>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bad Mitterndorf [13-15.01.2012] - skoki

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bad Mitterndorf

rekord zimowy: SCHLIERENZAUER Gregor - 215.5m (2009-01-10)
punkt sędziowski : 200m
HS : 200m
długość rozbiegu : 144m

PROGRAM ZAWODÓW:
13.01.2012, piątek
09:30 oficjalny trening (2 serie)​
12:00 kwalifikacje​
14.01.2012, sobota
12:30 seria próbna​
14:00 pierwsza seria konkursowa​
15.01.2012, niedziela
12:00 kwalifikacje

14:00 pierwsza seria konkursowa​

Kulm to największa skocznia naturalna, a zarazem najmniejsza spośród skoczni mamucich. W poprzednim sezonie zawody się tu nie odbywały. Za to dwa lata temu triumfował Gregor Schlierenzauer przed Robertem Kranjcem i Harri Olli.
Podczas tego weekendu zobaczymy czwórkę Polaków, a mianowicie Stocha, Żyłe, Kota i Byrta. Dobrze, że Kruczek zlitował sie nad nami i wycofał Hule z kadry. Co ciekawe przed zawodami na mamucie nasi skoczkowie trenowali na skoczni ... K-90 w Szczyrku! Oby w Kulm nie skakali więc po te 100m jak to się im zdarzało nie raz:razz:
Trzeba pamiętać, że w lotach czołówka wygląda nieco inaczej i trzeba rozróżniać skoczków od tzw lotników. Zawody zapowiadaja się przednio.
Zapraszam do dyskusji ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Jutro zaczynają panowie latać.Miejmy nadzieję,że pogoda pozwoli,bo u mnie dziś za oknem mocno wieje..

Ja gram już dziś taki bet:

Kranjec TOP 3 @3,25 Tobet✅✅ izzi 1msc

Jak wspomniał Robson, Słoweniec 2 lata temu w 2 konkursie zajął 2 lokatę.Dodam jeszcze,że dzień wcześniej wygrał! W tym sezonie według mnie Robert jest w lepszej formie niż rok czy 2 lata temu.TCS trochę zamazuje ten obraz,bo tu wypadł słabiej,ale wcześniejsze konkursy były dla niego udane. Nie będę pisał oczywistych oczywistości o tym jakim &quot;lotnikiem&quot; jest Kranjec bo o tym wiecie;) Nawet gdy miał słabe sezony na normalnych skoczniach,gdzie lokował się w 3 dzisiątce,to na mamutach TOP 10 to była peffka w jego wykonaniu. Dodatkowo Robert często w treningach i kwalifikacjach wypada o wiele lepiej niż w konkursie,dlatego czuję że po jutrzejszym dniu kurs na jego dobry występ spadnie wyraźnie.Rywali do podium,w moim mniemaniu,zbyt wielu nie będzie miał. Z Austriaków Kofler i Morgi zawsze leciutko słabsi na mamutach.Gregor oczywiście mocny.Bardal też zapewne powalczy.Na tej skoczni dobre wyniki uzyskiwał zawsze Ammann,więc może on zaskoczyć.Są oczywiście jeszcze Koch,dwaj Niemcy no i Kamil.Ale stawiam na Kranjca!

Otrzymane punkty reputacji: +13
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podzielam zdanie co do Kranjca o czym wyżej napisał już levy42 z tymże gram nieco inną opcje w bwin ;)
Bad Mittendorf - HS 200 - sobota 14:00
Czy Robert Kranjec będzie w top5 ?

Typ : TAK @ 2,05 Bwin ✅1msc
Po prostu Słoweniec jest stworzony na mamucie skocznie. Będzie walczył tu o wygraną. A że skacze w minimalnych odstępach z najlepszymi to tym lepiej bo przeważnie gdy skakał z pierwszymi numerami to rywalom obniżali belkę i dodawali za nic pkt już na starcie i nie dało się wygrywać konkursu ..
Pograłem i kurs raptem zleciał z 2,40 -&gt; 2,05 co i tak warto jeszcze grać wg mnie. Więc wpisałem aktualny kurs po jakim można to zagrać.
A i jeszcze na koniec informacja
Po raz pierwszy FIS zastosował nową zasadę ustalania listy startowej do zawodów Pucharu Świata w lotach. Z racji tego, że wielu zawodników jest świetnymi lotnikami, a gorzej radzi sobie na mniejszych obiektach, lista startowa do konkursów w lotach nie będzie układana na podstawie klasyfikacji generalnej Pucharu Świata. Zamiast tego, brana pod uwagę będzie klasyfikacja Pucharu Świata w lotach z bieżącego sezonu, lub z minionego (w przypadku pierwszych zawodów).
Fajne pary bwin też wystawił, ale niestety nie można ich łączyć w AKO ...Bo dobry dubel się szykował. A mianowicie :
Koch - Romoeren
Typ : Koch @ 1,40 Bwin ✅11msc- 27msc
Ja rozumiem, że Romoeren to były rekordzista w długości lotu. Słynne 239m w Planicy przy bodaj najlepszym konkursie jaki miałem okazje oglądać, ale tamten Romoeren a ten to cień! Nie zdziwię się jak zaliczy bulę w swojej próbie ...
Koch skacze dobrze w ostatnim czasie. To także lotnik więc będzie wysoko.
Kranjec - Koudelka
Typ : Kranjec @ 1,50 bwin ✅1msc - 30msc
O Kranjcu powyżej już wszystko co potrzebne napisane. Koudi natomiast ze swoim super mocnym odbiciem jest dobry, ale na średnie skocznie. Tutaj po prostu nie ma tego czegoś co pozwala odlecieć dalej.

Otrzymane punkty reputacji: +4
magosik 4

magosik

Użytkownik
Mam pytanie, obstawiłem te skoki w sobotę, a jak wiadomo przełożyli je na dzisiaj. Wszystkie typy mi weszły, jednak do teraz nie rozliczyli mi zakładów. U Was wszystko już rozliczyli ?

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Tak, ja mam wszystko już rozliczone za pierwszy konkurs, także obstawiałem wczoraj.
Drugi konkurs, a raczej jego pierwsza seria zdecydowanie ciekawsza, aniżeli jedna seria pierwszego konkursu. Zawiódł trochę Kranjec, pozytywnie zaskoczył Koch no i Evensen. Zobaczymy, co będzie dalej.
Trzech Polaków w 30 ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom