencjał piłkarski ma duży, takie nazwiska jak Van der Vaart, Lasogga i kilku innych nie trzeba przedstawiać. Sezon fatalnie zawalili i spotkała ich zasłużona kara, czyli baraże. Nikt w Hamburgu nie bierzę pod uwagę pierwszego od 1963 spadku, lokalne media piszą: &quot;Wszystko albo nic&quot;, &quot;Honor albo katastrofa&quot;. Kibice staną za HSV, na trybunach będzie komplet 57 tyś widziów. Nawet najbardziej zagorzali sympatycy zespołu, którzy nie kryli irytacji postawą piłkarzy w minionych tygodniach, zapowiadają, że mogą oni liczyć na ich pełne wsparcie. Wszyscy mają przyjść na stadion ubrani wyłącznie na niebiesko. Jak widać mobilizacja ogromna u fanów i piłkarzy(wyjdą w praktycznie najlepszym składzie, nie zagrają tylko długo kontuzjowani)
Greuther Furth zajęło 3. miejsce w drugiej Bundeslidze. Zdobyli 60 pkt i teraz zmierzą się z HSV o awans do najwyżeszej klasy rozgrywkowej. Greuther Furth strzeliło w lidzę dużo bramek (60), ale na wyjzdach dużo tracą (22). Mają w składzie kilku ciekawych graczy tj. napastnik Azemi czy Serb Djurdjić. Jednak od rywala są moim zdaniem szczebel niżej, szczególnie na wjeździe.
Obie ekipy zmierzyły się już w tym sezonie w pucharze Niemiec, gdzie HSV wygrało 1:0 po bramce Lasoggi.
Typuję dziś wygraną gospodarzy, mają lepszy skład, grają u siebie przy pełnym stadionie, są mega zdeterminowani i muszą dziś wygrać by na rewanż pojechać w miarę spokojnie. Nikt w Hamburgu nie bierzę po uwagę innego scenariusza niż wygrana z Greuther Furth. Cały sezon mogli bimbać, ale teraz Van der Vaart i spółka muszą pokazać klasę, tu już nie ma miejsca na wpadkę.

yurand 230

yurand

Użytkownik
HSV Hamburg - Greuther Furth
TYP: BTS - KURS: 1,70
BUK: MILENIUM

Widzę, że wszyscy skreślają Greuther Furth... Nie rozumiem dlaczego, skoro HSV nic nie pokazuje w ostatnim czasie. Bardzo dużo traci bramek... W ostatnich 5 spotkaniach stracili 15 bramek - 3 bramki na mecz średnio. Więc z czym do ludzi? Bo HSV grał w pierwszej Bundeslidze? Furth moim zdaniem może dzisiaj sprawic niespodziankę. I choc może przegrac to zejdzie z boiska z podniesioną głową. Greuther to solidna drużyna, grała w poprzednim sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej. Jeśli chodzi o dzisiejszy wynik to stawiałbym na dwa DW - 1:1 i 2:1. Na pewno Greuther powalczy i nie odda tego ważnego meczu, bo Wam się wydaje, że HSV to nie wiem jak dobra ekipa... Ten hurraoptymizm w stronę gospodarzy może Was zgubic.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
HSV Hamburg - Greuther Furth

TYP: BTS - KURS: 1,70

BUK: MILENIUM

Widzę, że wszyscy skreślają Greuther Furth... Nie rozumiem dlaczego, skoro HSV nic nie pokazuje w ostatnim czasie. Bardzo dużo traci bramek... W ostatnich 5 spotkaniach stracili 15 bramek - 3 bramki na mecz średnio. Więc z czym do ludzi? Bo HSV grał w pierwszej Bundeslidze? Furth moim zdaniem może dzisiaj sprawic niespodziankę. I choc może przegrac to zejdzie z boiska z podniesioną głową. Greuther to solidna drużyna, grała w poprzednim sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej. Jeśli chodzi o dzisiejszy wynik to stawiałbym na dwa DW - 1:1 i 2:1. Na pewno Greuther powalczy i nie odda tego ważnego meczu, bo Wam się wydaje, że HSV to nie wiem jak dobra ekipa... Ten hurraoptymizm w stronę gospodarzy może Was zgubic.
Skreslamy nie bez powodu. Grali w BL, ale skladem o klase lepszym od tego co jest teraz, z wieloma dobrymi grajkami jak Sararer, Klaus, Prib i innymi, ktorzy tworzyli zgrana pake, a wiemy jak sie skonczylo. Furth jak ktos patrzy na tabele i nie ogladal spotkan, moze sie wydawac ze są solidni i zasluzyli na 3 miejsce i walka o awans im w glowie. Paradoksalnie zdobyli tych punktow o wiele za duzo niz powinni, bo w wielu meczach nie zaslugiwali nawet na remis, a wygrywali na duzym farcie - i nie powinni byc na tym miejscu w tabeli na jakim są. Na 2BL są solidni. W starciu z pierszoligowcem porownujac potencjaly i abstrachujac od kiepskiego sezonu HSV - Furth juz nie wyglada tak solidnie. Przedstawilem ich mankamenty i jak dla mnie mimo kiepskiej gry HSV tam nadal jest za duza roznica klas. W zeszlym sezonie Wiesniaki tez mieli kiepski sezon i spokojnie pykneli Lautern, ktore uzywajac analogii bylo w lepszej formie niz Furth jest aktualnie. Kolejny sezon Hoffy pokazal ze ten baraz to byl wypadek przy pracy. Z Gladbach bylo podobnie jak mieli gorszy sezon i tez ogarneli baraz z Bochum, ktore krwi im napsulo ze wzgledu ma defensywny styl gry i solidna obrone. Teraz jest inaczej, bo Furth obrony solidnej nie ma. Napisalem ze obawialbym sie gdyby Furth mialo poukladana gre w obronie, bo wtedy HSV bez formy by kiepsko szlo kreowanie akcji i meczyli sie by jak Gladbach z Bochum. Teraz mysle ze bedzie powtorka z poprzedniego barazu. HSV tez w obronie gra kiepsko i latwo sie dekoncentruja, co pokazali nie raz gdy prowadzili i tracili glupie bramki, co prowadzilo do porazki. Greuther ataku nie ma mocnego. Azemiemu bardziej sie udaje znalezc niz stwarza on realne zagrozenie. HSV wyjdzie naladowane bo oni nie moga spasc i Furth bedzie mial problemy jezeli HSV zagra uwaznie w obronie. Stawka nie pozwala zagrac inaczej i widze tu problemy dla Furth. Ich sila czyli kontra kuleje niesamowicie. Maja problemy z wyprowadzaniem atakow w przewadze, skrzydla grają slabo, a zwlaszcza Stieber od, ktorego wiele zalezy. Na druzyny pokroju Aue, Cottbus czy Sandhausen to starcza. Na pierszoligowca mogą byc schody. Kramer jest trenerem ofensywnym i on nie postawi tu autobusu, a w otwarte karty bedzie im ciezko o wynik, bo są bez formy. HSV tez bez formy, ale z wiekszym o wiele potencjalem i to duzy handicap. Tutaj sie nie uda po jakims wolnym czy roznym jak w 2 BL. Gdyby Furth mial solidna obrone i byli w formie czyli ich sila, ktora jest kontra dzialala poprawnie, to bym sie zastanowil czy HSV nie bedzie mialo pod gorke. Furth jednak bez mozliwosci polegania na swoim najwiekszym atucie czyli szybkiej kontrze jest bezbronne. Nawet w 2 BL potrzebowali mase szczescia by wygrywc. Furth w domu jak musi atakowac jest slaby i ten ich bilans realnie powinien wygladac inaczej tzn zwyciestw o 4-5 mniej. Szansa Furth na awans to wyjazd i ugranie tu czegos, a z tym bedzie problem, bo HSV na wyjazdach gra tragicznie i oni w pierwszym meczu beda musieli sobie wyrobic zaliczke, by jechac po remis na stadion Koniczynek.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Hamburger SV - Greuther Furth obie strzelą? tak 1.67 bet365
Wiele osób w tym meczu widzi faworyta w zespole gospodarzy. Ja nie jestem do tego przekonany. Hamburg ma za sobą fatalny sezon i nie jestem w stanie im zaufać, nie ma do tego żadnych podstaw. Jednak, uważam, że jest ciekawy typ na to spotkanie, wydaje mi się, że obejrzymy dziś trochę bramek. Hamburger SV to najgorsza defensywa Bundesligi, stracili najwięcej bramek, aż 75, są także najgorszą defensywą w meczach u siebie, stracili aż 34 bramki. Jednak oprócz tracenia bramek potrafią też strzelać, 51 bramek zdobytych to niezły wynik, mają potencjał w ofensywie. Jeśli do tego dodamy, że Greuther Furth to zespół, który zdobył najwięcej bramek w drugiej Bundeslidze (64) i jest też najlepszym zespołem pod względem zdobywanych bramek na wyjazdach (35) samo nam nasuwa się, że warto dziś zagrać strzelenie bramki w tym meczu przez oba zespoły. W Niemczech rzadko zdarzają się niskie wyniki, jest to oczywiście mecz o dużą stawkę, ale tam nikt nie będzie grał na 0:0 a już na pewno nie może sobie na to pozwolić Hamburg, muszą próbować wygrać, myślę, że bramek i rożnych dziś nie zabraknie.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Padaka straszna HSV, tak jak mówiłem - absolutnie nie zasłużyli na utrzymanie w Bundeslidze, jak widać limit szczęścia dla głupców już się wyczerpał i w rewanżu spadną z hukiem. Szkoda że wczoraj chociaż 1-0 nie wygrali żeby nam kupony weszły, ale w Fuerthcie będzie miazga.
Furth
2.38
Furth DNB
1.78
under 2.5
1.83
Wszystko sprowadza się do morale i psychiki. Furth strzela dużo bramek, zajęli bądź co bądź 3. miejsce i do Hamburga przyjechali naładowani energią. Widzieliście jak zawodnicy Greuthera ośmieszali HSV różnymi kiwkami? ???? Dla Hamburga to nawet i lepiej żeby spadli. Będzie możliwość zbudowania zespołu od nowa co jest tam potrzebne. Przecież taki Van Der Vaart pobiera taką kasę że głowa boli a co on tam gra? Sprzedadzą Calhanoglu, będą euraski na nowych zawodników a i derby z St Pauli też plusem spadku.

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego w barażach o 1 Bundesligę pierwszy mecz zawsze grany jest na boisku drużyny broniącej się przed spadkiem, natomiast w barażach o 2 Bundesligę - na boisku drużyny walczącej o awans?

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dzisiaj mecz barażowy 2. Bundesligi, w Darmstadt zagra Arminia Bielefeld. O ile obie ekipy znam jedynie tyle co widzę w historii meczów, o tyle bardzo ten baraż przypomina mi sytuację z wczoraj. Z jednej strony mamy drużynę z niższej ligi, podbudowaną zwycięstwami, z optymizmem i wolą walki, z drugiej strony mamy ekipę która szczęśliwie zajęła miejsce barażowe, która przyzwyczajona jest do porażek, morale na pewno nie są zbyt wysokie bo takie być nie mogą gdy drużyna przegrywa i widzi widmo spadku. Mecz odbywa się dziś na stadionie drużyny trzecioligowej co oznacza że Arminia nie może/nie powinna stracić dziś bramki. Z kolei Darmstadt musi dziś wypracować jak największą zaliczkę przed rewanżem. Ja typuję dziś remis i może przede wszystkim dlatego że widzę podobieństwo do meczu wczorajszego. Wczoraj, choć były emocje, bramek nie było i mecz zakończył się bezbramkowym remisem. Dziś wydaje mi się że Arminia będzie grała na zero z tyłu a i Darmstadt na swoim obiekcie nie dostanie od Bielefeldu.
Remis
3.2
DW 0:0
8.4
⛔

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Furth - Hamburg
Pierwszy mecz wyglądał jakby to Furth grał u siebie a nie w Hamburgu. Aż dziwne że goście nie wygrali tego meczu. Byli zdecydowanie lepsi, mieli wiele okazji na pokonanie Drobnego ale się nie udało. Mam nadzieję że uda się dziś. Tak jak mówiłem - Hamburg w żadnym wypadku nie zasłużył na utrzymanie i chyba ich największa broń czyli niesamowite szczęście głupiego się wyczerpało. Furth zwęszył szansę po pierwszym meczu więc u siebie z pewnością pokażą podobny styl i tym razem powinno coś wpaść.
Furth DNB zwrot
1.6
Furth ⛔
2.22
e: wg mnie bardzo pewny typ - znalezione we Fortunie:
Podwójna szansa na remis (0-0)*
1.6 ✅
* czyli albo będzie remis po 1. połowie albo na koniec meczu.

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Nie wiem dlaczego wszyscy piszecie takie głupoty o tym 1 meczu Furth nie było dużo lepsze od HSV fakt atakowali bardziej niż Hamburg ale nie było takich 100% sytuacji, tak naprawdę HSV miało groźniejsze 2 sytuacje od Furth w tym nie uznana bramka Lassogi coś w 81min, fakt był minimalny spalony. Dodatkowo Furth lepiej sobie radzi w meczach wyjazdowych niż na własnym terenie nie neguję typów bo po 1 meczu w którym jedni jak i drudzy zagrali kupę, w tej chwili nie zdziwi mnie jak HSV poleci ale nie opierajcie się na tym ostatnim meczu bo HSV jak i Furth grają nierówno.I dzisiejszy mecz może już całkiem inaczej wyglądać.
Hamburg może i zasłużył na spadek bo błąd jaki popełnili to sprzedając kilku zawodników potrzebnych m.in Rudņevsa.
Mimo wszystko myślę że HSV się utrzyma wynik z 1 meczu nie jest aż tak tragiczny dla ekipy Slomki i nadal są faworytem do utrzymania.
HSV Awans 1,66✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Nie wiem dlaczego wszyscy piszecie takie głupoty o tym 1 meczu Furth nie było dużo lepsze od HSV fakt atakowali bardziej niż Hamburg ale nie było takich 100% sytuacji, tak naprawdę HSV miało groźniejsze 2 sytuacje od Furth w tym nie uznana bramka Lassogi coś w 81min, fakt był minimalny spalony. Dodatkowo Furth lepiej sobie radzi w meczach wyjazdowych niż na własnym terenie nie neguję typów bo po 1 meczu w którym jedni jak i drudzy zagrali kupę, w tej chwili nie zdziwi mnie jak HSV poleci ale nie opierajcie się na tym ostatnim meczu bo HSV jak i Furth grają nierówno.I dzisiejszy mecz może już całkiem inaczej wyglądać.
Hamburg może i zasłużył na spadek bo błąd jaki popełnili to sprzedając kilku zawodników potrzebnych m.in Rudņevsa.

Mimo wszystko myślę że HSV się utrzyma wynik z 1 meczu nie jest aż tak tragiczny dla ekipy Slomki i nadal są faworytem do utrzymania.

HSV Awans 1,66
bet365
zgadzam się z kolegą. Furth zagrało poprawnie, ale w ataku grali słabo. Co z tego, że dochodzili do sytuacji, jak Azemi pokazywał właśnie jakim to on jest napastnikiem zależnym od szczęścia. W lidze strzelał z trudniejszych sytuacji, a tutaj w prostszej oddawał strzał w bramkarza, albo sporo obok bramki. Furth wyglądało nieżle na tle HSV, bo ci zagrali strasznie letargicznie. Pierwsza połowa, to okropna męczarnia z rozprowadzeniem piłki, gdzie nie umieli poradzić sobie z tym pressingiem Furth. Zabrakło gry na jeden kontakt i akcji na szybkości. Kiedy HSV przyspieszało (co prawda rzadko) to pod bramką Furth robiło się nie wesoło. Nie skreślam tu HSV. Znam Furth i tak jak kolega wyzej troche, wspomniał, że atut HSV to szczęście głupiego, to taki sam atrybut moge przypisać Greutherowi, bo farcili cały sezon niesamowicie. Furth lepiej się gra na wyjeździe. W domu nie przekonują mnie w ogóle. Męczą się w konstruowaniu i jeżeli naprawdę napalili się na ten awans, to zaatakują i mogą nadziać się na kontrę. Słomka umie grać z kontry - chociaż brzmi to paradoksalnie, po tym co wyprawia. Piłkarze HSV chyba nie do końca sobie zdają sprawę z powagi meczu. Wynik mają jednak dobry moim zdaniem. Wystarczy zdobyć gola i będzie po meczu. HSV niech nawet osmieszy sie postawieniem autobusu, ale w ten sposób poradzą sobie z Greutherem. Jest to nadal mecz 50/50 i podobnie jak i w pierwszym uważam, że większy potencjał ma HSV i powinni go wykorzystać. Furth gdyby było w formie, by spokojnie strzelili będącemu w takiej formie HSV ze dwie bramki. Oba zespoły są paralityczne i myślę, że to dzisiaj Furth pokaże swoją &quot;prawdziwą wartość&quot; - czyli zagra słabo i bez pomysłu. Nie widzę Greuthera w BL. Nie po takim słabym sezonie, w którym 3 miejsce to za wysoko dla nich stanowczo.

▶ HSV +0.25 @ 1.90 pinnacle 5/10

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik

HSV Awans 1,66
bet365
Głupoty to właśnie zacytowałem. &quot;Furth nie było lepsze - fakt atakowali bardziej niż Hamburg&quot; ????
Greutherowi przede wszystkim bardziej zależało. Skoro gościom bardziej zależało niż gospodarzom przy 57 tysięcznej publiczności to ja nie mam pytań. Hamburg gra tragicznie, każde przyjęcie to gra tyłem do przeciwnika - i co z takiej sytuacji można dalej zrobić? Wycofać albo stracić. Obejrzyj sobie powtórkę i zobacz jak zawodnicy słabego, niezasługującego na awans Furthu ośmieszali zawodników HSV - podania między nogami, Furth się bawiło z Hamburgiem.
Zdecydowanie bardziej opłaca się zagrać Furth po 2,2 niż awans HSV po 1,6. Po 1,6 moim zdaniem lepiej zagrać podwójną szansę na remis (czyli remis albo w przerwie albo na koniec meczu). W pierwszym meczu poszła masówka na Hamburg i skończyło się wiadomo jak. Tutaj będzie to samo - Hamburg wygra, w końcu to Bundesliga, w końcu muszą wygrać, mecz o wszystko - to samo mogę powiedzieć o Furth - mecz o wszystko z tym że tam morale są dobre bo drużyna wygrywała, a Hamburg nie wygrał od 1,5 miesiąca.

I tak na koniec - mówicie że Furth gra lepiej na wyjazdach? To jak skomentujecie to?:

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Głupoty to właśnie zacytowałem. &quot;Furth nie było lepsze - fakt atakowali bardziej niż Hamburg&quot; ????
Greutherowi przede wszystkim bardziej zależało. Skoro gościom bardziej zależało niż gospodarzom przy 57 tysięcznej publiczności to ja nie mam pytań. Hamburg gra tragicznie, każde przyjęcie to gra tyłem do przeciwnika - i co z takiej sytuacji można dalej zrobić? Wycofać albo stracić. Obejrzyj sobie powtórkę i zobacz jak zawodnicy słabego, niezasługującego na awans Furthu ośmieszali zawodników HSV - podania między nogami, Furth się bawiło z Hamburgiem.
Zdecydowanie bardziej opłaca się zagrać Furth po 2,2 niż awans HSV po 1,6. Po 1,6 moim zdaniem lepiej zagrać podwójną szansę na remis (czyli remis albo w przerwie albo na koniec meczu). W pierwszym meczu poszła masówka na Hamburg i skończyło się wiadomo jak. Tutaj będzie to samo - Hamburg wygra, w końcu to Bundesliga, w końcu muszą wygrać, mecz o wszystko - to samo mogę powiedzieć o Furth - mecz o wszystko z tym że tam morale są dobre bo drużyna wygrywała, a Hamburg nie wygrał od 1,5 miesiąca.

I tak na koniec - mówicie że Furth gra lepiej na wyjazdach? To jak skomentujecie to?:

tego bilansu nie trzeba komentowac bo to zenada. Furth niestety jest tez slabe mimo ze liczby swiadcza inaczej. Roznica jest taka, ze HSV za slaba gre byli karani porazkami. Furth natomiast za slaba gre zgarnial zwyciestwa. Co do grania awansu po 1.60 to nieoplacalne bo lepiej tu zagrac cos w strone HSV jak juz sie zaklada awans Hamburga. Niestety oba zespoly są slabe. HSV mialo za bardzo spieta dupe w pierwszym meczu. Furth gral na luzie stad te kiwki. Gram w strone HSV bo jednak i tak mimo slabego sezonu uwazam ze drzemie tam wiekszy potencjal. Moze to nie wpasc, ale na czysty win Furthu bym nie zagral. Tak jak HSV zasluguje na spadek tak moim zdaniem Furth nie zasluguje na awans w przeciagu calego sezonu. Slomka tez nie bedzie ciagle przegrywal na wyjazdach i moze tu nastapic przelamanie. Furth nie jest taki straszny i nie neguje typow w ich strone, bo za jednym i za drugim zespolem są argumenty. Ciezko tu porownac bo HSV gral na innym poziomie w BL niz Furth w 2BL gdzie zespoly naprawde frajersko oddawaly punkty Greutherowi i nie chce mi sie przytaczac tu spotkan, ale chociazby z FSV, Pauli czy Dreznem byli gorsi a osiagali pozytywne wyniki

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Furth - Hamburg
ponad 10,5 rzutów rożnych@2,05

Unibet
Ciężki mecz do typowania zwycięscy według mnie. Obie zespoły nie prezentują się dobrze a raczej miernie. Najpewniejszy typ jak dla mnie to typ na over rzutów rożnych, obie ekipy na pewno będą atakować. W pierwszym spotkaniu padło coś koło 15 czy 16 rożnych z tego co pamietam. Myślę że teraz będzie podobnie i over zostanie pokryty.
Powodzenia!

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Na Awans HSV kurs 1.8 jest nie jak wcześniej pisałem 1.66.
Co do samego meczu już dość się wypowiadałem i po prostu już dość, do meczu niespełna 30min zobaczymy co dziś HSV pokaże.
Jak jak pisałem nie neguję nikogo typu bo tutaj może być różnie ale odniosłem się jedynie do nieprawidłowych komentarzy pierwszego spotkania.

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Furth dziś zagrało niezłą 2 połowę w 1 połowie HSV mogło zabić 2-0 i tak naprawdę nie było co zbierać niestety w 2 połowie HSV już się cofną maksymalnie a że mają obronę tragiczną Furth na wszystko jedno atakowało więc wydawało się że są lepsi.
Za całokształt zgadzam się HSV powinno spaść mieli trochę szczęścia ale rzeczywistość jest taka jaka jest. Po sezonie w HSV jeśli nie zmieni nic w składzie to i tak ich nie minie spadek.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jak jak pisałem nie neguję nikogo typu bo tutaj może być różnie ale odniosłem się jedynie do nieprawidłowych komentarzy pierwszego spotkania.
Komentarze wcale nie były nieprawidłowe. Furth zdecydowanie lepiej się zaprezentował i mimo braku bramek to większe zagrożenie było właśnie pod bramką Drobnego. Gdyby mecz oglądał ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o Bundeslidze to Furth wyglądał jak drużyna bundesligowa, a nie HSV.
Zawiodłem się dziś na Furth, bo gdyby grali z takim luzem jak w czwartek to z pewnością by wygrali. A było zupełnie na odwrót - to Hamburg czuł się pewniej i szybko zdobył bramkę. Muszę przyznać Wam rację co do Azemiego. Liczyłem na przełamanie ale grał fatalnie, można pokusić się o stwierdzenie że odebrał GF awans tym idiotycznym kiksem pod koniec.

Powtórzę po Was - HSV nie zasłużył na utrzymanie, a ta radość po końcowym gwizdku pokazuje jaka jest sytuacja w klubie. Niektórzy po wygranej LM tak się nie cieszą. Liczę na wzmocnienia FC Koeln i Paderborn, ogarnięcie się Stuttgartu i Werderu to może w końcu ten tragikomiczny zespół spadnie z Bundesligi. Gratuluję trafnego typu na awans.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom